[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: isahori
Forum Index » Profile for isahori » Messages posted by isahori
Multumesc pentru melci si... borcan! Inca odata scuze ca am venit fara recipient sau ma rog ca am venit cu sticla aia, m-am facut de rusine. ;))
Schimb SAE (nu sunt fake SAE!!!) cu pui de corydoras. Am de dat doar 2 de aprox. 6 cm. De fapt, vreau sa-i dau moca impreuna cu niste xiphophorus maculatus (platy) de diferite varste, dar am zis ca poate ma lipesc si eu de cativa corry vioi.
Donez vreo 10-15 xiphophorus maculatus (platy) de diferite varste.

Deasemenea as cam vrea sa dau doi SAE (NU sunt fake!); mancatori d alge, de cam 5 cm caci imi cam streseaza ceilalti pesti din acvariu si mai ales corydorasii albino care nu stiu cum naiba, dar mi-au intrat la inima!

Orice alt detaliu aici, iar numere de telefon PM. Zona sectorului 5, 13 Septembrie, Cotroceni.
Sunt SAE.
cred ca intr-adevar se fugaresc unul pe celalalt si-i streseaza pe ceilalti. Cred ca imediat ce ma intorc in Bucuresti (cam patru zile), deschid un topic la donatii.
I-am studiat timp de cateva luni. Am luat diferite descrieri de pe net, inclusiv in engleza despre SAE si CAE. Am comparat diferite diferite poze si am ajuns singur la concluzia ca sunt SAE si nu CAE. Exista diferente destul de mari ca sa ma pacalesc in halul asta. Nu stiu ce naiba sa mai cred.
Am doi SAE de 4-5 cm lungime si 4 corydoras albino. Alaturi se mai afla 3 guppy si 4 platy in 60 l de apa. Din tot ce m-am documentat pe net, sunt specii compatibile si totusi SAE imi terorizeaza acvariul. Cel mai mare dintre ei se comporta de parca tot acvariul ar fi numai al lui. Nu pare sa ciupeasca din ceilalti, dar inoata rapid si se repede catre ceilalti lovindu-i cu botul uneori, dar mai ales catre corydoras, care saracii stau de vreo doua luni numai prin colturile acvariului aproape nemiscati, mai ales cand SAE cel mare si rau are chef de alergat prin apa. Abia cand SAE se linisteste, incep si cory ai mei sa iasa la mancat.
Intrebare: care e problema? Sunt convins ca e SAE si nu Chinese algae eater sau altceva.... SAE ar trebui sa fie destul de pasnic si totusi...!?
Faptul ca respira accelerat inseamna ceva? Azi am crezut ca a murit caci statea aproape inert cativa milimetrii sub nivelul apei. Am suflat de am valurit putin apa si abia dupa 5, 6 secunde a reactionat tasnind catre fund unde chiar parea ca a incercat sa manance.
Stiu ca e un comportament normal sa vina la suprafata pt o gura de aer, insa problema e ca ramane acolo in pozitie verticala sprijinit de geam, de incalzitor sau pur si simplu printre plantele de suprafata.
L-am studiat azi si nu l-am vazut mancand deloc. Fizic nu prezinta vreun semn. Am miscat usor plantele din jurul lui si a fugit pt cateva minute pe fund unde a rama aproape nemiscat cateva minute dupa care a luat-o in sus usurel punandu-se in aceeasi pozitie.
Inca ceva iesit di tipare imi pare faptul ca "respira" sau "mesteca" parca foarte des.
Din pacate si ceilalti doi par cam apatici. Obisnuiau sa alerge si sa scormoneasca peste tot, iar acum par a fi destul de imobili, stand minute intregi in acelasi loc si tot in pozitii ciudate. Ba usor cu botul in sus, ba usor intr-o rana.
Orice ar fi, sper sa nu fie nimic pt ca nu stiu cum au reusit, dar sunt printre preferatii mei.
Ceea ce spui tu se refera la pozitia pestelui atunci cand stationeaza, dar si atunci cand inoata, cred. S-ar putea sa ma insel, nu stiu. La mine e doar atunci cand stationeaza altundeva decat pe fundul apei.

Chair acum cand scriam am zis sa arunc o privire. Am aprins lumina in camera si doi dintre ei stateau normal, pe fundul bazinului. Al treilea s-a repezit in sus parca a luat o gura de aer si apoi s-a lasta usor catre fund.

Sper sa nu fi nimic totusi si sa fi fost vorba de vreo indispozitie, o toana, adica ceva fara probleme si trecator.
Tot ciudat mi se pare. I-am mai urmarit si acum imi par si ceilalti destul de apatici. In timpul zilei doi dintre ei stateau vertical, usor sprijiniti de incalzitor si oarecum lipiti (s-or imperechea!?). Acestia doi la un moment au schimbat pozitiile, unul dintre ei stand oblic cu capul in jos. Cel de-al treilea si el sta vertical usor lipit de filtru.
Mentionez ca sunt cory albino si deobicei erau extrem de zvapaiati. Stateau pe fund si foooarte rar mergeau catre suprafata.... Am sa incerc sa fac si niste poze.
In bazinul de 60 de litri cu filtru intern, incalzire normala, slab plantat am 3 cory alaturi de: 5 guppy, 6 zebre, 3 molly, 2 SAE si doi melci asasini. Schimb de apa il fac saptamanal intre 25% si (rar) 50%.
Problema: unul din cory sta de ceva vreme intr-o pozitie cel putin stranie; vertical la suprafata apei cu gura parca usor scoasa din apa si parca "mestecand" non-stop. Hrana este uscata, fulgi, granule si/sau chips-uri pentru cory in special si rar purici uscati. Bineinteles, nu toata odata. Chimicale nu folosesc; acvariul pare bine ciclat (il am de cateva luni); nu am probleme cu alge sau altceva vizibil.
Nu am facut modificari in ultima vreme, nici la acvariu si nici in componenta echipei. Echipa a fost achizitionat din Hornbach treptat. Si nu am avut robleme in ultimile trei luni cu ei.

De exemplu acum cand scriu, acel cory sta cam la un cm sub nivelul apei, tot in pozitie verticala si pare usor sprijinit pe incalzitor. Am aprins lumina si toti au parut a se misca brusc, mai putin el, deci imi pare si destul de apatic. Am observat de vreo doua zile ca se repezea catre suprafata apei si pe urma catre fund tragand bule de aer catre fundul acvariului. Poate n-o fi fost tot el, dar oricum mi se parea un comportament normal, mai faceau asa cand se jucau. Nu am facut teste la apa. Oxigenarea o fac cu ajutorul filtrului care valureste usor apa la suprafata. Nu stiu daca am facut bine, dar acum l-am lasat sa si bolboroseasca usor (baga mici bule de aer) plus ca am facut un schimb de cam 35, 40% din apa chiar asta seara.

Asta e problema si cadrul in care are loc. O parere, ceva?
Pestii s-au dat primului care mi-a scris si ulterior a si raspuns la telefon. Scuze celorlalti care mi-au scris.
Cu siguranta o sa mai am si alta data!
Donez 8 femele guppy de aproape 3 luni si inca pe atatia pui de guppy de cam o luna si ceva. Deasemenea donez 4 pui de molly tot cam o luna, nu stiu daca sunt femele sau masculi, dar va pot spune ca sunt galbeni cu pete inchise la culoare spre coada. Toti sunt sanatosi, vioi si ii dau din acelasi motiv al suprapopularii acvariului. Ma si pot deplasa in zona 13 septembrie, Drumul Taberei.
Doritorii pot primi numarul de telefon prin PM.
Stiu ca da sa-i manance. Am pus niste plante plutitoare pentru a-i proteja. Cam cat dureaza "nasterea" ca sa stiu cand o scot... Ideea e ca treaba a inceput in bazinul mare unde a mai gasit si salvat unul. Cine stie, poate o fi halit deja pe altii. Deci, cam cati face?
Maternitatea e luata de la cineva care a facut-o manual, dar e prea mare pt bazinul meu asa ca de maine probabil voi cumpara una...
Am observat ca o femela guppy face puisori. Intrebarea mea e: sa o pun in maternitate sau in maternitate se baga doar puii pe care sa ma chinui sa-i pescuiesc? Deocamdata am bagat-o si pe impreuna cu doi pui si niste plante de suprafata sa aibe unde a se ascunde aia mici... E bine asa sau...?
Unde ai gasit SAE aia pe care ii ai? Eu am cautat prin Drumul Taberei, la pet-shopul din Afi Cotroceni si la Hornbach Miliari si nu am vazut nici un fel de SAE.
Da, misto... ;) Ti-am mai spus-o, raman un fan al acvariului tau. Vizual ma incanta foarte mult si asta e motivul pentru care te-am intrebat toate cele.
Chestia aia de se dezvolata pe lemn ce ai spus ca este? Nu am priceput...
Am bagat pana la urma 3 cory dintr-aceia albi cu ochii rosii si 3 guppy, doi masculi si o femela achizitionati din Hornbach. Acum am o alta intrebare: Am doua plante (denumirea lor o am scrisa acasa, deci nu va pot spune deocamdata ce sunt) si urmeaza sa mai plantez, insa problema e ca pe una din ele au aparut niste firisoare (ca o ata alba) care atarna de planta si care s-au dezvoltat extrem de rapid. Am lipsit de acasa vreo trei zile, iar aseara cand am revenit am ramas surprins de aparitia si mai ales dezvoltarea lor. Sunt acestea ALGE?
Indiferent ce sunt acestea, ma intereseaza treaba cu CO2 si asa numita "bomba", termen pe care l-am intalnit de multe ori, am priceput oarecum ce face, dar nu am inteles exact cum este facut si cum se intrebuinteaza exact.

Ma puteti ajuta?

ps- sper ca deseara sau cel mai tarziu maine sa fac niste poze cu telefonul ca momentan nu am cu ce altceva si sa bag macar doua-trei poze ca idee despre ce acvariu am.

edit: ar putea fi radacini firisoarele respective?
Daca apa a inceput sa fie curata, clara si avand in vedere ca am folosit colonii de bacterii pentru ciclat (nu ma injurati, va rog!) si a trecut o saptamana de cand am lasat acvariul la ciclat, inseamna ca as putea adauga macar doi corydoras si pe urma macar doi, trei guppy?
Sotia si fetita deja nu mai au rabdare si sincer... nici eu. Poate pe poimaine le-as face o surpriza in privinta asta...
Ce pesti ai in acvariu? Ma intereseaza numarul lor, raporul masculi/femele... Probabil ai scris mai in urma, dar momentan accesez netul de pe mobil si imi este foarte greu sa gasesc post-ul in care ai specificat treaba asta. A, si inca ceva, plantele de unde le-ai achizitionat?
edit: ..dar buturuga aia super interesanta?

Forum Index » Profile for isahori » Messages posted by isahori
Go to: