[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bayek
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Message
Plus ca… poate creezi o varietate de crypto balansae mini. As vrea si eu din asta
De obicei cryptocorynele fac asta. Posibil si echinodorus, dar eu cu crypto am patit. Sunt plante cu radacini foarte dese si, daca nu gasesc suficienti nutrienti in substrat, si-i cauta in coloana de apa. Oricum, ce a iesit acolo nu cred ca e nici 3% din sistemul radicular, eu zic ca e ok.
Dupa naparlire, crevetii sunt cel mai vulnerabili si atunci ii poate afecta orice. Pentru creveti, sunt cateva elemente care trebuie sa fie zero: NO2 (chiar zero barat) si Cu. Altele trebuie sa aiba valori foarte mici (PO4, NO3). In plus, nu trebuie sa existe factori de stres. Cum bazinul nu e copt inca (de la 3 luni in sus discutam de bazin copt), incarcatura de pesti e mare, substratul cu fertilizant, filtrarea slabuta, nu prea ai cum sa respecti criteriile de chimie si stres de mai sus. Tocmai de asta nu merge combinatia pesti creveti decat in bazinele mature, cu o filtrare foarte buna, cu CO2, plante multe. Chiar si acolo, factorul stres ramane. Crevetii pot sa supravietuiasca, dar nu au cum sa dezvolte o colonie, in primul rand puietul e devorat din secunda 1.

Singurii creveti care rezista bine in bazinele cu pesti, foarte buni devoratori de alge si putin pretentiosi sunt amano. Recomand.

Ai si niste cochilii in bazin. Chiar daca sunt naturale, nu prea au ce sa caute in bazin de apa dulce. Daca sunt plastic, cu atat mai putin.


Daca doar molly fac asta, atunci e ok. E un comportament natural al lor, de fapt ei ciugulesc biofilmul de la suprafata apei. Sunt niste pesti mai fomisti de felul lor.

Dar recomand si eu sa faci niste teste de apa, mai ales ca acvariul e abia pornit. Pentru ca e posibil sa nu fie doar un comportament normal, ci si ceva ce tine de chimia apei.
Si eu am 3 amano de 3-4 cm bucata dar nu se ating de frunzele bune. I-ai vazut tu mancand frunze vii? Ca nu e tipic pentru ei sa faca asta.
La kh mic nu se preteaza plante mai smechere?

Ludwigia meta, cuphea anagalloidea, ludwigia polycarpa, cateva exemple.
Zice si pe site la Hornbach: JBL ProScape Volcano este bogat în minerale precum calciu, magneziu ?i potasiu, dar ?i în oligoelemente precum fier, bor sau mangan.

Asteptam si eu un restart marca Samy.
Foarte frumosi, pun in valoare acvariul care si asa e fain tare.
930 litri. Sa moara Gibilanu, asta da galeata!
Tot pentru posteritate: da-le mancare

E oameni si ei, trebuie sa manance. Poti sa arunci niste conuri de arin, o frunza de catapa, taninul face bine oricum in acvariu.

La vara poti sa aduni dintr-un loc sigur niste frunze de nuc si sa le usuci la umbra. Delicatesa pentru creveti.
Plantele puse in faza asta sunt oricum de sacrificiu, nu te astepta sa reziste. De aia e bine sa pui plante ieftine la inceput si dupa 2-3 luni ceva mai pretentios.

E posibil ca planta sa fi avut de suferit tocmai de la saculetii termici, poate s-a incalzit prea tare, de aia iarna nu e recomandat sa cumparam online plante si vietati.

Eu as fi scos tot pietrisul vechi si as fi pus substrat fertil si peste el nisipul negru, adica un restart complet.
Erythromicron si Galaxy
image
Total de acord cu Dan. Am microsasbora ambele specii de mai sus, merg si impreuna. As adauga si 2 cory pygmy si, fortand un pic dar e bine pentru control alge, 2 creveti amano.

Seba Shrimp are toate speciile de mai sus.
Poti sa tunzi pestii si sa numeri iarba…
D’apai nu stiu cum e asta cu acvariu de carantina, multi nu au loc si de asa ceva. Cumva, e ca la oameni, ce nu te omoara, te intareste. Dar… cred ca e valabil sa nu introducem in acvariu apa cu care vin pestii si plantele. La plante: le separam, le retezam putin radacinile, le lasam 10 secunde in solutie 10% apa oxigenata si 90% apa, le plantam. La vietuitoare: dupa ce facem aclimatizarea ca la carte, le luam cu minciogul si le bagam in acvariu, fara apa cu care au venit ele.

Daca avem ghinionul sa luam vietuitoare deja virusate, atunci intervine legea lui Darwin: scapa cine poate.
Sa ramana scris pentru acvaristii la inceput de drum: in starea naturala de ebrietate nu se: urca la volan, pun manele, umbla la acvariu!

Legea a 5-a a termodinamicii!
Asa se intampla cand il lasi in pace, natura isi vede linistita de treaba.
Din punctul meu de vedere nu ai nevoie, ar fi o priza ocupata degeaba. Filtrul tau asigura o circulatie ok a apei, are un debit de 300 l/h. Daca are si spraybar, atunci e si mai mare agitatia la suprafata apei. Poti sa ramai cu el, dar o sa trebuiasca decolmatat destul de des buretele dinauntru, mai ales in primele luni ale acvariului. Depinde acum si cat de mult incarci cu pesti, te sfatuiesc sa nu bagi multi la inceput.

Raman la varianta de filtru extern, dar nu trebuie sa fie asta o obsesie. Cat despre buget, mai bine aduni bani luna de luna si iei un filtru bun, decat sa iei din prima unul foarte ieftin. In timpul asta te documentezi.
Salut si bine ai venit!
La volumul asta se potriveste Eheim 2213 Classic 250, e un filtru in jur de 400 lei. Pentru umplutura e bevoie de material biologic, filtrare biologica, cred ca asta vrei sa spui prin biomasa. Poti sa aranjezi asa in filtru: un material mai mare la baza filtrului (2-3 cm de inele de la Sera siporax), buretele albastru din dotare, 2 litri de material filtrare biologica de calitate (Eheim biologic sau Seachem matrix), dupa care la final buretele alb din dotare.

Eu de exemplu asa am, exista multe variante de filtre si de materiale de filtrare si aranjare a lor.
Sfatul meu este sa citesti tot ce scrie aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page

Cred ca ai facut multe greseli inca de la inceput, motiv pentru care eu as lua-o de la zero cu ciclarea. Important e sa salvezi pestii, daca tot ai apucat sa-i iei.

1. Nu se pun pestii din prima zi, cu toate ca angajatii de la magazine iti spun ca se poate.
2. Substratul se adauga din prima, inainte sa pui apa. Nu zic ca nu se poate si dupa, dar dai peste cap ciclarea si te complici aiurea. Nu vad nici un motiv pentru care ai adauga substratul la careva saptamani dupa apa. Si ai grija la alegerea substratului, sa nu fie din pietricele. Substrat activ daca vrei plante, nisip simplu daca vrei plante putine si nepretentioase.
3. Ce cauta acvariul pe covor? Se pune pe un stand dedicat lui, cat mai solid, se pune un pad special sub acvariu.

Eu acum as pregati cu atentie tot ce imi trebuie pentru acvariu: substrat, pietre si lemne (lemnul se fierbe 2 ore inainte), ceva plante pentru inceput (anubias nana legat de o piatra si tinuta in apa pana e gata totul). As scoate pestii in alt vas cu ceva apa din acvariu, as goli 80% din acvariu, as pune substratul, as aranja pietrele si lemnul, plantele. As completa cu apa tratata cu conditioner de apa (seachem prime, jbl Biotopol etc.) as adauga bacterii si as astepta o zi sa se limpezeasca. Pestii pot sa ramana in vasul provizoriu pana atunci, dar neaparat cu aeratorul bagat, sa se oxigeneze apa. Dupa care se pot baga in acvariu. Nu e garantata supravietuirea tuturor, acvariul se cicleaza complet in minim 3 saptamani, timp in care in apa apare amoniu, substanta toxica de la o anumita concentratie in sus.

Rog colegii de forum sa ma contrazica unde e cazul, sa nu bulversez noul coleg si mai mult.
 
Forum Index » Profile for Bayek » Messages posted by Bayek
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com