[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
de ce sa cresc la peste 7 ph unde mi se va dezvolta crea bacterile mai multe sau mai rapid ,dupa acea scad ph la 6,8 ca asta am nevoie ce se întampla cu bacterile?
Nu stiu sigur ce se intampla cu bacteriile daca treci de la pH alcalin la acid. Am pus intrebarea ta in alta parte si astept raspuns. Voi reveni.

Nu pot decat presupune ca se va crea un dezechilibru acolo, si o parte din ele vor disparea ,iar cealanta parte va trebui sa se adapteze din nou la noile condi?ii.
De acea am vrut sa merg acum cu aceleasi conditi cu care voi ?i continua ,fara a incerca sa intervin chimic. Asa ma va obliga ?i pe viitor sa intervin chimic si nu vad rostul.
Acum e doar parerea mea ,un începator.
Hybrid wrote:In seara asta am apucat sa montez si atomizorul inline + drop checker.
Incepe distractia!

Oo da
Ok , sa spunem ca inteleg dar:
Daca eu am nevoie de un ph de 6,8 sau 6,5 pe viitor ,care îl am momentan bacterile se dezvolta la acesti parametri( ca sunt mai lente sau nu asa multe ) de ce sa cresc la peste 7 ph unde mi se va dezvolta crea bacterile mai multe sau mai rapid ,dupa acea scad ph la 6,8 ca asta am nevoie ce se întampla cu bacterile? Are rost sa fac acest lucru? Si de ce sa grabesc acest fenomen? Cu ce ma ajuta.
Acum încerc si eu sa inteleg ,pana la urma sunt incepator inca.
Ok ce ma.bate pe mine acum,eu nu am nevoie de o concentratie mare de amoniac pentru a începe urmatoarea etapa de ciclare ?
De ce in ciclul azotului se spune asta :

in ape cu pH-ul si temperatura mica concentratia maxim admisa de amoniac este mult mai mare decât pentru ape cu pH-ul si temperatura mare.
Fadds wrote:Ce ar trebui sa faci acum este sa ridici si sa mentii pH peste 7 pana se termina ciclarea.

Multumesc frumos, ai starnit în mine iarasi un chef de documentare
Iar eu ca bou nu mi-am dat seama ca am aici în jurnal raspunsul .
Se vede ca nu-mi face bine carantina asta
Mai o zi
Dankeschön
Zee wrote:Nu ne complicam existenta mai mult decat e necesar ).
Va multumesc din suflet pentru sfaturi si ajutor. In speranta ca o sa ma descurc si pe viitor, sper sa nu va mai stresez.
Zi faina sa aveti.

E o placere stresatul acesta. Deci nu va abtineti.

O zi frumoasa
Fadds wrote:Ce ar trebui sa faci acum este sa ridici pH peste 7 pana se termina ciclarea.

Si cum asi putea face asta?
Nus maestru deloc, cum a zis si colegul la.inceput este ok sa începi cu usor .
Ca idee undeva între 600 ?i 1000 euro is acolo. Acvariu a aratat la inceput standard. Capac filtru intern etc.
Cu timpul sa inbunatatit.
Nu am drum acolo ,locuiesc in Austria ,pe viitor daca chiar vrei si ai buget te ajut cu cea mai mare placere .
Dar fara vizite acasa

Pai ce trebuie sa stie doar faci munca atata tot
Daca vrei baga un ochi si la semnatura mea,si vezi si frosty.
Si eu am avut aceasi inpresie la acvarile mele ,negru mi se parea prea intunecos.
Si eu chiar am avut multe lipite daca dai un ochi la tot jurnalul bonsai vei vedea Mai multe colante incercate de diferite culori
Frosty
Dar depinde de gustul tau acum.

Totusi frosty
Stai linistit nu ma simnt jignit ,nu sunt genul . Nu am nici o reactie.
Cu doi copi in brate incercand sati explic unele chesti pe care le iei altcumva ma lasa rece .
De aia am zis eu ma opresc aici.
Consider ca ti sa dat destule detali. Punete pe citit bine si gandit.
David Andrei wrote:Sammy, frate, tu de ce crezi ca am luat jbl micromec? Fiindca am dat o groaza de bani pe el, dupa ce ca filtrul extern l am luat cu greu.. nu stau sa cumpar alt material filtrant, lasa l asa, ca i destul de bun el, daca dispuneam sa dau atatia bani dadeam 100 si cv lei pe siporax.. nu stau sa schimb acum materialul filtrant, nu cresc banii in pom din pacate

In primul rand nu sunt fratele tau.
In al doilea nu Team obliga sa iei nimic.
In al treilea am incercat sa te fac sa intelegi anumite chesti.
Daca tu citesti si nu intelegi mai nimic plus dai cu pumni in piept ca ai facut bine unele chesti nu am eu nici o vina.
Eu ma opresc aici
Sa nu vad vreun quote
de ce nu mergi la pescuit cu ea Cum sa dai asa bunatate
David Andrei wrote:Canistra contine:

https://ibb.co/Hns0pYf - burete eheim 250 fiindca nu am gasit pentru 150 dar l am decupat potrivit marimii pentru 150 (canistra mea)

+ jbl micromec biologic in spatiul ce a ramas (mult) am pus poza mai sus cum arata , niste bile .

