[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Mai incearca, acum arata ca si cand ai pregatit focul pentru tabara, mai lipsesc bezele . Sau luam pesti
Acum sti ca eu is direct deci nu te speria.
Uitate pe net la hardskape, vizualizeza multe poze.

Eu abia astept sa vad si plantele în acvariu,tare asi vrea sa iti vad si reactia
EverSad wrote:Nu o ardet' pacilea cu pesti manelisti......

Cred ca merge la bautura, ceva gen' Wanted Dead Or Alive.......

Ai revenit cate doze?
remus67 wrote:
EverSad wrote:Sump de 400L?

Stii ca mi-a trecut prin cap!?

Dai impresia ca a si ramas
dan.pavelescu wrote:qui s'aime se taquine

Hai siktir
Fadds wrote:
Samy wrote:In sfarsit un topic din care avem ce invata mai toti ,ori ca suntem la inceput sau nu .
Dupa cum bine stiti am inceput si eu acum un an. Desigur am pus intrebarea peste tot ce medi de filtrare am nevoie . Ce mi sa recomandat atunci (sa iau cei mai bun si cat mai mult)pe viitor mia adus probleme . Probleme pe care greu leam descoperit ca sunt din cauza medilor filtrante.
Poti sa fii mai specific, ex ce tip de medii de filtrare foloseai, ce probleme ti-au cauzat, cu ce le-ai schimbat si daca e mai bine acum decat inainte.

Bazinul avea 160 litri brut,filtru un eheim 2078 e cu 8 litri de medii . Asta dupa ce am cerut multe pareri chiar si pe forum, si intreband mereu daca este ok ce iau mereu mi sa aprobat si asa am mers pe sfaturi nu pe documentatie. Asa am ajuns la concluzia cat mai mult medii filtrante am cu atat mai bine ,si cu cat e canistra mai mare cu atat mai bine asa ca am pus :
2 litri de roca vulcanica, 2 litri de eheim substrat pro,2 litri eheim substrat. Si un burete grosier
Ca si plante:Vallisneria nana
Eleocharis acicularis
Eleocharis parvula
Micranthemum monte carlo
Buchephalandra mini coin
Fauna : 25 razbora ,10 netrine ,10 amano si 6 ottocinclus.
Cateva luni a mers perfect acvariul, plante frumoase, curat ingrijit etc etc.
Dupa au inceput problemele care leam si scris in jurnal, aveam mereu un dezechilibru.
Ba mergeau plantele ba nu mergeam,alge mai mereu, printre care si cyanobakteria. Acum eu find la inceput desigur am pus intrebari , mi sau dat soluti dar nu si de unde vin problemele. Am facut teste ,am adaugat am luat am tuns am replantat, chiar am scos tot gazonul nimic.
Testele erau bune da plantele nu mergeau.
Practic am dat vina pe orice ,numai pe mediile filtrante nu.
Dupa cateva comentari lasate pe jurnalul meu ,am inceput sa ma documentez sa citesc sa intreb despre mediile filtrante ,eficienta lor ce fac mai exact si cat fac. Dar si ce este mai inportant de cate medii biologice este nevoie pentru un anume bazin si de care .
Asa am ajuns la concluzia ca eu am o incarcatura biologica de tot dragul.
Nu am apucat sa schimb mediile biologice si sa incerc cu altele. In schimb am inceput un alt skape cu alte medii filtrante si alt filtru si de data aceasta zic eu adevact pentru ce plante si Fauna voi avea.
Inca is la inceput, dar am inceput sa citesc si pe cutia de medii filtrante unde se specifica pentru cati litri de apa sunt acele medii filtrante.
Bazinul mic de 54 litri ,am avut tot asa o problema asemanatoare unde aveam matrix , eheim substrat pro si burete in filtru. Dupa refacerea bazinului am ales sa pun doar siporax si burete. Inca nu am observat alge sau probleme .
Ma opresc aici si rog si pe alti sa dezbata subiectul.
Poate am inteles eu gresit cine stie . Dar asta e parerea mea ,acum find la inceput se poate sa fie gresita de acea ma bucur ca sa deschis acest topic. Poate aici voi afla si eu mai multe .
In sfarsit un topic din care avem ce invata mai toti ,ori ca suntem la inceput sau nu .
Dupa cum bine stiti am inceput si eu acum un an. Desigur am pus intrebarea peste tot ce medi de filtrare am nevoie . Ce mi sa recomandat atunci (sa iau cei mai bun si cat mai mult)pe viitor mia adus probleme . Probleme pe care greu leam descoperit ca sunt din cauza medilor filtrante.
Baga buretele fara grija. Nu trebuie spalat .
Arata foarte bine jungla
David Andrei wrote:
Samy wrote:Acum ai filtru extern bun , daca il pozitionezi cum ti sa spus deja si umpli bazinul ,vei avea o valuire la suprafata apei,cea ce inseamna oxigenarea apei. Asa mai scapi de chesti inutile din bazin.

Si deci trebuie sa scot si pietrele de aer?

Este alegerea ta, eu am zis doar ca nu este nevoie de ele atat timp cat ai o valuire a apei de la filtru . Ce mai buna oxigenare se face la suprafata apei.
Acum ai filtru extern bun , daca il pozitionezi cum ti sa spus deja si umpli bazinul ,vei avea o valuire la suprafata apei,cea ce inseamna oxigenarea apei. Asa mai scapi de chesti inutile din bazin.
Salutare ,sezon nou spui nu?
Putem schimba actorul (glumesc)
Bun, geamurile se pot curata si cu acel burete de bucatarie daca este nou,si il folosesti doar pentru acvariu. Sau iei ceva dedicat la la hornbach daca tot mergi acolo.
Pietrele poti face un Deal, le pui toate intrun colt si te joci cu ele .
Sau le aranjez intrun cerc cu varfurile orientate toate in aceasi durectie ,sau Sau ( imaginatia ).
In orice caz esti pe drumul bun.
Nu mai fi incapatanat si asculta ,tot ce ti se zice este constructiv, iar raspunsurile tale nu ar trebui sa sune (o sa vad eu ,o sa fac eu cum cred) de acea esti aici . Ca ai facut cum ai crezut si
Acum de ce folosesti acea piatra de aer? Is si eu curios
Si de ce mai ai piatra aia calcaroasa acolo? Asa de grea este de nu o poti scoate?

Iar ajutorul dat de Dan nul mai amana , sa stabilit o zi si aia e.
Alinutz80 dupa 10 sezoane tiai dat seama .
De ce crezi ca am spus sa te documentezi bine la faza cu aspiratorul ?
Esti la inceput , ai putini litri de apa.
Acel aspirator are nevoie de o tehnica buna si se foloseste la bazine mai mari.

Uite un video cu ce ar trebui sa folosesti tu.

https://youtu.be/w-a41kVWvIE
Eu am spus de nenumarate ori ,si o mai spun o data . Adaptarea filtrului tau extern la bazin iti va aduce numai benifici,plus nu vei avea nevoie si de alt filtru.
Colmatarea se face si din vina ta,inca nu sti sa ai grija de acvariu.
Tu nu ai un acvariu sau vei avea super plantat , buretele si ceva material biologic cu o suprafata mai mare iti ajunge la cati litri de apa ai
Invata ce înseamna sa aspiri substratul, cand umbli în acvariu si faci modificari opreste filtru ,faci ce ai de facut cureti suprafata apei si desupra substratului daca e nevoie si gata. Nu-?i va mai trage filtru toata mizeria. Curatarea mizeriei este sarcina ta nu a filtrului.
Bafta
Sezonul 9 criminalu inca nu este prins(piatra).
Acest sezon arata mai bine, acum am o nedumerire am pierdut randu la atatea sezoanee ce pui filtru intern dac? ai extern?
Cmariusgabriel@gmail.com wrote:Asta nu stiu....dar o sa urmaresc si asta..dar stiu ca testu de co2 este oki tot timpu.....

Colegul vrea sa stie daca ai fluctuati mari de co2 . Si urmarind ph iti vei da seama. Acolo bat si eu sa cred ca este problema plus lumina.
Sa nu se depuna praful pe aici

image

Salut, nu dipera inca vei primi ajutor aici de la oameni cu experienta . Numai rabadare sa ai
Pana atunci ce ai in filtru (material filtrant) si debitul la filtru este dat cumva la maxim?
Algele mi se par a fi filamentoase(de care nu îmi dau seama inca)
Cert este ai fluctuati de ceva în acvariu.
Daca ai filtru la maxim da la jumate la 90 l este cam mare debitul ,colonia de bacteri nu apuca sa isi faca treaba . Daca nu ai ia niste amano si netrine de alge . Te vor ajuta la îndepartarea lor.
Parerea mea plantele tale nu asimileaza din coloana de apa ce au nevoie asa apar algele acestea si se dezvolta.
Ai facut niste teste de apa ?
Lumina ce lampa e ce putere are si la ce intensitate este?
De obicei lumina puternica si insuficienta co2 duce la acest gen de alge .

Sa asteptam sa vedem ce zic si profesionisti.
Mini Wasserpumpe Aquariumpumpe 400L/H 5W Tauchpumpe Klein Springbrunnenpumpe Fontänenpumpe mit 1.35m Netzkabel für Aquarium Teich Garten und Hydroponiksystem AC220-240V https://www.amazon.de/dp/B094XHK1T5/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_ZR70E3RDE3K33XM8326W

Sunt multe optiuni, sau iei setul de la jbl de scos bagat apa direct de la robinet.
De ce sa facem zi de zi? Pe noi ne intereseaza daca bacterile din borcane functioneaza sau nu,si cat dureaza ciclarea cu ele sau fara ele.
Deci primele zile sunt si asa irelevanta, plus eu asi spune sa se faca din 3 în 3 zile. Primele 10 zile . Dupa acea din 2 in 2 zile, 10 zile si ultimele daca vor mai fi zilnice .
De ce ?
Pai sa luam instructiunile de la saechem: pe schema scrie ca dupa 8 zile se pot baga vieturitoarele, asta dupa ce 8 zile bagam bacteri zilnic din flacon. Dupa acea nu mai este nevoie .
Acum eu stiu deja ce fac bacterile de la saechem si cele de la biodigest. Si cat de bune sunt.
Dar va las si pe voi sa descoperiti.

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: