Message |
|
Eu as zice un pic fix invers, adica pe primul loc ar trebui sa ai grija de fosfati si pe locul doi de nitrati. Daca la fosfati ar fii bine sa ii tii sub 0.003 indiferent de tipul de corali, la nitrati e un pic altfel in sensul ca, coralilor moi si LPS le place o apa mai murdara adica un NO3 mai mare, la SPS le place un NO3 un pic peste zero.
|
 |
|
Faini pestii, sa fie cu noroc!
|
 |
|
Mai sa stiti ca fara pesti ( adica fara caca si fara mancare multa) e foarte usor sa tii un bazin atata timp cat dozezi Ca, Mg si Kh. Cred ca as putea merge linistit fara schimburi de apa...
Dar parca bazinul fara pesti e gol si lipsit de culoare.
Asa ca raman la varianta cu 1 Flavescens 1 Xanthurum 1 Loricula si 1 Siganus Magnificus
|
 |
|
Eu zic sa masori dupa un schimb de apa calciu si magneziu si mai masori inca o data la urmatorul schimb ca sa poti vedea care e consumul. E posibil ca acum cu ce ai tu in bazin sa nu fie nevoie de aditii si sa fie de ajuns doar schimbul de apa. Inca nu ai consumatori foarte mari. Consumul creste cand ai multi SPS sau LPS cu schelet calcaros. In schimb poti sa ai grija la KH...
|
 |
|
|
 |
|
Sa iti traiasca !
Dar nu te culca pe o ureche. Programul ei e de papa, caca si somn. Peste cateva luni va fi nevoie de mult mai multa atentie din partea ta. Incepeti sa va jucati, sa descoperiti lucruri noi. Atunci va fi cel mai bun lucru acvariuo pe care il desfiintezi. Piciul nostru era fascinat de pesti
Subscriu, +1
|
 |
|
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:
CatalinBarbu wrote:De GSP ce sa zic...e fitos...a avut si zile mai bune...
Presupun ca te-ai prins ca glumeam, da?
Da???? Offf...si io eram gata sa il pun in cutie sa ti-l trimit...
Asta e, il pun inapoi la loc...
|
 |
|
Pana la urma tot niste ciorapi da dama sunt cei mai ok si cei mai ieftini...
Asta, in varianta fara reactor...
|
 |
|
Merci de aprecieri, bazinul e doar cu floricele de conjuctura, o sa fie mixt pe viitor!
De GSP ce sa zic...e fitos...a avut si zile mai bune...
|
 |
|
Am lipit in seara asta ultimii corali care au venit si am facut schimbul de apa, de aia sunt asa ciufuliti...
Cam asa arata bazinjl la ora actuala, as mai vrea vreo trei corali si in rest...astept pestii...
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Eu nu am bazin de carantina.. si nici n-as avea unde sa-l tin.
KZ Resistant Fish are aceleasi efecte secundare ca Herbtana? Ma refer aici la excitarea skimmerului de proteine 
Nu, Resistant Fish nu excita skimmerul deloc si poate merge linistit, asta fiind un punct forte dupa parerea mea, in schimb ca si minus murdareste un pic apa asta afctand bazinul dpdv vizual...
|
 |
|
Salutare si bine ai venit!
Din pacate brainul rosu nu mai poate fi salvat. De obicei acestor tipuri de corali nu le place fosfatul la valori ridicate si nu le place lumina puternica.
In rest arata bine bazinul. Poate ne prezinti si dimensiunile si acareturile din sump.
|
 |
|
Pacat...! Nu ii convine ceva din apa. Mancare i-ai dat?
|
 |
|
Foarte faini si coralii si bazinul !
|
 |
|
Cati, si ce fel de pesti ai in bazin?
|
 |
|
Arata foarte bine ce se vede acolo. Bravo !
|
 |
|
Nu merge pozele
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Incep sa ma sperii.. nu exista nici un tratament eficient impotriva grisului?
Nu trebuie sa te sperii... trebuie doar sa il iei in calcul...
Acum serios vorbind eu pana acum nu am avut probleme de mortalitate cand am adaugat pesti. Facea fiecare nou venit gris, faceam tratamentul de 7 zile cu Fish Resistant de la KZ, si toata lumea era fericita. Nu are nici o legatura carantina, parerea mea. Degeaba tii pestele in carantina nu stiu cate zile intr-un bazin, separat, singur, si pe urma il arunci in bazinul mare, in groapa cu lei. O sa faca cu siguranta gris cand alti 2-3 pesti sar la beregata lui... Oricum pestii pe care ii iau eu au carantina facuta, aia care se face dupa ce sunt capturati. In rest, dupa ce apuci si iei pestele de la cineva care l-a tinut in captivitate nu cred ca mai are nici un efect nici o carantina. ( Parere strict personala bazata pe mica mea experienta)
De data asta au fost mai multe cauze cumulate si care au venit una dupa alta, iar principalul vinovat am fost eu. Am inceput cu dorinta de a aduce doi pesti noi (un Japonicus si un Navarchus) iar pentru asta a trebuit sa dau doi pesti ca sa le fac loc. In momentul in care i-am prins i-am stresat pe ceilalti care au facut gris. Am facut 7 zile tratament dar nu le-a trecut de tot. Dupa asta am adus Nigricansul care inevitabil a facut si el gris. Am mai facut 7 zile tratament. Era a doua oara in 3 saptamani. Bineinteles ca a recidivat si la ceilalti. La toate astea a mai contribuit ceva la care nu m-am gandit atunci. Fiind vara si cald, aerul conditionat de deasupra bazinului mergea toata noaptea pentru a mentine o temperatura ok in toata casa. Astfel pe timpul noptii temp. apei din bazin ajungea si la 22°C. Si uite asa cu tot stresul din bazin si cu diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte am terminat pestii unul cate unu...
Asa ca, de Craciun, o luam de la capat cu pestii, de data asta avand o experienta in plus
|
 |
|
N-ai ce-i face...plm...firu' vietii...
|
 |
|