HoploX wrote:
eu nu voi renunta niciodata la bomba ...pentru o butelie care ma falimenteaza total !
bomba co2 o fac fara chin ....si cu placere
Mda, asa ziceam si eu pana am facut rost de o butelie second la 100 RON si mi-am luat de afara un regulator la 260 RON. OK, au costat ceva, dar timpul pierdut si confortul merita. Sa spun ca nu mai bag mizerii in acvariu care sa genereze biofilm, sau ca pot face reglajul cum vreau eu? Incarcarea? Aprox 5 RON si estimez ca o sa ma tina cam 2-3 luni. Deci la minim se poate face un astfel de sistem cu 350-400 RON. Hai ca nu e o avere, sunt doar niste bani.. mai multi... mai putini Fiecare face cum vrea, dar in final tot acolo se ajunge
Sfatul cu corydoras este f bun. Sunt rezistenti si daca ii hranesti subtire nu o sa ai probleme.
Ciclarea fara pesti este buna si ea, dar mult mai lenta, si apoi daca bagi pesti poti avea fluctuatii. Cicland cu niste pesti rezistenti inveti filtrul deja cu niste valori serioase de dejectii.
Daca ai bani ar fi dragut sa iei teste de NH4 si NO2. Este foarte interesant si educativ sa urmaresti evolutia acelor valori.
Este un frumos! Este rasfatatul casei si se simte faptul ca avem o legatura cu el. De fiecare data cand intram in casa sau cand trecem prin living, el vine la geam sa ne vada. Si noi ne jucam cu el
De fapt asa l-am si luat. M-am dus la Reef pentru ca vazusem mai multi betani si cand am intrat pe usa, el a fost singurul care s-a intors efectiv si a venit spre mine.
Cand l-am vazut cat de vioi si bine crescut este nu am rezistat tentatiei. Am avut primul betan luat din Hornbach si era si el un simpatic, insa nu se compara cu asta, un exemplar superb.
Il hranesc numai cu Atison Betta Pro si o data pe saptamana ii dau si freeze-dried de la Ocean Nutrition (numai 2-3 bucati mici de brine shrimp, ma feresc de viermi).
La fiecare schimb de apa conditionez apa cu Atison Betta Spa cat sa-l fac sa se simta bine, jumatate de doza. Ce mai, domnul in cauza este un rasfatat si tinem mult la el.
O sa fac si o poza, eventual cand oi face rost de un aparat mai serios, momentan bag si un film. Imi pare nespus de rau ca nu am scule f performante, dar macar ideea sa se vada.
Dupa indelungi "framantari" si o perioada de asezare a acestui setup va prezint o incercare cu adevarat timida de aquascape realizat in acvariul meu de 25 litri.
Refacerea setupului am facut-o pe acvariul deja stabilizat si totul este in echilibru, dat fiind faptul ca fauna este light: 1 mascul crowntail, 3 melci (1 neritina, 2 anetome helena).
A fost chiar funny ca exact in mijlocul operatiunii am avut placerea unei pene de curent, dar am continuat la lumina lumanarii si ... iata ce a iesit
PS Puteti vedea in semnatura mea comparativ ce a fost in setupul vechi.
Scuze de faptul ca nu am mai revenit, se pare ca a fost o boala mai persistenta, pe care am rezolvat-o in final cu tratament de la Easy Life - AntiSpot in combinatie cu Multicura, apa tinuta la 30 grade.
Tratamentul a durat aproape 10 zile dar pestisorii sunt bine sanatosi si voinici.
Nu te grabi de dragul de a pune plante sa bagi d-astea indigene de pe strada.
In loc sa ai un acvariu frumos si stabil cu plante care ajuta la balansarea ecosistemului, o sa ajungi sa ai o "vaza cu flori putrede" care o sa se rasfranga si asupra pestilor.
Mai bine strange niste bani si iti iei niste plante pentru acvariu, recomandabil d-astea mai rezistente care sa creasca bine, spre exemplu:
Cred ca ar fi util sa ii arati vecinei cel mai simplu mod de a schimba apa (fara sa curete substratul) doar sa ai un aspirator gen pompa si sa schimbe cam 20-25% saptamanal - ii arati masura exact.
