[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku

image

Se face comanda de aici: http://myworld.ebay.co.uk/feedmyfish-co-uk/

Ca totul sa mearga snur, este necesar un cont pe ebay.co.uk si neaparat plata prin PayPal, care asigura tranzactia.

Transportul a fost 8 lire, si a durat fix o saptamana (posta romana, se misca ca dreaqu, ca altfel cred ca le luam si cu 2-3 zile mai repede).
Coletul ajunge prin posta romana, instiintare la adresa de livrare prni recomandata. Este musai sa va prezentati cu buletinul si sa semnati.

Va doresc pesti sanatosi si frumosi.

PS Da dom`le, s-ar putea sa primesc injuraturi cum ca de ce nu ne-am combinat la transport... Pai nu eram sigur ca merge treaba. Acum ca am fost cobai, sunt sigur
Super!
Ca sa fiu rautacios, ca vad ca numai de bine se scrie aici Zic, totusi, mascarea echipamentelor? Macar un pic?
In rest este foarte frumos. Real Malawi stuff, man.
Multam de aprecieri. Cu pesterile m-am lasat pagubas, prea mic spatiul ca sa fac ceva decent, si agresiunea creste prea mult. Deh, neajunsurile unui acvariu la limita de mic pentru specia asta.
Filmul de la suprafata apare si dispare, il mai curat eu. O sa ma gandesc la un skimmer. Daca nu acum , acvariul ala mare care o sa mi-l fac la anul. Am zis: filtrare beton, UV si skimmer. Vor fi.

Si un mic update, algele incep sa creasca pe bolovani, si pestii rontaie la ele.

Off, cand am zis conform cu prospectul, ma refeream la cantitate. Nu contine amoniac, si am folosit la greu cu pesti in apa. Am 26 de suflete acasa, si sunt sanatosi tun. Daca cititi prospectul pana la capat o sa vedeti ca se pune si saptamanal, deci cu pesti, dar aia e deja de marketing, eu consider ca odata stabilizat nu are rost.
Daca iei un filtru nou, poti face o treaba: clatesti intr-un recipient mic buretele filtrului nou si stoci buretele asta de la pompa. Si asa cu ceva jeg, bagi filtrul nou in functiune si mai lasi o saptamana si buretele.
Daca mai arunci si niste Sera Nitrivec (conform cu prospectul), odata cand bagi filtrul nou si inca odata cand renunti la pompa de aer, iese parfum.

Spor la ciclarea rapida. Hai, ca merge pacalita pentru ca nu o iei de la zero. Daca insa te pune sa inchizi sursa de oxigen a bacteriilor, s-a cam terminat povestea. O iei de la zero.
Baga repede un drum, cum prinzi vreme frumoasa. Am vazut ca Duminica sau Martea viitoare ar fi vreme mai ok pe langa Sibiu. Dar tu o sa vezi mai bine pe pielea ta
Ar fi mare pacat sa nu bagi pietre asortate.
Bafta
Sunteti incredibili Ia uite ce face baiatul asta! Deci pontu` este un aparat submersibil/subacvatic

Acum incep sa te invidiez cu adevarat (in sensul bun)

Super tare. Da` culorile.... culorile? Cum vor fi culorile?!

Tine-ne in priza
Uite o parere
Nu baga copaci. Nu baga plante. Si cel mai important, ar fi super daca si pietrele le-ai lua sa fie din acelasi film cu cele stilizate pe fundal, adica bolovani de rau rotunjiti.
Oricum treaba cu ridicatul PH-ului si al duritatii este apa de ploaie, daca te bazezi pe pietre. Si-ti spun asta dupa ce am testat la mine cu toate testele posibile. Vrei neaparat apa aproape ca-n Malawi? Bagi buffere si saruri.

Si ar fi ideal sa te asiguri ca ai tubulatura pentru 3-4 device-uri in acel decor. Poate chiar si o masca pentru un filtru intern. Ca poate mai creste numarul pestilor, si pe langa cele 2 canistre pe care cred ca le bagi, o sa mai vrei inca una.
E bine sa le faci de pe acum, si cred ca mascarea tuturor echipamentelor, este un mare plus la partea estetica.

Imi place foarte mulr cum a iesit fundalul pana acum. Astept sa vad culoarea

Bafta in continuare la proiect!
diana-i wrote:
Pleco nu il vrea nimeni..nici macar pet-shopurile drept cadou..ce sa fac cu el ca imi este mila sa il arunc in wc
asa ca 2 black moore si 2 din ancistrusii ce vor creste nu cred ca este prea mult..nu?

Ar fi pacat sa omori bietul animal. NU FACE ASTA! Sunt sigur ca daca postezi aici la donatii ai sanse in catva timp sa-l ia cineva. Si eu am avut un pleco - Gibby (d-ala de se facea cat bratul meu) si am stat o luna pana sa-l dau, insa l-am dat la cineva care are un acvariu imens in living, cred ca are o tona de apa. Orice animal este un suflet.
Cat despre restul pestilor, daca iti plac asa mult carasii aia mai ia 2-3 ancistrusi si gata. Daca nu te poti orienta la niste pesti de card si cativa vedeta (adica mai maricei care sa iasa in evidenta),dar aici sunt multe combinatii posibile.
Atentie: filtrul pe care il ai nu prea suporta sa suprapopulezi acvariul, asa ca hai mai repede cu filtrul ala extern
Bine ai venit!

Vrei critici? Hai sa incepem
1. Pe ce sta acvariul acum, pare cam subreda pozitia si ai riscul sa faci o baie la comun cu pestisorii.
2. Chestie de design, gusturi - fundalul arata anatural (partea din dreapta care se aseamana cu caramizile decorative).
3. Plante: baga mai multe plante, astfel pestii se vor simti mai relaxati, plantele vor ajuta ecosistemul sa fie mai echilibrat si poti masca pe alocuri din fundal dand o impresie mai naturala.
4. Pestii aia mari trebuie "maritati"
5. Lumina un pic prea multa pentru ce plante ai acolo, mai baga plaaaante

Multumesc Pomi pentru incurajare. Din motive tehnice, repun filmuletul.

]
Update, am schimbat aranjamentul rocilor - mai mari si mai mult spatiu de joaca. Agresiune scazuta.
Deja sunt hotarat sa fac un upgrade la un acvariu mai mare, am exeperimentat pe pielea mea si a pestilor toate neajunsurile unui acvariu mic.
Dar pana sa fac acvariul ala mare, imi clatesc ochii la ce am.

Pai cred ca este evident ca mai trebuie sa cureti odata, dar nu filtrul (mediile) ci furtunele !!!
piranha15 wrote:mama....uimitor...cred ca toti pestii din petshop si-ar dori sa ii cumperi.

Foarte tare, man, cred ca e cea mai tare replica pe care am vazut-o in ultima vreme.
Dar ai dreptate, tot privind setupurile lui pomi parca imi doresc sa fiu si eu peste, dddd-asta de petshop
Hotarat lucru, esti talentat! Bravo, bravo si iar bravo!
Valva o pui obligatoriu inainte de orice altceva. Adica sa fie ultima piesa pe circuit exact inainte de acvariu. Unii pun chiar doua, depinde de gradul de paranoia
Din experienta proprie, eu am avut grija intotdeauna sa o pun chiar sus pe langa capac. De ce? Si in cel mai negru ghinion in care s-ar desprinde furtunul (tubul) de aceasta valva, partea care cade nu mai antreneaza apa in afara acvariului.

LE Sa pierzi gaz nu e deloc o nenorocire, dar sa fii plecat de-acasa cu orele si sa gasesti bietii pesti morti in mocirla si casa fleasca... asta e o nenorocire.
Nu stiu ce dai la plantele alea sa pape sau ce alte vrajitori mai faci, dar e prea de tot. Doar la Discovery mai vezi asa ceva, sa mor io
Alte cuvinte de laude nu mai am, mi-a amortit limba.

Si acum ma duc sa tip la acvariul meu mic cu plante easy
Asa este, are gusa de 2 zile.
Pai o sa arunci banii si o sa-ti cheltui energia aiurea pe pestii aia. Mai bine citeste un pic si documenteaza-te, daca vrei sa ai ceva ca lumea si care sa nu-ti dea dureri de cap.
Iti vand si un pont: masculii de beta se tin singuri. Spor la citit. Ai detalii aici garla.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: