[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Frumos Daniel asteptam sa se faca totul verde

O zi buna,
Dragos
Colegul nostru se confrunta cu ceea ce se numeste "Bacterial Bloom"

Aici gasiti un articol interesant pe aceasta tema:

http://www.fishforums.net/index.php?/topic/246850-bacterial-blooms-explained/

Primul lucru care trebuie facut este sa se mareasca oxigenarea, altfel pestii sau alte vietati
din acvariu pot muri.

Bacterial Bloom poate sa apara intr-un acvariu neciclat sau ciclat partial si nu inseamna ca
bacteriile au iesit din filtru. Bacteriile de care avem noi nevoie sint in filtru sau in substrat si
raman acolo, nu se dezvolta decat pe un suport, si sint bacterii autotrophe.

Bacteriile care cauzeaza bacterial bloom sint heterotrophe si supravietuiesc libere in apa.

Schimbul de apa nu este o solutie deoarece aceste bacterii se inmultesc foarte repede.

Solutia este reducerea resturilor organice, o eventuala sifonare a substratului, limitarea hranei
pentru pesti (se hraneste mai putin), un eventual schimb de apa cu apa de osmoza, si bineinteles
marirea oxigenarii apei.

Cu siguranta si UV-ul ajuta la rezolvarea problemei, dar trebuie lasat sa mearga nonstop. O si mai
buna varianta decat UV-ul este ozonul, dar acesta se foloseste la acvarii marine si ozonul nu se
introduce pur si simplu in apa, el se introduce in skimmer sau intr-un reactor de ozon, dar asa
cum am spus este valabil doar pentru apa sarata.

O zi buna,
Dragos

LE bacterial bloom poate sa apara si intr-un acvariu ciclat si are ca principala cauza existenta nutrientilor
in exces, in special nitrati si fosfati. E foarte posibil sa ai ceva mortaciuni in bazin care au provocat acest
bloom, verifica sa vezi daca melcii aia nu au dat coltul.
Pai in primul rand nu ai postat unde trebuie, ai postat in sectiunea de marine
Nenea koala ai fosfatii la cer Stiu ca pe matale nu prea te intereseaza, dar nici ciortanii
nu ar trebui sa aiba parte de asemenea valori, ma indoiesc ca le face bine. Reactorul de antiphos
mai lucreaza? Se pare ca nu face fata...

O zi buna,
Dragos
Arata bine si pare un start promitator, succes!

O singura intrebare, chillerul pare ca ar fi bagat in interior, nu ar trebui sa aiba ceva ventilatie, am
vazut ceva ventilatoare dar spatiul este inchis? Pentru ca daca este inchis se va face extrem de cald
inauntru si foarte probabil ca chillerul nu va lucra bine, chiar se poate defecta.

O zi buna,
Dragos
Da, este specifica Amazonului, si se poate colora si prin adaugarea uneia sau mai multor frunze de Catapa.
Daca ar fi creveti in bazin s-ar delecta cu o frunza de Catapa.

O zi buna,
Dragos
Mersi frumos Andrei
Da, folia se scoate, e doar pentru protectie la transport. Obligatoriu o scoti inainte sa dai drumul la
neon, altfel strici reflectorul. O alegere buna reflectorul de la Giesemann.

O zi buna,
Dragos
Tot acolo unde gasesti si filtrul, normal, nu?

O zi buna,
Dragos

LE spre exemplu extensia o poti gasi aici:

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=NR&c=388041&t=temartic_e&userid=pbA0wcilhyBClzQsvriio3iIeEvteN9P4AI

Sint convins ca o poti gasi si la noi, pune o intrebare acolo de unde vrei sa cumperi filtrul.
Servus,

Citeste topicul asta si mai vorbim dupa:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19550.page

O zi buna,
Dragos
Frumos, simplu si de efect! Bravo!
1. Le poti pune la nivelul apei sau mai sus un pic.
2. Eu le-as face de 6 cm, dar nu trebuie sa le faci pe toata lungimea, lasi la capete 2-3 cm liber.
3. O singura intaritura transversala, dar de 10 cm latime, pe mijloc, poate merge si de 8 cm.

O zi buna,
Dragos
Ce urmeaza sa fie in acvariu? Plantat, pesti etc. Da-ne cateva detalii ce intentionezi sa pui in el.
La dimensiunea asta eu as merge cu sump pentru filtrare. Iesi mai ieftin si ai mai mult spatiu pentru
elemente filtrante.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!

O zi buna,
Dragos
Daca standul il faci din profil metalic sau duraluminiu nu e nevoie sa imparti spatiul de sub acvariu in
patru compartimente. Acvariul meu de recif are 128x68x70 si este pus pe un blat de MDF peste stand,
standul este din duraluminiu si nu are nicio intaritura verticala pe mijloc, practic sint doar cele patru picioare.
Daca vrei sa folosesti sump solutii se gasesc. In cazul overflowului acesta se poate face pe geamul din spate,
plasat unde vrei tu, atat in interior cat si in exterior, iar sistemul Bean Animal este silentios si sigur.

O zi buna,
Dragos
lucianvlad wrote:
Din punctul meu de vedere sumpul nu se poate compara cu orice canistra ai avea, pina nu ai unul nu iti dai seama.

Sunt convins si imi surade ideea numai ca nu am spatiu pentru un sump acum. Sa nu mai vorbim de pret. Un sump m-ar costa maxim 300RON pe cand cele doua canistre pot ajunge la 1000RON. Deh... socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Cum adica nu ai spatiu pentru sump? Am inteles ca faci un stand pentru acvariu, spatiul de sub stand la ce va fi folosit?

O zi buna,
Dragos
Un sump este mult mai eficient decat orice canistra. Probabil si pretul ar trebui sa fie mai mic.
Problema pe care ar trebui sa o rezolvi este overflow boxul (ca sa duci apa din acvariu in sump)
fara zgomot, sigur si la un debit suficient. Exista si aici mai multe solutii. In plus de asta intr-un
sump poti pune mult mai multe materiale filtrante decat intr-o canistra.

O zi buna,
Dragos
Important sa nu iti dispara coralina de pe pietre, daca dispare de pe geam e ok. Magneziul in apa marina
are un nivel normal de 1250-1350 deci esti in parametri. Si la mine magneziul este asemanator, 1270-1280
si am si nitrati asemanator, undeva la 1. Deci nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi.

O zi buna,
Dragos
Pai nu ai masurat amoniacul NH3/NH4. Ala le poate face rau. Pentru ca NO3 este 0 inseamna ca acvariul
nu este ciclat. Ar trebui sa ai o urma de NO3 daca ar fi ciclat, NO3 in acvariile de apa dulce se elimina o
parte din el prin schimburi de apa. Faptul ca ma intrebi ce poate sa le faca rau imi arata ca nu stii prea
bine ciclul azotului, nu ar fi rau sa il mai citesti odata, il gasesti pe forum.

O zi buna,
Dragos

P.S. nu te apuca sa dai cu medicamente in ei, fa schimb de apa prima data.
Bazinul tau nu este ciclat, probabil ca ai ceva NH4. Schimburi zilnice de apa pina cand se cicleaza
bazinul. Important e sa inceapa sa manance... Altceva nu stiu sa iti spun.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: