[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ro_codrutz
Forum Index » Profile for ro_codrutz » Messages posted by ro_codrutz
Momentan nu dispun de mai mult de 100 de lei. Stiu ca un filtru extern ar fi ideal dar nu oricine si-l permite. CRedema ca daca as avea bani as investi mult mai mult in acest hobby dar momentan trebuie sa ma multumesc cu ce am.
O sa iau in considerare si lucrul acesta dar eu zic ca nu gasesc in banii astia...
Buna tuturor!Recent am decis sa schimb filtrul acvariului meu .Pana acum am avut un Ocean Free Hang on nr3 dar de aproximativ o luna a devenit foarte zgomotos.Am incercat sa curat rotorul si toate partile componete dar nimic.Asa ca am decis sa trec mai departe si sa achizitionez unul nou.Bugetul ar fi pe undeva pe la 80-100 lei.Vreau ceva silentios si fiabil.Acvariul are 72 l si e populat cu 13 xipho, 2 gurami si 2 thoracatum.Care credeti ca ar fi filtrul ideal?Eu ma gandisem la Aquael Turbo 650 dar vreau sa mai aud cateva pareri daca se poate. Multumesc anticipat!
buturugi am dar cica sunt tratate..
Subtsratul il aspir in fiecare saptmana,iar materialul filtrnt pentru hota l-am cumparat din altex si il folosesc in loc de perlon pentru ca este mai ieftin....problema e ca am acvariul de 4 luni si nu a fost asa de la inceput...problema a aparut de cateva saptamani.
Buna seara tuturor!Sunt relativ nou in acvaristica si as avea nevoie de un sfat.De o saptamana si ceva am observat ca in apa sunt niste particule mici de tot,ca niste fire de praf.Sunt vizibile doar in lumina neonului sau a becului si mentionez ca pana acum apa nu era asa.Am crezut ca daca voi face un schimb de apa de 50% va fi bine dar tot la fel este. Acvariul are 72l si este echipat cu un filtru Ocean Free Hang on Nr3 in care am in 4 compartimente Siporax si ADA Bio Rio,iar in celelalte doua compartimente am burete si material filtrant pentru hota.Am incercat sa fac cateva poze dar nu prea se vede cu telefonul,Are cineva idee care ar fi problema si cum as putea-o rezolva?Va multumesc anticipat!
Buna seara tuturor!Cu ce imi recomandati sa hranesc alevinii de xipho pentru a creste mai repede.Am 10 pui si ii hranesc cu fish mix si cu troco prim si in 45 de zile au ajuns la 3 cm.Multumesc anticipat!
Chestia cu plantele am inteles-o si am sa incerc sa o remediez.Acum o saptamana a venit un amic si a facut testele de no2 nh3 si a zis ca valorile sunt normale. Ideea e ca nu eram pregatiti pentru pui asa repede si tocmai de aceea am ales sa ii tin in maternitatea aceea. I-am dus prietenei mele 10 pui si ii tine intr-un bol de 2 l,le da aceeaisi mancare si nu are filtru sau incalzitor.Face schimburi partiale de apa odata la doua zile si totul e bine si frumos.
si apropo...6 puiuti au supravietuit....sunt din prima serie.
Filtrul e cascada....si se oxigeneaza apa prin curgerea din filtru in acvariu!http://www.youtube.com/watch?v=ZF5pB8DLZ6k
Pai sa incepem cu inceputul. Acvariul il am de circa 2 luni.Are 72 l(60x30x45),incalzitor ocean free de 100w(tempertaura in acvariu este permanent 26 de grade),filtru ocean free hang on nr 3 din care am scos carbunele activ. Substratul este din pietris(intre 2-4 mm )nu este cumparat,plante nu am decat vreo 5 artificiale si cam atat. Fac schimburi de circa 23-30 l saptamanal si schimb saptamanal perlonul din filtru,iar odata pe luna schimb cam 50 l de apa. In acvariu am 16 xipho maturi,si doi cory.Puii de xipho in lipsa de spatiu ii tineam intr-o maternitate care avea niste fante micute asa ca se filtra apa si calitatea apei din acvariu era aceeiasi cu cea din maternitate.Sper ca am fost destul de explicit. Multumesc anticipat!
Astazi tocmai am gasit toti 30 si ceva de pui de xipho morti.Pestii ii tineam intr-o maternitate in acvariul mare si mentionez ca erau de la doua femele.Una a nascut acum 4 saptamani si una acum 3 saptamani.Daca m-ar putea ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi as fi foarte recunoscator. Vreau sa previn pe viitor astfel de intamplari. Multumesc anticipat!Primul gand a fost ca au murit de foame deoarece ii hraneam odata pe zi cu fish mix 0.
Multumesc mult!Si cam la cat timp ar trebui schimbat carbunele activ?
Salutare tuturor!Mi-am achizitionat recent un filtru extern si acesta are in dotare inele ceramice,carbune activ si burete!As dori sa stiu in ce ordine trebuie sa pun aceste materiale!Mentionez ca fluxul de apa este de jos in sus!Si inca o intrebare:la cat timp trebuie schimbat carbunele activ?Multumesc!
Am o femela de xipho destul de grasunica si banuiesc ca ar fi gestanta. Daca ma poate ajuta cineva cu o aproximare a zilei cand va naste. Multumesc!
Uitati aici o poza!
image
By ro_codrutz at 2012-01-17
Acvariul are 72 de litri(60x30x40). Filtru Ocean Free Hang On nr3,Incalzitor Ocean Free 100W(tempertaura in acvariu este de 26 de grade momentan). Am cateva plante dar nu stiu exact cum se cheama.
Sunt incepator in acvaristica si mi-am achizitionat de cateva zile 8 xipho. As dori sa stiu daca sunt compatibili cu neonii si tetrazona.

Forum Index » Profile for ro_codrutz » Messages posted by ro_codrutz
Go to: