[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: claudiugeacar
Forum Index » Profile for claudiugeacar » Messages posted by claudiugeacar
Message
Pompa de aer nu era necesara. Poti pune iesirea filtrului de apa aproape de suprafata apei, astfel incat sa o valureasca, ceea ce va asigura oxigenarea apei (mai ales ca ai si plante in acvariu). Si asta o spun din proprie experienta. Plus ca in cazul asta plantele o duc mult mai bine (oxigenarea "artificiala" a apei reduce nivelul de dioxid de carbon din apa, de care plantele au nevoie in procesul de fotosinteza). Dar, daca nu te intereseaza atat de mult plantele, pompa de aer e ok, mai ales pentru linistea ta...

Apropo, ai curatat periodic filtrul? Nu m-am uitat exact ce model ai, ma uit dupa ce postez si revin... Ca si idee, filtrul se curata atunci cand observi o scadere a debitului apei, se scoate si se spala mediile filtrante ( ATENTIE MARE: Se spala in apa scoasa din acvariu in momentul schimbului de apa, pentru a nu afecta bacteriile din el :! Sa nu il speli la robinet (asa cum am fost sfatuit eu, inainte sa ajung pe forumul asta...)
In rest, ma bucur de interesul copiilor (imi aduc aminte ca aveam si noi ceva asemanator in laboratorul de biologie din generala si era o placere sa ma uit la el, ca sa nu mai vorbesc daca aveam ocazia sa ajut la intretinere....

Sa auzim de bine!

LE: Nu ma prind ce filtru ai, dar poti sa incerci o curatare (daca nu ai facut-o deja).
A venit si ziua mea si, multumita unei sotii care ma sprijina in toate pasiunile mele, a venit si cadoul mult-asteptat... Eheim EccoPro 130

Asta e primul pas inspre crearea unui nou setup. Ar mai fi:

-constructia unui cadru/dulap pentru acvariul actual pentru locatia noua (proiectul e gata, mai trebuie sa iau materialele si sa ma pun pe treaba);
-repararea unui nano pe care il mai am prin casa (de fapt inlocuirea - fund spart- dar vreau sa pastrez capacul) si ciclarea (aici o sa folosesc filtrul intern din setupul actual, dupa ce se cicleaza canistra);
-transferul pestilor in cele doua acvarii mai mici;
-realizarea setupului nou si ciclarea acestuia;
-relocarea pestilor

...si gata!

Sper ca pe la inceputul lui februarie sa fie gata toate si sa pot sa dau drumul unui jurnal... Pana atunci, Sarbatori fericite tuturor!
"Despre noi" este partea forumului in care fiecare membru isi face o scurta prezentare. Sectiunea este prima de sus de pe pagina forumului. (linkul ar fi http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page)
Rolul ei este ca persoanele care iti raspund sa poata sa o faca in deplina cunostinta de cauza privind situatia exacta.
Ca si elemente de inclus in prezentare, iti propun (poti sa citesti mai multe in sectiunea de reguli): varsta, locatie (chiar daca e trecuta in profil, o locatie mai exacta ii poate ajuta pe membrii care sunt mai aproape de tine), echipament detinut (acvariu - tip, volum, filtrare, incalzire), populatia acvariului (plante+pesti).
Vorba aia, sa stim cu cine discutam...

Toate cele bune!
Tulburarea apei face parte din procesul de ciclare. Dupa ce se vor forma coloniile de bacterii asa cum trebuie apa o sa se limpezeasca.
Eu cred ca te-ai grabit un pic cu pestii, totusi... Sper sa fie toti ok si la finalul ciclarii.
Bafta in continuare!
In cazul meu, copilul e cel caruia trebuie sa ii multumesc pentru faptul ca m-am apucat de acvaristica.

Lucian, nici nu vreau sa ma gandesc si eu la momentul ala cu revenirea "domnisoarei" mele de la bal... ca altfel ma apuc de pe acum sa fac stocul de si ... doar asa, de intimidare...
Eu sper doar ca pasiunea pentru acvaristica sa se transmita mai departe.
Se pare ca am ceva probleme cu ai mei cory... fatale din pacate...
Zilele trecute am pierdut o femela... Am gasit-o plutind apatica prin acvariu (nu mai putea sa isi mentina pozitia). Am suspectat fie o problema cu vezica, fie o aerofagie.
Am scos-o din acvariul mare, am mutat-o intr-un bazin de carantina, dar, din pacate, a doua zi a murit...
Nu avea niciun semn extern de boala, deci am presupus ca a fost fie una din cauzele de mai sus, fie a fost vorba de varsta (nu stiu de cand ii avea cel de la care am primit acvariul si pestii).
Problema este ca astazi am vazut un alt cory in acvariu cu aceeasi problema. Prima data am crezut ca e mort, dar a luat-o la goana cand am pus mana pe el, doar ca sa "amorteasca" din nou dupa cateva secunde. Ce va fi pana maine, nu stiu...
Restul pestilor din acvariu nu au nimic. Am luat chiar si un alt cory, in locul celui care a murit si nu are absolut nimic, isi vede linistit de treaba prin acvariu.
Nu stiu ce sa mai cred, am citit tot ce am gasit pe forum si tot nu pot sa imi fac o idee.
Daca e aerofagie, oare sa am chiar asa un ghinion (unul la cateva zile)? Apa pare ok, am facut niste teste (6 in 1, stiu ca nu sunt prea exacte, dar parametrii sunt ok) si nu am schimbat absolut nimic in ultima perioada. Apa e tot din fantana mea, tratata cu Aqua Safe, hrana e aceeasi de cand am acvariul, fertilizarea e la fel... Imi scapa ceva?
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Nu ma tare pricep (inca) la peisagistica, dar cred ca ti-ar mai trebui niste plante de fundal. Merge si cabomba (cea din stanga) sau poti sa incerci si cu valisneria. Ambele sunt plante easy, deci nu au cine stie ce necesitati si au si o crestere rapida (asta o spun din proprie experienta).

Toate cele bune!
Salut Cosmin!
Eu unul nu cred ca esenta acvaristicii este sa aduni "glorie" prin prisma speciilor pe care le ai, ci sa iti creezi un colt de natura care sa te faca fericit (si prin asta sa te motiveze in a ii asigura cele mai bune conditii pentru dezvoltare).
Eu unul iti urez bine ai venit si iti doresc mult succes in continuare! Cat despre poze, sper ca vor urma cat mai multe
Arata bine! Bine ai venit printre noi!
dragos_georg wrote:
Mersi de urari si aprecieri, ala micu' e incantat tare, mai articuleaza cate o palma la acvariu cand stau pestii prea linistiti


La fel face si pitica mea, dar se pare ca pestii s-au obisnuit cu ideea, asa ca nu se mai sperie, ci vin sa o salute...
tlpcrys, ma gandeam initial la un acvariu doar cu neoni+sanitari...
Totusi, din ce am vazut la un prieten, depinde de relatiile de teritorialitate pe care si le stabilesc... Am vazut un betta convietuind pasnic cu guppy, neoni si xipho (doar ca acvariul avea 60l).
Nu stiu ce sa zic, nu m-am prins intru totul de compatibilitati...
Ai un dar deosebit de a povesti... Mi-am amintit nerabdarea mea de a pune in functiune primul acvariu....
Felicitari pentru rezultat! Asteptam si urmatoarele update-uri.
PS: Ce zice ala micu' cu ciocanu'? Cred ca e entuziasmat la culme!
PPS: Sa iti traiasca fetele si sa iti aduca numai bucurii!
Pai... Depinde ce vrei. Guppy sunt frumosi, dar o sa se inmulteasca intr-o fericire si apoi o sa trebuiasca fie sa-i dai, fie sa iti iei un acvariu mai mare (unde vei avea, peste ceva timp, aceeasi problema ).
Neonii sunt frumosi, un card mai mare poate fi chiar spectaculos, dar va trebui sa ai grija cu sursa din care ii iei (daca te uiti pe forum o sa vezi ca pot sa sufere de o afectiune proprie lor, care este incurabila).
Eu as merge totusi pe neoni, asta daca nu ai de gand sa te abonezi la sectiunile donatii/vanzari, sau sa schimbi acvariul.

Sa auzim de bine!
In primul rand, bine ai venit!
Poti sa intrebi linistit, cu totii suntem aici pentru a ne da cate o mana de ajutor la nevoie.
Asa cum au spus si colegii, acvariul tau e putin aglomerat. Poti sa gasesti aici pe forum un topic legat de necesitatile fiecarei specii de pesti in ceea ce priveste spatiul (e dat de obiei in litri/cm peste), de unde vei vedea ce iti poti permite sa pastrezi in acvariu.
Sfatul meu ar fi, daca poti, sa treci la un acvariu putin mai mare (de ex. 60 litri) in care sa poti sa pastrezi marea majoritate a pestilor de la tine (cu exceptia carasului ). Totusi, daca faci asta, atentie la etapele necesare (ex. ciclare).

Sa auzim de bine!
Cred ca orice poza as alege ar fi un wallpaper pe cinste pentru orice pasionat de acvaristica! Jos palaria!
Imaginile astea sunt dincolo de orice cuvinte!
Povestea e pe masura acvariului. Felicitari!
Cum spuneau si ceilalti, proiectul asta o sa fie un exemplu numai bun de dat sotiilor, in sensul de "uite cum poti sa redecorezi casa cu un acvariu mai deosebit..."
Astept cu nerabdare etapele urmatoare!

Toate cele bune!
Cum faci intretinerea acvariului?
Asta, pe de o parte. Pe de alta parte, nivelul apei e prea mic... Ar trebui sa depaseasca linia capacului. Si de ce ai doua filtre (si aerarea pornita pe ambele)?
Felicitari! Sa-ti traiasca fetita!
Proiectul se anunta unul de senzatie. O sa fiu cu ochii pe topic!
alnegu wrote:
Capacul nu este pus bine, in partea dreapta este in aer.
Ce este sub acvariu, dunga aia neagra de la baza, nu cumva l-ai pus pe rama de plastic care trebuia fixata in partea superioara a acvariului?


Cred ca ai dreptate... Acum m-am uitat si eu la al meu (tot Eheim) si rama aia e in partea de sus (capacul se fixeaza pe ea).

image

LE2: Vad ca topicul e din august ... Cred ca s-a rezolvat deja...

LLE: Hai ca ma fac de ras... Asa e la mine, doar ca pe cutie rama aia e jos... Deci la urmatorul setup o sa il pun si eu cum trebuie...
Valisneria se incadreaza in categoria plantelor "easy", deci nu necesita conditii deosebite. Nici anubias-ul n-ar trebui sa aiba probleme, doar ca, din proprie experienta, dupa renuntarea la aerarea prin filtru, am observat o imbunatatire semnificativa in ceea ce priveste starea si ritmul de crestere. Ba chiar am reusit sa il fac sa infloreasca! Asa ca asta as recomanda in principiu. Dar...

Cu toate astea, repet, pentru a iti putea oferi un raspuns cat mai bun avem nevoie de mai multe detalii. M-am uitat pe profilul tau si nu am gasit nimic despre acvariu (de fapt despre acvarii, ca am inteles ca ai mai multe). Da-ne mai multe detalii (macar cele pe care ti le-am cerut mai sus) si cel putin o poza de ansamblu cu acvariul.

Toate cele bune!
 
Forum Index » Profile for claudiugeacar » Messages posted by claudiugeacar
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com