[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
120x50x50 e mai fain, cred ca si proportiile sint mai bune
Dar filtrul pe care il ai nu iti va face fata. Din punctul meu de vedere e un pic cam mic si pentru
dimensiunile initiale. Solutia este un filtru mai mare, sau suplimentarea filtrarii cu un filtru intern,
care te-ar ajuta si la o mai buna circulatie a apei.

Atentie ca 750 litri pe ora este capacitatea pompei fara medii de filtrare. Foarte probabil nu vei
avea mai mult de 400-450 litri pe ora, si daca se mai colmateaza se mai reduce.

Hotararea este a ta, dar si daca ramai la dimensiunile mai mici parerea mea este sa suplimentezi
filtrarea cu un intern.

O zi buna,
Dragos
Frumos Stefan, bravo!
Sint curios cu o sa arate peste 2 luni
Presiunea la iesire nu creste daca folosesti acelasi diametru, pompele filtrelor nu sint pompe
de presiune, sint pompe de debit si mai mult, functioneaza pe principiul sifonului, de aceea
trebuie amorsate pompele filtrelor
Asa ca ideea cu spraybarul cu diametru mai mare e ok

Spor la amenajari!

O zi buna,
Dragos
Multa bafta pomi, si eu sper ca de data asta sa fie bine
Intram in linie dreapta sa inteleg, bravos
Gabriel wrote:Dragos,

Dozezi Foundation A? RedSea zice ca ar avea Calciu, Strontiu si Bariu. Oricum testul de Sr de la Salifert (pe care cred ca-l folosesti si tu) este cam varza.
Am masurat si imi arata Sr zero (care ar fi putut foarte bine sa fie si 3ppm pentru ca eroarea este de +/-3ppm conform Salifert). Am crescut cu 2ppm pe zi timp de patru zile si
cand am masurat iar imi indica peste 40ppm - isi schimba culoarea de la prima picatura. Nici nu stiu ce sa mai cred.

kirucd wrote:Nu stiu cum faci sa ai roz in acvariu, eu am o pocillopora care era roz si a ajuns mov as vrea si eu mai mult roz

Facem un schimb ??? Temporar desigur Iti dau milka mea ca sa se faca mov la tine in bazin si eu iti fac pocillopora roz

Dozez Foundation a si Foundation B si Foundation C
Si la mine testul ala de la Salifert imi arata cam la fel, numai ca nici dupa aditie nu se mareste. Aditia nu o fac
sa aduc strontiul la 40, dar daca masor dupa cateva zile imi arata la fel. Vreau sa fac saptamina viitoare un test
la apa la un laborator sa vad cum stau.

Cu schimbul e cam greau ca ai mei corali sint lipiti toti, dar daca vrei iti gazduiesc Milka nicio problema
Nu stiu daca nu cumva se micsoreaza debitul daca folosesti doar un singur spraybar.
Eu am la acvariul cu discusi tot doua filtre si merg pe aceeasi schema ca si tine cu
spraybarurile in mijloc stanga dreapta si cu intakeul in colturi. Ca sa nu ai pierderi
de debit ar trebui ca partea comuna sa fie de diametru mai mare. In rest e o alegere
buna dupa parerea mea.

O seara placuta,
Dragos
Pune niste perlon in filtru pentru o filtrare mai buna si il schimbi dupa 2-3 zile, eventual fa si un schimb de apa
si poti sifona si substratul daca sint depuneri. Eu mai folosesc si Easy-Life fluid filter medium cu rezultate bune,
iti limpezeste apa destul de repede, cred ca exista asemenea conditioneri si de la alte firme dar pe asta l-am
folosit eu si e 100% natural, cel putin asta spune producatorul.

O seara placuta,
Dragos
Eu dozez toata schema de la Red Sea si cu toate astea am lipsa strontiu si aditionez si eu o data sau de doua ori pe saptamana.
Nu stiu cum faci sa ai roz in acvariu, eu am o pocillopora care era roz si a ajuns mov as vrea si eu mai mult roz

O seara placuta,
Dragos
Si apropos domnu' o poza ceva mai vedem si noi?
Arata mult mai bine fata de ce era initial, cand o sa se intinda gazonul o sa arata si mai bine

O zi buna,
Dragos
Din cate stiu eu, sa ma corecteze cineva daca gresesc, cu cat e mai groasa sticla cu atat efectul de lupa
e mai mare, dar pe de alta parte la sticla ultraclara nu cred ca este atat de pregnant. Eu as merge pe
50 cu sticla de 10.

Radacina aia poate o mai fasonezi sa intre in acvariu.

Nu mai stiu ce filtru ai, dar eu as face acvariul 120x50x50.

O zi buna,
Dragos
La multi ani domnu'
Vezi daca ai rabdare esti rasplatit, fosfatii au ajuns unde trebuie. Eu zic sa nu scoti de tot biopeletii,
sa lasi ce ai acum si sa mergi in continuare pe aceeasi schema. Cat ai acum nitratii?

O seara placuta, mai bine zis pofta mare la Muftalaru' ala
Dragos
Bine ai venit!
Din cele doua poze acvariul arata foarte bine, poate ne mai incanti privirea cu mai multe poze?!

O seara placuta,
Dragos
Si vrei sa te credem fara nicio poza?!

O seara placuta,
Dragos
Daca nu te hotarasti sa mai dai din pesti vei avea apa de calitate proasta pentru pesti, indiferent cata apa
schimbi. Tratamente, solutii, schimburi de apa sint ok daca le faci, atata timp cat inlaturi cauza. Iar aceasta
este suprapopularea. Pina cand nu vei rezolva aceasta problema o sa dai din colt in colt.

In ceea ce priveste testele, mai bune decat cele 6in1 sint cele dedicate la picatura, dar sint si mai scumpe.

O zi buna,
Dragos
Pentru moment proiectul a intrat in stand-by si nu are sanse sa fie startat anul acesta. Cel mai
probabil in primavara viitoare il voi starta, dar ma mai gandesc inca la dimensiuni, cred ca o sa fie
ceva mult mai mare decat m-am gandit initial, ceva gen 150x70x70

O zi buna,
Dragos
Felicitari Crys

O zi buna,
Dragos
Da, dar nu cred ca e nevoie sa mai completezi cu solutie. Eventual ai putea sa schimbi 10 litri dupa 3 zile si
atunci sa completezi cu o treime din doza recomandata de solutie. Si ar fi bine sa ii hranesti mai putin, dar nici
sa cazi in extrema cealalta si sa nu le dai nimic de mancare.

O seara placuta,
Dragos
Nu cred ca ar trebui sa adaugi sare, doar il vei stresa mai tare. Cred ca Ektolul ar trebui sa il ajute.
Dupa ce termini tratamentul ar trebui sa faci un schimb mare de apa, eventual sa introduci in filtru
carbune activ pentru a extrage medicamentul din apa. Filtrul tau oricum nu este ciclat, asa ca Ektolul
nu mai are ce decicla.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: