[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Mdah, teroristu ala de hiperdominant i-a bagat pe toti in sedinta iar, asa ca am re-redecorat , de data asta nu mai au nici un loc clar de ascunzis.
Adica am scos din pietre si am aranjat in asa fel incat sa fie fara grote, sunt doar cele mai mari pietre puse vertical, care sa le taie din vizibilitate, si se pot invarti in jurul lor, au mult spatiu de joaca.
Parca s-au mai imprietenit acum.
Salutare, foarte frumos vechiul setup. Ar fi dragut daca dai cateva detalii cu privire la incalzitorul de substrat. Are si vreun termostat, senzor de temperatura?

PS Ce cauta pompa de aer in lista de hardware, alaturi de CO2? Posibil o scapare, nu?
Vezi?! Ai sarit de suma de 120 RON de care spuneam! Acum, serios, ce cauta in acvariul tau un ciorap de lana...

PS Nu cred ca pot fi considerat crescator, ci doar pasionat de inca un colt verde la mine in casa.
Gata, am redecorat. Am renuntat la cele 3-4 apartamente rezidentiale, si am aranjat pietrele mai putin in inaltime cat pe toata lungimea de jos din spatele acvariului, adica langa background.
Acum am mai mult spatiu liber, dar si mai multe ascunzisuri, intra toti, fiecare are un locsor. Momentan se acomodeaza si sunt speriati, dar deja am vazut pe cativa care isi amenajau de zor cu sapaturi micile locasuri.
O sa pun poza maine, ca s-a stins lumina si nu vreau sa-i stresez prea mult.
Sa vedem ce iese. Daca si asa sunt agresivi, ma gandesc fie sa nu le mai dau nici un ascunzis fie sa scot masculii subdominanti, fie .... poate la timpul respectiv sa mai primesc un sfat pe aici.
Chiar am nevoie de ajutorul vostru cu niste sfaturi, ca sunt la prima aventura de acest gen.
Ok, deci ar fi bine sa aranjez pietrele in asa fel incat sa dispara grotele? Eventual pastrez 4-5 pietre din cele mai mari care le raspandesc pe toata lungimea bazinului?
Si vroiam sa intreb, cam cand ar trebui sa fac asta. Pestii i-am luat cu acvariu cu tot si estimez ca ar avea cam 4-5 luni.
Elongatusii sunt mai maricei au cam intre 3.5 si 6cm. Caeruleusii sunt cam intre 3.5 si 5cm si iodotropheusii sunt cei mai mici cam intre 3 si 4.5cm.
Deci ce fac?
Superb. Nu am alte cuvinte.
Ok, stiu ca e mic. Deja visez la unu mai mare
Dar pana atunci, trebuie sa ma coafez cu asta. Precizare, am 16 pesti acum: 5 yellow, 5 iodotropheus si 6 elongatus. Imi propusesem sa tin vreo 11-12 dar mai incolo cand deosebeam sexele cat de cat.
Ce imi sugerezi? Sa scot pietrele care creeaza ascunzatori ca sa se aglomereze mai bine? De bagat pesti eu cred ca sunt deja la limita.

LE Ca filtrare am JBL e900 (bureti, sintomec, symbiont, bureti), material filtrant in spatele decorului (40% bioballs, 20% SintoMec, 40% bureti) cantitativ dublul canistrei "trase" de o pompa JBL u1000 si un filtru intern, la care vroiam sa renunt din cauza spatiului si eventual daca e nevoie de filtrare mecanica mai buna sa pun un powerhead de vreo 700 l/h cu un burete pe care sa-l curatz fara remuscari.
Nah ca a inceput distractia! Se pare ca din cei 6 elongatus mpaga 3 sunt masculi, si azi am vazut o bataie intre masculul hiperdominant si challanger. Si-a luat-o challangerul pt ca este mai mic. Au avut perioade de inclestare bouche-a-bouche si in final ala micu a intins-o. M-am uitat la ei si nu au rani vizibile. Ala mare are cam 6cm cel invins vreo 4-5cm. Varsta lor ar trebui sa fie cam 4-5 luni.
Si mai am un "ticalos" de mascul care pandeste si cat de curand o sa sara la bataie si ala, si ala este cam de aceeasi talie cu asta shef

Ce este de facut? Mai astept sau ma gandesc deja la scoaterea celor subdominanti si adaugare de femele? Astept sfaturi de la africanistii cu experienta.

PS Iata-l pe Campionul En-Titre.

Pai cred ca nu m-am facut inteles. O sa repet: Am spus doar ca ProdiBio este peste BioBacter. Mai mult am spus ca BioBacter nu m-a impresionat cu nimic.
Ce ar fi mai indicat decat astea? Pai o maturare a bazinului naturala care necesita timp, eventual cominata cu ProdiBio?!

Nu inteleg de ce aduci in discutie Reef-ul?! Si eu tot de acolo mai cumpar lucruri (stau la 10 min de ei) si sunt un magazin de nota 50+. Nah, ca le fac si eu reclama, ca merita!
Mare plus pentru Reef. De fiecare data ma duc cu mare placere p-acolo. Si de fiecare data amabilitatea lui George si sfaturile sunt priceless.
Atunci o fi Oodinium / Velvet Desease.
Iaca un link: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=002_a
Si un link cu multe alte boli, poate identifici dupa poze: http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
Dolly wrote:Cu Bio bacter 2 in 1 nici nu mai are nevoie sa stea 1 luna si sa astepte ciclarea bazinului.

Imi pare rau, dar Bio Bacter din propria experienta nu e chiar asa grozav. Testat de mine pe 2 setupuri si lasat un gust amar, adica sentimentul ca dau banii pe un ambalaj care nu face ce scrie acolo. Si pot da un exemplu care chiar mi-a functionat - ProdiBio Start-Up. Si nici ala nu face magie, tot ai vreo spatamana fluctuatii la valori si bazinul nu poate fi considerat ca stabil. Valori masurate pe care le sustin tocmai pt ca am kit de teste pe care il foloseam la fiecare start si reamenajare (am mai facut si pentru fratele meu niste bazine si am avut pe ce testa).
Concluzia este ca e posibil sa functioneze, dar asa cum spui ca la tine a mers, la mine nu a mers. Oamenii ar trebui sa stie ce nu exista nimic magic, si ciclarea sau maturarea bazinului este un proces care dureaza, din pacate.
LeicaBogdan wrote:si lu ciprian i-au murit 2 si el a zis ca ar fi gris.......

Pai si de ce ai folosit un medicament daca nu erai sigur ca trateaza corespunzator? Uneori e mai bine sa te gandesti si sa cantaresti situatia de mai multe ori, inainte de a actiona.
alber wrote:D'aia ti-am zis de un test mic cu otet. Am vazut pietrele alea cam albe si m-a dus gandul la calcar. Dar ma rog, daca nu vrei sa faci, nu faci.

Hai sa maresc paranoia in cazul asta. Am citit mai multe opinii legate de asa-zisul test cu otet. Daca se foloseste otetul alimentar nu este bullet-proof. Iti faci o idee, adica pietrele care contin mult calcar or sa dea acea reactie, insa pot fi si pietre cu un grad mai scazut de continut calcaros, care pot trece neobservate la acest test, si care ulterior in timp mai indelungat (luni de zile) sa creasca duritatea apei. Ca si o conluzie, tot luata din lecturile astea ale mele, se pare ca cel mai eficient test il poti face cu o solutie de acid acetic de concentratie mare, deci nu otet alimentar sau cu balsam de mere Intrucat nu toti au access la acid acetic, se poate folosi cu success componenta 1 din testul la picatura de nitriti de la JBL, care contine acid acetic.
Pai depinde cat ai schimbat... Daca nu ai schimbat 80% din apa eu cred ca ar fi bine sa mai schimbi si diseara. Ai grija ca apa sa nu aiba clor in ea, eventual mai bagi o piatra de aer in ea o ora-doua inainte sa o pui in acvariu, si sa fie la aceeasi temperatura, pestii sunt sensibili acum.

Ce nu inteleg eu, de ce ai tratat cu Tremazol asta? Esti sigur ca aveau viermi/paraziti? Daca au gris? La gris aveai optiuni mai putin radicale de tratament, cresterea temperaturii si cateva medicamente care dau rezultate fara deciclare.
Din cate vad in recomandarile de tratare cu Tremazol, este un tratament mult prea radical, sunt aproape sigur ca decicleaza acvariul la ce schimburi de apa sunt indicate.
Poate era mai bine sa faci tratamentul intr-un bazin mai mic separat? Numai tu stii ce ai p-acolo.
Salve, imi pare rau sa aud. Din cate prospecte am citit si mai ales din ce spun acvaristii trebuie ca INTOTDEAUNA cand tratezi pestii cu substante sa maresti de la inceput aerarea (fie cu returul filtrului sa valureasca f intens apa, fie cu o piatra de aer). Deci, pe viitor da drumul la aerare din start. Asta nu inseamna ca doar din cauza asta au murit, dar sunt sanse mari sa fi contribuit si asta, daca zici ca stateau la suprafata, deci inseamna ca nu aveau oxigen. Apoi, nu cred ca a fost bine dupa ce ca erau dati peste cap sa mai adaugi si substanta aia de blackwater, chimia apei era oricum data peste cap de la medicament. Ai schimbat apa dupa cele 6-8 ore de la adugarea medicamentului in proportie de 80%? De ce intreb asta - iata ce se recomanda cand tratezi cu Tremazol (extras de pe AquaristikShop):
If the fish are affected by gill worms.... At least 80% of the water must be replaced about 8 hours after the treatment.... .... .... A single treatment will be sufficient for skin worms, which do not produce eggs, and for tapeworms and scale worms. At least 80% of the water must be replaced about 6 hours after the treatment....

Ce am spus mai sus sunt doar niste idei si pareri ca sa te ajute sa intelegi cam pe unde ai gresit, daca ai gresit
Din pacate de multe ori se intampla sa faci totul posibil ca la carte si pestii sa-si dea duhul Asta e, trecem mai departe.
Pai tocmai din Hornbach mi-am luat pietrisul (nisipul) si l-am spalat. Dar stai linistit ca mizeria din el nu cred ca afecteaza pestii.
E bine sa fii precaut si sa filtrezi informatia. Uite eu de exemplu nu mai tin apa la declorinat pentru ca ar fi chin sa tin butoaie prin balcon pentru acvarii. Asa ca apelez cu incredere la o baterie de filtre pe teava cu apa, sifonez apa cu jet in galeata, o tratez cu Aquatan si am grija sa fie la temperatura apropiata de cea din acvariu. Nu zic ca e bine, nu zic sa faci asta ci doar vroiam sa subliniez ca de multe ori e bine sa faci ca popa, nu ce zice popa
Insa cat ciclezi acvariul e preferabil sa ai apa declorinata, macar tratata cu o ora inainte cu substante gen AquaSafe sau Aquatan.

Guramitza iti multumeste pt urari si-si cere scuze daca a fost off-topic
Pai pietre mai am, insa am vrut sa se mai vada din decor si sa aiba si pestii loc de joaca. Iarasi daca le dau ascunzatori la toti devin posesivi. Ramane sa observ, cercetez si mai fac modificari din mers.
Important este ca am pus backgroud-ul asta care a schimbat look-ul. Iar filtrarea din spatele background-ului cu pompa de 1000 l/h care valureste apa puternic si canistra JBL 900 ar trebui sa fie mai mult decat suficiente pentru 10-12 africani intr-un spatiu mic, sper. Multzam de aprecieri si sfaturi.
ReluOlaru wrote:...Doar nu ne inchipuim ca pestii astia sunt de laborator si nu vin dintr-un mediu natural, care tocmai "steril" nu e ...

Stai ca aici e o poveste intreaga. Parerea mea este ca un acvariu este un colt din natura, dar intrucat este un circuit inchis, e bine sa evitam sa aducem din exterior paraziti, microbi etc.
Tocmai pentru ca nefiind ditai lacul nu are putere de dilutie si regenerare. Pesti sunt rezistenti, or fi din natura dar stand in acvariu apa se poate dezechilibra mult mai usor si ei sa-si piarda din rezistenta la boli.
Acomodarea ii poate influenta iarasi. Am si eu gurami acasa, 2 fete golden. Pot sa-ti zic ca s-au acomodat cam in 2 sapt. Sa vezi ce schimbare de comportament. Revenind, deci nu zice nimeni sa fie acvariul steril, dar trebuie lucrat cu atentie.
Eu unul ma spal pe maini inainte de a hrani pestii sau de a umbla prin acvariu. Bacterii sunt sigur in apa, dar alea care s-au creat lent in ritmul bazinului, nu as vrea sa plusez

PS Iata mai jos una din fete

Eu am folosit Florapol cu nisip cu granulatie fina 2-3mm si l-am spalat, si evident am avut mocirla. Dar nu mi-a pasat ca peste am pus restul de nisip spalat si in mai putin de jumatate de ora apa era cristal.
Eu unul as spala orice pietris sau nisip. De fiecare data am ramas surprins cata mizerie am scos din ele.

Mie unul nu-mi place pietrisul tau. Cred ca daca era mai fin era altfel.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: