[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Multumim pentru detaliere, foooooarte utila. Am sorbit fiecare cuvintel cu mare atentie.

In ceea ce priveste sfatul tau "voalat" cu investitia: in NICI un caz nu ma mai bucur la vreo oferta / ocazie si nu am de gand sa fac rabat la echipamente. De-aia si demarez upgrade-ul la inceputul anului urmator, ca sa am temele facute si bugetul pus pe tapet. Totusi, nu doar din cauze economice cat si constructive, de spatiu si de logistica, sansele sunt destul de mari sa nu imi fac un monstru de 200cm, ci doar un monstruletz de 150-160cm lungime.

Numai bine, si mai vrem vesti (in format video daca se poate) de la trofeusii tai, asa din cand-in-cand. Sa vada si ochiul nostru cum se aplica cele spuse mai sus.
@pomi, daca PM-ul tau este legat de ce "mirodenii" se presara prin apa, poate totusi iti raspunde printr-un PublicMessage

Am vazut ca Aquatic Nature au KH+ si GH+. Mai este si altceva de la ei?
Iarasi am vazut ca JBL are produs dedicat Tanganika/Malawi.
Ceva impresii la cald?
Domnule Minnardy, deci ce ingrediente ar fi indicat sa folosesc, vreau sa se faca mari-mari Nu de alta, dar am unda verde de la "stapanire" la un acvariu mai mare. Strang fonduri, sa demarez la inceputul anului un upgrade.
In final, si eu dar si ea ne-am convins ca pestiii astia merita ceva mai mare, un 200x80x50 zic eu... Aprobarea este insa pe un 150x60x50 momentan, insa trag de fiecare centimetru.
Daca se fac mai mari, deh, imi scapa cativa centimetri la comanda sticlei

Deci, daca imi poti detalia, eu si pestii mei am fi mai fericiti.

PS Si sunt convins ca pestii tai au crescut nu doar din cauza apei si a hranei pe care le-o dai, ci si datorita iubirii pe care le-o porti
Salut, sunt curios cati dintre cei care au africani de Malawi in Bucuresti folosesc substante in apa ca sa aduca GH, KH si PH in parametri optimi sau apropiati naturii.
Eu unul nu o fac, am doar niste pietre calcaroase. Dar sunt deschis la pareri. Substante in apa de durizare? Spartura de corali sau marmura in filtru? Nisip de la mare?

LE Am adugat si un poll, sa fie
Ca sa mai misc topicul oleaca:

PS Nu uitati, m-am apucat de acest hobby in aprilie anul acesta, deci mai am multe de invatat. Dar deja incep sa simt si satisfactia cum ma inconjoara
Ne-ai omorat. Este de-a dreptul superb. Urmaresc cu interes acest topic si sunt convins ca vor urma si alte filmari cel putin la fel de tari.
Super acvariu cel din poza. Si eu cred ca fauna de acolo se preteaza la asa dimensiuni
Sa fie oare mbune?
Stai, ca nu ne-am inteles, am zis ca betanul sa fie singur, fara vreo urma de alt peste p-acolo.
Nu cred ca e fericita alegerea sa pui si microrasbore langa el. Mai mult ca sigur ca daca il apuca pandaliile o sa le rupa sira spinarii.
Dar un betta mascul si 2-3 neritine cum suna? Este si asta o varianta pe langa 8-10 microrasbora si 10 creveti.
Alti pesti nu prea vad cum sa bagi acolo, este f mic acvariul.

PS Eu am in 25 litri un mascul betta si 2 melci mici ucigasi.
Ptiu... Sa nu-i deochi! Arata superb! E o incantare sa le vezi mutrele astea simpatice!
Sa fie sanatosi si coloroshi, ca sa zic asa
@kmol Ok, apa distilata ar trebui sa aiba ph 7 care este neutru. Dar, de ce te indoiesti ca apa din acvariu ar putea avea ph 7?
Nu are nici o legatura dpdv logic ph-ul apei distilate cu cel al apei colegului.
Si eu am avut ph 7 la apa unui acvariu pentru ceva timp si-ti spun si de ce: apa de la robinet pe care o bag are ph 7.2-7.4 si in acel acvariu bag CO2 si urmaresc ca ph-ul sa fie 6.6-6.7. Inchipuie-ti ca pentru ca apa mea de la robinet sa scada de la 7.2 la 6.6 va trece si prin ph 7.

@ozy, va trebui sa-ti amintesti ce ultime modificari ai facut la acvariu, apa nu are cum sa scada asa de la sine. Poate doar sa fi facut vreun schimb de apa cu apa cu un ph asa de scazut
Fie bagi CO2, fie ai bagat vreo substanta de conditionare a apei, vreun saculet de turba ceva. Ceva ai facut
Pai de ce doar un vis?!
Teoretic iti trebuie sticla de 14, greutatea sticlei totale ar fi de doar 350 kile si apa din acvariu ar fi de aprox 2 tone... O nimica toata

LE E cam si cum ai sta cu masina incarcata full in sufragerie
Si a nu se uita: cu cat e mai inalt acvariul cu atat rezistenta (grosimea sticlei) trebuie sa fie mai mare, deci costuri ridicate si risc marit.
Si iata ca algele si-au facut aparitia. INSA, ma cam deranjeaza faptul ca mi-au aparut si alge maronii, mai ales pe decorul din spate. Programul luminii nu l-am schimbat deloc.
Este vreo solutie sa scap de algele maro si sa am numai verzi?

PS "Animalele" au mai crescut vizibil.

Ai un acvariu superb! Sa-ti traiasca! Unul din cele mai tari care se pot gasi pe net si care ar trebui sa fie exemple curate de biotop.

pomi wrote:
alber wrote:A doua piatra mare din fundal, de la dreapta la stanga; are o "figura" asa de umana...

Granitele imaginatiei mele ma opresc sa vad figura umana. Fii mai explicit te rog

Uite mai jos un exemplu mai explicit, desigur am exagerat un pic, doar ca sa vizualizezi mai bine.

image

ReluOlaru wrote:Chiar daca sunt niste mici pestisori, responsabilitatea exista. Eu sun poate de 2 ori ziua acasa sa vad ce face, mai ales ca sunt primele zile in acvariu.

Asa faceam si eu, imi sunam jumatatea si o intrebam de sanatate, dar nu a ei ci a pestilor
Apa limpede, pesti fericiti si sa ne tii la curent, eventual cu pozee.

PS Legat de curatare geamuri, ideal e sa le cureti inainte de a schimba apa ca sa iei mizeria afara, si daca iti vine ideea sa cumperi si sa folosesti acei magneti special de curatat, nu te apropia cu ei prea mult de nisip, ca risti sa prinzi 1-2 particule din substrat pe care le tarasti peste geam si iaca zgarietura! Nu ar fi rai nici magnetii, mai ales ca nu-ti uzi mainile decat putin
Mancarea aia nu este cum trebuie. Incearca ceva de la Hikari sau Atison's Betta PRO. Dar sa fie floating, adica sa pluteasca.
Eu ii dau Atison's Betta PRO si sunt niste granule care plutesc si nu se duc la fund. Ii dau putin si am grija sa le manance pe toate. Intrucat il hranesc strict, NU EXISTA sa nu le manance pe toate!
De obicei ii dau 2 granule dimineata si 2 granule seara, sau doar o data pe zi 3 granule. Deci remarci cat de putin ii dau. Si asta din m multe motive, dar in principal ca sa fie in forma si sa nu incurajez obezitatea. Mancare multa inseamna mizerie multa, falsa impresie ca pestele e fericit, dar in realitate ii scurtezi durata de viata si nu faci altceva decat sa-l tii umflat ca pe un balon.
Eu iti recomand Atison's Betta PRO din proprie experienta, dar sunt convins ca si Hikari este o varianta f buna.

PS O data la 1-2 saptamani ii dau o singura data in ziua respectiva si 4-5 bucatele mici (cam cat ochiul lui - 2-3mm) de mancare congelata, resturi pe care le iau dintr-un cub de frozen food pentru alti pesti carnivori care ii mai am p-acasa Dar nu viermi rosii. Aia se digera mai greu si nu risc. Deci ii variez dieta, dar f rar. Mancarea de baza si zilnica sunt granulele astea.
Salve, ideea ta este draguta si sunt convins ca o sa arate ca rupt din Malawi. O singura intrebare, ce faci cu mizeria care o sa intre intre pietre din ce in ce mai adanc? Te-ai pregatit pt efort mai mare la curatenie?

PS Shhhh, visez si eu la un acvariu ca al tau!
Din cate am observat de cand nu mai sunt ascunzatori africanii inoata mai mult, stau in bancuri si agresivitatea a scazut uimitor. Minnardy, multam pt sfaturi dar si celorlalti care de-alungul timpului au scris aici pe forum despre setupurile lor, si care m-au inspirat. Iata ce a iesit, astept ca algele sa incojoare toate pietrele si pestanii sa cresca mari

Da, am citit gresit, mea culpa. Buna idee.

Legat de filtrul tau, e doar o supozitie, in speranta ca poate iti da o idee. Eu am un Hydor Prime la un acvariu si dupa ce l-am curatat prima oara am patit la fel, mi-a scazut debitul, dar asta pt ca nu am curatat bine perlonul.
A doua oara l-am curatat mai bine si nu am mai avut probleme. Sa nu fie de la asta, ai curatat poate prea putin ultimele straturi care fac filtrarea mecanica, sau poate ar trebui sa le schimbi. Apa isi facuse loc prin ele chiar daca erau imbacsite iar acum s-au imbacsit mai rau. Numai bine.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: