[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: annddyy
Forum Index » Profile for annddyy » Messages posted by annddyy

Fa-mi te rog un pret pentru cei 13 labidochromis caeruleus + elongatus mpanga - 50 buc. - 1cm.
Sunt ok toti intr-un acvariu de 200 litrii, un UV de 9w si un fltru JBL e901, 2cm de nisip si ceva pietre ?

Merci
Adrian
Minunat....
salut

defineste te rog ce intelegi prin "tot ce e in el".

Multumesc.
Am sifonat un pic ... am oprit lumina .,.. sa vedem ce iese.
Multumesc pentru raspunsuri!
@kirucd - apa e din put - am testat-o, in plus mai am un acvariu cu ciclide care nu face nici un fel de probleme cu aceeasi apa.

@viulian nisipul e refolosit de la acvariul cu ciclide - am pus prea mult si deja era haos in acvariu. Ideea era sa fac acvariu plantat; nu am avut timp insa sa merg sa incarc butelia de co2 - bine ... nici nu stiu unde se incarca.
Sincer imi vine sa ii dau restart...

Nisip 40% + 60% manado. filtrul un jbl e901 l-am curatat - buretele insa nu. Nu a fost murdar decat de alga asta nenorocita - apa in acvariu am pus-o f incet, cu o plasa de plastic sub jet sa nu am suspensii prea multe.
....
image

acvariu de 3 sapt in ciclare.... fara adaosuri doar un pic de mancare ... am pus doar cateva plantute inca de la inceput.

dezastrul a fost si mai mare - dupa cateva zile de UV-C se pare ca apa s-a mai limpezit iar alga a suferit un mic regres.

Ce e ? cum scap ? sau ... mai scap ?
sunt f interesat. te rog trimite-mi cateva poze la adrian.cioclov at gmail.com

merci
Salut

Doresc sa achizitionez un acvariu cu dimensiunile de L 190 x l 50 x h 45.

Acvariul va fi unul in stil Iwagumi, o singura planta - Hemianthus callitrichoides - cuba. ca si pesti m-am gandit la vreo 30 de tetrazone sau neoni.

Daca stiti pe cineva firma sau pf care sa imi confectioneze acest acvariu, rog pm.

Multumesc.
Salut

1. acvariu inainte de a introduce pesti in el trebuie sa fie ciclat. Citeste capitolul despre ciclarea acvariului.
2. acvariul trebuie sa fie amplasat intr-un loc ferit de razele solare. - de acolo verzeala.
3. "2linguri mari de sare mare" - daca puneai si un morcov si mareai temperatura faceai o ciorba de toata frumusetea. Apropo - temperatura trebuie sa fie pe la 28 grade daca nu ma insel la ciclide.
4. scoate scoicile din acvariu - nu au ce cauta acolo. Acvariul tau este unul de apa dulce si nu unul cu apa sarata. .... bine ... ai pus tu sare dar nu trebuia. si pun pariu ca ai pus sare de mare iodata - care este egala cu o crima pt pesti.
5. ciclidele si plantele nu au nimic in comun - in habitatul lor natural se regasesc f putine plante si acelea sunt f rezistente - gen anubias.
6. Miros - apa pur si simplu s-a imputit. S-a intamplat asta pentru ca acavariul nu este ciclat, ai pus pestii si mai sta si in lumina soarelui. (mai gresit de atat nici nu se putea).

Te rog eu in numele pestilor tai, citeste aici pe forum la "coltul incepatorului" cum e treaba cu un acavariu . E un pic mai complicat decat sa pui apa care a fost declorinata 48 ore , un tub de aquasafe (care e cam mult daca citesti instructiunile), si sare. In acel filtru trebuie sa se formeze niste bacterii specifice.... care .... (te las mai bine sa citesti).

Bafta!
Compatibilitate

http://www.cichlidrecipe.com/cichlidrecipe/cichlidchart/noflashchart.htm

http://www.cichlidsarespecial.com/compatibility-chart.html
daca nu l-ai dat sunt eu interesat.
acvariul l-as lua eu dar nu am unde sa il depozitez pt urmatoarele 3 saptamani. mi-l poti rezerva ?
Pentru un acvariu de 200 litrii plin de ciclide, cumpar un filtru UV-C.
Virj wrote:

Apa lui de la robinet provine dintr-un put forat ( nu are clor ) ;

Eu m-am referit la apa de la robinet de la bloc ca are clor (furnizor gen ApaNova); apa lui de la put nu are clor dar contine fff multe microorganisme posibil periculoase si de aceea nu e recomandat. Nici apa din rau de munte nu e ok tot din aceasta cauza.

Pentru pestii pe care ii doresti e ok apa de la robinet; las-o in bidoane 24 ore (fara dop si preferabil ca suprafata apei sa fie cat mai mare pentru a elimina clorul) si apoi o pui in acvariu.

Dupa ce pui apa, acavariul trebuie neaparat ciclat inainte de a pune pestii; gasesti pe forum mai multe informatii depre acest fenomen.

Daca nu ai posibilitate sa pui apa de la robinet (desi te ajuta enorm), cumpara un tester de apa (gen 5 in 1) care iti va da valorile apei. In functie de aceste valori, le poti posta aici si fii sigur ca iti vom raspunde ce trebuie sa faci pentru a obtine valorile dorite.

depinde de ce pesti vrei sa pui in acvariu.
De obicei apa imbuteliata se invarte pe la un ph de 7.8, ph favorabil ciclidelor.
O rezolvare la cele 2 probleme stie careva ?
Multumesc
Salut. Primul meu acvariu cu ciclide e format din :

Acvariu Aquapro80 -120 litrii

-iluminare - 1x flora 15w + 1 x "default" 15w - in 2-3 reprize total 10 ore / zi
-filtrare - 1 x JBL eco e901 - non stop
-plante - 4 anubias
-nisip - 25 kg
-pietre - multe
-pesti:
1 st + 3 x dr + 1 st jos image 1x image 1x image 1x image

Valorile apei sunt :

NO3 75
NO2 0
GH > 21
KH 10
PH 7,6
CL2 - 0

Temperatura - 29 grade Celsius

Hrana - de 2-3 ori pe zi, JBL Grana Cichlid Premium; o data / saptamana hrana congelata.

Solutii folosite :
JBL Ferropol - conform indicatiilor de pe flacon
JBL Clynol - conform indicatiilor de pe flacon

Acvariul arata asa:
image

Probleme:
1. ultimul pestisor e cam amarat de cateva zile - si are "fashu" cam rupt
2. GH-ul - habar nu am ce sa ii fac.
120 litrii, 2 x 18W (1 flora si altul normal), filtru jbl e901.

Forum Index » Profile for annddyy » Messages posted by annddyy
Go to: