Message |
|
David Andrei wrote:Primesc si eu un raspuns....?
Citesteti bine topicul . Tu ai raspunsuri mai la tote intrebarile .
Daca afirma ca sti ce e ciclarea si cum functioneaza atunci ai si raspunsul la ce vei face cand te apuci de treaba.
Apropo ,multi nu se repeta
Daca consideram ca ai primit raspuns vei fi lasat sal cauti intelegi extragi din postari. Altfel primind mereu mura in gura nu vei invata nimic si intelege ce e acvaristica
. Sper ca mai inteles acum
|
 |
|
Asa este sunt multe date , am citit si eu . Dar exista si un dar:
Acel nene necunoscut ,incepe ?i se ia si de firme de medi filtrante ,mi se pare ca se ia de ani de stinta si experimente. Probabil generati intregi de experimente.
El merge pe teoria ca e chimist , dar experienta nu am prea vazuto. Theorie multa . Pana la urma e un anonym, pe langa unele produse de medi filtrante unde sunt nume cunoscute. Nu zic ca spune bine sau rau,nu sunt în masura dar eu aleg sa cred cea ce este experimentat de deceni de diferiti oameni .
Mai ceva foarte interesant. Sunt curios cati dintre voie care spuneti ca ati ales medile filtrante potrivite pentru acvariul vostru ati putea trece de un experiment : Adica lasati acvariu 2 3 saptamani fara schimbati apa si curatat . Acolo zic eu ca va veti da seama daca aveti medile filtrante adecvate sau nu.
De ce zic asta: Pai ce o data avem medi de filtrare potrivite ,bacteri benefice si stabile nu ar trebui sa faca ele treaba ? Pana la urma de acea sunt facute aceste materiale filtrante sa ne usureze viata sa nu stam saptamanal cu mana in bazin ci sa ne bucuram de el cat mai mult fara al atinge. Iar schimbul de apa normal lasi face doar cand trebuie adica testez no3 no2 si pe baza aia schimba apa. Daca saptamanal sunt nevoie sa umblu la acvariu din cauza acestei cresteri atunci ceva u am facut bine clar.
E parerea mea ,doar un incepator.
|
 |
|
paradoxx wrote:Prin urmare, inelele ceramice: cele mai bune calitate/cantitate/pret
Ma bag si eu
Eu cred ca materiale filtrante se aleg in functie de ce dorim sa avem in acavriu, ce acvariu etc.Nu exista o regula de cel mai bun si cel mai rau.
|
 |
|
Ce nu înteleg eu 2 lucruri:
1 de ce nu citesti cu aten?ie?
2 De ce nai luat alta comoda pentru acvariu actual ?i arunci cu bani pe alt acvariu si accesorii. Nu crezi ca ajungi la aceasi bani?
|
 |
|
Mei baiatule ne zapacesti de cap.
Uite un plan simplu.
Scapi de ce ai in bazin(vietuitoare) in afara de cei 2 melci.
Te apuci de acvariu mic ,sol plantele de la Dan(is potrivite pentru un betta)
Ciclezi acvariu ,iei un betta ,5 neoni cei 2 melci care ii ai deja si cu asta basta.
A si filtru extern il vinzi nai ce face la 25 litri la acvariu ala un hangon ti sar potrivi de minune sau filtru cascada.
Aata se numeste un acvariu potrivit pentru tine.
Aquascaping ce ai trimis tu ca vrei e cu totul alceva.
Prima faci un acvariu plantat ,dupa acumulare de experienta ( A ta nu a altora) te pui si faci Aquascaping
|
 |
|
Ramirez vroiam si eu cei voalat, nu am gasit deocamndata. Este un singur crescator in Romania de care stiu si are pui acum. Astept sa vad ce iasa
|
 |
|
Vai de mine si de capu meu,si ai mai si chinuit omu ala sati dea plante,plus sute demesaje de ajutor.Eu dupa atatea episode cred ca esti nehotarat si bagi patinti la inaintare,cum baga alti copii  .Ai chef de un aquascaping si crezi ca daca o iei pe acel drum va fi mai ok.
Dinpotriva va fi mult mai greu, habar nai de o mentenata corespunzatoare da vrei aquascaping  serios?
Ce sa zic bafta. Si aici ma opresc in a ma mai baga in proiectele tale.
|
 |
|
Stim deja zona pe unde sta ,e notata
|
 |
|
David Andrei wrote:Am o intrebare, sa fac niste teste de apa? Eu n am facut niciodata si sunt curios de valori. Poate reusesc gratis la HB, din ce stiu acolo iti fac ei gratis daca vi cu monstra.
Întrebare.
De ce nu?
|
 |
|
Vad ca habar nai cate o data ce vrei . Deocamndata invata ce ai cum se cresc si observale dezvoltarea.
Acum ca si comparatie ia o poza cand era pietrisul alb fara cel negru inbinat. Si comparale.
In episoadele trecuta unde era bine despartit arata foarte bine. Acum e un fel de ciorba. Arata a acvariu neingrijit. Dar gusturile nu se discuta daca asa iti place dai inainte cu tupeu.
Bafta
|
 |
|
David Andrei wrote:Lamureste maaa, de ce ai boala pe pietrisul alb?  Acum vorbind serios, de ce zici asta? Ce-mi face pe viitor?
Am avut ,si pietris si nisip bej.
Uitate in acvariu ,combinatia ta nu arata bine de ce? Pai pe pietrisu alb ai si negru ( ciorba) Asta folosesti cand ai o anumita experienta si ai si cu ce curata .
Ca sa fie mereu curat si sa nu fie inbinat trebuie sa stau mult cu mana in acvariu.
|
 |
|
Alceva, arata a natura .
Vai de tine cu pietrisu alb  daca nu injuri tu cat nai injurat nici o data pe viitor
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Imi vine sa-mi bag toti cei 35 de cm..
Nu vorbesc romana? Sau cititi voi in diagonala?
Va subliniez eu partile esentiale, ca sa nu va chinuiti.
Mergeti cu x pagini in urma:
Vineri:
dan.pavelescu wrote:Copile, vezi ca maine cand ajung la cabinet iti las mesaj aici.
Cand vezi mesajul, iei un adult de mana si pas alergator, ca n-am mult timp la dispozitie.
Vezi cum ma faci sa vin degeaba cu pietrele in rucsac, ca si asa nu am voie sa car..
Sambata dimineata (lasat mesaj):
dan.pavelescu wrote:Sa stii ce primesti, daca nu se fac bors pana marti
Sambata dimineata:
David Andrei wrote:Wow Dan! Mersi mult! Cred ca pana marti se fac mai mult ca bors.. m am gandit si la idea asta, daca trec mai dupa amiaza sau ceva dupa ele ar fi ok ? Pana cand e deschis? Si daca ma poti ajuta cu sfaturi cum sa le plantez ce e acolo ce mi trebuie etc..
Sambata dimineata:
dan.pavelescu wrote:E deschis pana ieri la ora trei. Azi e sambata, ziceau la radio ca e zi libera.
Saptamana trecuta am ajuns la urgente cu lacrimi in ochi, din cauza durerilor de coloana. In mod normal, faceam skip la vizita de sambata, dar daca am promis ca ma duc acolo, m-am dus. Cu cateva kg de pietre in ghiozdan!
Da? Hai sa ajut un copil care nu dispune de banii lui, hai sa fac o fapta buna, hai sa.. Ca sa conchidem, am terminat cu faptele bune. Tot ce mai scot din acvariu ajunge la gunoi (si fac si poza inainte, de-al dracu).
Plus si pe celalant topic sa vorbit aceasi chestie . Ca vi extra sa ii dai plante .
Eu tiam zis demult ceva
|
 |
|
David Andrei wrote:Nu incerc... stiu ca mi ati spus ceva gen la gluma "e deschis pana ieri la o ora 3, se spune la radio ca azi e zi libera..' Sunt atent , dar nu mereu citesc cand ma pot concetra cum trebuie spre ex. sunt la scoala cu galagie s.a. Si de ex sit. cu blatul la comoda nu am ce i face, pot ceda peretii si nu fac nimic, comoda oricum e terminata de la atata greutate de atata timp...
Acum ca deja am dozat ca prostul.. cum mai procedez cu fertilizantul..?!
Ia trage un ochi in celalant topic si vei vedea cea zis Dan exact.
Are dreptate ,intrebi intrebi intrebi si te repezesti, tu trebuie sa citesti si sa intelegi ce se scrie. Citesti de 10 ori daca trebuie si rumegi inainte sa intrebi aceasi prostie de 10 ori.
|
 |
|
Am vazut poza ,si ambitia de a reface ce este in poza. Acum ramane de vazut si daca aduce un benificiu . Bafta si spor
|
 |
|
David Andrei wrote:Haida ca n-o fi asa dur Dan sa ti dea ban  . Am inteles ce vrei sa zici ..
Da, daca stai toata ziua sa l lingi reusesti..
Bun mai ia cateva limbi pe langa sa vezi ce repede il cureti
(Exerseaza bine in gand ,vei avea nevoie in viitor )
|
 |
|
paradoxx wrote:Arata barbar intr.adevar, dar este primul meu DYI asa ca ma declar extrem de satisfacut. Si lasa, ca peste 3/4 luni o sa il vezi altfel, mai ales daca vi sa il vezi  )))
Doamne ajuta, cum am zis este peste cunostinta mea sa spun ceva. Unde nu stiu nu ma bag.
Abia atept sa vad ce iasa si cum va functiona , de venit cam greu . Prea multi km
|
 |
|
David Andrei wrote:  De ceee?
Bun, vorbind serios acum, tot nu inteleg niste melcisori nici cat un bob de mazare, erau practic minuscului cum reusesc aia sa curete prea mult
(mai mult nu zic) -> haidi' , spune
De zic ce vreau iau ban
Fa un experiment
Unge un zid plin cu dulceata  sau ce vrei tu  si stai cu limba toata ziua pe el sa il cureti
Ia vezi reusesti?
|
 |
|
paradoxx wrote:Dar de filtrul ala ai dreaq, nu m.ati felicitat, nimic, desi v.ati aratat multi interesati in plan incipient  maine il finalizez asa ca astept magna cum laude
Este o lucrare facuta cu profesionalism, unde eu nu ma bag ca habar nu am
Adevaru e ca arata dubios
|
 |
|
David Andrei wrote:Pai erau cat un sfert din unghia de la degetu meu mic... ce curata aia mai ma rog?  Si crede-ma , unghia de la degetul meu mic chiar este mica  nici cat un bob de mazare nu erau
Vai de mine.....dar de tine (mai mult nu zic)
|
 |
|