Message |
|
Daca nu vei folosi ph controller nu te zgarci la reductor , ia unul de calitate si cat mai nou , dennerle dupla , cu doua manometre , cele cu 1 manometru sunt cam instabile , eu am testat un dupla cu 1 manometru si nu tinea decat maxim 1 zi reglat pe o bula , plus ca cele cu doua manometre au doi robineti , unul ca sa ii regleze presiunea de lucru , si cel deal doilea pentru reglajul fin , deci mai precis decat cel cu 1 manometru.
|
 |
|
Eu am dat 100 ron pe butelie de 1,5l si 220 ron pe reductor, si un difuzor ceramic sau un jbl taifun e in jur de 50 de ron
|
 |
|
Filtrul nu trebuie sa il opresti , el trebuie sa functioneze in permanenta, nu e indicat sa il opresti , se poate transforma intr-o bomba daca e sa il opresti un timp mai indelungat.
|
 |
|
Imi cer scuze ca nu am anuntat pana acum , dar pestiucii s-au dat.
|
 |
|
A fost si mai aglomerat , dar am mai donat din pesti , si mai am inca 3 cory de donat  , si dupa ce ii dau si pe ei sper sa nu mai fie nicio problema  .
|
 |
|
Asa arata acvariul meu acum cateva zile , dupa un reset general si dupa ce s-a stabilizat  : http://www.youtube.com/watch?v=J97rVGd2rO4
|
 |
|
Se pot folosi cu succes in bazinele cu ciclide
|
 |
|
Am de donat 3 cory , doi albino unul matur mare si inca unul micut, si inca unul tarcat nusj cum se numeste exact  . Ii donez pentru ca imi scot gazonul.si nu se poate dezvolta cum trebuie din cauza lor.
|
 |
|
Mare grija cu discusii , si mai ales cand alegi sa ii bagi in acvariu , desi pentru multi crescatori e floare la ureche sa tina discusi , pentru noi astia mai mici , este mai greu , documenteazate bine in privinta acestor superbi pesti, si nu te grabi cand ii alegi si nici nu te grabi sa ii bagi in acvariu pana cand acesta nu e stabilizat complet , stiu ce zic eu am patito  .
|
 |
|
Vand acvariu junior aqua box folosit maxim 2 saptamani , este ca nou , complet echipat , cum l-am luat asa il dau. Pret fix 110 Ron. Contact pe PM sau la tel 0769 272 940. Acvariu este acesta http://www.animall.ro/acvariu-junior-aqua-box.html culoarea neagra.
|
 |
|
Rezolvat.
|
 |
|
Salut. Si eu am avut o explozie de alge ca tine , numai ca la mine a fost babana rau de tot , si am stirpato toata in cele din urma, parvula deja nu imi mai era verde ci neagra , am taiat tot ce era cotropit de alga si acum a inceput sa iasa si sa se intinda frumos , insa timp de 2 saptamani nu am mai fertilizat deloc , doar curatam plantele de alge, am aruncat foarte multe plante dar in cele din urma am scapat de alge , rabdare sa ai ca se duc de tot incet incet, bettanul e chiar frumusel , asa e si al meu tot rosu  . sa iti traiasca. la cat tii apa ?
|
 |
|
Intradevar acvariul e micut , este acvariul in care aveam de gand sa tin discusii , dar cum nu a mers am zis ca astia sunt mul mai usor de tinut , deoarece acvariul nu este la mine acasa, iar in viitorul apropiat va urma un update , caci ciclidele au prins bine si ne plac si merita un acvariu mult mai mare  . Intradevar acel caeruleus este mai micut si are dunga neagra putin mai stearsa , are de furca cu masculul de elongatus care il mai fugareste  , si il scoate din garsoniera lui.
|
 |
|
Cum cu discei nu mi-a fost usor sa ii tin , momentan trebuie sa renunt la ideea de a mai avea discusi , si ca urmare acvariul nu putea ramane nepopulat , si ca urmare am dat o fuga cu un prieten la 2mai si am adunat pietre  , multe pietre, si cu o parte m-am pricopsit si eu si a iesit asa ceva : http://www.youtube.com/watch?v=uvAV1mZ2PLM 
|
 |
|
Eu zic sa mai arunci 1-2 ochi pe forumul acesta si o sa vezi ca mai exista combinatia asta cu succes , cu foarte putine pierderi in randul crevetilor , eu am introdus de test 5 creveti mai mititei si i-a fugarit putin la inceput dar dupa a renuntat ca oricum nu ii prindea erau prea rapizi ptr Gigi.
|
 |
|
Mancare ii dau dimineata si seara , maxim 3-4 granule de bettagran , sau tetra min , sau maxim 1-2 fulgi , deci eu zic ca nu e asa multa mancare
|
 |
|
Donez cativa pestiuci pentru a mai elibera din acvariu , 2 SAE , 5 tetra black phantom , 2 calistusi , pestii sunt sanatosi si halesc si degetele daca ar putea 
|
 |
|
Apa are 28 grade pentru ca atat am in camera , doar sa caut un coler ceva sa racesc apa , altceva nusj , filtrul nu e cat cel din poza  ) e destul de marisor , are intr-un compartiment carbune si buretele este destul de marisor , cam cat un aquael 1 , doar ca are debitul cam mare si face curenti mari pentru cat de mare este acvariu. si nu stiu daca il deranjeaza pe locatar sau nu  .
|
 |
|
Idea a fost sa ii iau un acvariu cu tot cu filtru pentru a avea o apa curata , credema ca la doua zile daca nu as avea filtru ar trb sa schimb apa, asa l-am tinut o saptamana fara filtrul si nu se putea , plus ca voi baga si cativa creveti cu el , iar apa la 29-30 grade fara filtru miroase a balta si se impute repede , iar pentru cat costa un filtru cascada flow 60 eu zic ca se merita. acvariu e acesta : http://ama-shop.ro/Acvariu-Junior-Aqua-Box.html
|
 |
|
Bine v-am regasit . Nu de mult mi s-a pus pata sa imi iau un betta, zi si facut cumparat un betan tare frumos, poreclit Gigi durul  , tinut 2 ore in acvariu cu ceilalti pestiu , dar doar atat ca nu rezista cu ei si era pacat de frumusetea lui. Si deci prin urmare i-am luat un mic nano, l-am aranjat putintel si a iesit ceva dragut, lumina e proasta in schimb ca este o lampa cu doar 9 leduri insa merge, problema este filtrul , acest acvariu a venit echipat cu un filtru mic de 200l/h . Intrebarea este nu cumva acest mic filtru de 200 l/h face niste curenti destuli de mari incat sa-l deranjeze pe Gigi. Ma gandeam sa il schimb cu Flow 60 care nu ar ocupa nici loc in acvariu. Seara faina tuturor.
|
 |
|