[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
De crescut ca inainte probabil ca nu va creste, dar este posibil ca eliminarea de fosfati sa fie constanta
pe o perioada lunga de timp, chiar daca in cantitate mica. Si cum acum nu ai pesti si nu hranesti, ramane
de vazut ce si cum cand bazinul va fi plin de ciortani si vei hrani la greu.

O zi buna,
Dragos
Are dreptate Koala, si eu as face la fel, as pune buretii primii. In plus de asta circuitul apei ar trebui schimbat,
primul compartiment unde ajunge apa este pentru decantare si in acest caz apa ar trebui sa iasa pe sus, nu pe jos.
In varianta pe care ai facut-o, iesirea apei pe jos va antrena si detritus si alte mizerii in compartimentele urmatoare.
Iar la ultimul compartiment, pentru a avea un nivel al apei stabil in camera pompei indiferent de celelalte compartimente,
va trebui sa folosesti 3 geamuri, 2 lipite de fund si al treilea intre ele mai ridicat. Iar la celelalte compartimente inversezi
ordinea geamurilor despartitoare.

O zi buna,
Dragos
Ce nu gasesti tu in specificatii este timpul in care rowaphosul extrage cei 3ppm de fosfati. Iar in aceasta
privinta nu avem ce calcule matematice sa facem, fiecare acvariu se comporta altfel. Eu sint curios de
altceva, cat timp backgroundul si rockscapeul vor elimina fosfati in apa. Si cred ca eliminarea fosfatilor
in apa se face treptat, dar nu stiu daca acest proces e liniar. In plus, asa cum ti-a spus si Mosu, la valori
mici absortia este mai lenta.

O zi buna,
Dragos
O scadere de 10-15% la iesirea din reactor si o scadere de 5% la apa din acvariu.
Adica 6 ci 14 sa zicem. Parerea mea.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit si ape limpezi iti doresc!
Si cand ai nevoie de ajutor sintem aici

O zi buna,
Dragos
Adica poti sa treci deja la corali
Esti pe drumul cel bun
orio wrote:Yesssss..... in sfarsit sunt la zi cu topicul Back in business!
Vreau sa zic ca eu de fire sunt un om norocos. Tot timpul in viata mea a fost cineva care mi-a batatorit calea pe care sa alerg eu in voie
Deci de cateva zile de cand am zis ca nu se mai poate si ca tb sa fac un nou acvariu ma tot macinam: cum fac preaplinul, cum fac sumpul, cum fac aia, cum fac aialalta Vreau sa zic ca topicul tau e cel mai complet pe care l-am vazut pana acum. Felcitiari!
Acum astept cu mare nerabdare sump-ul.
Si parca suntem frati, multe ideei din sump le aveam si eu in cap.
Uite aici medii pt "moving bed filter" care le-am gasit eu pe net. Cred ca acasa am mai multe linkuri
Zi mai multe de piatra lavica ca nu prea am auzit nimic de "minunea" asta

Numai bine!

Sfatul meu, pe care i l-am dat si lui Cris, este sa nu te complici cu moving bed filter. Iti complici existenta cand vine vorba
de sump. Parerea mea ca un sump simplu cu 3 compartimente, un compartiment de decantare, un compartiment de filtrare
si un compartiment pentru pompa de recirculare, este mai usor de realizat si la fel de eficient. Iar compartimentul de filtrare
il poti umple cu medii de filtrare biologica, orice in afara de "plastice".

O zi buna,
Dragos
Mic si cuminte pare in galeata sa il vedem in acvariu
Pai i le poti face cadou lui Koala?!
koala wrote:
viulian wrote:... Totusi ma intreb ce '.........' fac 600g de No3 absorber, daca tot 20 am dupa o saptamana. As avea 100 fara el sau ce ?

Dap, ai avea nitratii mai mari... poate 50, poate 75, poate 100...
Acu', ce sa zic? Panica asta cu nitratii si cu fosfatii ma duce cu gandul la "drobul de sare"... ideea este ca animalele sa nu fie supuse unui stress (crestere/descrestere brusca a nivelului concentratiei). In rest, ele suporta destul de bine si praguri mai mari decat atat.

Eu am renuntat sa mai fac teste in bazinul mic... pestii mananca plini de pofta, coralii sunt in regula... schimb 5 litri de apa/saptamanal si aia e.

Depinde in primul rand ce corali ai. Apoi poate sa para ca le merge bine, dar nitratii si fosfatii in cantitati mari nu le fac bine
cu siguranta. Apoi existenta nitratilor si fosfatilor in cantitati mari favorizeaza aparitia cyano.
Si asta cu nefacutul testelor e din aceeasi categorie, un bazin marin poate crapa in cateva ore, nu apuci sa faci schimbul de apa.

Asa incat nu cred ca sfatul tau e cel mai bun Ricardo. Parerea mea.

O zi buna,
Dragos
Bravo, felicitari, arata bestial
Pina la urma ai dat drumul si la sump?

O zi buna,
Dragos
Nu am rezolvat inca hardul si am fost plecat din tara pina ieri.
O sa updatez cu ceva poze saptamina asta.

O zi buna,
Dragos
Super complicat
In loc de apa deionizata se poate folosi apa de osmoza?
Daca nu, unde gasesc apa deionizata?
L-am luat si eu de saptamina trecuta dar nu am avut timp sa il folosesc. Care este metoda alternativa?
Un link ceva?

Mi-am mai luat si checkerul de KH, e usor de folosit si pare mai precis decat testul de la Salifert.
O sa deschid un topic separat cu el.

O seara placuta,
Dragos
Si daca ai lumina la acvariu maine, nu ai ce sa faci cu ea. Doar daca nu vrei sa te apuci de crescut alge
Iar 1026 la 25 de grade e foarte bine.
Fosfatii vad ca au scazut dar in acelasi timp au aparut algele. Ai dat drumul la lumina?

O seara placuta,
Dragos
Eu am 2078 Professional 3e, doua bucati, de 1 an, si sint multumit de ele, nu am avut nicio problema.
Dar si pretul este mult mai mare decat SunSun sau JBL.

Imi este greu sa dau sfaturi, mai ales ca nu am experienta decat de 1 an. Daca ma intrebati pe mine,
pentru un acvariu suficient de mare (peste 300 litri) cea mai buna varianta este un sump (daca exista
spatiul necesar). Si in cazul asta iese mai ieftin decat varianta cu filtru extern.

O zi buna,
Dragos
Posibil ca si pietrele si backgroundul sa elimine fosfati.
Dar avand foarte multa apa valoarea pina la urma nu e foarte mare.
Trebuie sa faci un calcul si o testare sa vezi cam cat ar trebui sa tii rowaphosul.

O zi buna,
Dragos

Bravos, frumoasa lucrarea
Regleaza robinetul astfel incat rowaphosul sa fluidizeze doar in treimea inferioara. Nu ai nevoie de mai mult,
rowaphosul lucreaza foarte bine la debite mici.

Ai masurat fosfatii pina la urma? E bine de stiut ca sa sti ce cantitate de rowaphos sa pui in reactor.

O zi buna,
Dragos
Eu nu dizolv mancarea congelata in nimic, pur si simplu o dizolv in bazin cand le dau de mancare.
Iar mancarea aceea contine si fosfati, nu numai nitrati. Si nu de acolo iti cresc tie fosfatii si nitratii,
ci pentru ca nu are cine sa ii pape.

Aici gasesti un articol interesant, si relativ nou, despre fosfatii din mancarea pentru pesti:

http://www.advancedaquarist.com/2012/3/chemistry

Daca ma intrebi pe mine, eu as scoate bioballsurile si as baga in loc Matrix. Bioballsurile nu au cum sa faca o treaba
mai buna decat un mediu biologic cum este Eheim substrate pro sau Matrix. Pentru ca nu au aceeasi suprafata cu
mediile biologice. Asa incat hotararea ta de a le pastra mie nu mi se pare buna. Doar te amagesti singur ca bioballsurile
te ajuta. Mai bine incerci varianta unui filtru DIY la picatura in care sa bagi Matrix. Si o aditie controlata de NoPoX.
Parerea mea.

O zi buna,
Dragos

LE Inca un articol la fel de interesant, despre ciclul azotului:

http://www.advancedaquarist.com/2011/4/chemistry

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: