[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
In mod normal dai drumul la biopeleti dupa ce termini ciclarea. Si e bine sa masori nitratii inainte sa dai drumul
si daca ai nitratii mari e bine sa ii scazi, preferabil cu ceva gen NO3PO4X inainte sa folosesti biopeleti. Altfel poti
avea bacteria bloom de la nivelul mare al nitratilor.
Fa si tu niste teste sa vezi cum merge ciclarea.

O zi buna,
Dragos

LE Iar aranjamentul pietrelor mie chiar imi place, chiar daca sint la gramada, par naturale.
Asta vroiam sa iti spun si eu, renunta la perlon si burete. Amandoua sint fabrici de nitrati.
Si nu ai nevoie de ei.

O zi buna,
Dragos
mihai2000 wrote:Valori apa

NO3 - 0 (zero)
PO4 - 32ppm (mi-a explicat Dragos conversia dar am uitat-o )
PH 7.8

NO3 e ok, cam mic pH-ul. 32 ppm sau ppb? Daca e cu testerul de la Hanna e ppb si transformarea este 32 * 3,06 / 1000, adica 0,09792,
ceea ce este destul de mult. Ideal ar fi, cel putin pentru mine, intre 0,01 si 0,02.

O zi buna,
Dragos
Din descrierea bazinului probabil ca o sa ai undeva in jur de 400-450 litri de apa net. Eu as merge pe varianta
cu doua filtre externe, niciodata nu se stie cand iti cade unul. Alegerea Hydor ETH este excelenta, eu am aceeasi
varianta pe doua filtre externe. UV nu strica sa il ai cred, dar iti trebuie unul mai mare, minim 18 w, altfel il pui
degeaba. Si ca sa nu influenteze algele ii dai drumul dupa ce bazinul e ciclat si pietrele s-au acoperit cu alge.

In privinta filtrarii, eu ti-as da alta varianta, posibil mai ieftina: sump. Nu mai depinzi de capacitatea filtrului,
adica poti sa pui mult mai mult material de filtrare, si depinzi doar de o pompa de recirculare, pe care la o adica
o schimbi usor fata de pompa unui filtru. Si bineinteles daca faci calculele cred ca iesi mai ieftin.

O zi buna,
Dragos
Bravo Andrei, arata fain!
Arata bine Ai facut upgrade la lumina?
Ce pesti mai aveau pe la Coralis?
Bravos nenea Ciprian

Un start in forta Cel mai mult imi place ca sumpul seamana cu al meu, si mi se pare impartirea lui ok.
Totusi cateva sugestii:
- in camera skimmerului ar trebui sa vina apa din display in partea din fata cum te uiti la poza cu sumpul, altfel
o parte din apa nu trece prin skimmer si se duce direct in compartimentul urmator
- pina la urma observatia anterioara nu e foarte grava, dar eu as pune skimmerul in partea din fata a compartimentului
cum te uiti la poza, iar in partea din spate, acolo pe unde trece si apa in compartimentul urmator, as umple cu piatra
vie si Matrix. Nu ai nevoie de Denitrate dupa parerea mea.
- tinand cont de faptul ca nu ai piatra vie nu cred ca ar trebui sa dai drumul la skimmer acum. Pui bacterii si dai drumul
la skimmer dupa 3-4 zile, cand bacteriile deja s-au fixat unde trebuie.
- nu dai drumul la biopeleti, dar dai drumul la carbune si antiphos inca de la startare.
- dupa ciclare poti reduce nitratii cu NO3PO4X si cand ii ai la un nivel rezonabil poti da drumul si la biopeleti. Se poate
da drumul la biopeleti si cu o saptamina inainte de a termina ciclarea sa zicem, dar in momentul in care folosesti biopeleti
nu mai folosesti NO3PO4X. Oricum biopeletii incep sa lucreze dupa 3-4 saptamani.
- presupun ca ai si un sistem de autocompletare, am vazut si un vas in stanga

Spor la ciclare!
Frumos, evolueaza frumos bazinul. In antepenultima poza este o aiptasia
Si vad ca parca s-au inmultit si coralii. Iar parazoanthusul ala galben e superfain.
Ce valori mai are apa?

O zi buna,
Dragos
Nefolosind piatra vie eu cred ca ciclarea va tine un pic mai mult la tine. Nu as tine foarte mult lumina,
chiar si la minim, nu inca. Mai ales ca ai si nitrati si fosfati destui cat sa se hraneasca algele. Parerea mea.

O zi buna,
Dragos
koala wrote:News:

* Teste de apa, azi-dimineata:

- Fosfati: 22 cu 14 (apa din acvariu - apa din reactor)... fata de 17 cu 7, acu' 3 zile... hmm!
- Nitriti: 5
- Nitrati: 30

Se pare ca eliminarea de fosfati din background si rockscape nu este liniara ...
I-as sparge eu neoanele, da' de ceva timp a trecut pe halide
Si se pare ca se vede diferenta.

O zi buna,
Dragos
Daca strici ceva ce merge bine ca sa faci altceva ce merge cel putin la fel bine daca nu mai bine e ok

Poate totusi te induri si il tii mai mult

O seara placuta,
Dragos

P.S. Vezi ca iti fac o vizita in iulie spre sfarsit, esti acasa sau esti plecat in concediu?
Cand eu iti spun ca tu vrei sa ne dai pe spate
Sint curios cum o sa arate peste 3 luni, acum are potential
Bravo Iulian

Asteptam cu interes rezultatele Bogdan si spor la amenajari
Aceeasi parere ca si Gabriel o am si eu. Mai asteapta pina duminica sa faci un nou test.
Oricum valoarea pina la urma nu este foarte mare, mai ales pentru un FO.

O seara placuta,
Dragos
Parca acu' vreo doua luni radeai de mine cu pozele sub leduri
Arata bine, dar sper ca mai lasi un pic fara lumina, sa se termine ciclarea

O seara placuta,
Dragos
Asa cum am mai zis, parerea mea este ca eliminarea fosfatilor din background si rockscape nu este liniara.
Asa incat nu cred ca poti sa iti dai seama cat si cum se elimina. Intre masuratorile de ieri si azi ai dat ceva
mancare la pesti?

Flowul nu trebuie sa fie nici prea mare nici prea mic, atat cat sa iti fluidizeze rowaphosul si sa nu ti-l trimita in acvariu.

O zi buna,
Dragos
Da, e ok Orio
Cu placere Cris, imi pare bine ca iti pot fi de ajutor.
Orio daca ai nevoie de plastice da-mi de veste, am vreo cateva cutii cu bioballs si plastice de la Eheim.
Oferta era si pentru tine Cris, dar cred ca transportul pina in Italia e mai scump decat plasticele

Totusi important este sa folositi suficient material biologic, gen Siporax sau Eheim Substrate Pro sau Matrix.

O zi buna,
Dragos
Asta e lista cu ce as mai vrea eu sa iau, desi cred ca sint cam multi pesti, mai am inca 12 in acvariu:

Leopard Wrasse (Macropharyngodon meleagris) - 4 buc.

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1378+339&pcatid=339

Yellowfin Flasher Wrasse (Paracheilinus flavianalis) - 4 buc. 

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1378+2922&pcatid=2922

Achilles Tang (Acanthurus achilles) - 1 buc. 

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+325&pcatid=325

White Tail Bristletooth Tang (Ctenochaetus flavicauda) - 1 buc

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+3130&pcatid=3130

Firefish (Nemateleotris magnifica) - 2 buc. 

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1636+168&pcatid=168

Pacific Redstripe Hogfish (Bodianus sepiacaudus) - 4 buc. 

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+35+1691&pcatid=1691

Ce parere aveti? Nenea Koala iti face ceva cu ochiul din lista mea?
Nu e nevoie sa ai cele doua compartimente de IN si OUT unul langa altul in sump. Teava de full sifon transporta
suficient de multa apa incat daca folosesti doua coturi la 45 de grade pentru a duce teava in capatul celalalt sa nu
influenteze semnificativ debitul. Iar pompa in cazul asta va ridica apa direct, fara coturi. In cazul tau Cris, desenul
facut de Orio il rasucesti 180 de grade si ai rezolvat problema.

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: