[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
In conditiile in care erau la fel si in bazinul din care i-ai luat mai mult ca sigur sint bolnavi.
Nu ma pricep foarte bine asa incat nu iti pot da prea multe sfaturi, poate ne ajuta Dragos din
Focsani (user dragos) este unul din crescatorii de discusi de la noi si are multa experienta.
In orice caz poti incepe prin a verifica calitatea apei (si NH4 si NO3, nu numai NO2), e posibil
ca acvariul sa nu fie ciclat si ar fi bine sa schimbi cat mai des apa, poti ridica temperatura asa
cum ti-am spus la un 32 de grade. Important este si daca mananca si ce le dai sa manance.

Si as mai avea o intrebare: de ce ai luat discusii astia? Daca i-ai luat gratis poate ca as intelege,
desi inainte sa cumperi ceva e bine sa te documentezi. Discusii sint niste pesti foarte frumosi
dar e bine sa stii ce faci atunci cand iti iei discusi.

O seara placuta,
Dragos

P.S. data viitoare cand mai vrei discusi cauta sa cumperi de la unul din crescatorii romani, sint destui
crescatori seriosi si cu preturi decente.
Sicce cu siguranta.

O seara placuta,
Dragos
Nu ma refer la histerezis, ma refer la ce este in partea dreapta a ferestrei cu setarile pentru pH,
respectiv diferenta dintre zi si noapte.

KH-ul nu iti permite sa te duci mult mai jos cu pH-ul.

O seara placuta,
Dragos
Discusii pe care ii ai presupun ca au ceva probleme. Incearca sa ridici temperatura la 30-32 de grade.
pH-ul e un pic cam mare, dar sint multi cei care tin discusi in asemenea apa.
Cand i-ai luat, de la cine i-ai luat, aratau la fel si la el (ea) in bazin?

O seara placuta,
Dragos
Depinde ce plante vrei sa pui in acvariu, daca vrei plante. O sa ai in jur de 50-55 litri net, poti folosi
2x14w T5, sau 2x24w T5, sau 1x14w + 1x24w T5. Cu cat pui plante mai pretentioase cu atat iti trebuie
mai multa lumina.

Apropos de sticla pe care ai folosit-o, daca 40 e inaltimea e ceva mai sigur, totusi nu conteaza cele doua
laterale de 10mm, conteaza cele doua fete de 6mm.

O zi buna,
Dragos
Ideal este sa ai un KH cat mai scazut, 2-3-4 si un pH scazut, 6-6,5. Ceea ce probabil ca nu ai din
apa de la robinet.

O zi buna,
Dragos
noraru wrote: nimeni nici un sfat,comentariu

Ce fel de sfaturi ai nevoie? Cand ai intrebat daca poti sa faci acvariul cu inaltimea de 50cm din sticla de 6mm
toata lumea ti-a spus ca nu e indicat, si totusi l-ai facut din sticla de 6mm. Eu nu pot decat sa iti urez multa
bafta si sa te tina acvariul.

O zi buna,
Dragos
Pentru ca deocamdata sint stresati, sper sa nu fie si altceva. De unde i-ai luat?
Presupun ca aditia de CO2 o faci prin electrovalva controlata de Profilux. La setarile de pH
in partea dreapta a ecranului ai o rubrica cu diferenta de pH intre zi si noapte, care din fabrica
vine setata la 0,1. Daca aceasta optiune (diferenta de pH intre zi si noapte) este selectata, atunci
din acest motiv ai diferenta de pH. Trebuie doar sa deselectezi aceasta optiune si pH va ramane la
fel si ziua si noaptea.

Ce valoare ai la KH?

O zi buna,
Dragos
In general discusii sint crescuti cu mixtura. Mixtura murdareste destul de rau apa si ar trebui sa faci schimburi
de apa destul de dese, undeva pina la 50%. Crescatorii de discusi schimba de cele mai multe ori apa odata pe zi.

Eu am mers pe o alta varianta, dar puii pe care i-am luat eu aveau in jur de 7-8 cm. Si ii tin in plantat,
cu apa de osmoza remineralizata, cu schimb de 50 litri zilnic la 400 litri. Si ii hranesc numai cu granule,
pentru aproape 1 an i-am hranit cu Bloodworms granule de la Ocean Nutrition, acum NLS pentru discusi.
Din 8 discusi, vreo 6 au acum intre 18 si 20 cm, ceilalti 2 sint ceva mai mici.

O zi buna,
Dragos
Un butoi, un furtun care are cuple rapide, un balon de cauciuc pentru amorsare si o pompa e tot ce iti
trebuie ca sa faci un shimb de apa ceva mai rapid si fara sa iti rupi salele. Ia vezi matale video-ul pe care
l-a postat daniel12 aici:

http://acvariu.ro/forum/posts/list/20/20512.page

O seara placuta sau somn usor
Dragos
Bravo Daniel, folositor clipul pentru toti care au nevoie de un sistem de schimb de apa simplu si
eficient. Multumim pentru videoclip!

O seara placuta,
Dragos
Sint acolo dar nu ii vezi. Ai putina rabdare sa se acomodeze cu acvariul si ai sa ii vezi.

O seara placuta,
Dragos
Frumoase tonine
O poza cu tot acvariul se poate? Sa vedem si noi daca s-a mai schimbat ceva

O seara placuta,
Dragos
Eu nu am facut calculele astea si in plus de asta folosesc in prezent PO4x4. Il folosesc pentru ca nu mai
trebuie spalat, isi face treaba la fel de bine, daca nu chiar mai bine. E adevarat ca e mai scump.

Important este sa isi faca treaba, si daca mai este si ieftin cu atat mai bine. Totusi e curios de ce Diakatul
scade KH-ul iar Rowaphosul nu.

O zi buna,
Dragos
Ceea ce gasesti in linkurile alea este practic o curare extinsa a pietrei vii. In mod normal o curare a pietrei vii (cure in engleza)
se face intr-un recipient separat. Dar ea se poate face si in acvariu, pe perioada ciclarii, ceea ce am facut eu. Pietrele mele au stat
intr-un butoi cu pompe de curenti si piatra de aer pentru 48 de ore dupa care au fost introduse in acvariu.

Daca ai suficienta piatra vie e posibil ca aceasta sa elimine nutrientii din apa. Acum nu stiu ce inseamna suficienta, probabil mult
mai mult decat 1kg la 5litri.

Oricum, din punctul meu de vedere e mai indicata folosirea unei pietre DIY decat a unei pietre moarte, piatra moarta e posibil sa
contina nitrati si fosfati fara numar.

O zi buna,
Dragos
Incalzitor extern folosesc eu de la Hydor, este foarte bun dar si mult mai scump. Se instaleaza pe turul sau returul filtrului extern.
Eu le am conectate pe tur, care duce apa in acvariu.

http://www.hydor.it/index.php/prodotti/show/famprod/9/list/3

Din punctul meu de vedere sumpul nu se poate compara cu orice canistra ai avea, pina nu ai unul nu iti dai seama.
Probabil ca iti vor fi suficiente cele doua canistre, nu am avut JBL pina acum asa ca nu stiu, am doua Eheimuri de care sint multumit.

O zi buna,
Dragos
Din ceea ce am gasit si eu pe net vis-a-vis de Diakat este faptul ca este un produs industrial folosit la epurarea apelor.
Nu este un produs conceput pentru acvarii si probabil din aceasta cauza retine si mai multi carbonati ducand la scaderea KH-ului.
Eu unul sint foarte multumit de Rowaphos si de PO4x4, e adevarat ca sint mai scumpe dar nu am probleme de scadere a KH-ului.
Cu Diakatul probabil ca ce scutesti cu pretul lui bagi in buffer de alcalinitate.

O zi buna,
Dragos
Se pare ca nenea maru' ti-a torpilat bazinul
Si ai avut parte de o deciclare partiala. Ai facut teste?
Pai si atunci pentru ce ai mai pus anuntul cu vanzarea ledurilor aici? Ti s-a parut ca e un loc bun unde
sa iti faci reclama gratis? Si nu, nu ai spus de la inceput ca ceea ce vinzi tu nu recomanzi pentru acvarii.
Daca aveai decenta sa citesti regulamentul acestui forum si a altor forumuri pe unde postezi nu ar fi
trebuit sa postezi anuntul de vanzare.

Tot raul spre bine, sper ca cei care citesc acest thread realizeaza ca nu trebuie sa isi cumpere leduri de
la oricine face o oferta de vanzare pe forum. Mai ales cand nu stie despre ce e vorba.

Inca odata iti urez spor la vanzare, dar sper sa o faci in alta parte, nu pe acest forum.
Si daca esti interesat de acvaristica te asteptam cu placere.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: