| Message |
|
|
|
Circuitul de apa este sustinut de pompa? Nu inteleg ce vrei sa spui.
Sti cum arata si cum functioneaza un skimmer? Vezi ca pe site la Tunze
au si manualul la skimmerul pe care vrei sa il iei.
|
 |
|
|
|
Instalatia de osmoza e singura solutie viabila la valorile pe care le ai.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Skimmerul trage apa pe jos iar debitul este in functie de model.
LE la Tunze 9002 pompa este reglabila intre 150 si 800 litri de apa
si 150 litri de aer.
|
 |
|
|
Si mie imi place foarte mult, a iesit fain, si in cateva saptamani cand vor mai creste
plantele va arata si mai bine. Bravo! 
|
 |
|
|
|
Din motive de siguranta, in caz ca se astupa pieptanele. Niciodata nu sti ce se poate intampla,
si e mai bine sa prevezi o asemenea situatie.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
|
Am vazut desenul si ti-am raspuns deja in postul anterior.
O seara placuta,
Dragos
LE intamplator, sau nu, am sute daca nu mii de ore de studiu in ultimul an si jumatate
pe tema acvariilor marine. Daca vrei poti sa ti acvariul si cu o canistra si cu schimburi
saptamanale de apa, 20-25%, dar sfatul meu este cel pe care ti l-am dat anterior.
Hotararea este a ta.
|
 |
|
|
|
Skimmerul se pune primul, in prima camera, apoi filtrarea biologica plus eventual cea
mecanica si chimica. Daca pui filtrarea biologica prima impreuna cu buretii si perlonul
tot detritusul o sa ramane acolo si se va colmata foarte repede. In cazul asta skimmerul
nu isi va face treaba asa cum trebuie.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Sa inteleg ca nu vrei sa bagi skimmer? La 125 litri brut, probabil undeva la 80-90 litri net
eu zic sa nu renunti la skimmer. Apoi si perlon si burete nu se justifica din punctul meu
de vedere, dar ne spui parerea ta dupa ce dai drumul la acvariu. Orice ar spune Koala, pe
toate forumurile straine se recomanda sa nu se foloseasca nici perlon nici burete, eventual
perlon daca se schimba foarte des, la 2-3 zile. Daca tu esti hotarat sa folosesti si burete si
perlon asta e, numai sa ne comunici si noua concluziile dupa vreo 3-4 luni. Chimia apei intr-un
acvariu marin este mult mai complicata decat intr-unul de apa dulce.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut in sump la Mosu burete. Da' daca zici tu asa o fi
Perlonul nu se colmateaza in 3 zile, dar nici nu tine mai mult. Si face o filtrare
mecanica mai buna decat buretele. Ce mi-e 3 zile ce mi-e o saptamana, tot un drac e
|
 |
|
|
|
In privinta compartimentarii eu as face 4 compartimente:
1 - skimmer
2 - matrix
3 - filtru Tunze cu incalzitor
4 - pompa
Si iti explic si de ce: mediul antiphos si carbunele activ se vor colmata mult mai repede
daca pui filtrul Tunze langa skimmer.
Acvariul poti sa il lipesti cu fetele pe fund sau cu fetele pe lateralul fundului, daca fundul
se va vedea mai bine le lipesti pe lateralul fundului. Poti folosi silicon transparent, dar asa
cum a zis si Mihai, daca nu il lipesti perfect se vor vedea toate defectele de lipire. Sticla de
despartire dintre sump si display e bine sa o faci mai scurta cu 1 cm macar, din motive de
siguranta.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Cand treci prin Bucuresti sa ma anunti
|
 |
|
|
Cine are burete in sump si corali misto sa ridice mana
Si nu, nu incerc sa te conving pe tine ci pe initiatorul acestui thread
Solutia lui Ionut (perlon) e mai buna decat buretele
|
 |
|
|
Multumesc realmode
Este touchscreenul de la controller. Am acces mult mai usor la diferite functii ale
controllerului folosind un touchscreen.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Superfaini pestanii, parca ar fi niste discusi mai alungiti
Intr-adevar e un acvariu colorat si parca are multa viata de la culoarea pestanilor.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Nu ne certam, ca nu avem de ce. Cu ce crezi ca te ajuta un burete pus intr-un compartiment separat
in partea de sus? Detritusul va ramane la fundul compartimentului in care ai skimmerul, nu va urca pina
la burete. Va colecta si buretele ceva, dar grosul va ramane in compartimentul skimmerului. Continui
sa cred ca buretele nu este o solutie.
Un saculet de matrix il vanturi de cateva ori intr-un vas cu apa din acvariu si s-a curatat. Si isi pastreaza
si bacteriile. Un burete ca sa il cureti cum trebuie trebuie sa il speli la robinet. In cel mai rau caz scoti matrixul
din saculet intr-un vas cu apa din acvariu si il amesteci cu mana 1-2 minute si se va curata. Tocmai ce am
curatat 8 litri de matrix din Blue Tower acum cateva saptamani.
Acu' sa te vaz io pe tine
|
 |
|
|
Si ca sa vedem de unde am plecat acum un 1 an si unde am ajuns astazi, avem
4 poze comparative, 2 de ieri si 2 de acum 1 an:
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Severus, mersi inca odata pentru link, stiu ca nu te pricepi si tocmai de aia
am explicat putin ce am gasit acolo. Multumim pentru intentia de ajutor si
cand vrei sa te apuci de un saratel sti unde ne gasesti
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Asta in cazul in care buretele respectiv va strange toata mizeria care circula prin
sump, ceea ce ma indoiesc. Buretele aduna mai multa mizerie decat matrixul sau
mediile biologice de filtrare similare, dar nu pe toata.
In coditiile date, urmarind desenul cu traseul apei facut de Sebi, unde sugerezi tu sa
puna acest burete? In prima camera a skimmerului nu are cum, iar in a doua camera
trebuie pus inainte de mediile biologice, adica la fundul camerei. Asta nu inseamna ca
pentru curatarea buretelui trebuie scoase toate mediile de filtrare? Raman la parerea mea
ca folosirea buretelui nu este benefica si in plus nu vad unde ar putea fi plasat astfel
incat sa isi faca treaba (de a retine mizeriile) si de a fi usor de curatat.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Parerea mea e sa nu te joci cu fier in acvariu, risti sa il dai peste cap. Si risti sa hranesti in
acelasi timp si algele.
Solutia propusa de Tavi mi se pare la indemana, practic faci o oxigenare a apei fara CO2.
Ar trebui sa functioneze.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu nu as folosi niciun fel de burete. Buretii sint fabrica de nitrati. Si trebuie curatati foarte des.
Dar poti sa introduci mediile de filtrare in ciorapi, in asa fel incat sa fie usor de scos atunci cand
vrei sa le cureti si sa sifonezi detritusul care se va acumula la baza compartimentului cu medii
biologice. Cand faci schimbul de apa saptamanal nu ar trebui sa iti ia mai mult de 5-10 minute
in plus.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|