Message |
|
Asa e si cu pestele asta, deci e posibil sa fiu si eu dus cu capul
Poti vedea in semnatura mea (primul link), "bolul" lui
Seara faina
|
 |
|
US_Marine wrote:...s-au te " tii de Jack Daniels " --- Who Ha !!!
Mai usor cu Jack-ul! L-am rezervat eu pe tot in seara asta!
Anyway, sa ai parte de mari realizari Mr A.J.
Si asculta la ce spun oamenii astia, rabdarea este de aur in hobby-ul asta. SI as plusa, spunand ca poate ar fi bine pana la bagarea de noi pesti sa astepti nu doar ca Ammonia sa fie zero , ci sa mai treaca niste timp sa scada si Nitrites NO2
O seara magica va doresc
|
 |
|
Sarbatori fericite! Sa aveti parte numai de bucurii si sanatate maxima. Atat voua cat si vietuitoarelor din casa voastra
Merry Xmas, Happy happy New Year! Have fun and be loved!
|
 |
|
Nu arata rau deloc. Insa, ma duce cu gandul ca ai pus accent mai mult pe design, deh italienii astia
Initial, cand am vazut ca il pui pe jos m-am gandit la dezavantaje, dar daca e sa vorbim de aspect, jos palaria.
Ca dezavantaje ar fi ca nu sunt pestii la un nivel mai apropiat ochilor, si deci cumva te uiti in jos spre ei, plus aia cu filtrele externe, faptul ca trebuie sa te apleci sa lucrezi la el, posibil ca pestii sa se sperie mai usor de miscarile din jur etc.
Asteptam update-uri. Multa bafta in continuare. Imi place cum arata pana acum, ca aspect
LE Stiu ce mai imi place, imi plac pietrele.
|
 |
|
Saracu` de el! Pai n-are nici o vina, ba din contra, din punctul meu de vedere este un exemplar super.
Stapanu` e vinovat  Dar cand o sa ai doua bazine, o sa fie meserie.
PS Stiu ca glumeai cu pisica
|
 |
|
Sa-ti traiasca. E frumusel.
|
 |
|
In functie de zone, sa vezi acolo restrictii la utilizarea apei
Citeam deunazi cum se chinuia un australian cu vreo 2 acvarii mari de 700 de litri, unul cu ciclide africane si altul cu astronotusi. Si spunea ca apa pe care o scoate din acvariu o foloseste la plantele din gradina, si se mai plangea si ca nu-si permite sa-si spele masina prea des. Udatul cu furtunul este un lux. Nu am retinut zona ce-i drept.
DAr ce vroiam sa spun este ca oriude te-ai duce sunt si parti bune si proaste. Important este tonusul cu care le abordezi. Mult success!
|
 |
|
Si eu am cazut in capcana galonului pe care a intins-o atat de bine domnul Ozi incat am luat-o ad literam
Si desigur, imi retrag cele spuse legate de 1w pe litru si reinventat marinareala
Poate mai bagi si niste poze cu evolutia. Devine interesant
|
 |
|
Bine ai venit.  Asteptam cu interes prezentarea acvariului.
|
 |
|
Salutare, valorile apei se impart in cele variabile dar okay si cele care trebuie musai sa fie in parametri.
Valori de "MUSAI in parametrii"
Amoniacul (NH3/NH4) si Nitritii (NO2) trebuie sa fie ZERO, sau foarte aproape de zero. Nitratii ( NO3) este indicat sa fie si ei cat mai mici, dar valori de 10-20 ar fi ok. La valori mai mari de 20-30 spre 50 dau nastere la alge (doar daca nu ai o tona de plante inauntru flamande, lucru care automat i-ar scadea pe acestia). Valorile peste 30-50 afecteaza si pestii in timp, si din ce am citit valorile mari de la 70-100 in sus ii intoxica rapid.
PH-ul (care in general este indicat sa fie apropiat de 7 considerat neutru, dar depinde de pesti). Aici ar mai fi si altele, Clorul, Cuprul etc Dar primele 2 listate sunt esentiale.
Valori variabile, care insa ar trebui tinute in functie de specificul acvariului - cu plante, fara plante, ciclide africane care vor apa dura sau poate vreun discus care vrea apa moale, etc.
Aici ar fi Duritatea totala ( GH) , Duritatea carbonului ( KH) care ar fi dragut sa nu fie mai scazut de 3-4 intrucat influenteaza PH-ul in sensul ca apa poate avea fluctuatii ale PH-ului foarte usor si dauneaza pestilor. Fierul foarte util la plante, Potasiul PO4 etc
Am incercat sa listez valorile care au si teste asociate si care sunt la indemana acvaristului obisnuit. Desigur ca exista si alti parametrii, apa in sine avand "chimia" sa.
Eu mi-as lua NO2, NH3, PH, NO3, KH, GH. Cam in ordinea asta. Toate testele sa fie la picatura. Testul de amoniac, odata ce s-a stabilizat acvariul este cam degeaba, dar e bine sa-l ai, poate mai faci vreun bazin sau vrei sa te asiguri ca totusi nu ai reluat ciclarea de la zero. NO2-ul insa este foarte important, iti spune daca ai curatat prea mult filtrul, sau daca ai bagat brusc prea multi pesti, sau daca pur si simplu ai destabilizat filtrarea biologica din acvariu.
Ar fi multe de spus, lururi care fie imi scapa sau chiar nu le stiu. Asa ca studiaza, lectureaza si mult succes!
|
 |
|
Si eu am cautat o gramada pietre prin zona si am sfarsit la drum de munte.
Daca vroiai una calcaroasa maricica, te serveam cu placere.
PS Si totusi ar fi optiuni, daca te mai uiti prin intersectii, ai vazut ca mai sunt amenajari stancoase si mai scapa cate una pe carosabil... cine stie
|
 |
|
Ei astea sunt vesti bune. Asta imi da ideea ca poate peste ceva timp o sa-mi fac si eu o ciorbica sarata
Dar nu prea curand. Mai am multe de invatat si am in plan un proiect Malawi ca la carte.
La momentul actual am ciclide africane (cred ca stiti ca-s destepte  ). Apoi am un betta care este mascota living-ului, super simpatic si asta. Cand am intrat la Reef chitit sa iau un betan, asta a fost printe primii care m-au focusat si am interactionat. Apoi, si guramii ma studiaza cand trec prin camera si pe langa fenomenul Pavlov, mai interactionam o leaca. Tetrazonele sunt idiotzeii casei, deh, trebuie si d-astia
Revenind, deci ma bucura sa aud ca au acel dram de inteligenta.
Intrebarea mea ar fi, ca sa nu fiu off-topic total (scuze), la un astfel de nano marin, iti permiti sa uiti de el cateva zile, in cazul unui concediu, drumetii etc? Sau e pa si la revedere?
|
 |
|
Foarte frumos! Imi place mult. Din pacate nu ma pricep la detaliile "sarate" ale problemei, dar estetic mi se pare frumusel foc.
Si daca se poate si o intrebare: pestiucii astia de apa sarata, au ceva dram de inteligenta in ei, se manifesta in vreun fel? Ca peste tot pe unde m-am uitat la acvarii marine (si recunosc, nu am stat prea mult) mi s-au parut cam prostuti. Poate o fi de vina si faptul ca sunt curenti mari, si tot timpul se chinuie sa-si tina echilibrul, dar parca nu focusau privitorul. Parca lipsea interactiunea.
Inca odata, bravo! Imi place foarte mult. O sa urmaresc cu interes topicul.
|
 |
|
Ca sa reglezi debitul la bomba poti improviza un fel de robinet, dar care niciodata nu il inchizi de tot.
Daca vrei sa nu ai batai de cap si sa umbli tot timpul atunci mai bine este sa tii bomba la un debit constant si ziua si noaptea, un debit mai mic.
Eu tineam bomba la o bula la doua secunde la un acvariu de 50 de litri. Apoi am luat o butelie si tineam la o bula la o secunda. Nu umblam nici ziua nici noaptea.
