[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Io am vrut sa zic de cand le-am vazut, dar zic acum: mi se par un pic cam prea mari Am luat tastatura din imagine ca punct de referinta.
Practic sunt genul de pietricele prin care faci curatenie cu greu, si cred ca mai devreme sau mai tarziu vor "mirosi" a alge.
Cred ca varianta 5 caeruleus + 5 elongatus + 5 iodotropheus va fi si cea finala. Insa, nu stiu cum ar trebui sa procedez legat de suma finala a pestilor. Ca sa fiu mai exact am 11 caeruleusi, 10 elongatus mpanga si 5 iodotropheusi.
Celelalte rase le voi scoate in scurt timp, insa ce fac cu caeruleusii si elongatusii? Ii pastrez in numarul asta pana mai cresc si pot selecta raportul optim mascul/femela? Sau scot de pe acum si pastrez numarul la care vreau sa raman, desi sunt riscuri sa ma trezesc cu mai multi masculi?

@pomi Pestii pe care ii scot au deja un viitor posesor, dar in cazul in care apare ceva neprevazut, putem vorbi despre o donatie.
Multumesc pentru sfaturi. Inca nu m-am hotarat, cert e ca ma simt ca un copil in magazinul de dulciuri. Vreau si cu... si cu...
Si ai dreptate si mie imi plac aceii cel mai mult dpdv comportament.

Ok, deci ca variante ar fi:

1. 5 caeruleus + 5 acei msuli + 4 acei nagara
2. 5 caeruleus+ 5 acei msuli + 5 iodotropheus
3. 5 caeruleus+ 5 elongatus + 5 iodotropheus
4. 5 acei msuli + 4 acei ngara + 5 iodotropheus
5. 5 acei msuli + 5 iodotropheusi + 5 elongatus

Idei, sfaturi, pareri - sunt mai mult decat bine venite.

PS Vroiam sa iau 2 acvarii de 180 (mai aveam pe cineva de la care sa cumpar, la un pret mai ridicat) si cred ca mi-as fi facut un setup dragutz cu rasele astea, dar in urma unor evenimente am ramas doar cu asta, deci trebuie sa aleg din variantele de mai sus.
M-am tot gandit aseara si m-am documentat pana tarziu in privinta compatibilitatii. As avea 2 variante de populare:

Prima ar fi cea safe, doar ca mi se pare ca NU am un buchet de colorit prea aratos: 5 caeruleus (astia imi plac)+ 5 acei msuli (cam fazi, nu au dungulite verticale pe ei) + 4 acei ngara (iarasi, cam fazi, culori inchise, nimic spectaculos).

Sau, varianta doi, care sa-mi dea o varietate de colorit: 5 caeruleus + 5 elongatus mpanga (astia imi plac mult, frumosi, dungati) + 4 iodotropheus (o pata de culoare ruginie).

Rog un sfat vis-a-vis de compatibilitate si posibile agresiuni in cazul variantei 2. Am tot citit pe net, si unii spun ca elongatusii pot fi destul de rai in anumite conditii. Altii spun ca ar fi ok.
Iarasi, am mai vazut ca este o idee buna sa nu ai rase cu colorit asemanator, intrucat se pot naste dispute si chiar in unele cazuri apare fenomenul de cross-breeding (hibridizare)...
Chiar unii americani recomanda regula: "Nu mai mult de o rasa albastra intr-un acvariu african de dimensiuni mici". Deci, sunt in ceata Greu!

PS Intrebare, voi cum prindeti africanii prin acvariile voastre? Eventual fara sa scoateti decorul? In cazul meu o sa fie mai simplu ca sunt puiuti si oricum voi face un redesign cand aduc pietroaie. Oricum sunt nevoit sa dau mai mult de jumatate din ce am, deci e clar ca voi scoate decorul, scad din apa cu 1/3 si dai si prinde-i. DAR! Ma gandeam pe viitor, sa zicem ca am un animal mai killer printre ei si vreau sa-l scot etc.

Mda, cam trista treaba cu spatiul. Eventual sa reduc la cate 4 din fiecare, rezultand 12 in total, dar asta numai dupa ce identific masculii. Sau sa raman la doua rase: 5 caeruleus + 5 acei msuli.
Am timp sa ma gandesc la asta, cat mai cresc. Cyrtocarele, iodotropheusii, elongatusii si o parte din caeruleusi se vor da in maxim 2 sapt, si voi ramane cu ce am spus. Apoi vad cum evolueaza.

Nici nu am de gand sa renunt la filtrarea interna, ma gandeam insa sa schimb filtrul intern mai mic cu o canistra ca sa ajut filtrarea biologica. Deci practic un JBL 900 + Internul ar trebui sa faca treaba? Sau sa zicem canistra mai mica de la Hydor Prime 10 + cele doua interne?

Iarasi, perdeaua de bule imi place cum se vede, si cred ca o sa se vada si mai misto cand termin de facut tot decorul cu pietre, si o sa o maschez o idee. Momentan nu am f multe pietre, mai trebuie sa pun.

O sa pun si poze, mai incolo, momentan nu prea am cu ce sa ma laud, decat ca e o suprapopulare cu puiuti
Salutari, iata ca am facut o achizitie foarte avantajoasa din care m-am ales si cu pestisori.

Acvariul este unul de 180 litri model Eheim MP 100, cu toate accesoriile originale (capac, 2x30W iluminare din care mi-am schimbat deja un neon cu un AquaGlo urmand sa imi schimb si cel de al doilea cu un MarineGlo).
Filtrarea este momentan slaba, fiind cea standard: un filtru intern Eheim Aquaball 2212 la care am mai adaugat un alt intern mai mic Eheim Pickup 2008 si am pus si o perdea de bule in spatele acvariului, ca sa aiba oxigen ca lumea micutzii.
Din fericire acvariul l-am transportat ok si rapid, si nu l-am deciclat. La a 4-a zi de la setare observ ca am parametrii apei destul de decenti (Ph 8, GH 10, KH 8, NH4 0.05, NO2 0.05, NO3 15).

Flora: cateva pietre calcaroase la care am mai adaugat ulterior altele si mi-au iesit vreo 10 grote. Cateva valisneria si anubias, pe care le tin pentru ca erau in setupul vechi si reprezinta un suport bacterian care sa ma ajute sa echilibrez acvariul in faza de inceput.

Fauna:
11 labidochromis caeruleus
10 pseudotropheus elongatus mpanga
5 pseudotropheus acei msuli
4 pseudotropheus acei ngara
5 iodotropheus sprengerae
5 cyrtocara moori

Pestisorii sunt juvenili, marea majoritate au dimensiuni cuprinse intre 2-4cm, cyrtocara si cativa elongatus fiind mai maricei cam pe la 5-6cm. S-au acomodat, mai ales de cand le-am marit numarul de grote, sunt veseli, mancaciosi si cacaciosi

Stiu ca acvariul este o idee sub limita, in aceptiunea generala a crescatorilor de ciclide, dar ma gandeam daca nu pot face un setup de dimensiuni mai reduse cu o mica parte din aceste ciclide.
Am tot citit si m-am documentat si fiind la inceput de drum in aria asta am zis asa: sa pastrez 5 caeruleusi si cei 9 acei. Deci un total de 14 mbune din cele mai linistite si putin pretentioase.

Acum cat sunt mici mai merge cu filtrarea, insa sunt constient ca pe termen mediu-lung este musai sa-mi iau o canistra la care pot alipi oricand fie cele doua filtre interne existente, fie un filtru intern si o canistra Hydor Prime 10, pe care o am in functiune la alt acvariu.

Deci imi trebuie un filtru extern principal la care mai pot aduga niste backup-uri. Ce filtru extern sa pun la setupul asta?

Eu unul m-am gandit la urmatoarele combinatii:

1. Hydor Prime 30 + Hydor Prime 10 + intern
2. JBL CristalProfi e900 + Hydor Prime 10 + intern

Astept niste sugestii si sfaturi

Incearca la Hornbach, nisipul alb. Dar te previn ca si ala mai are niste mici impuritati.
La standurile alea ma uitam si eu si daca nu ai cumnati priceputi si pricepere , preturile sunt chiar bune. Insa, mi se par cam anemice?!
Era acolo un stand din pal negru, nedublat, pereti destul de subtiri, pe care statea acvariul de 180 litri. O fi suficient?
x-man wrote:In ghidu' JBL zice ca buturugile nu trebe' fierte...

Poti elabora putin? Eu mi-am fiert toate buturugile si mopanii, si a iesit o groaza de tanin din ele, plus ca m-am gandit ca omor si bacteriile si microbii.
Si eu as fi interesat, pentru ca in viitor urmeaza sa-mi fac un acvariu mare-mare
OK, inteleg ca e bine sa fie acoperite ca sa nu creasca umezeala, dar... cu schimbul de gaze al apei din acvariu ce facem?!

Eu nu dorm in camera cu acvarii, dar pe caldura asta am vazut ca se evapora bine de tot apa si din cauza caldurii las capacul deschis. O fi bine, o fi rau? Astept de la voi, cei cu experienta, o parere.
S-au dat. Se poate inchide, multumesc.
Salutare, ma bag si eu. Am un acvariu de 54 litri si la o cadenta de 1 bula pe secunda (am avut si 2 bule pe secunda vreo 3-4 zile) butelia mea va implini o luna peste 3-4 zile. Si da semne ca mai poate
Pentru mine a fost o solutie estetica avand spatiul mic. Si apoi nu strica sa o ai ulterior ca si rezerva. Depinde de cat de mare e acvariul destinat, dar cred ca la 40-60 litri te tine o luna jumate doua.
Pesticii sunt rezervati.
URGENT! Donez 3 corydoras paleatus juvenili (3-3.5cm). Sunt sanatosi tun si plini de viata. Ma puteti contacta aici prin mesageria privata.

ATENTIE! Anuntul va expira in 2 zile intrucat am gasit un petshop care mi-i poate prelua, insa m-am gandit ca poate ar fi dragutz ca cineva sa profite de ei fara sa plateasca
Nu vreau sa fac reclama (nu sunt vreun client fidel), dar cred ca ar fi util de stiut: In fiecare zi, 7 din 7 pana la orele 22:00 este deschis MaxiPet-ul din Militari.
La capitolul testere sta f bine si am vazut ca spre deosebire de altii au si produse de la Easy Life (macro, micro etc).
Desigur sunt magazine si oameni mult peste asta (recomand sa va uitati in susul paginii, sus de tot ) , dar in situatii de urgenta (seara in weekend spre exemplu) este un punct de plecare

Cred ca e pacat sa ne inflacaram asa din te miri ce. Toata lumea a fost de acord cu faptul ca sistem CO2 > bomba.
Insa unii au buget, altii nu. Rebella, tot respectul pentru ce faci tu, sunt convins ca ai niste acvarii frumoase... Uite eu ma "laud" cu un sistem incomplet de CO2 (butelie si reductor) dar dpdv al realizarilor florale sunt varza
Acvariul in cauza este praf (nu cel cu betanul, desigur), in sensul ca am alge prin el, m-am apucat de fertilizare EI si cred ca nu am facut nimic bine, undeva gresesc, e un fiasco si cred ca ma paste un reset cat de curand

bobiciupe wrote:
popey wrote:
Bravo Boby, ma bucur ca ai ajuns sa vezi care sunt beneficiile unei butelii!

Am fost intotdeauna adeptul sculelor profi in acvaristica.Daca am invatat ceva din pasiunea asta am invatat ca nu merge cu "romanisme" de genul"las ca merge si asa".
Cind am fost eu impotriva unei instalatii presurizate?

Lol, e o confuzie. Stimabilul coleg Popey (pe care il salut calduros acilea ) se referea la mine - si pe mine tot Bobby ma striga lumea
Dar nu la modul ca as fi fost impotriva sistemului presurizat. Dealtfel, de la el am luat butelia de 500gr, care merge brici si cu care imi fac treaba.

Va doresc numai difuzii fine de CO2 in acvarii si fie ca plantele voastre sa straluceasca de perlarea atotputernica. Peace!
Durata buteliei mele depinde strict de cat i-am reglat eu debitul. Asta pt ca nu am ph controller

O bula-doua ii dau, asa se duce gazul

Insa ce a spus colegul mai sus este extrem de important si adevarat in cazul sistemelor profi, pe care nu mi le permit pt ca am alte prioritati.
Salutare, nu stiu daca in momentul in care m-ai citat ai continuat si treaba cu "2 pesti" si "doua zile". Eu nu am spus asa ceva, si culmea ca nu vad nicaieri scris de doi pesti si doua zile

Ca sa fiu mai clar, spuneam ca ar fi bine sa bage 4 corydoras (conform cu sfatul de mai sus) si sa-i hraneasca subtire. Bun, o sa definesc si subtire: o data sau de doua ori pe zi in catitati moderate, adica sa nu balteasca mancarea sau sa stea neconsumata. Recomand si teste pt ca nu toti suntem experti sa ne dam seama la timp daca pestele s-a intoxicat cu amoniac sau nitriti. Parerea mea...

Sa auzim de bine
Reincarcarea are loc la centrul din Pieptanari. Am uitat sa precizez ca butelia este una micuta, de 500gr.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: