| Message |
|
|
Ca poti sa iti faci unul, dar nu ca cel din video care nu cred sa aiba vreun randament.
Corpul skimmerului trebuie sa aiba un diametru mai mare decat ce se vede in film, si
sa se ingusteze sus.
Aici gasesti o prezentare destul de amanuntita:
http://www.hawkfish.org/snailman/skimmer101.htm
O zi buna si spor la studiu
Dragos
|
 |
|
|
|
Da, poti scurta radacinile lungi.
O seara placuta,m
Dragos
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Testul permanent de CO2 este bun sa il ai in acvariu pentru a sti nivelul de CO2.
Pentru asta este si facut. Pentru pH si KH poti merge pe teste separate.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
koala wrote:Aia e! Ia-o fara sa stai pe ganduri...
Am vazut, pe pagina cealalta, ce magaoaie de pompa vroiai  ... Dragos a punctat excelent, iar eu vin si zic: "Sa nu te puna 'reaku sa bagi aia in bazinashul ala!"
Eu nu am apucat sa zic nimic de pompa  Gabriel si Ionut au zis.
Asta pentru ca nu am apucat, am fost plecat azi
Clar Eheim-ul nu are ce cauta in bazin, bine ca ai gasit Nanopropul.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu am folosit o perioada, la inceput, Rowaphos, cu rezultate bunicele, apoi am trecut
la PO4X4 si am rezultate bune, retine mai bine fosfatii. Cel putin asta este experienta mea.
Avantajul la PO4X4 fata de Rowaphos este ca nu trebuie sa il mai speli atunci cand il
folosesti intr-un reactor in pat fluidizat.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu am folosit o perioada, la inceput, Rowaphos, cu rezultate bunicele, apoi am trecut
la PO4X4 si am rezultate bune, retine mai bine fosfatii. Cel putin asta este experienta mea.
Avantajul la PO4X4 fata de Rowaphos este ca nu trebuie sa il mai speli atunci cand il
folosesti intr-un reactor in pat fluidizat.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Functie de KH. Daca sti KH-ul poti calcula pH. Dar nu te astepta sa fie extrem de
precise, relatia KH-pH-CO2 poate fi influentata de ce se mai poate afla prin apa,
tanini, acizi humici etc.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Cioata de vita ai tratat-o la fel ca si pe celelalte lemne? Vita de vie poate fi uneori
periculoasa daca via de unde ai luat-o este stropita intensiv.
Biofilmul in general semnifica o incarcatura bacteriana mare plus alte substante
dizolvate in apa. Solutia este un skimmer si eventual poti sa incerci un schimb
de apa, dar daca acvariul nu este ciclat o sa maresti timpul de ciclare. Si incearca
prima data sa il cureti cu un servetel de la suprafata apei, cat de mult posibil,
sa vezi daca se mai formeaza.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Pai ce sa pun, bazinul va fi online
|
 |
|
|
Ba da, asa o sa fac  poate imi gasesc timp chiar in seara asta.
|
 |
|
|
Invitatia este valabila si pentru tine Andrei  si o sti mai demult
|
 |
|
|
Pai si eu ce am am spus? Citeste toate postarile mele sa vezi ce am spus.
Din start eu nu sint adeptul perlonului si al buretilor. Asa ca mai bine ziceai
"cum se ajunge la vorba lui kirucd".
Si daca nu esti convins cu buretele vorbim dupa ce te convingi
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Apa plata nu te ajuta, iti trebuie apa de osmoza sau apa distilata. Nu stiu cat de mare
e acvariul ca sa iti spun daca iesi mai ieftin sau nu, dar apa plata nu e o solutie pentru
ca nu are KH si GH suficient de mici ca sa diluezi apa de la robinet cu apa plata.
Masoara KH-ul si GH-ul la o apa plata de curiozitate.
Nu exista instalatii de osmoza care sa nu arunce atata apa. In apa care se arunca
se strange tot ce elimina osmozorul din apa de osmoza. Poti sa o folosesti la udat
gradina daca stai la casa.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu l-as face mai mare putin, un 4-5 cm.
|
 |
|
|
|
La 10 cm inaltime nu cred sa ai probleme. Sa faci si trecerea intre camere suficient de mare incat
sa ai un debit suficient.
In ceea ce priveste prima camera unde vrei sa pui perlon, Blue Towerul meu unde aveam
perlon avea o suprafata de 40x16 cm, nu cred ca ai cum sa faci la fel. La un debit de apa
mare pe o suprafata mica perlonul nu cred ca este o solutie.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Nu stiu cum va functiona o pompa Nanoprop 5000 ca si pompa de recirculare,
am inteles ca este folosita intr-unul din kiturile de la Aqua Medic, Yasha parca.
Pompa poate fi reglata la un debit mai mic, dar chiar daca o lasi la un debit mai
mare nu cred ca vei avea probleme cu skimmerul. Eventual mergi pe un skimmer
mai mare, desi nu stiu ce exista pe piata pentru dimensiunile astea si care sa se
si incadreze in spatiul alocat de tine. Atentie insa daca folosesti un debit mare
la pompa va trebui sa ai dintii la pieptane mult mai adanci decat i-ai schitat tu,
altfel risti sa nu curga suficienta apa prin ei. Uita-te putin la kitul de la Aqua Medic
sa vezi cum e facut pieptanele, este practic un grilaj in mijlocul geamului.
La un debit de 2000 litri pe ora varianta cu perlon nu este viabila pe o suprafata atat
de mica, se va colmata in mai putin de 1 zi. Eu am un Blue Tower de la Aqua Medic
unde am folosit perlon, la un debit de aproximativ 2000 litri pe ora, si cu o suprafata mult
mai mare decat ce ai tu acolo, si se colmata in 3-4 zile. Circulatia apei trebuie sa o
studiezi mai in amanunt, inclusiv debitele, nu e chiar asa de simplu cum pare la prima vedere.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Asta este alta discutie, nu te-ai exprimat corect prima data.
La un acvariu de 125 litri brut nu ai nevoie de pompa de recirculare de 1500 litri,
daca folosesti una de 1000 litri e suficient. Iar skimmerul are pompa reglabila,
de la 150 la 800 litri de apa, plus 150 litri de aer. Ideal este ca toata apa sa o
treci prin skimmer, si la 800 litri pe ora este ok.
|
 |
|
|
scorpionul wrote:
florentina_ionela wrote:
am o intrebare care ma framanta.......este posibil ca, curentii celor 2 filtre externe sa favorizeze cresterea algelor
multumesc
dimpotriva, nemiscarea apei favorizeaza inmultirea algelor. Adu-ti aminte de baltoacele de pe drum de la tara sau din alte parti unde apa baltea zile intregi ca sa nu spun luni intregi. Se facea la un moment dat verzuie, si dupa un timp de... aparea "matasea broastei", mormoloci si alte cele. Aceea era o apa statuta care favoriza aparitia algelor. Explicatia aparitiei algelor in apele nemiscate este mult mai lunga, dar eu ti-am dat doar un exemplu
BBA are o predilectie pentru spraybarurile unde au flow puternic. Exista si alge care se dezvolta in curent
puternic, si BBA este una din ele.
|
 |
|
|