[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Pentru un acvariu de 700 litri aproximativ cat va avea acvariul tau ti-ar trebui un sump de 200-250 litri.
Adica ceva de genul 120x50x40. E mai greu sa faci din doua cuburi. Discutam la telefon. Iti pregatesc si
o schema

O seara placuta,
Dragos
Si pina la urma am gasit coralul. Mai esti interesat Tavi?

P.S. Frumos coralul, ii merge bine
Este o risipa de bani sa pui 3-4 canistre. Cu jumatate din bani faci un sump de sta matul in coada
Si la usile de la stand pui incuietoare si ai rezolvat problema cu prichindelul

Mergi pe varianta cu sump, poti avea o superfiltrare in sump. Parerea mea.

O seara placuta,
Dragos
Asa cum spune si titlul, mai jos este o varianta de overflow pentru cei care nu vor sa dea gauri in acvariu.
Overflowul este bazat tot pe Bean animal, dar practic se "agata" pe geamul acvariului.

Deocamdata o vedere in sectiune, versiunea 3D e inca in lucru

image

Partea din stanga vine in acvariu, partea din dreapta unde sint tevile vine in afara acvariului.
Practic overflowul se pune peste geamul acvariului, pe lateral sau pe spate, unde este mai convenabil.

Ca dimensiuni cutia din acvariu ar trebui sa aiba 30-40 cm lungime, cu un 15 cm inaltime si
8-10 cm latime, iar pieptanele pe toata lungimea cu dintii de 3 cm. Cutia din exterior, unde
practic vor veni 3 tevi ca la bean animal, va trebui sa aiba 30-40 lungime (la fel cu cea din
interior), inaltime 15 cm (e suficient pentru instalarea fitingurilor de la bean animal) si latimea
de 12-14 cm. In interiorul celor doua cutii, dupa cum se vede din desen, se lipeste, din geam
sau plexi (acelasi material ca si cutiile) pe toata lungimea, plecand de la 2 cm deasupra fundului
cutiilor, cate o placa de geam/plexi, care depaseste in inaltime cutiile cu 2 cm, si se pune un capac
deasupra si pe laterale. Realizarea din plexi e mai facila decat din sticla. Circuitul apei dintr-o cutie
in cealalta se face prin canalul creat. Nivelul apei din cutia exterioara va fi mai mic decat in cutia
interioara. Pentru a nu se dezamorsa overflowul, coturile de la Bean animal vor fi mai ridicate decat
partea inferioara a canalului de transport apa dintre cele doua cutii. In caz de oprire a curentului
overflowul va arata asa:

image

Amorsarea initiala se face printr-un tub care este atasat etans si cu robinet sau valva de sens in partea
de sus a canalului de transport apa dintre cutii. Daca se pune valva de sens, sensul va fi de intrare in canal,
astfel incat apa sa nu poata iesi. Pentru amorsare se introduce apa prin tub.

La dimensiunile date ale cutiilor se pot folosi tevi si fitinguri de 32 pentru bean animal, care pot da un
debit de peste 10.000 litri pe ora. Bean animalul se construieste standard, cu minim doi robineti, unul pentru
teava de full sifon si al doilea pentru teava open sifon. Acest tip de overflow este silentios, la fel ca Bean animal,
si este si sigur, nu se poate infunda practic

Cand am mai mult timp incerc sa termin si varianta 3D
La 1200 litri pe ora esti putin cam la limita cu debitul. Si mi se pare destul de scumpa.
Cred ca poti sa il realizezi cu mai putin bani sau cu aceeasi suma dar pentru un debit
de cateva ori mai mare.

Nu stiu ce neoane poti folosi, cei care fac neoane bune nu stiu daca fac aceasta dimensiune. Giesemann
nu face. Asta este problema cu lampile Juwel. Dar poti folosi neoane de la Juwel, nu stiu nimic despre ele
dar poti face o incercare.

O zi buna,
Dragos
DOC Skimmer 9002
(9002.000)

Recommended for aquariums from 40 to 200 litres (10 to 50 USgal.) of salt water.
Dimensions: L125 x W55 x H338 mm (L4.9 x W2.1 x H13.3 in.)
Immersion depth: approx. 180 to 220 mm (7 to 8.6 in.)
230 V / 50 Hz (115 V / 60 Hz) 8 W
Skimmer cup volume: .3 l (.079 USgal.)
Air capacity: 150 l/h (40 US gal./h)

De pe site-ul producatorului ...

LE cupa trebuie sa iasa deasupra acvariului deci probabil ca are un diametru mai mare de 5,5 cm.
Oricum trebuie sa fie deasupra pentru ca adancimea de lucru (cat sta in apa) este intre 18 si 22 cm.
Bine ca te asculta pe tine Gabriel, ca pe mine nu prea ma mai baga in seama in ultimul timp,
cu toate ca a zis ca masoara salinitatea la schimbul de apa de azi, asa de gura mea
E posibil sa mearga doar cu skimmer si piatra vie, dar totusi nu m-as baza pe asta. Mai ales
ca nu esti adeptul pietrei vii. 2 litri de matrix nu strica si ai loc pentru el.

O zi buna,
Dragos
Bravo coane Fanica! Sau acu' trebuie sa iti spun Maestre

O seara placuta,
Dragos

P.S. Ia posteaza tu o fotografie cu primul tau setup, la inceput, cand te-ai apucat de gradinarit,
sa vedem si noi de unde ai plecat si unde ai ajuns
Sa te intreb daca ai masurat salinitatea la apa din bazin si la apa de schimb?

O seara placuta,
Dragos
Le iau eu. Vorbim la telefon.

O zi buna,
Dragos
Acvariile pe care le vezi la Metro sau Carrefour sint aduse din Franta, exista un
furnizor pentru acele acvarii in Romania. Stiu ca au si ceva filtrare dar nu stiu
foarte multe detalii. Dar stiu ca sint destul de scumpe, sar de 10.000 euro din ce
imi aduc aminte. Daca vrei ma pot interesa, dar esti dispus sa investesti atat de multi bani?

O zi buna,
Dragos
Saptamina asta care vine ii trimit eu niste piatra vie, asa ca deocamdata nu trebuie sa mai
miste pietroiul ala Reface aranjamentul dupa ce primeste piatra vie. Dar nisipul ala si mie
mi se pare ca are o granulatie prea mare si se va strange multa mizerie in el.

O seara placuta,
Dragos
Daca vrei sump ai doua variante: sa dai gauri pentru overflow sau sa cumperi/construiesti
un overflow peste geamul acvariului.

Eu raman la parerea ca e mai bine cu un sump. La un acvariu de dimensiunile astea e bine
sa ai si un skimmer si e mai usor sa pui un skimmer in sump decat sa folosesti unul extern
sau agatat de geam sau in display. Plus avantajul ca te poti baga si niste reactoare, sa zicem
macar doua, unul pentru carbune activ si unul pentru medii antifosfati. In cazul in care vrei sa
mergi pe varianta canistra externa, eu as folosi doua canistre externe. Nu ai nevoie de filtre
cascada, daca ai pompe de valuri suficiente schimbul de gaze se face la suprafata apei. Nu stiu
insa cum vei reusi sa ai parametri apei corespunzatori cu doua canistre la un 200 litri brut.

Lumina e suficienta dar nu poti sa o ridici mult mai mult, va trebui sa te gandesti ce faci cu
temperatura. Si trebuie sa te gandesti si la un sistem de recompletare a apei evaporate.

Sfatul meu este clar sump, dar tu sti mai bine ce vrei.

O seara placuta,
Dragos

LE in privinta neoanelor nu ma pricep foarte bine, dar stiu ca tuburile de la ATI sint bune,
si gasesti mai multe variante la ei: Aquablue special, Coral plus, Blue plus, Actinic. Eu nu
as pune mai mult de 1 tub alb. In varianta ATI poti sa folosesti cate unul din fiecare.
Spre exemplu asta:

http://www.sewatec.de/stream-pumps/tunze-flow-pumps/tunze-turbelle-nanostream-6045-6045000.html?xploidID=4r5qc00kc87t083vuomvh199h6

Flowul este reglabil mecanic de la 1500 l/h la 4500 l/h. Si are un pret asemanator cu cea de la Aqua Medic.

O seara placuta,
Dragos
Pai prietene la locatie scrie Craiova, noi de unde sa stim unde exact esti tu?
Linkul pe care ti l-am dat eu nu este in State, e in Germania. Nu cred ca
treansportul e mult mai scump nici ca dureaza mult mai mult. Verifica.

Si modifica-ti locatia la profil.

O zi buna,
Dragos
Cu cateva postari mai sus ti-a spus Gabriel ca iti spune de unde sa iei pompa si ca ajunge
intr-o saptamana, si gasesti acolo si deflectorul:

http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=9458

http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=11657

Eu am cumparat de pe acest site si coletul a ajuns intr-o saptamana. Mai departe cred
ca te descurci singur.

O zi buna,
Dragos

P.S. iar daca in continuare sfaturile noastre nu conteaza pentru tine macar spune-ne ca sa
nu ne mai pierdem timpul.
Se poate si asa dar nu o sa fie ok. Decat sa regreti mai tarziu decizia mai bine mai astepti
pina iti vine pompa care iti trebuie. Oricum iti vine pina comanzi sticla, o lipesti etc.
Nu te grabi, graba strica treaba. Eu am studiat vreo 6 luni inainte sa dau drumul la reef,
in timpul asta mi-am cumparat incet incet ce aveam nevoie, dar si acum mai invat lucruri
noi. Pompele normale nu produc curentii de care ai nevoie in acvariu si incalzesc apa.
Toata lumea iti spune acelasi lucru, dar hotararea e a ta.

O zi buna,
Dragos
Nu este foarte ok pentru ca s-a evaporat doar apa nu si ceea ce se mai afla prin apa.
Practic duritatea acum trebuie sa fie mult mai mare. Indicat ar fi sa completezi cu
apa de osmoza, dar daca nu poti completezi cu apa normala lasata la decantat dar ar fi
bine sa faci cateva schimburi mai mari de apa in urmatoarele saptamani pentru a dilua
apa existenta, sa zicem un 30-40% odata la 3-4 zile pentru vreo 2 saptamani.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: