Message |
|
Cine are idee de ce ramirezii ar sapa gropi , adica ai mei sapa niste gropi in gazon si stau acolo la umbra cand se odihnesc
|
 |
|
Se pare ca toate problemele au plecat de la cantitatea de CO2 prea mare , era undeva la 6,4 - 6,5 si nu le placea deloc pestiucilor , acum am urcat valoarea pe la 6.8-7 din cate pot eu citi pe testul permanent , si pestiu sunt foarte vioi acum , iar ramirezul al mai golan care disparuse a reaparut dupa cateva ore in care am scormonit in tot acvariu si nu vroia sa iasa , acum sunt foarte vioi si se zmenguie in acvariu.
Noii parteneri de joaca a micutilor :
1. http://i53.tinypic.com/rc0ynq.jpg
2. http://i51.tinypic.com/2eocemo.jpg
3. http://i54.tinypic.com/i24yvc.jpg
4. http://i52.tinypic.com/2dbjur6.jpg
5. http://i51.tinypic.com/149qrcx.jpg
Am sperat sa fie pereche dar acum cand isi arata adevarate culori nu prea cred ca mai sunt pereche ci sunt doi baietei . Da stiu ca nu se inteleg masculii intre ei dar vom vedea sunt asa draguti ciufulitii  cu creasta aia a lor :">
|
 |
|
Vand in jur de 15-20 plante, sanatoase, fara alge, acestea au inflorit 1 data pana acum . Se vor scoate din acvariu in momentul in care vor veni doritorii. Numai pe constanta. Pret 1 ron planta.
|
 |
|
Acvariul meu este = cu un abis/gaura neagra cred, azi vin acasa cu o pereche de ramirezi foarte frumosi , eu la randul meu foarte entuziasmat de ei si de cat de simpatici sunt , am ajuns foarte repede de starea aia de euforie la dezamagire ca sa zic asa.... lipsesc 10 min de langa acvariu pac un ramirez disparut , caut scormonesc printre plante nimik, scormonesc prin roca aia vulcanica , nimic , nu e si nu e, mai acum doua zile la fel , caut eu un calistus nimic, unde e calistusul , sa nu mai zic ca cei doi ancitrusi au decedat...cei doi SAE care i-am salvat stau numai intre blyxe nu ies deloc , am schimbat joi cred ca circa 50% din apa , am zis ca poate o avea ceva apa , azi am mai schimbat inca vreo 10 litri inainte sa bag ramirezii, nu stiu ce sa mai fac , am fost foarte fericit si incantat ca in sfarsit imi merg bine plantele si am un acvariu plantat , cu gazon frumos , gazon care pana acum nu mergea deloc , iar acum din 3 poturi de gloso am ajuns sa am toata partea din fata plina de gloso , la 2-3 zile trebuie sa-l tund ca se inalta foarte mult , iar parvula , am salvat din setupul trecut cateva firicele , si acum a ajuns sa imi acopere un colt intreg de acvariu , nu stiu cu ce tip de gazon sa raman...insa la partea de pesti dezamagire totala , o sa rog un coleg constantea sa vina sa imi faca si mie niste teste de apa caci eu nu am decat ph si kh, oricum CO2-ul l-am oprit pana la noi vesti , voi scoate si cateva poturi de blyxa cred caci am mai bine de 30 cred , si deja s-au inmultit prea mult. in rest cam atat am luato pe urma colegului ciro  . A si sa nu uit pe ramirezi i-am acomodat mai bine de o ora , adica si termic si chimic am bagat apa din acaraiu din 15in 15 minute pana am ajuns ca in recipientul in care ii tineam sa am numai apa din acvariu. Tare mi-e ca voi trece sa cresc cioate si pietre , am deja trei spoturi , imediat il transform intru mic biotop daca nu da semne de revenire , si adio plante , fertilizanti limina .....
|
 |
|
Felicitari , un acvariu superb. mie imi place foarte mult. Sa te bucuri de el
|
 |
|
Arata bine , dar nusj , asa am avut si eu la inceput jungla pana nu mi-am dat seama ce vreau de la acvariu si pana am mai capatat experienta, unora nu le merge chiar bine posibil si din cauza luminii , sa fie cumva ele mai pretentioase, sau fertilizarea , din cate am inteles eu tu bagi doar ferropol nu ? care este micro , ei bine aici poate fi vorba si de lipsa vertilizantilor macro, poti incerca sa bagi niste pps-pro da rezultate bune dar nu foarte , poti avea dezechilibruri mari intre necesitatile acvariului , adica pps-pro baga din toate o cantitate egala , pe cand unele au nevoie de mai mult sau mai putin , eu merg cu pps-pro dar nu sunt chiar multumit , de aceea te sfatuiesc sa incerci sa cumperi si fertilizezi cu fiecare in parte . PO4 , K , NO3 , in functie de valorile testelor , stiu ca e mai mult de munca sa stai sa vertilizezi cu fiecare in parte dar rezultatele sunt mult mai bune.
|
 |
|
Da asa este PAL-ul se umfla repede , tocmai pentru care am facut trimitere la postul colegului Porcu , pentru ca acolo el prezinta un capac din pal lacuit cu 3 straturi de lac , care de 3 ani de zile nu prezinta nici-un defect ca sa zic asa, deci a rezolvat foarte bine problema umflarii palului , si sa nu uitam ca palul il putem modela cum vrem , da gauri foarte usor , inlocui vreo placa daca cumva ceva nu iese bine deci e foarte practic si chiar arata bine.si cred ca nu conteaza firma foarte mult , pentru ca vezi si tu diferenta foarte mare de pret intre un acvariu facut si unul cumparat , care totusi eeste foarte mare , iar daca cel care il face este priceput poate iesi foarte bine mai ales cu sticla de 12 . iar cu diferenta de bani poti sa zicem sa iti cumperi ce mai ai nevoie la el
|
 |
|
Pai o foaie de pal este undeva la 150 ron la noi, care ti-o mai si taie dupa nevoile tale , cum vrei tu , si cred ca sa dai cateva gauri si sa montezi un capac nu este chiar asa de greu incat sa nu poti sa-l faci singur , la cat de usor se modeleaza palul . iar suportul de 150x55x50 mi-l face un prieten/ meserias cu maxim 250 ron in functie de cum vreau eu si ce vreau eu sa ii pun ... de asta am si pus o marja de eroare de 10 % pentru ca preturile pot varia de la magazin la magazin .
Dar toate astea implica putin munca/alergatura din partea ta.
PS. Un acvariu de 160 x 45 x 50 necesita 2.77 mp de sticla fara intarituri adica 2.77x121ron= 335 ron sticla de 12mm. Iti intra probabil 2-3 tuburi de silicon , sa zicem 450 ron in total . Asta numai materialul. si restul cat iti poate lua respectivul care il face. eu zic ca e un pret mai mult decat decent
|
 |
|
Pai este un baiat care se ocupa cu asa ceva in constanta si care face acvarii foarte reusite , eu ma uit foarte mult la detalii/finisaje si chiar se merita. ideea este ca 1mp de sticla de 12mm consta 121 ron , mie imi trebuiau undeva pe la 3.5 mp de sticla parca care costa undeva la 500 ron cu tot cu silicon si el ca il facea imi lua 200 ron , instalatia de iluminat o poti face tu , daca nu ai pretentii foarte mari la plante , poti merge cu neoane t5 de 54w 865 si 830 gasesti la marbo trade la preturi foarte bune , undeva la 5 neoane ti-ar ajunge si cumperi si niste balasturi electronice de la ei daca vrei osram , si mesteresti singur instalatia si ai facut economie  . Iar capacul vezi ca are un post colegul Porcu cu un capac foarte reusit din pal.
|
 |
|
Este okei pretul ca sa zic asa. Dar hai sa iti prezint niste preturi pentru care m-am interesat eu , caci eu doresc un acvariu de 150x55x50 deci pe acolo ajungi si tu , si urmeaza cam asa :
- acvariu din sticla de 12 pret 700 ron adus si acasa
- suport din pal in jur de 200-250 ron in functie de gusturi
-capac maxim 150 ron daca il faci din pal +intalatia de iluminat (fara tuburi)
- decor nou undeva la 400-500 ron
Si tine cont toate noi , numai ca la capac trb sa mesteresti singur sau ajutat de un tamplar. si ajungi undeva la 1350 ron +/- 10%
Cu banii pana la 23 mil , ii mai dai comanda pe ebay la nemti de un filtru eheim 2075 cu 700 ron , si de restu iti mai amenajezi in acvariu.
Astea sunt preturile cele mai mici pe care am putut sa le obtin eu
|
 |
|
Salut. Legat de faptul daca rezista sau nu planseul , iti spun eu , stai linistit ca va rezista, daca stai la casa , si ai un planseu normal (adica 13 cm grosime) este supradimensionat pentru o camera de 4x4m , iar daca stai la bloc , daca este un bloc mai vechi care are sigur un planseu prefabricat de 10cm sau monolit de 14 cm care la fel este supradimensionat . Deci fara grija. Suportul pentru mai multa siguranta ai putea sa-l faci din teava rectangulara imbracat frumos in pal . Iar la partea cu filtrarea oricum ai dori tot trebuie sa suplimentezi , pentru ca nu ajunge chiar daca in specificatiile filtrului spune ca duce un acvariu de nusj cati litri , 160 cm lungime este mult nu va face fata . Iar de lipit nu te juca , cauta o persoana serioasa , care face asa ceva.
|
 |
|
|
 |
|
Am si eu o intrebare , stiu ca o sa sune cam ca o intrebare de baraj , dar ca idee, pot tine oare cativa kribensis in comunitarul meu cu acesti pesti care ii am acum. Stiu ca fac parte din familia chiclidae , dar ca chestie mi-au placut mult si eram curios. Si ca veste rea azi imediat ce am bagat cei 3 SAE in acvariu , vina mea recunosc ca nu le-am facut acomodarea ca la carte , ma grabit putin , acestia 3 au murit imediat  .
Iar legat de ancitrusi, eu am o valoare a ph-ului de 6,8 , ce sa zic de cand am valoarea asta sunt foarte comozi stau si cu orele nemiscati hmm, sa fie oare de vina asta. Cei drept i-am intoxicat olecatica cu CO2 ca mi-a luato razna putin reductorul si scazuse undeva sub 6.4 valoarea phului dar cu schimb de apa si introdus pompa de aer intr-o ora toti si-au revenit la normal numai acestia doi au ramas parca cu sechele ca sa zic asa.
|
 |
|
Don ciro ia arunca matale un ochi aciulea la poza asta  . si poate te rezgandesti cu ciclidele 
|
 |
|
Si nu poti sa pui un intrerupator pe cel t5 ? ca sa il aprinzi separat ? ar fi mai bine sa poti sa le aprinzi separat , eu tin 2 aprinse normal si pe cel de-al treilea il aprin un interval mai mic de timp
|
 |
|
Poti creste treptat lumina , adica eu am mers in felul urmator . avand 3 neoane de 24w la 65 litri apa si am procedat asa, prima saptamana 2 neoane normal si cel de al treilea aprins maxim 3-4 ore pe zi , dupa urmatoarea saptamana in jur de 5 ore cu cel de al treilea , ca sa ajung in a treia saptamana sa le tin pe toate 3 aprinse normal. Deci tu ai putea merge cu cele dinainte normal si celalalt sa il aprinzi prima saptamana 3-4 ore maxim , si tot asa , in a doua saptamana maxim 5 ore , si dupa daca doresti sa il aprinzi normal ca si celelalte. Sa stii ca , calitatea luminii poate influenta foarte multa evolutia algelor , candva la inceput aveam 1 neon , lumina foarte proasta ca si calitate, dupa am bagat philips nu mai stiu exact de care si de alge am scap in cateva zile.
|
 |
|
Da am citit acum cu mai mare atentie scuze  . oricum arata bine si voi merge si eu tot pe aceasta idee , arata cel mai bine asa.
|
 |
|
Pe ideea asta vrea sa merg si eu acelasi material standul si capacult.Dar o mica intrebare, pe interior ai dat palul cu vreun lac ceva ca sa reziste la umezeala sau lai lasat asa cum l-ai cumparat . Oricum arata crede ca cel mai bine un capac facut de tine din acest material se prelucreaza foarte frumos si foarte usor si iese o treaba frumoasa chiar si pentru un novice.
|
 |
|
Iar tetra se hranesc intradevar undeva pe la mijlocul/ fundul acvariului (ai mei asa mananca si am tetra black phantom si sarpae tetra)
|
 |
|
Da pe varianta asta voi merge doar ca nu am gasit pana acum , am cautat la toate animaxurile aseara si nimic , ramane sa merg la brick pe saptamana cand voi avea timp.
(Apropo raul , nu era butelia de vina, era reductorul  sciuzmi )
|
 |
|