Bine ai revenit
Am sa iti raspund la ceea ce ma pricep cat de cat, la restul o sa primesti ajutor de la
cei cu mai multa experienta decat mine.
2. Ar trebui sa schimbi toate filtrele osmozorului, dupa 3 ani de nefolosinta sigur nu
mai fac ceea ce trebuie sa faca, si cu siguranta membrana este compromisa. Ca sa
fii sigur ca este asa fa rost de un TDS metru (in Constanta cred ca sint ceva acvaristi
care sa aiba asa ceva) si masoara apa de osmoza sa vezi ce iese. Si ar trebui sa lasi
osmoza sa lucreze vreo 50 de litri macar, abia apoi masori. Dar eu cred ca va trebui
sa schimbi filtrele.
La gazonul pe care il vrei o sa ai nevoie de multa lumina, probabil ca un 4x39w T5 sau
si mai bine 5x39w T5 ar face ceea ce trebuie. O combinatie de neoane speciale de
plante gen PlantGrow de la AquaMedic sau asemanatoare de la Giesemann (mai bune
pare) sau JBl sa zicem 2 sau 3 si inca 2 neoane 965 sau 865 Osram cred ca ar fi ok.
Fiecare foloseste o anumita combinatie, poti sa te inspiri de pe la acvaristii cu plantate,
ai de unde.
La substrat nu stiu ce sa iti recomand, pot sa iti spun ca eu folosesc FertiSoil de la Aquatic
Nature care este un substrat fertil, dar am si cabluri de incalzire in substrat. Marele avantaj,
cel putin pentru mine, este ca nu imi tulbura apa daca scot plante din el si are o granulatie
care se preteaza bine la gazon. Cum faci sa ramana denivelat nu stiu, presupun ca ai putea
incerca sa faci delimitari din plexiglas trasparent sa zicem asa incat sa ai diferite inaltimi.
Poate iti da altcineva o idee mai buna
Ar fi bine sa iti iei si un tester permanent de CO2, iar ca si teste ti-ar trebui pentru ciclare
NH4 si NO2, apoi NO3 si PO4. Nu ar fi rau sa ai si un KH. Preferabil teste la picatura, nu din
cele 5in1.
8. Difuzor bricolat - cred ca mai bine ar fi un reactor bricolat pentru dizolvarea CO2.
Si poate si un numarator de bule nu ar strica sa ai.
Daca bricolezi capacul ar fi bine sa folosesti si reflectoare la neoane.
Cam asta ar fi, spor!
O zi buna,
Dragos