Message |
|
Cei mai slabi ? Poate aia mor primii. Insa semne de intoxicatie cu amonic si /sau nitriti arata toti. La cat de sensibili au ajuns sa fie guppy ... nu e de mirare ca mai mor sau stau apatici unii , chiar fara motiv.
Apropos , vezi ce faci cu ancitrusii ca aia NU suporta sarea mai ales in concentratii mari. Sfatul meu este sa nu-ti mai chinui pestii saptamani la rand cu chimicale , sare , n mutari , etc. Nu faci decat sa ii stresezi si le distrugi sistemul imunitar si vor muri toti pana la urma. Lasa-i in acvariul comun si scoate-le medicamentele din apa...Daca erau sa se vindece se vindecau de mult. Eu am tratat si discusi , si gurami , si guppy cu metro si s-au vindecat , insa mai mult de 1 saptamana nu le-am pus metro niciodata. Ti-am scris aici ca nu mai gasesc dincolo topicele tale. Multa bafta.
|
 |
|
Si dintre toti pestii , daca ar fi amoniac sau nitrit in apa , crezi tu ca doar 1 ar fi afectat ? :-)
|
 |
|
Eh , va sti si el daca va avea vreodata discusi . Il iertam
|
 |
|
Si discusii pe ce mai depun ?
|
 |
|
Click aici pe poza cu care seamana ca sa afli detalii despre boala si tratament : http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
|
 |
|
Freaca-l cu o perie bine
|
 |
|
Dar nici sa vinzi sau sa donezi din guppy aia SUPER ULTRA chinuiti nu ai bani ???  De cat timp ii tii acolo ?? Eu ma mir ca inca sunt in viata...E CRUZIME ce faci tu cu pestii aia!!! Schimba-le 25% din apa cu apa declorinata si la aceeasi temperatura. Saracii  Daca nu vei reduce numarul lor la 3-4 iti vor muri toti , mai devreme sau mai tarziu.
|
 |
|
Eu pun o bucatica mica decupata dintr-o punga, sau o bucatica mica de polistiren subtire in care dai o gaura cat sa intre furtunasul de aer.Plusteste si se sparg bulele sub ea si se aud mult mai putin.
|
 |
|
La mine nu se inmultesc in exces in nici un acvariu. Ce-i drept am mai multi acolo unde hranesc intens , adica unde am pui la crescut. Insa invazii n-am avut niciodata. EU PERSONAL ii gasesc foarte utili. Cine stie cunoaste de ce  Am tot zis si eu , au zis si altii care stiu mult mai multe ca mine. In concluzie fiecare face ce crede in propria ograda/piscina
|
 |
|
Cum ? Detalii zgarcitule  Sau vrei sa murim de curiozitate?
|
 |
|
Rezista pestii 2-3 ore fara filtru , pana ii muti in acvariul mare.
In ceea ce priveste melcii eu zic sa-i ignori , majoritatea acvaristilor au si nu ii deranjeaza , altii se chinui sa ii extermine pe n cai ...Important e sa nu ai invazie, altfel sunt foarte folositori mancand resturile de mancare, plante descompuse, etc.
|
 |
|
Nici eu n-am avut multe luni valva , pana m-am trezit cu drojdie in acvariu si nu prea mai vedeam pestii  DE atunci am . Asa ca o recomand si la altii , de la inceput. Daca nu una speciala pt CO2 ca e mai scumpa putin...macar una din aia banala la 1-2 lei.
|
 |
|
Posibil sa ai dreptate, sa fie mai subtire plasticul la JBL. INsa atata timp cat eu il manipulez fara probleme, il car si plin , il agit cat pot sa iasa aerul , etc. si NU cedeaza...eu zic ca e destul plasticul ala, asa subtire cum e fata de Teratec. Tu ce crezi ? Am scos si furtunele la curatat , si tevile alea de nu stiu cate ori ....si tot intregi sunt.
|
 |
|
Melcii pomacea sunt maturi acum , am si galbeni si ciocolatii ( maro)  Daca doreste cineva din Galati sau care poate sa-i ridice de aici ... astept pm!
|
 |
|
Nu exista "nu am loc" in acvaristica. Exista mi-e lene, nu am chef sa mut mobile, nu imi permit financiar , ma bate mama , etc
Gandeste-te ca eu am 4 acvarii in dormitor momentan...si doar unul este nano  Rezulta ca poti face loc oricand pentru o bomba cu CO2...numai sa vrei. Chiar nu ai unde pune 2 sticle(peturi) de 2 l ?
|
 |
|
Chiar si daca le-ar face din aluminiu sau mai stiu eu ce aliaj .. Tetrecurile tot naspa ar fi. Oricate plusuri ar avea ele, au un minus care le intrece cu varf si indesat  Mie personal imi place de n ori mai mult cum arata un JBL sau Eheim , etc ...Tetratec cred ca e pe ultimul loc din punctul asta de vedere. Si apoi , avand in vedere ca eu nu joc fotbal cu canistra , nici n-o scap, nici nu o folosesc ca suport pentru oala cu sarmale :-) ... ma indoiesc ca va ceda plasticul din care e facuta. Valabil si pentru furtune,coturi,tevi,etc. E un lucru cu care se umbla cu grija , si umbland asa chiar n-ai ce sa-i faci ca sa o strici.
|
 |
|
Asa apare si la mine
|
 |
|
Fa-o cadou urgent cuiva. Si pet-shop-ul e o alternativa. NU o omori!!! Degeaba speri,nu se va potoli. Am avut si eu si i-am dat.
LE Mi-am amintit ca esti din GL ... iau eu nebuna, numai sa n-o omori.
|
 |
|
Ce fain , l-ai prins in poza chiar cand ii facea curte femelei guppy  Potent rau nebunul
|
 |
|
Nasoala treaba cu butelia atunci.Eu nu am...inca
|
 |
|