[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Samy wrote:Ca sa o facem cat mai simplu pentru faza cu ph las si eu un tabel mai pe intelsul prostilor (eu )si o recapitulare
Majoritatea bacteriilor necesita valori neutre ale pH-ului intre 6,5 si 7,5. Metabolismul lor functioneaza optim la aceste niveluri si se înmultesc bine. Valorile mai mici sau mai mari ale pH-ului reduc viteza metabolismului bacteriilor.
Deci ca am 6,5 6,6 6,7 etc etc pana la 7,5 suntem in zona buna
Restul detaliilor sunt inutile pentru cineva care doreste un acvariu si nu un laborator de chimie.

Aici vorbim specific de bacteriile nitrificatoare autotrofe, nu de "majoritatea bacteriilor".
Datele sunt foarte utile pentru cei care nu vor sa astepte 3-4 luni sa cicleze un acvariu.

Cred ca te scot la o bere la sfarsit
Bacterile autotrofe sunt si ele în acele majoritatea nu?
Ai facut acest experiment sa imi spui acest argument ca dureaza 3 4 luni?
Si da o ciclare corespunzatoare dureaza atat , dar aici vorbim de colonizarea totala, nu doar coloana de apa ( substrat,furtune ,decor ,filtru etc etc)

Hai sa o încheiem si mergem la o bere altfel ne scot fortat tinerei forumului si ne luam si ceva doze în cap de la Sad
Pana la urma ia si sacu ala de 2,5 negru daca tot ai bani
Nuti strica daca vei pune si ceva plante pe viitor cu radacina mai mare
dan.pavelescu wrote:
EverSad wrote:
Se asteapta finantare alternativa.

Vesnic tristule (da, stiu, sadic), cand ti-am spus sa punem cheltuielile pe hartie sa vedem suma totala si sa vedem pe cati oameni ne putem baza la cotizatii..

Hai sa facem un opis cu cele necesare si o lista de preturi, sa stim un total.
Hai sa vedem pe cine ne bazam.
Hai sa asteptam sa se incalzeasca afara.
Hai sa concepem o procedura de lucru de la A la Z.

Total de acord

Clipul e bestial ,tinete bine liliacule venim
Ca sa o facem cat mai simplu pentru faza cu ph las si eu un tabel mai pe intelsul prostilor (eu )si o recapitulare
Majoritatea bacteriilor necesita valori neutre ale pH-ului intre 6,5 si 7,5. Metabolismul lor functioneaza optim la aceste niveluri si se înmultesc bine. Valorile mai mici sau mai mari ale pH-ului reduc viteza metabolismului bacteriilor.
Deci ca am 6,5 6,6 6,7 etc etc pana la 7,5 suntem in zona buna
Restul detaliilor sunt inutile pentru cineva care doreste un acvariu si nu un laborator de chimie.
EverSad wrote:Posibil sa aiba "dreptate" domnul, biochimist....

Ca si cultura generala: (desi toti cititorii, stiu deja) Clostridium tetanis, (anaeroba) rezista o suta de ani in pamant, cu cardanu' sculat.

Se pare ca unele bacterii, este date dreacu'.

Offtopic (firesc) textul de mai sus.

Lasa berea si amanta

Nu am zis ca nu are dreptate,nu era vorba de ce a spus domnu cu chimia,el nu are de unde sa stie bazinul mei,ce doresc sa fac si cum.
Cu siguranta de era acel domn pe forum aveam alt raspuns deoarece cunostea deja bazinul.

EverSad wrote:Bine. dar aia sase mii?

Acum cateva zile, proiectia mea financiara, avea o anumita valoare.....

acum: sunt deja pe minus cu sase mii.

Dal' in mm de pehas'....

Amanta mea, a pus ochii pe o haina de blana.... (pe care so' doreste) daca nu vin cei sase mii, realizezi ca trebuie sa schimb amanta?

Oricum, a zis (tot amanta) ca si yachtul meu, este model vechi.... cica: ii este rusine sa isi faca poze in el......

Intreaba de ei la liliacu ce zboara pe aici, la el in cont sunt.
Acum ai doua optiuni:
Trimiti amanta dupa ei (sa inbrace haine groase)
Mergi tu

Oricum faci uita de amanta, tia luato deja cu aia 6.000
Am obsevat ca ai un anumit stilul al tau care nu zic ca e gresit dar pentru un incepator este debusolant , adica tu nu vorbesti, tu dai exemple, la modul ca nu ma credeti uitati aici , cand ai acumulat o anumita experienta , evaluezi toate datele , volum bazin , sol, decor , plante , lumina ,dorinte , le mesteci bine si dai solutia cea mai fiabila si de reusita adaptata la situatia de fata, iar daca solutia este un text cu niste parametri pe care cel care este in impas nu-l intelege,ce face saracul om ?
Sper doar sa intelegi si ca nu o scriu în numele de rau ca pentru un începator care nu este familiarizat cu termeni de chimie si biologie este greu de descifrat un tabel sau text dat ca exemplu .....
Colegul flo77 a dat un raspuns de incepator unde se întelege ce se cauta ,fara dificultate copiere întrebare a spus-o excat cu cuvintele lui ,si pe întelesul unui incepator.
Iti multumesc foarte mult totusi pentru încercarea de a ma ajuta , eu unul voi ramane la experimentul meu .
Voi merge mai departe cum miam propus de la inceput ,unde m-am documentat si eu putin, si am considerat ca parametri actuali ma va ajuta si pe viitor.
EverSad wrote:Exact la faza cu "ph" citea-m eu: ce plm, related?

Da da asa am rams si eu
flo77 wrote:Sunt doua feluri in care pH ul influenteaza ciclul azotului:
1. La pH scazut(teoria spune sub 6) bacteriile benefice mor sau isi micsoreaza rata de reproducere. Probabil ca asta este motivul ptr care fadds ti-a sugerat sa cresti pH. Parerea mea ca 6.8 este OK, nu merita sa alergi dupa o anumita valoare a pH.
Din pacate cantitatea si calitatea bacteriilor benefice nu o putem aprecia noi bazandu- ne pe experienta noastra. Cel mult ne putem baza pe experienta unor biochimisti care isi petrec majoritatea timpului co ochiii lipiti de microscop.
2. Amoniac/Amoniu La pH acidic ionii de hidrogen zburda liber prin apa asa ca amoniacul NH3 are posibilitatea sa sustraga un ion si sa devina amoniu(NH4) care este mult mai putin toxic. Raportul NH3/NH4 depinde de valoarea pH(cati ioni de hidogen sunt liberi).
Evident la pH bazic procesul este invers.
Eu unul zic sacontinuui sa faci ceea ce faci, Discutiile de pe forum au doar scop informativ. Nu trebuie sa urmezi sfatul nimanui daca informatie care ti se ofera iti pare a fi prosta sau nerelevanta.

Multumesc frumos ,este un raspuns spus din cunostinta se vede. Nu este vorba de discuti sau informati proaste .
Da de acea am si mers pe idea de a continua asa . Daca aveam un ph sub 6 cu siguranta interveneam, dar în cazul acesta unde solul imi ofera un ph acceptabil raman cu el . Si cand va fi nevoie pentru a-l.mentine isi va face treaba controlerul cu butelia de 10 kg co2 .
EverSad wrote:Vin eu dupa ei. nu este problema.

(daca ai citit, postarile unui admin cu: coloratii de plecau din Nigeria catre mama darcu' pentru coletul cu aifoane si bani)

Daca nu ai citit: sa aiba indigestie hiena.

Am citit cum sa nu citesc.
Fati o programare daca vrei si tu asemenea plecare. Sti la cine sa apelezi

EverSad wrote:OFF topic: Proiectul stagneaza momentan. (Cineva trebuia sa trimita 6 mii da' ieuro si mo' dat teapa)

Se asteapta finantare alternativa.

Ia prins hiena si nau mai ajuns la tine
Fadds wrote:
de ce sa cresc la peste 7 ph unde mi se va dezvolta crea bacterile mai multe sau mai rapid ,dupa acea scad ph la 6,8 ca asta am nevoie ce se întampla cu bacterile?
Nu stiu sigur ce se intampla cu bacteriile daca treci de la pH alcalin la acid. Am pus intrebarea ta in alta parte si astept raspuns. Voi reveni.

LE
Am primit raspuns. Nenea biochimist zice ca e ok sa ciclezi la pH ridicat si sa-l scazi dupa, bacteriile nu vor fi afectate.

Îmi pare rau si nu vreau sa te supar sau deranjez. Inteleg ca vrei sa ajuti Probabil nu sunt în masura sa spun astea deoarece sunt un începator, dar si asa am remarcat unele lucruri .
Nu mi se pare ok cum procedezi ,ma pui în dificultate cate o data ,si probabil nu doar pe mine ci si alte persoane care citesc aici sperand sa gaseasca un raspuns dintr-o experienta.

Eu asa am înteles sa fac raportat la situatia mea si tu îmi spui sau îmi sugerezi ca nu este bine si îmi propui in necunostinta de cauza sa maresc Ph-ul la 7 asta doar din cauza unui tabel informativ general. Spun asta pentru ca am remarcat ca nu vine din experienta ta aceste cuvinte si informati ci dintr-un loc unde cineva generalizeaza despre acvaristica.
ideea de forum este si ne ajutam din experienta si nu din cunostintele generale sau ale altor persoane care nu au amanunte si nici legatura cu hobby-ul nostru care se intampla aici. Probabil au doar banuieli, si atunci noi de ce mai cerem amanunte cand colegi de-ai nostri sunt in dificultate si au nevoie de sfaturi, probabil ca cineva se asteapta ca altcineva sa aiba o cunostinta care este biolog sau chimist dar nu acvarist ?
Miroase a tort
Merita din plin!
Oare aici ce sa mai intamplat, colegu?
Ariath wrote:Am avut o revelatie privind la asta si am zis ca il fac si pe ala :D, gata. Acum am ca tema de facut configuratii peste configuratii, scheme, nebunii :). La o mica verificare: lampa este, filtru hang on (multumesc eu cuiva in mod special pentru asta) este si restul se gaseste :D.

O da :-D presimnt inca o nebunie frumoasa :D
dan.pavelescu wrote:
Samy wrote:
Ariath wrote:Mi se schimba tot ce am facut in bazin de la o zi la alta . Am luat 2 ancistrusi si un mic banc de danio. Ma bate gandul sa revin la creveti, dar nu in asta, sa deschid un capitol nou (ma gandesc).

Lasa ganditu si dai bataie ,mai incantatane cu un bazin asa frumos

Ma, noi aici, Romania, nu occident. No money sir, no food. Mai usor cu da-i bataie, ca viata e greu si prezinta multe aspecte

Ce iti mai place hieno sa ma atingi la neuron
Ariath wrote:Mi se schimba tot ce am facut in bazin de la o zi la alta :). Am luat 2 ancistrusi si un mic banc de danio. Ma bate gandul sa revin la creveti, dar nu in asta, sa deschid un capitol nou (ma gandesc).

Lasa ganditu si dai bataie ,mai incantatane cu un bazin asa frumos :D

flo77 wrote:Imi cer scuze, acum am remarcat si rezultatele de la testul JBL , unde cantitatea de clor rezidual(chlorine) este mai mare in acvariu decat in retea..
Sincer sa fiu nu am incredere in testele Proscan de la JBL, am vazut destul de multe reviewuri proaste.
De obicei daca lasi apa sa stea sau o aerezi cantitatea de clor scade.
Pentri cresterea pH as incerca sa cresc usor kH folosind bicarbonat de sodiu.

Da asa se pare acele teste is bune la ceva dar la clor dau o eroare ,chiar de nu e clor în apa ele se leaga de ceva din apa si asa apare acea eroare .
Acum sunt sigur ca cantitatea de clor e minima .
Pai si cu o poza nu ne incanti si pe noi Sau ne lasi sa salivam pe aici
Fadds wrote:
de ce sa cresc la peste 7 ph unde mi se va dezvolta crea bacterile mai multe sau mai rapid ,dupa acea scad ph la 6,8 ca asta am nevoie ce se întampla cu bacterile?
Nu stiu sigur ce se intampla cu bacteriile daca treci de la pH alcalin la acid. Am pus intrebarea ta in alta parte si astept raspuns. Voi reveni.

LE
Am primit raspuns. Nenea biochimist zice ca e ok sa ciclezi la pH ridicat si sa-l scazi dupa, bacteriile nu vor fi afectate.

Multumesc .

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: