Message |
|
Asta este!Acum daca am inceput cu asta....o sa termin cu el.Eu am mai folosit odata demult in loc de eritromicina ,augmentin de 625 grame.Si am pus o pastila pisata la 50L de apa.Si nu mi s-a deciclat acvariul si s-au facut bine si carasii,pe vremea aia aveam carasi.
|
 |
|
Ceva asemanator am gasit si eu in apa din acvariu! Numai ca semanau cu capuse sau cu niste purici,numai ca erau fff mici,nucu nu pot face poza de mici ce sunt.Ce sa fie oare?Capuse de balta??? 
|
 |
|
Salut! Acum 2 zile am vazut o femela de guppy cu coada albicioasa si lipsea din ea.Mi-am dat seama ca are finrot.Am separat-o ,iar azi am vazut si la alti pesti din acvariu ca au si ei finrot.Am luat Ektol fluid,am început tratamentul,iar dupa2-3 ore toti pestii din acvariu parca sunt pe moarte:zebrele stau culcate pe substrat,cory deabia mai respira,xifo parca se sufoca si stau numai la suprafata,iar guppy stau într-un colt cuminti. Am respectat recomandarea de pe prospect(10ml/40litri apa).Mentionez ca am folosit produsul în acvariul comunitar,deoarece am observat ca mai toti aveau finrot.Am dat drumul si la o piatra de aerare,ca sa am aerare mai multa.De la ce sa se comporte asa?Sau e normal?Ma îngrijoreaza ffff mult!  
|
 |
|
vezi ca si filtru l-ai pus invers!!!Furtunul trebuie sa intre pe sus.
|
 |
|
Mai am scalari pui,molly,guppy,sanitari,sae,neoni si bineinteles melcii!
|
 |
|
pai...arata ca niste pungulite mici transparente cu bobite mici albe inauntru.Azi am vazut un melc ce era langa asa ceva.Sa fie oare icre de melci?Zebrele cam la cat timp depun icre?Dar puii cum arata? Ca am gasit niste puisori ca niste fire de par de 2-3mm. Iata si melcul: 
|
 |
|
Vad ca azi e mai bine.Nu mai tremura.Am pus 2 linguri de sare neiodata in acvariu.Iar cu scalarii....i-au placut nevestamii...ce era sa fac?I-am zis ca o sa-mi alerge pe ceilalti,dar cu cine sa te intelegi?Sper sa scap de ei la un prieten!
|
 |
|
Eu am gasit astazi niste icre in acvariu depuse intre geam si filtru.Le-am luat de acolo cu greu ca erau foarte lipicioase si le-am pus separat pe o planta.Oare le-am afectat cu ceva,daca le-am mutat de acolo? Cam la cat timp or sa iasa puisorii din oua?
|
 |
|
Vad ca azi si-au revenit! Au inceput sa scormoneasca iar prin pietris.Cine stie?Poate s-au speriat de SAE sau erau ei intr-o zi mai proasta...
|
 |
|
De ieri am vazut ca sanitarii mei stau unu langa altul pe jos,fara sa faca nimic.Pana acum 2 zile erau vioi,alergau de colo-colo,mai trageau o fuga la suprafata sa ia o gura de aer....dar acum nimic.Stau cuminti grupati.Ce ar putea sa fie?In rest toti ceilalti pesti sunt ok! Sa fie din cauza la SAE? Ca alaltaieri i-am luat.de atunci stau asa cuminti. 
|
 |
|
Cand l-am vazut pe primul eram in extaz!Nu stiam de unde a aparut. Apoi am realizat ca l-am adus odata cu noile plante.Acum nu stiu cum sa scap de ei! Sunt cu zecileeeeee!!!
|
 |
|
Si eu la fel patesc!hahahahahaha! Cred ca o sa-mi iau si eu un asasin sau 2.Am inteles ca e cam 8ron/buc.
|
 |
|
Esta ok,dar si asasinii se inmultesc si ei sicresc destul de marisori.
|
 |
|
Nu neaparat! Cred mai degraba ca o sa incerc sa scap de scalari.Deocamdata sunt mici(4-5cm).prefer sa mai iau cativa molly sau guppy!SAE sunt si ei mici(3cm).Pe ei ii las ca mai mananca din alge!
|
 |
|
Eu am mai cumparat niste plante si le-am facut loc printre cele vechi.Am fost nevoit sa mut din cele vechi in alte parti ale acvariului.Cu toate ca facusera niste radacini lungi,a doua zi cateva se uscasera(cele replantate),iar apa a fost tulbure vreo saptamana.Deci presupun ca s-a produs o deciclare....asa ca....
|
 |
|
De aseara a inceput sa tremure,de parca i-ar fi frig. Am schimbat ieri aproape 50% din apa.Ceilalti nu au probleme.Nu am mai pus sare neiodata in apa.Sa pun macar o lingura? Oare asta o fi cauza?Apa are 26*C si toti parametrii ok.PH-ul e un pic cam mare...8.Sper sa mai coboare pana pe la 7. View My Video
|
 |
|
Ma numesc Emanuel,Bucuresti,am un acvariu 80*35*30,cu 2 T8 Osram 830,plantat,filtru burete+Aquael 1plus,incalzitor 100w,strat pietris 2-4mm rosu+negru,3 sanitari,5 zebre,4 neoni,3 molly(1m+2f),4 guppy(2m+2f),2 SAE si spre rusinea mea 2 scalari. 
|
 |
|
Sera Costapur! + apa usor crescuta la 32*C.Intr-o saptamana sigur trece.La mine a functionat,dupa ce l-am chinuit cu verde malachit,bai de sare,albastru de metil.........costapur a fost singura care l-a insanatosit.Si era intr-o stare fff proasta,ii mancase toata aripioara si se intinsese pe spate. 
|
 |
|
Draga Ralush,am avut si eu o problema asemanatoare cu a ta.O sa-ti pun o poza! La mine erau 4 carasi de 7 cm fiecare in 40 litri de apa. 3 mi-au facut gris,iar unu mi-a facut FIN ROT.Pe cei cu gris i-am rezolvat repede,dand temp. la 30*C+albastru de metil din 2 in 2 zile timp de o saptamana.Pe cel cu fin rot(cazul tau),l-am insanatosit (in alt bazin) cu apa la 32*C+SERA Costapur timp de 10 zile. Dupa asta,le-am facut un alt acvariu de 100 litri,numai pt. ei! Iata si poza: 
|
 |
|
Dupa plasa aceea sunt puisorii ei de acum 3 saptamani.
|
 |
|