[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
160x60x50, blat dublat cu ce gasesti (MDF sau pal)
Totusi eu as insista pe fundul dublu, cu foaia de sus incastrata, iti da mai multa siguranta.

O zi buna,
Dragos
Pai bine mai Stefan, tu vroiai sa primesti cadou de Mos Nicolae ?!
Din punctul meu de vedere acvariul de 160x50x60 ar trebui sa il faci din sticla de 12 mm si atunci ar
trebui sa schimbi suportul sau sa schimbi placa de sus cu una pe dimensiuni dar eu nu as folosi pal ci
as folosi MDF. Sau ramai la varianta initiala. Si la sticla de 12 mm la dimensiunile alea eu i-as pune
intarituri si fund dublu.

O seara placuta,
Dragos
Am gresit eu, vara am 30-34 de grade acum, iarna am in jur de 21 de grade.
Chillerul bineinteles ca il folosesc vara
Pentru PO4 eu folosesc checker de la Hanna si am mai folosit tester de la Salifert.
Iar chillerul e posibil sa functioneze ok, nu ai mentionat care este temperatura din camera.
La acvariul de apa dulce am un chiller care iarna imi tine temperatura constanta 27 de grade
in conditiile in care in camera respectiva sint intre 30 si 34 de grade. Deci 1 ora / 1 grad poate
sa fie bine sau nu, depinde ce temperatura ambientala ai in camera respectiva.

O zi buna,
Dragos
No comment
Wow asta da cadou de Mos Nicolae!
Multumim frumos
O sa incerc in acest weekend sa ma uit sa vedem ce e acolo si te anunt.

Multumim frumos inca odata,
O seara placuta,
Dragos
Nu imi dau seama din poza, trebuie sa desfaci si sa masori, dar cred ca este posibil sa inlocuiesti
piesa pe unde iese aerul din reductor (pare a fi o reductie) cu cea unde iese aerul din electrovalva
si care este infiletata in electrovalva (unde fixezi tubul de aer). Daca nu se potriveste iti va trebui
o piesa de conectare a tubului de aer, presupun ca ar trebui sa aiba filet de 1/8 la partea in care
se prinde de butelie, si asemenea piesa nu gasesti decat la cei care vand compresoare (sau fitinguri
pentru aer comprimat).

O zi buna,
Dragos
Pai speram ca da
Da, ai apa destul de dura si in aceste conditii ceea ce scoate osmozorul este ok. Si cei plus minus 2%
se calculeaza la toata scala, ai dreptate.

O zi buna,
Dragos
Probabil ca da, ramane sa vezi cum se comporta plantele. Iar daca nu esti multumit
pasul urmator este sa iei tuburi dedicate.

O zi buna,
Dragos
Corect Iulian, am scris si eu mai sus ceva asemanator, dar nu atat de elaborat ca tine
Si eu masor cu un conductivity meter care are o rezolutie de 1 uS/cm si o acuratete de 2%.
Totusi mie mi se pare ca ai valoare cam mare la apa osmozata, pentru ca 59 uS/cm plus minus
2% tot inseamna undeva peste 50. Eu am o valoare de 5-6 uS/cm, din punctul meu de vedere
ce este sub 10 este ok.
In rest ne bazam pe antiphos si metodele denitrificatoare sa reduca si urmele de fosfati, nitrati
sau silicati din apa de osmoza. Sau cel putin eu asta fac.

O zi buna,
Dragos

LE Iulian ce KH si ce GH are apa de la robinet la tine?
Nu pot sa iti confirm din experienta pentru ca nu am folosit zeoliti pina acum (urmeaza la un
nou reef in primavara), dar din ceea ce am citit unii zeoliti pot fi regenerati, altii nu. Dar trebuie
regenerati, o simpla spalare a lor nu inseamna regenerare. Ce pot sa iti spun este ca metoda
cu zeoliti pentru acvarii marine consacrata de KorallenZucht (Zeovit) este o metoda unde se schimba
zeolitii periodic. Iar regenerarea lor se face in functie de tipul zeolitilor.

O zi buna,
Dragos
Spre deosebire de materialele filtrante obisnuite gen Siporax, Eheim Substrate Pro, Matrix etc.,
zeolitii trebuie schimbati periodic, dupa o anumita perioada nu te mai ajuta la nimic. Din acest
motiv este o alternativa scumpa la mediile biologice traditionale. Pentru substrat se poate folosi
cu succes Volcanitul.

O zi buna,
Dragos
Exista 965 T5 de 54 w cu lungimea de 1149,5 mm dar nu te ajuta, sint mai lungi decat ai tu nevoie.
Nu stiu daca ai foarte multe variante, ori 865 ori neoane dedicate (Giesemann, AquaMedic, JBL etc.)
care sint mai scumpe.

O zi buna,
Dragos
Eu masor, dar nu in ppm ci in microSeimens/cm, pentru ca folosesc un Conductivity meter de la
HM Digital. Conversia intre ppm si microS/cm este cu un factor intre 0,5 si 0,7. Apa mea de
osmoza pe care o folosesc la reef are undeva in jur de 5-6 microS/cm (in ppm undeva intre 2,5 si 4,2 ppm)
si folosesc o instalatie de osmoza cu 5 stagii de filtrare, dar fara filtru cu rasini.
Am si un TDS metru dublu care se pune la instalatia de osmoza dar nu l-am instalat pina acum.

O zi buna,
Dragos
Depinde ce fel de zeolit si daca ai filtru de substrat sau nu, eventual incalzitor de substrat.
Zeolit este un termen generic, exista cateva sute diferite de zeolit, cu aplicatii in foarte
multe domenii.

O zi buna,
Dragos

LE cel mai la indemana link despre zeoliti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Zeolite
In stanga spate merge o piatra imbracata cu GSP si din mijlocul ei sa rasara un SPS.
Sau poti sa faci o coloana mai mica pe care sa o legi de coloana principala, dar ea ar trebui
sa fie un pic mai mare decat coloana mica din fata stanga.

Arata promitator, cred ca poti scoate mai mult din acest rockscape, iar cand vor fi si corali
se schimba aspectul.

O zi buna,
Dragos
La multi ani Andrei!
Mda... Caraiman ziceti...
Am si eu fro' cateva fraguri, dar cum la ora asta beau un 'uschi' cu baietii mei la munte, ramane pentru
luni sa anunt aici ce am de donat. Si bineinteles ca am si ceva GSP, piatra de la Moshu e plina de GSP
care trebuie tuns odata la 2 luni

O zi placuta si la multi ani Andreilor si Andreelor
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: