[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Lampile HQI sint ok, sint mai scumpe, dar fac multa caldura. O varianta mai buna
ar fi ledurile, consum mai mic de energie, caldura aproape deloc, dar preturile nu sint
mici, mai este varianta DIY unde preturile sint mai acceptabile, dar nu am niciun fel
de experienta cu leduri la plantate. Am experienta cu leduri la marin (reef), dar nu
pot sa iti dau niciun sfat pentru plantate. Au inceput si la noi sa apara lampi cu leduri
la plantate, dar firav. Bilti are destul de multa experienta cu ledurile, atat la apa dulce
cat si la sarata. Poate iti da el mai multe sfaturi. Merita sa iti bati capul daca ma intrebi
pe mine

La substrat ai putea sa mergi si cu un substrat inert gen volcanit, dar in cazul asta ar
fi indicat un filtru de substrat. Victorz are doua bazine foarte mari cu filtru de substrat
si merg foarte bine. Si mai sint si altii.

Eu fertilizez cu linia de la Easy, gasesti aici pe forum si alte variante, inclusiv DIY (mai bine
zis facute de alti colegi) si se pare ca sint foarte bune.

O zi buna,
Dragos
Ceea ce inseamna ca fosfatii tai provin in mare parte din mancare. Ciudat, pentru ca eu hranesc
mai mult decat tine cred si am fosfatii 0. Mai ramane si varianta ca nu ai o circulatie suficienta
in bazin si atunci trebuie sa treaca mai mult timp pina fosfatii ajung in reactor pentru a fi retinuti
de Diakat.
La mine in bazin sint 4 pompe de valuri plus doua iesiri de la pompa de recirculare si in cazul meu
recircul 5500 litri pe ora prin sump. Tu nu ai sump iar reactorul de fosfati e pus pe furtunul de la
canistra, si pe acolo nu trec mai mult de 1000 litri pe ora (prin canistra, prin reactor si mai putin)
dar daca in bazin nu ai o circulatie foarte buna e posibil ca fosfatii sa ramana in bazin.

Alta explicatie nu am
Bine ai revenit

Am sa iti raspund la ceea ce ma pricep cat de cat, la restul o sa primesti ajutor de la
cei cu mai multa experienta decat mine.

2. Ar trebui sa schimbi toate filtrele osmozorului, dupa 3 ani de nefolosinta sigur nu
mai fac ceea ce trebuie sa faca, si cu siguranta membrana este compromisa. Ca sa
fii sigur ca este asa fa rost de un TDS metru (in Constanta cred ca sint ceva acvaristi
care sa aiba asa ceva) si masoara apa de osmoza sa vezi ce iese. Si ar trebui sa lasi
osmoza sa lucreze vreo 50 de litri macar, abia apoi masori. Dar eu cred ca va trebui
sa schimbi filtrele.

La gazonul pe care il vrei o sa ai nevoie de multa lumina, probabil ca un 4x39w T5 sau
si mai bine 5x39w T5 ar face ceea ce trebuie. O combinatie de neoane speciale de
plante gen PlantGrow de la AquaMedic sau asemanatoare de la Giesemann (mai bune
pare) sau JBl sa zicem 2 sau 3 si inca 2 neoane 965 sau 865 Osram cred ca ar fi ok.
Fiecare foloseste o anumita combinatie, poti sa te inspiri de pe la acvaristii cu plantate,
ai de unde.

La substrat nu stiu ce sa iti recomand, pot sa iti spun ca eu folosesc FertiSoil de la Aquatic
Nature care este un substrat fertil, dar am si cabluri de incalzire in substrat. Marele avantaj,
cel putin pentru mine, este ca nu imi tulbura apa daca scot plante din el si are o granulatie
care se preteaza bine la gazon. Cum faci sa ramana denivelat nu stiu, presupun ca ai putea
incerca sa faci delimitari din plexiglas trasparent sa zicem asa incat sa ai diferite inaltimi.
Poate iti da altcineva o idee mai buna

Ar fi bine sa iti iei si un tester permanent de CO2, iar ca si teste ti-ar trebui pentru ciclare
NH4 si NO2, apoi NO3 si PO4. Nu ar fi rau sa ai si un KH. Preferabil teste la picatura, nu din
cele 5in1.

8. Difuzor bricolat - cred ca mai bine ar fi un reactor bricolat pentru dizolvarea CO2.
Si poate si un numarator de bule nu ar strica sa ai.

Daca bricolezi capacul ar fi bine sa folosesti si reflectoare la neoane.

Cam asta ar fi, spor!

O zi buna,
Dragos
Daca ajungi sa anulezi comanda poti sa iei lampa de la Salty Supply, trimit si in Europa.
Si sa nu mai cumperi controllerul, am eu unul nou pe care nu il folosesc.

http://www.saltysupply.com/AquaIllumination-Nano-Blue-Touch-Controlled-LED-Sy-p/ss534055.htm
Un mic update:

- am facut in seara asta teste la apa si am urmatorii parametri:

temperatura - 25,1
salinitate - 1026
pH intre 8 si 8,15
KH - 11,8
PO4 - 0
NO3 - 3
Ca - 440
Mg - 1290
K - 380

Am testat si strontiu, prima data dupa ceva timp nu a mai iesit intre 0 si 3, a iesit 4 (test Salifert).
Probabil ca incepe sa se vada aditia pe care o fac de vreo luna si ceva
Nitratii au crescut, de fapt ei au scazut fata de ieri cand erau 5, dar asta pentru ca se consumasera
destule biopelete si ieri dupa ce am facut schimbul de apa am completat cu vreo 5 linguri de biopeleti.
In decurs de o luna cam asta este cantitatea care se consuma, acum in principiu stiu ca trebuie sa
completez mai des cu cantitati mai mici, probabil ca o lingura pe saptamana o sa fie ok. Mai masor
nitratii si maine si miercuri, vedem daca ajung iar in jur de 1 cum au fost in ultima luna.

Scoica luata ultima este foarte faina, dar am o problema, ii place sa se plimbe prin bazin, acum este
in spatele ultimelor coloane, intre ele, acolo unde doarme unul din chirurgi, si practic nu o mai vad
sa ma pot bucura de ea. Nu am incercat sa o scot, o las sa vedem daca se mai muta singura.

Si nu in ultimul rand, o sa mai fac o incercare cu Moorish Idol, poate de data asta am mai mult noroc.

O seara placuta,
Dragos
viulian wrote:Hehehehe - intorc opinia cu pusul la citit, si eu sunt nevoit sa fac acelasi lucru dar asa mai aflam una alta si se sintetizeaza.

Asbolut corect, e singurul mod in care putem invata ceva si pina la urma de aia sintem aici,
sa invatam unii de la altii. .
Ce iti place tie sa ma pui sa citesc Iuliane
Am deja o observatie de facut, dar citesc articolul si revin

LE observatia pe care o am de facut este ca backgroundul nu este din piatra vie si nici uscata,
este din ciment si a stat intr-un acvariu cu cichlide (cu pH mare) pentru vreo 4 ani. Timp in
care nenea koala nu s-a interesat cat de multi fosfati avea in apa, ca nu era cazul, ba chiar
acvariul era mai misto cu ceva alge pe el, doar erau cichlide Articolul la care m-ai trimis
vorbeste despre apa sarata, ori backgroundul a stat in apa dulce dar cu pH si KH mare.
Asa incat nu cred ca ne ajuta prea mult sa tragem concluzia ca nu elimina fosfati. Parerea mea.

Pe de alta parte eu am pomenit si de circulatia apei in display. Daca circulatia nu este cum trebuie,
tinand cont ca nu avem sump, e posibil ca fosfatii produsi in urma hranirii sa nu ajunga la reactorul
de antiphos pentru a fi eliminati.

Hai sa vedem ce se intampla maine seara, dupa doua zile de post negru si apoi putem trage niste
concluzii.

O seara placuta,
Dragos
Melcii asasini iti rezolva problema, nu folosi alte substante.

O seara placuta,
Dragos
Asa cum a spus si Daniel, daca apa contine cloramina, aceasta nu va fi eliminata decat cu un conditioner.
Daca nu are cloramina atunci clorul se elimina in 24 de ore intr-un vas cu gura larga.

O seara placuta,
Dragos
Am de ales intre Achilles (scump rau ) si Moorish Idol (greu de convins sa manace dar mai accesibil
la pret)
Inainte sa faci aditii pentru a creste calciul e bine sa sti cat magneziu ai in apa. Daca nu ai magneziu
suficient asta poate duce la precipitarea calciului si la scaderea KH-ului, ceea ce la tine s-a intamplat.
Cum la tine a explodat coralina, eu am impresia ca ai un nivel scazut si al magneziului, si automat
aditiile de calciu nu iti ridica nivelul corespunzator, ba din contra calciul precipita si KH-ul scade.
Nu te apuca sa faci nimic altceva decat ia un test Salifert pentru magneziu si masoara nivelul.
Dupa ce stim cat de cat nivelul de magneziu putem sa tragem o concluzie preliminara.

O zi buna,
Dragos
Ce valoare are magneziul?
Ar fi bine de precizat ca se pot comanda si corali, se gasesc in aceeasi lista.
Si inca un lucru, tot ceea ce vedeti in lista vine de la DeJong Marine Life din Olanda.

O zi buna,
Dragos

P.S. parca iar ma mananca sa mai incerc cu un Achilles
Filtrul nu ar trebui sa il opresti pentru mai mult de 1-2 ore. Asta doar cand ai nevoie, nu in fiecare zi.
Cu cat mai putin cu atat mai bine. Oricum verificarea mediilor filtrante si eventuala lor curatare (clatire
usoara in apa scoasa din acvariu) nu ar trebui sa iti ia mai mult de 15-20 minute.

O seara placuta,
Dragos
Bravo Rick, foarte frumos, mimoza aia e superba
Eu raman la parerea ca backgroundul ala iti elimina si nitrati si fosfati. Si posibil ca si circulatia in
bazin sa fie deficitara. Tinanad cont ca ai schimbat azi antiphosul iti propun un experiment: nu da
de mancare 2 zile absolut nimic si masoara sa zicem marti seara parametri sa vedem ce si cum, poti sa
le dai de mancare dupa teste. Daca backgroundul ala este problema testele nu o sa fie mult diferite.
Acelasi lucru e valabil si daca circulatia este deficitara.

O seara placuta,
Dragos
Asteptam cu interes poze de la operatiune
Bine ca n-a fost mai rau. Dar care lateral s-a crapat, cel dinspre exterior?
Foarte fain Ciprian
Frumos Roni, bazinul evolueaza fain

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: