[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Da, e normal, inseamna ca lucreaza cum trebuie
Arata foarte bine. Cred ca mai aveai loc sa mai pui inca un turnulet mic.

O seara placuta,
Dragos
Da, ar trebui sa se poata acoperi cu silicon negru. Si e bine sa folosesti silicon, nu alti adezivi.
Arata ok si daca il acoperi cu silicon negru o sa fie si mai bine.

O zi buna,
Dragos
Nu ar trebui sa opresti fertilizarea, plantele au nevoie de fertilizanti. Dar nu ar fi rau de stiut ce valoare au
fosfatii si silicatii. Cea mai eficienta metoda de lupta cu algele este sa ai cat mai multe plante care sa creasca
sanatoase, astfel ramane mai putin pentru alge.

O seara placuta,
Dragos
Te rog frumos, fara melci, stii ca am alergie la melci
Da' va trebui sa asteptam vreo doi ani pina imbraca tot decorul cu GSP
Si mai bine o sa arate cand va fi coralina peste tot.
Pina una alta e ok, arata foarte bine, sint totusi curios daca backgroundul elimina fosfati si cat.
Luni sau marti daca vrei facem un test cu Hanna ULR fosfor si atunci vezi mai bine cum stai.

O zi buna,
Dragos

Adica lasa usa deschisa si pentru corali
Cel mai mare randament il au reactoarele cu biopeleti si reactoarele cu zeoliti. Apoi un randament foarte bun
au si filtrele wet&dry cu Matrix (unde ai si zone aerobe si zone anaerobe) cu aditie de No3Po4X sau vodca sau otet.
Si la fel de bun este un reactor plin cu Matrix prin care apa sa treaca foarte incet, ceva gen la picatura, si la fel cu
aditii de carbon lichid. Dintre toate cred ca cea mai simpla solutie pentru tine ar fi un reactor la picatura cu Matrix
si cu aditie de carbon lichid (vodca, otet sau NoPoX) si aditii regulate de bacterii.

Eu am reactor cu biopeleti si filtru wet&dry dar nu fac aditie de carbon lichid, hranesc in fiecare zi cate 4 cuburi de
mancare congelata, de doua ori granule cat iau intre degete, o data alge cat iau intre degete, si hrana pentru corali
(fito, vitamine, aminoacizi, reef snow, etc.) aproape in fiecare seara, si am NO3 aproape de 0 si PO4 undeva intre
0,01 si 0,03.

O seara placuta,
Dragos
Never say never
Cand o sa treci la un bazin mare poate o sa ai nevoie si de asa ceva, daca experimentul meu reuseste
Sint multi cei care asteapta cu interes sa vada daca experimentul meu reuseste sau nu
Mersi de urari

O seara placuta,
Dragos
"Fulgii aia de nea" sint Anthelia, coralul ala cu "moate verzi" e GSP, si e probabil ca maroneala de pe nisip sa fie
diatome, si eu am, dar nu exagerat de mult.

Mihai bazinul arata ok si evolueaza natural ca sa spun asa. Si eu cred ca o pereche de clowni ar da bine in bazin

O seara placuta,
Dragos
Bitane iar ne dai pe spate
Arata super fain si vorba lui Iulian, e mai mare dragul sa vezi cum cresc plantele.
Si da, se pare ca halidele fac diferenta. Probabil si priceperea ta

O seara placuta,
Dragos
Din pacate in ultimele 3 saptamani am avut mult de lucru si am fost si plecat in fiecare weekend. Si nici saptamana
viitoare nu am timp sa ma ocup de proiect. Am aproape tot ce imi trebuie, mai putin adezivul si ceva fitinguri pe care
cred ca mi le-a adus Dan deja. Asa ca am sa ma ocup de manufacturarea instalatiei abia peste doua saptamani cand
am mai mult timp liber, sau macar asa preconizez

Oricum va anunt cand ma apuc de bricolat, si cu ceva poze.

O seara placuta,
Dragos
Nu are sens sa te intorci in circuitul canistrei, e ok daca duci apa direct in display. Daca folosesti un T pentru a lua
apa din returul canistrei (sau tur cum ii zic eu , outul canistrei in orice caz) trebuie sa vii cu furtunul de la out in
partea verticala a T-ului (asa cum il vezi scris aici, T) iar stanga te duci la reactor cu un robinet inainte de reactor si
dreapta te duci in display. Daca vrei sa folosesti T-ul asa |- nu o sa mearga decat daca partea de sus alimenteaza
reactorul unde ai un flow mai mic iar partea din dreapta se duce in display.

O zi buna,
Dragos
Radu_S wrote: Da e si asta o idee, daca iti permiti sa reduci debitul canistrei.

Nu trebuie sa reduci debitul canistrei. Pe furtunul de out al canistrei se pune un T, o ramura a T-ului se continua cu
furtun si merge in display, iar cealalta ramura se continua cu un robinet si apoi furtun care merge in reactor si de aici
in display. Astfel se poate regla debitul care trece catre reactor fara a influenta debitul canistrei.

O zi buna,
Dragos
Reactorul in pat fluidizat se poate pune outul canistrei in paralel, printr-un T cu robinet astfel incat sa se
regleze debitul care trece prin reactor, restul se duce direct in acvariu.

O zi buna,
Dragos

P.S. Chestia cu, codul de securitate este o masura impotriva spamului (boti).
Da' fara melci, sa fie clar!
Eu la bazinul meu, care este 125 cm lungime fata de al tau de 200 cm, am patru pompe, nici nu conteaza
modelul, care la maxim au un debit de 12.000 litri pe ora, iar in timpul zilei merg la 75%, adica in jur de 9.000
litri pe orw o singura pompa. Tu ai doua pompe care adunat au un debit de 10.400 litri pe ora si un bazin mai
lung decat al meu cu 75 cm.
E adevarat ca eu am si corali, dar nu iti sint suficiente doua pompe. Iti vor trebui cel putin patru, daca nu sase.
Si pestii au nevoie de valuri, nu numai coralii. Parerea mea.

O seara placuta,
Dragos
Daca e 8x54w vei avea dimmare pe patru canale, cate doua tuburi. Iar faptul ca ai 3 stechere foarte probabil sa
ai doua circuite electrice pentru neoane si un circuit electric pentru ventilatoarele de racire.

O seara placuta,
Dragos
Cele 3 stechere la bagi in priza ca sa alimentezi lampa cu electricitate, probabil ai 3 circuite diferite.
Iar cele 2 cabluri care vin in spate la Profilux, fiecare are cate doua canale, asta inseamna patru canale
independente de dimmare. Cum tu ai numai 3 circuite (banuiesc ca lampa este 6x54w) doar 3 canale de
la Profilux vor fi folosite. Conectarea in spate la Profilux se face pe soclurile L12 si L34. Tuburile sint
conectate in lampa doua cate doua, de aia ai trei circuite.

Daca nu ai inteles spune-mi.

O zi buna,
Dragos
Ti-a venit lampa? Ai reusit sa o conectezi la Profilux?

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: