[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Bine ai venit. Sa ne tii la curent cu proiectul. Eventual si niste date tehnice, ca poate nu stim

Super filmuletul, cred ca esti singurul de prin forumurile noastre care s-a ostenit sa faca asa ceva. Bravo! Eu unul mi-am clatit ochii cu fauna ta diversificata.
Decorul? Mai conteaza? Daca tie iti place si pestii sunt sanatosi si au tot ce le trebuie, atunci e bine.
Faci o pata de culoare in ala micu si maroniu ?

LE Abia astept sa vad ce mai scoti domnule
Nu mai bine il duci frumos inapoi la magazin, si arunci pe 'altcineva' la canal?! smilie

Astia suntem, cu asta defilam... Debordant.

LE Fac un efort si incerc sa explic un lucru esential - in hobby-ul asta se lucreaza cu fiinte vii, si daca nu se pretuieste viata, ceva e bolnav.
Ideea asta parca mi-ai sugerat-o si mie. Si aveam deja 2 tipuri de acei - msuli si ngara, insa acvariu mic, experienta putina, incepator...
Asa cum si tu ai avut de toate probabil ca si noi astia mai incepatori trebuie sa le incercam.
Pacat ca majoritatea speciilor cu colorit dungat albastru sunt agresivi ca dracu. La mine elongatusii fac legea. Dar, evoluam.
Foarte frumos, nu cred ca mai e cazul sa iterez cele spuse de colegii de mai sus. Bravo!

Si eu m-am gandit daca sa adopt un aranjament in genul asta la urmatorul acvariu al africanilor pe care mi-l doresc, insa si cu BACKGROUND pe spate.
Ce nu imi surade este ideea de fecale/resturi pierdute printre pietre, si faptul ca daca se doreste curatenie "ca la farmacie" trebuie mutate pietrele?
Super! Poze belea, si un acvariu bestial!
Da, e si asta o treaba

@omega-man Eu cred ca daca iti plac asa mult, ar fi bine sa te documentezi temeinic pe mai multe forumuri europene si americane. Astfel iti vei crea o imagine teoretica bunicica.
Si apoi vei avea parte si de practica, cu bataturi cu tot , dar macar o faci pentru sufletul tau, nu?

Sper ca vorbeai de Dwarf Pufferi, nu? Astia sunt foarte simpatici, am vrut sa-mi iau eu. Apa e in limite normale spre alcalin, deci PH peste 7.
Insa, sunt destul de agresivi (si au dinti ) chiar daca par mici si pot aparea probleme de compatibilitate. Eu as tine un acvariu doar cu pufferi, insa am deja 3 acvarii si ma gandesc sa upgradez la africani...
Sa-l fac si pe al patrulea

PS Melci ucigasi mi-am luat eu acum 3-4 luni de la Coralis. Aveam o invazie de melci maidanezi in acvariul cu betta. M-au rezolvat cam in 3 saptamani, si ii mai am si acuma, insa habar nu am ce mai mananca
M-a luat somnul pana am apucat sa vad o poza. Si am net ok acasa.
Poate un pic de netiquette ar ajuta. Cum se aplica netiquette in cazul de fata? Sa nu consumi resurse si timpi, sa prelucrezi pozele ca sa poata fi descarcate usor de cei care le acceseaza.

Arata dragut, poate ar fi frumos sa maschezi filtrul Aquael ca sare-n ochi

Ape limpezi
Si eu cred ca sunt interesanti si promit ca ma voi documenta. Cum suna?
Pai omul vrea pareri, de la oameni care s-au documentat deja sau chiar au avut. Nu cred ca il incalzeste cu ceva promisiunea ca ne vom documenta
Tii cumva acvariul intr-o zona in care ai lumina soarelui direct pe el? Sau lumina de afara direct pe el? Daca da, ar fi bine sa schimbi locatia.
Da detalii la greu daca vrei ajutor care sa se pupe cu ce probleme ai, altfel nu ne putem da decat cu presupusul.

Ce ultime modificari ai facut?
De cat timp ai problema cu apa asta?
Ce alte substante ai mai bagat in apa?
Salutare, nu am avut dar am gasit ceva aici: http://www.caudata.org/cc/species/Ambystoma/A_mexicanum.shtml

Pe scurt, e un pic complicat trebuie o filtrare buna, dar lina, ca sa nu fie deranjat. Nu ii place curentul apei, temperatura NU mai mare de 22-23. Felul in care se hraneste (isi videaza gura si apoi brusc absoarbe tot ce este in zona), care te poate obliga sa nu pui substrat ci doar niste pietroaie. Dar arata dragut. Spor la citit.
Am folosit si eu si a ajutat dar putin. Daca o iei de la zero cu filtrul chior, nou nout, baga. Dar in plus poti sa mai bagi si cred ca faci treaba mai buna cu Sera Nitrivec.
Ei, aici m-ai prins
E greu sa zici - foloseste neoanele astea. Iar eu recunosc, nu sunt vreun maestru al plantelor. Conteaza ce plante si cat de multe pui acolo. In mod normal Osram 865 ar face treaba.
Mai sunt si alte marci de neoane, ideea este sa folosesti spectru complet - daylight. Adica temperatura culorii sa fie pe langa valoarea 6500 K (grade Kelvin). Daca vrei sa cumperi dedicate acvaristicii de pe la vreun magazin de specialitate uite-te la temperatura culorii pomenita. Si ca regula, cu cat este sub 6500 K mai mult cu atat este mai galbuie, cu cat sare de 6500 K se duce in albastru si ulterior mov.
Mai asteapta si alte sfaturi, si de ce nu - citeste la greu topicurile de pe acest forum legate de iluminarea bazinelor.
Din pacate da. Aqua Glo e util in anumite cazuri. El favorizeaza algele din cauza spectrului. Poate fi folosit cu mare success acolo unde vrei alge.
De exemplu eu folosesc la acvariul cu africani, pentru ca la ciclidele astea neavand decat pietre este chiar util sa le decorezi cu alge. Si in plus scoate culorile pestilor altfel. Insa, as renunta la el in configuratia ta.
Mda, numai ca si neritinele vin cu lucruri urate - ouale deschise la culoare care le lipesc cu gingasie de mopani
Eu am neritine si macar sunt multumit de aspectul curatenie. Dar, din ce am vazut la mine, de algele hair nu se atingeau neam.
Super. Continua sa faci nimicul asta

Adica, trecand peste gluma, cateodata a nu face nimic este o solutie mult mai buna decat sa faci prea multe
Din pacate nu toate se rezolva asa, dar la tine a mers. Bravo. Sanate maxima tie si pestilor tai.
Incearca sa faci rearanjarea decorului cat mai aproape de momentul introducerii noilor pesti. Daca rearanjezi acum, si peste 1 zi bagi pestii noi e degeaba.
Bafta, si tine-ne la curent, 220
Am un JBL CristalProfi e900. Il folosesc la acvariul meu cu apa dulce, de Malawi (deci neplantat) de doar 180 litri (iubitori de africani - rog nu dati cu rosii pt ca urmeaza un upgrade in cateva luni la un acvariu de peste 500 litri)

Caracteristici tehnice:
Volumul filtrului: 7,6 l
Dimensiunile filtrului: 18x21xh40,5 cm
Diametrele furtunelor: intrare 12 mm, iesire 16 mm
Capacitatea pompei: 900 l/h
Consum: 15w

Plusuri:
Nu e zgomotos, se amorseaza usor ajutat de pompa speciala si are access la medii excelent, avand un set de 4 cosuleturi care ajuta la manevrarea mediilor la curatare, inlet reglabil pe inaltime, accesorii de tubulatura, saculet, bureti. Sistem destept de pozitionare a buretilor prefiltranti in partea de sus.

Minusuri: Debitul este decent, nu cred ca ar fi de recomandat la mai mult de 300 litri. Am senzatia ca si-a pierdut cam 30-40% din debit cu materialele filtrante.

Note personale: am pus medii in ordinea jos-in-sus: sertarele 1 symbiont sticla sinterizata, 2 si 3 cu inele ceramica poroasa JBL SintoMec si doar partea de sus am lasat compartimentul cu buretii prefiltranti. La fauna mea de mbune juvenile (5 caerulesu, 5 iodotropheus si 6 elongatus mpanga) isi face treaba bine, insa filtrarea mecanica nu este grozava, mare parte cauzata si de pesti, asa ca il ajut cu un filtru intern de 800 litri/h si pentru oxigenara apei cu inca o pompa JBL de 1000 litri/h, care prefiltreaza apa prin spatele decorului prin perlon.
Salutare, o sa sparg gheata

Am un Hydor Prime 10. Il folosesc la acvariul meu cu apa dulce, plantat easy de 54 litri.

Caracteristici tehnice:
debit 300 l/h, volum filtrare 1.5 litri, consum 10W.

Plusuri: Nu e zgomotos, isi face treaba bine, se amorseaza relativ usor si are access la medii bun, avand un cosulet care ajuta la manevrarea mediilor la curatare, surface-skimmer (modest) incorporat in inlet.

Minusuri: Nu are compartimente, are un singur cos si daca se doresc medii filtrante speciale trebuie folosit un saculet sau ceva despartitor. Debitul este doar decent, nu cred ca ar fi de recomandat la mai mult de 80 litri. Inletul si outletul, sunt gandite pentru acvarii cu o inaltime mai mare de 30cm si a trebuit sa le bricolez, respectiv taiat si refacuta o gaura cu bormasina la partea de inlet (are si un fel de surface-skimmer) si taiat si adaptat outletul ca sa fie mai putin adanc pentru a misca suprafata apei mai eficient.

Note personale: la setupul meu este ideal, am salvat un spatiu util in acvariu, umblu f rar la el intrucat nu isi pierde debitul. Am pus medii in ordinea jos-in-sus: un burete grosier de 4 cm, inele ceramica poroasa cam 70% din capacitate si sus un strat de perlon. Imi tine cu mare success fauna: 4 tetrazone si 2 gurami golden, deci un acvariu supra-populat avand in vedere litrajul de doar 54. Recomand la acvarii mici intre 50 si 80 litri.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: