Message |
|
Nu pot sa intru in detalii acum ca noh… musafiri, sarmale, vin…
Primul lucru care imi vine este filtrul. La 100 litri e nevoie de filtru extern, daca vrei pesti. Filtrul cascada nu face fata. Iar daca o sa vrei plante faine, pune de la inceput un substrat bun, dedicat pentru acvariu plantat. Prodibio, Ada Amazonia, ceva de genul.
|
 |
|
Echinodorus e planta cu radacini bogate, la fel ca cryptocoryne. Asta inseamna ca nu strica sa folosesti root tabs din cand in cand. Ei am folosit Masterline si Tropica, am fost mai multumit de Tropica, stau mai bine in substrat si se dizolva mai repede capsula.
|
 |
|
Aici este industrie organizata, super tare.
|
 |
|
Fain, nu arata rau deloc. Substratul… dar daca zici ca e in plan, e ok.
Anubias si buce sunt mai mult de semiumbra, nu le place lumina, desi buce se adapteaza si la lumina puternica. Anubias nu prea, tinde sa faca gsa. Buce isi revine repede, eu aproape am omorat unele cand am facut acvariul de creveti, cu substrat nou akadama, ciclare de la zero. Si-au revenit super, dar dupa cateva luni.
Microsorum e capricios, dar in timp isi da drumul si el, la fel si echinodorus, dupa ce isi dezvolta radacinile.
Pomaceea mov e ok, inseamna ca e copt. Aia galbeni sunt verzi.
|
 |
|
Sa nu fie handralai amandoi. Am citit ca sunt teritoriali si nu pot fi bagate 2 perechi de momite in acelasi bazin.
|
 |
|
Mie imi place ce a iesit, e foarte tare experimentul asta si arata bine acvariul.
|
 |
|
Cum sa nu bagi mana in acvariu, pai care mai e farmecul?
Nenea ala probabil se referea sa nu exagerezi, dar acvariul nu e bloc operator, sa nu ai voie nici sa respiri acolo.
|
 |
|
Le merge foarte bine plantelor. La asa cub mic, iti trebuie plante catalogate ca plante de mijloc sau frontale. De exemplu cuphea anagaloidea, ludwigia meta, alternanthera mini red, genul asta. Anubias aia alba las-o ca se dezvolta ea. Eventual pe roca aia vulcanica poti sa lipesti (cu grija de data asta) niste anubias pangolino, care se dezvolta intr-un fel aparte.
|
 |
|
In natura exista schimb de apa la greu, in permanenta.
Cred ca e doar o chestiune de noroc sa ajungi la acel echilibru chimic incat sa poti sa inlocuiesti treaba asta din natura intr-un acvariu baltit.
|
 |
|
Foarte misto arata. Posibil sa reziste puii, la ce vegetatie e acolo, macar o parte din ei. Si cresc destul de repede.
|
 |
|
Am comandat un Solo FE, sa inlocuiesc Ferropol 24 cand se termina. Sa vedem cum merge, vad ca are concentratie mare de fier (1,4%) si e EDTA.
Poate se lipesc pestii de magnetul de la buretele de curatat sticla
|
 |
|
O sa urc un 10% in fiecare saptamana, pana ajung la 1.5x din doza standard, chiar 2x daca nu apar mustati in acvariu. La testele no3 de la jbl iese cam 3-5 mg/l, deci ar fi loc de crescut doza. Am luat recent niste plante faine de la Victor Z, care clar cer mai mult decat bucephalandrele si anubias. Plus rotala de la tine, Dan, ai invatat-o cu schnitzel
Faina gama Vimi, vad ca e si pe emag. Dar nu schimb acum, merg pe masterline plus ferropol 24 si niste potasiu suplimentar din cand in cand.
|
 |
|
Salutare,
Pentru cine foloseste gama Masterline, se poate doza mai mult de recomandarea lor de 1ml/30l? Ma refer la all-in-one Golden. A bagat cineva mai mult si cu cat?
Banuiesc ca e ok, daca se masoara saptamanal NO3 si PO4 si nu se sare calul, daca combinatia de program lumina si CO2 nu favorizeaza algele. Dar sunt curios daca a incercat cineva.
|
 |
|
Foarte frumos arata asa salbatic, imi place si cum se difuzeaza lumina, de efect cabombele plutitoare. Si pestii cred ca se distreaza acolo.
|
 |
|
Prea multe borcane deja. Retete de mutaturi are cineva?
|
 |
|
Cata frumusete!
|
 |
|
Inseamna ca ai o chimie buna in apa si pesti cuminti  Ma surprinde marsilea, chiar nu ii dadeam sanse in substrat de nisip si cu asemenea fauna in bazin.
|
 |
|
NO2 trebuie sa fie zero, NO3 e cam mare. Fa si un test de PO4, posibil sa iasa mare si ala. Bulele din substrat nu sunt ok, arata un dezechilibru chimic. Mai tot inteapa substratul cu o penseta, sa nai iasa gazul degajat de putrefactia detrisului.
|
 |
|
Frumos, si eu sunt curios cum evolueaza.
Algele alea poti sa le mai aduni cu o periuta de dinti, dar sunt bune intr-o oarecare masura pentru creveti, iti recomand amano.
De planaria scapi cu pastile no-planaria, dar o sa moara si melcii. Si ai niste physa marmorata foarte frumosi, ar fi pacat. Daca pui o pereche de molly black lira cred ca scapi de planaria. Si se impaca bine si cu crevetii amano.
Cu plantele nu te speria, e normal sa mai moara pana se cicleaza acvariul, o sa mai bagi bani in plante. Dupa ce se stabilizeaza, daca totul e ok, o sa tunzi in veselie, la ce lampa misto ai.
Totusi ai pus si plante rosii, acolo iti trebuie fertilizant. Dar te calibrezi pe parcurs, vezi ce plante merg mai bine.
Bafta!
|
 |
|
O sa creasca, numai sa nu le devoreze piranha
|
 |
|