Message |
|
EverSad wrote:Referitor la cum trebuie convinsi parintii: (ca este mic bazinul pentru' gourami)
Un om' in inchisoare, poate supravietui in 8 metrii cubi, 10-20 ani.... (nu inseamna ca are o calitate a vietii, de invidiat)
Undei cu ultimul post
Te atac
Da si pe mine
|
 |
|
Fadds wrote:
flo77 wrote:tratatele de specialitate se refera strict la elementul chimic, dar noi le introducem sau sunt produse in acvariu sub forma unor compusi si le masuram avand ca referinta un alt compus
Asta am tot incercat sa explic fara success: azotul care intra (elementul chimic) vs azotul care iese din sistem.
In structura plantelor azotul se regaseste sub forma organica (proteine).
Acum eu nu inteleg multe, dar ma abtin.
Si pun doar un punct care ma deranjeaza si nul inteleg deloc.
De ce afirmi ca intrun bazin plantat ,tunderea plantelor si eliminarea lor din bazin echivaleaza cu un schimb de apa.
Pe ce baza spui asta? Ai incercat?
Pana acum ai avut mai mereu asa zise dovezi acum nimic doar susti aceasi chestie de cateva postari fara o explicatie mai pe intelesu nostru.
Plus un încep?tor acum ce zice ,pai daca nenea Fadds a spus ca nu e nevoie de schimb apa ce o data tund si elimina ce am tuns de ce sa ma mai chinui si sa fac schimbul.
Cred ca acea conditie pe care o spui tu nu se poate aplica nici unde in acest sens decat daca probabil avem un bazin asa de bine echilibrat ca nici nu mai conteaza acest aspect. Si asemenea bazine sunt foarte rare dupa cum bine stim
|
 |
|
|
 |
|
EverSad wrote:Fiecare, haleste ce are. (ce sa impartim? ca si idee de capitalism...)
Am pe stoc:
- 4-5 kile. (pesti)
- Caine: 40Kg.
- Pisici de rotisor: 4-5 bucati la 3-5Kg.
(sunt: on-line pa' carne)
Chiar un' mic: angrosist...... 
La cum cresc preturile acceptam orice contine carne
|
 |
|
Ca si mine ,multi alti am ales medile filtrante la recomandare sau citind care e cel mai bun. Iar daca avem Probleme dam vina pe toate dar nu pe medile filtrante ,ca doar avem ce e mai bun .
In loc sa vedem ce avem nevoie pentru noi mergem pe principiul cat mai bun cu atat mai bine. Si asa ramanem mereu cu acea Idee implementata in cap ca am facut alegerea buna. Iar daca suntem contatacati gasim mereu un raspuns ca am facut ce trebuia fara a sta sa ne mai documentat putin daca chiar asa este ,oare chiar am ce trebuie?
|
 |
|
|
 |
|
Da cat de frumos arata apa
|
 |
|
EverSad wrote:
(doar ca: sa nu halim pestii din propriul bazin)
Da ce am zis ca ii inpart cu tine cumva?
|
 |
|
EverSad wrote:Una peste alta, a luat omu' un comision de doua mii?
Sa fie sanatos si sa mai tina saitu' in rulare macar 50-60 de ani.
Doamne ajuta  .
Ultimul post aici
|
 |
|
EverSad wrote:Fratior ! dupa ce futi o mie de "coco" in pesti, vrei sa: ii halesti?
Cand bei nu sti ce faci, si esti si iertat de pacate
|
 |
|
EverSad wrote:Pai: da un laic' la scepu' meu cu Oscari......
Consecvent, dau si eu un laik/coment pozitiv la tine... (asa bulim' /babardim' contentu' de atentie)
LEedit: aia doua mii? (back to the bisnis)
Laic' ai da nu de care iti închipui
Aia doua mi ia mancat deja liliacu ,de crezi ca are burta mare
|
 |
|
Nu ma pricep la deastaea cu pietre skape
Dar cand vad bucatile alea mari in bazin am doua ganduri
1 . Ii fac tablou si pun pe perete.
2 . Dau drumul la tigaie cu ulei
La ora asta 2 parca ma atrage mai mult
|
 |
|
EverSad wrote:Am scris, ca nu mai scriu'.... O baga-m de oftopic?
Abia am bagat 9 doze si imi este inca sete. 
Pai de aia te-am provocat, stiam ca nu te poti abitine la bere
Oftopic face sa dispara unele ....
|
 |
|
EverSad wrote:Una peste alta: daca suntem abuzati, abuza-m si noi mai departe/in necunostinta de cauza......
Firesc: scriu nescaiva idioti pe forum, ca: nu este "procedura corecta"
Vine subiectu' si contrazice: ca cica': va multumesc pentru sfaturi, dar fac tot gresit in mod intentionat ca trebuie sa demonstrez ceva....
Intrebarea mea (retorica) este: nu iti mai raspunde nimeni pe feisbuc/esti blocat acolo?
Intrebare retorica: Nu ma intereseaza/mi se rupe de raspuns. (stiu deja raspunsul)
+1
Hai la.bere
|
 |
|
Atat spun, pacat cum sufera unele vie?uitoare din cauza noastra. A grabei si incopetentei de a cauta soluti si a ne arunca la ceva ce ne implementam în cap ca asa fac ca asa vreau.
|
 |
|
Cam bate experienta stinta dupa parerea mea. Desigur putin cred ,putini inteleg ce se întampla acolo.
Eu ii spun pe scurt Natura
|
 |
|
remus67 wrote:
Samy wrote:Da te chinuie bine
Nu vrei sa stii ce am pe degete
Oooo da stiu credema  cate roci am lipit deja
Un sfat ,cu dinti se ia cel mai bine
|
 |
|
Da te chinuie bine
|
 |
|
Lemon wrote:
Samy wrote:Mai ceva foarte interesant. Sunt curios cati dintre voie care spuneti ca ati ales medile filtrante potrivite pentru acvariul vostru ati putea trece de un experiment : Adica lasati acvariu 2 3 saptamani fara schimbati apa si curatat . Acolo zic eu ca va veti da seama daca aveti medile filtrante adecvate sau nu.
De ce zic asta: Pai ce o data avem medi de filtrare potrivite ,bacteri benefice si stabile nu ar trebui sa faca ele treaba ? Pana la urma de acea sunt facute aceste materiale filtrante sa ne usureze viata sa nu stam saptamanal cu mana in bazin ci sa ne bucuram de el cat mai mult fara al atinge. Iar schimbul de apa normal lasi face doar cand trebuie adica testez no3 no2 si pe baza aia schimba apa. Daca saptamanal sunt nevoie sa umblu la acvariu din cauza acestei cresteri atunci ceva u am facut bine clar.
In timpul verii, in bazinul de la munca (west africa) nu am timp decat de 1 schimb pe luna, mai des curat prefiltrul de pe IN.
In filtru am 4 litri de roca vulcanica si 1 de matrix.
Nu am observat nicio modificare a comportamentului pestilor, a claritatii sau mirosului apei sau aparitia algelor.
Foarte bine aici am vrut sa se ajunga , de aici ne dam seama ca ai un bazin stabil cu medi de filtrare potrivite pentru bazinul tau.
Experimtand, ca o facem de nevoie sau nu asa stim sigur ca este ce trebuie .
|
 |
|
David Andrei wrote:Pai da, am raspunsul dar eu nu am inteles la ce se referea Paradoxx prin "nu l reseta" complet.. eu prin asta inteleg sa nu arunc apa si sa spal mediile filtrante cu apa de la retea si restul pentru a omori bacteriile.... dar...?
Dar ce?
|
 |
|