Depinde cate plante ai acolo, ca degeaba bagi CO2 daca nu are cine sa ti-l consume.
|
 |
|
Atitudinea asta, in care vii prezinti un proiect si ulterior negi rand pe rand sfaturile care nu-ti convin, este una paguboasa, pentru cel care face asta evident.
Sfaturi date de oameni care din intamplare au avut de-a face cu asa ceva, care sunt date din bun simt si interes pentru hobby-ul asta.
Eu iti doresc succes, si poate ne arati si noua cum cresti tu un amarat de coral cu 1W pe litru (atentie, pana si spectrul luminii cica ar fi important).
Poate reinventezi acvaristica marina... sau poate nu.
|
 |
|
Foarte frumos! De cand ma tot uit la tropheusi, parca incep sa-mi placa din ce in ce mai mult
Si malawienii aia sunt maaaari. Se vede ca au tot ce le trebuie!
O mica intrebare, cand e gata bazinul tropheusilor?  Ma asteptam sa vad un bazin Tanganyika
PS Tropheusii astia se pot tine intr-un bazin 2-3 specii, sau e musai sa fie o singura specie intr-un bazin?
|
 |
|
Nu cumva ai trucat cu aparatul ala foto? Ai setat pe functia ' Remove Algae' cumva?
Mai bine ia un Scirocco la ture si lasa-te de sportul asta. Nu vezi ca li s-a marit ficatul bietilor oameni, pleoapele nici nu mai clipesc si ceasul le face ti-tac, tic-tac?
Esti in forma maxima! Nu le am cu plantatele, dar cand vreau sa-mi clatesc ochii stiu unde sa o fac
|
 |
|
Buna, o solutie ar fi un surface skimmer, nu neaparat ceva profi, ci o extensie care se monteaza in locul turului de la filtru. Asta, pe langa faptul ca trage apa, normal ca si turul stoc al filtrului, mai are un plutitor cu un gratar care are grija sa traga si suprafata apei in filtru. Uite o poza, in care partea transparenta de sus, cu grila este mobila, pluteste si sta la nivelul apei.
Dar probabil ca ar trebui tratata si cauza acelui film. La asta nu te pot ajuta.
Si eu mai am la africani. Multa materie organica in apa. O curat manual deocamdata. La schimbul de apa, daca observ, scot cu o tavita cat mai multa.
|
 |
|
Ca de obicei, pui punctul pe I
Dar, am vazut pe youtube la niste flacai americani... niste biotopuri de statea mata in coada, acvarii de 1000 litri, background din stanci rotunjite cenusii asortate la fix cu bolovani in aceeasi culoare, si nu se vedeau echipamentele. SI cand colo ce sa vezi - 2 canistre, 2 interne si 2 pompe Hydor Coralia parca. O sa caut filmuletul pentru ca m-a dat pe spate.
Insa cred ca doar decorul l-a costat ceva, nu neaparat ca bani ci ca timp de executie, sunt absolut convins ca era custom-made DIY.
LE Eu am in plan un acvariu mare si ma gandesc serios daca sa nu bag 2 canistre hi-power ca sa scap de filtrul intern, o sa bricolez in fundalul 3D mai multe gauri pentru intakeuri si sper sa rezolv povestea estetica.
|
 |
|
Pai, am dat fuga intr-un suflet sa le ridic si cu ocazia asta am prins prima masa de seara speciala - NLS pentru copilasi. Le-a placut? La naiba, au mancat ca spartii...
Culmea este ca am facut testul suprem. Am dat 3 bobite si la betan. Asta, este cel mai fitos din casa la mancare. Daca nu are aroma de Ocean Nutrition, fie frozen, fie Atisson Betat Pro, NU e bun. Si surpriza, a mancat ca apucatu, si mai vroia.
Io zic ca e smechera mancarea asta. Nu degeaba este laudata peste ocean. SI mai avem si ilustrii membri care o folosesc cu succes
Seara buna, somn lin va doresc, visati usor... pesti maaaari... si colorati. Africani, bineinteles
|
 |
|