Apoi cu hranirea ii arati de 10 ori exact cat sa dea si o rogi dumnezeieste sa respecte exact.
Eu cred ca daca ii explici cum e treaba cu mancarea (si e o persoana rezonabila) ai sanse mari sa fie ok, respectiv ii zici cateva idei de baza:
- stomacul pestelui este cat ochiul lui sau un pic mai mare (asta poate fi o minciuna in cazul multor pesti, dar e utila)
- pestii sunt lacomi si mananca pana crapa
- daca scapi mancarea ca la porci in mod sigur ei nu o consuma pe toata sau dupa ce o consuma o sa faca mult kk si apa se strica si crapa.
Eu am avut succes cu aceste explicatii (amenintari cu moartea pestilor) la cateva persoane care hraneau in exces pestii. Pur si simplu s-au cumintit de frica mortii pesticilor si de atunci ii hranesc cu f mare atentie
Multzam, esti un inger Circuitul l-am facut deja, ca dulii am cumparat de pe okazii niste dulii rezistente la apa (au o garnitura de cauciuc care imbraca perfect capul de neon) la 10 RON bucata - vezi atasament.
Deci o sa schimb doar partea de circuit a balastului.
Mda, la mine e mai inghesuita treaba si facusem asa: o cutie de forma fusiforma utilizata la protectia prelungitoarelor de exterior, in care am bricolat frumos si inghesuit ata balastul cat si starterul si firele...
Deci ori scot cumva afara balastul ala, ori imi iau unul electronic... As prefera unul electronic, ca nu am chef sa gasesc cine stie ce lucruri topite prin casa
Deci va rog mult, daca aveti pricepere sa ma indrumati catre unn balast electronic, raport bun performanta/pret care sa fie in stare sa faca urmatoarele lucruri: sa nu se incinga si sa aprinda un amarat de neon de 15W.
Salutare, mi-am adaugat o alta instalatie pe langa cea existenta in capac la acvariul de 54 L ca sa am 30W. Deci inca un neon de 15W care este aprins pe un circuit de un droser electromagnetic si starter 1 X 20 W marca T&G.
Am bricolat totul frumos a iesit super okay, toata partea electrica bine izolata, droserul si starterul in afara capacului puse intr-o cutie de protectie de plastic special pentru instalatii exterioare.
Am testat tot bricolajul asta in mai multe faze. In seara asta l-am tinut cam 2 ore si ....
PROBLEMA: Se incinge ca dracu droserul, nu il pot tine in mana! Nu cred ca este normal asa ceva, si sunt curios care e cauza.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi
PS Am dezactivat instalatia si stau pe cea normala, pentru ca oricum nu aveam in plan sa dau drumul la iluminare pana nu am CO2
Salve, multam de sfaturi. Citisem postul tau dar nu erau precizarile care ma interesau. Oricum sunt chitit pe kitul asta Junior mai ales dupa ce am vazut in postul tau faza cu presiunea de lucru versus cea din butelie Intrebare: ai luat acel adaptor sau altul? Si butelia de care ai luat? Si de ce nu, niste preturi orientative
Doar ca eu as vrea sa-l folosesc la acvariul de 54L. La nano nu ma bag momentan, am plante mai rezistente si incerc sa-l tin cat mai natural.
Deci cam cat tine butelia aia de 80-95gr la un acvariu de 50 litri, portia fiind sa zicem de 1 bula la 2-3 secunde?
Piulita aia unde as putea sa o gasesc? Si cam cam cat costa? Multam
Salutare, desi am mai vazut acest subiect pe aici nu am vazut un raspuns concludent.
Respectiv, ma intereseaza daca se poate atasa ulterior o butelie la acest sistem, cu ce componenta si daca a mai facut cineva asa ceva.
Sau sfaturi pro/contra unei eventuale achizitii a kitului respectiv.
Este o legatura Daca nici limba materna nu este luata-n serios, d-apai niste amarati de pesti. Doamne fereste, ne intelegem separat si aplici cine stie ce lucruri prin acvariul tau. Toate astea de la o amarata de gramatica.