| Message |
|
|
Reactor extern bun este Tornado de la Aquatic Nature, eu pe asta il folosesc. Si daca pompa este suficient de mare,
sa zicem un 200-300 litri pe ora, nu apar probleme. Si chiar dizolva foarte bine CO2-ul.
Daca ai filtru extern, poti merge si pe varianta sa iti confectionezi unul si sa il pui pe returul filtrului extern.
Un topic despre un asemenea reactor gasesti aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu am folosit polistiren de 5mm grosime, verde, care se foloseste la parchet (nu din cel in rola, din cel
care este mai rigid, placi). Sau poti gasi la petshopuri, numai ca acolo daca au, au dimensiuni standard.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Osmoza inversa scrie pe tine.
|
 |
|
|
Ca tot vorbesti de chiller, practic in proiect eu nu am prevazut chiller. Am 3 ventilatoare mari, cu turatie reglabila,
controlate de Profilux. Unde am pus acvariul, in sufragerie, nu este asa de cald vara si am si un aer conditionat,
temperatura e undeva in jur de 25-26 de grade cand afara sint 35-37 de grade. Sper sa nu am nevoie de chiller,
ca ala chiar ca nu mai am unde sa il pun.
O zi buna,
Dragos
LE Si sper sa nu am nevoie de chiller pentru ca iluminarea o fac cu leduri, la inceputul lui martie trebuie sa imi
soseasca 4 Ai Sol Blue din State.
|
 |
|
|
Saptamina viitoare fac niste schimbari si la discusi si in nano, si dupa urmeaza o sesiune foto.
Gata, sinteti multumiti acum?!
|
 |
|
|
Arata bine, iar bettanul e senzatie
|
 |
|
|
|
Daca nu are fund dublu, si din cate vad eu nu are, risti sa se sparga fundul, mai ales daca blatul pe care l-ai
pus nu este perfect plan. Era mai bine sa pui sub el un pad sau polistiren, nu mai e un acvariu de 60 litri.
Sper sa nu ti se intample nimic, ar fi pacat.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Sau pina nu vedem nu credem
|
 |
|
|
In seara asta cand am ajuns acasa m-a intampinat nevasta-mea cu o gluma de zile mari:
"Sti ca am vazut azi in mansarda pe jos inca un acvariu (sumpul) si am ajuns la concluzia ca
acvariile astea sint precum Gremlinsii, in loc de unu apar doua!"
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Mersi pentru vizita si pentru cuvintele frumoase
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Nu ziceti de doua ori ca acus termin saratura si ma apuc de cel mai mic nano
|
 |
|
|
Vezi ca am editat, 1 picatura la 10 ml.  O picatura pe zi la 50 de litri inseamna 1/10 dintr-o picatura la 5 litri.
1 picatura diluata in 10 ml de apa, a zecea parte din ea inseamna 1 ml.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
O poti imparti picatura facand dilutie. Diluezi picatura in 10 ml de apa si introduci cate 1 ml in fiecare zi, inainte
de a scoate cate 1 ml agiti bine recipientul.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Si ca sa elimini 2 din cauze, masoara fosfatii si silicatii, gasesti sa cumperi teste la picatura pentru amadoua.
Dupa ce sti valoarea lor in apa in momentul asta putem sa incercam sa tragem o concluzie.
Si nu ar fi rau sa masori si apa de la robinet, sau ce apa ai folosit cand ai startat acvariul.
|
 |
|
|
|
Practic UPS-ul din link nu are acumulatori, el foloseste un acumulator de masina. Deci pretul lui real este impreuna cu
acumulatorul, adica in jur de 1000 Ron. Functie de ce consumatori ai poate sa tina, zic ei intre 3 si 12 ore. Nu stiu exact,
ca nu am incercat, dar nu cred sa tina mai mult de cateva ore cu un filtru extern mai mare.
|
 |
|
|
|
2-3 ore, am vrut sa imi iau eu un UPS si ma costa vreo 2500 Ron.
|
 |
|
|
Cata dreptate ai, nici nu poti sa realizezi ce vorba mare ai scris
|
 |
|
|
|
Foarte frumos, dar am o singura observatie, pe care ai avut-o si tu Iulian la un alt aquascape mi se pare:
pietrele ai impresia ca o sa se rostogoleasca in spate, cel putin cele mari. Cred ca era mai bine ca substratul
in partea din spate, pina unde se termina piatra mare, sa il pui in panta, mai gros in spate, mai subtire la mijloc.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Ati dat in boala copiilor  vorba vine
|
 |
|
|
Ba sa sti ca la mine in acvariu, unde cred ca am vreo 100 de RCS in acest moment  , se hranesc cu alge cot la cot
cu Amano.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|