Buretele este foarte bun, acum sigur se colmateaza si el ca ai acel in pe subtrat, mai un Faktor acele filtrant bilogic este foarte mic si se colmateaza si el repede.
Eu asi face asa: alt filtrant biologic dimensiuni mai mari,poti pune siporax 1 l sau jumatate. Si Buretele actual este grosier si foarte bun.La ce vei avea in acvariu nu e nevoie de filtrant bilogic de foarte mare calitate.
Filtrul nu trebuie se fie plin . Si nu vei mai avea nevoie de alt filtru .Restul am spus ce asi face.Bafta
Pompa nu este nevoie ,sati bani degeaba , apa din acvariu se scoate mai ales cand se curata substratul . Eu folosesc la bazinu las o poza , cu el scot apa in timp ce aspir si substratul si se poate baga apa daca pozitionati galeata putin mai sus fata de acvariu.Galeata sa fie de 10 15 ltri veti lucra mai usor la scoatere si umplere .
La plante cand sunteti in magazin uitativa si dupa plante ce se baga in substrat inalte cateva cu frunza mare si cateva cu frunza subtire . Betanului ii va placea mult.
Substratul: 10 15 l ar fi suficient si 20 nu strica ve?i putea face forme din el sa nu fie chiar drept in acvariu.
Si ceva teste ,va vor ajuta pe viitor .
Daca nu vreti la picatura ,luati un jbl pro scan . Sunt usor de folosit.
Filtrul nu este nesprat ce am spus eu,depinde de bugetul care il aveti. Puteti opta si pentru unul la mana a doua sau alta Firma. Dar sa nu fie debitul foarte mare ,si sa se poata regla debitul . Eu am spus acele doua ca le cunosc si stiu ca se poate ,acum sunt sinalte firme mai ieftine. Roci sunt foarte multe va uitati ce va atrage .Bafta
David Andrei wrote:Am mai editat la mesaj, va puteti uita la tot ce am la poze, am atasat si poze cu canistra:. 1 burete eheim + substrat jbl pentru filtrare biologica. Uitate la tot ce am scris daca tot ..te rog .. ca sa vezi mai bine, nu am scris roman pana la urma

Nu am gasit poza ,chiar nu vad nici unde cum arata acel burete cat de din sau grosier este.
Cum a zis colegul ai dat la multe quote si nu mai gasesc multe
Cert este ca la acei litri daca adaptezi filtru extern nu mai ai nevoie de nimic.
Acum inul ridicat mai sus 2 cm deasupra substratului. Si il pui pe spate langa out. Decupezi rupi faci ce doresti la capac si gata. Astept o poza detaliata care nu o gasesc cu exact ce ai in filtru sa te pot ajuta cu ce e nevoie si ce nu,pentru a nu se mai colmata des.
Mizeria din trage acel in pozitionat acolo si normal ca la un moment data sa se infunde filtru. Acea mizerie se trage prin aspirarea substratului
Este bine ca va interesati, acum eu asi face o lista si asi puneo aici. Asa vei putea fi sfatuita ce e ok si ce nu.
Tine cont ca beta are nevoie de plante înalte si multe. Ii place sa se ascunde
Iara faza cu neuroni ,am trecut Toti prin asa.
Faza cu filtru nu asi astepta deoarece ciclarea se face in filtru mai mult. De la inceput tot ce trebuie si dupa aveti liniste.
Eu am avut stiu cu ce se manca acel capac chiar am reuntat la el, cauta jurnalul cu bonsai al meu si vei vedea.
Ideea este asa ,daca ai acel filtru extern ,il adaptezi pe el . Si nu ai nevoie de alceva .
Acum capacul nu e problema , il vei decupa cu un bomfaier sau patent nu e problema poti face asta si fara sa scoti filtru din priza. Incalzitorul tot pe spate asta in caz ca chiar ai nevoie de el. Ai nevoie? Ce temperatura ai in casa?
Revin si despre filtru. Dupa ce imi enumeri ce ai exact in filtru si cum e pozitionat.
In si out tot pe spate pozitionat .si dupa decupezi

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: