[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: valyy_dvd
Forum Index » Profile for valyy_dvd » Messages posted by valyy_dvd
Message
Cu siguranta are un efect negativ asupra becului stingerile si aprinderile dese.
Numai ca eu ma miram la cum sa ars becul UV la numai cca 10 aprinderi si chiar am vrut sa ma asigur daca asta e motivul,pentru ca asa il voi folosi numai in caz de urgenta -oricum asa voi face de acum incolo,numai ca nu putea sa fie viata unui bec UV de 10 aprinderi,asta ma speriase cel mai mult.
UV-ul il folosesc doar cand schimb apa si e un pic cam multa mizerie ,il las vreo 5 ore si atat.
minnardy wrote:Stimate valyy_dvd
Aud din surse ca problema arderii becului tau UV o ridici in mai multe locuri, raspunsurile primite fiind contrare cu ceea ce "vehiculam" noi aici...adica, arderea UV-ului putand fi pricinuita si de stingerea / aprinderea lui repetata. Mai mult, inteleg ca un bec poate fi aprins / stins de mai multe ori pe zi fara sa-i fie influentata rezistenta filamentului si durata de viata.
Fara a avea cunostiinte temeinice de electronica, wolframizare, edisonizare, e o chestie logica, mai mult, un principiu ca, orice obiect se va uza cu atat mai repede cu cat este mai intens utilizat. Nu trebuia sa-ti spun eu si s-o confirme altcineva ca stingerile si aprinderile repetate ale UV-ului tau au contribuit, si ele, la arderea lui. Ar fi fost suficienta o "goagalizare" cu keywordurile "wear light bulb filament" sau "uzura filament bec" pentru a afla ca speranta de viata a becurilor cu incandescenta poate fi crescuta in mod semnificativ prin limitarea puterii lor si prin reducerea numarului de aprinderi si stingeri repetate. Situatia e similara in cazul becurilor UV care...au filament ca orice bec, nu-i asa? Daca nu ma crezi pe cuvant, cerceteaza.


Si acu cateva randuri off-topic. Nu-s "calificat" sa atrag astfel de atentii, dar nu ma pot abtine pentru ca fenomenul este frecvent si sincer, deranjant. Multi useri deschid aceleasi topicuri, cu aceleasi intrebari / probleme / neclaritati (chiar identice = copy paste) in mai multe locuri. Raspunsurile, cel mai adesea, se bat cap in cap, asa cum e si cazul acum. Oameni buni...renuntati la astfel de practici!!! Aveti probleme de ciclide, discutati-le pe forumul dedicat lor. Aveti treaba cu discusii...adresati-va forumului competent. Vreti marinarie....sunt cateva forumuri dedicate. Daca-ti imbratisat acest hobby minunat dar nu aveti incredere in informatiile specifice (electrice, biologice, chimice) care vi le dau acvaristii, adresati-va forumurilor de specialitate, sau dintai acvaristilor tarii, chiar daca in articolele lor sunt multe inadvertente...
Si-n fine, daca ati imbratisat acest hobby minunat si acceptati politica "sprijinirea si recomandarea produselor de marca, atestate, in dauna celor necertificate", va adresati acestui forum.
Dar nu deschideti acelasi topic peste tot. Denota lipsa de incredere fata de munca depusa de unii pentru a va da informatia mura-n gura.
O seara buna.

Nu inteleg de ce te deranjeaza daca eu vreau sa aflu mai multe pareri?
Asa cum spui si tu parerile sunt contradictorii uneori ,si nu cezi ca trebuie sa aflu care este adevarul final sau cel putin sa deduc?
Cati membri al acestui forum au vizionat acest mesaj? Nu crezi ca daca ar viziona jumatate din membri acest post ,ar incepe un razboi contradictoriu la infinit?
Candva am postat acelas post in doua locuri diferite pe acest forum si am fost atentionat sa nu mai fac asa ceva , incerc sa nu trec pe regulule forumului pentru ca asa e corect ,zic eu.
Asa dar am postat si pe alt forum acest topic sa vad si alte pareri ,nu ca nu am incredere.
Eu multumesc colegilor care imi raspund si nu as vrea sa ii supar ,pentru ca am avut si mai am multe de invatat de la iei.
O zi buna in continuare.
Zifnab wrote:valyy_dvd, ce filtru ai si cum il cureti? Ai cumva si substrat de la ADA?

Edit: ce aveti fratilor cu Profito? Zau daca nu sunt multumit de el!

Da pamantul este de la ADA -Malaya
Iar ca filtrul este un fluval 304 in care am exact ce se vede in poza urmatoare ,perlonul este ultimul compartiment prin care trece apa si il curat odata pe luna ,si ieste dat la maxim ca debit .
danc wrote:valyy_dvd ce ai tu acolo este o cantitate foarte mica de cyanobacterie, eu zic sa nu-ti faci probleme, va disparea de la sine sau poti incerca sa o indepartezi mecanic.

Ma scuzati dragilor, nu intentionam sa-i fac reclama dat fiind faptul ca toata lumea stie de el deja (sau..aproape toata lumea) si in plus nu stiam ca sunteti "certati". Cat despre "zeama" pe care o vinde dansul sau marian4232, nu credeti ca este putin putin mai accesibila decat produsele de firma ? Iar daca n-ar da randament, eu sunt convins ca n-ar mai cumpara lumea de la el/ei.

Numai bine.

Cantitatea este mica findca nu am luat poza in ansamblu si de disparut nu sispare ca ma chinui cu ia de ceva vreme si in loc sa imi creasca Hemiantus-ul trebuie sa o curat si tot asa am o parte cheala in acvariu in care ma chinui sa o acoper cu hemiantus si nu reusesc din cauza aceste nenorocite cinobacteri,si plus de asta am curatato si mecanic daca as vrea sa nu mai fie deloc ar trebui sa o curat zilnic dar cu cat ating plantele cu atat ele nu isi mai iau ritmul de crestere sau celesc chiar.
La testele 5 in 1 de la jbl sunt urmatoarele:
NO3- 25
NO2 -0
KH -3d
PH -6,8
Test KH cu picaturi jbl iese -2
Apropo am plantele mereu cu bule de aer pe ele.
Cateva poze cu cinobacteria (sper) si bulele de pe plante
Iar de cristi_ionescu nu reusesc sa dau.
De unde pot afla ce fel de droser este?
Dar cu siguranta cred ca are influenta asupra prizei comandate elecrtonic pentru ca mi sa intamplat de mai multe ori dupa care am facut experienta si am constatat ca nu se mai opreste odata declansata,asta am incercato pe 2 prize,prima oara am crezut ca am cumparato defecta si am incercat si cea de a doua priza comandata pe care o foloseam la lumina si nu am avut probleme timp de 3 luni cu ia pana nu am pus droserul acestui sterilzator care o lasa sa se aprinda la ora programata si nu ii mai dadea voie sa se stinga ,nu stiu la cea mecanica.
Droserul este o chestie neagra sigilata complet ,pot spune turnat,deci nu se poate desface.
De unde pot lua acest KNO3?
Am luat acum o luna un sterilizator de la aqua medic de 9w si a functionat 50 de ore cel mult,intamplator m-am uitat la el si am vazut ca face flasuri ,l-am desfacut si am sesizat ca unul din cele doua filamente este ars si cel de al doielea sta sa se arda si el(inegrit langa filament).
Am bagat din nou sterilizatorul in functiune si tot asa facea flasuri.
Care poate fi cauza?
El funtiona numai noaptea de la 1.00 la 3.00
Acum am comndat alt bec,dar sa vad care este cauza? A mai patit cineva ceva de genul?
Am mai observat ca uneori priza comandata nu mai functiona bine,adica nu se mai stingea la ora care trebia si ramanea aprinsa pana o stingeam eu.
O fi vreun camp magnetic de la droser care influenteaza negativ priza programabila?
De cand am facut acvariul nu reusesc sa scap de cinobacterie ,cel putin asta cred eu ca este.
Am tot facut de 3 ori BLACK OUT ,dispare dar dupa o saptamana revine,am facut si tratament ci eritromicina ,degeaba .....REVINE!
E prea multa lumina? Dozez prea mult fertilizant? Sunt prea multi pesti? O fi din cauza ca pe langa Step1 si ECA de la ada ,mai adaug si KALIUM de la EASY LIFE si nu sunt compatibile???? or fi tuburile de vina?
-curat filtrul la o luna
-curenti de apa sunt
-mancare multa la pesti nu dau
-schimb saptamanal de 50% de apa fac
-lumina de la 10.00-15.00 pauza 2ore dupa care 17.00-22.00 ->3 tuburi Osram 865 24w HO = 72W la 75l apa
- co2 ->1bula /sec.

Daca fac blackout imi mor frunzele de la rotala si hemianthus ,cele de la baza pana aproape la jumatate.
Daca fac tratament cu eritromicina ,mi sa spus ca omor bacteriile si deciclez acvariu....... CE SA FAC?

Am avut si o alga de care se plangeau colegi de pe forum ca nu pot scapa de ia decat daca refaci setup-ul,era ceva gen firul de par care se raspandea,dar dupa blackout am stat cu periuta de dinti pe ia si am terminato dar de cinobacteria asta care la inceput era verde si acum treptat devine neagra ,nu reusesc sa scap.
Cat timp ai lasat acvariu la uscat?
Trebuie sa il lasi 3 saptamani la uscat daca ai sticla de 10, asta ma sfatuit si pe mine domnul Faraon si cred ca avea dreptate 100%.
In legatura cu stransul acvariului cu sipci sau alte metode ,si aici nu trebuie sa strangi ,colegi de pe forum au perfecta dreptate.
Iti spun astea pentru ca si eu am trecut prin sceas experienta luna trecuta.
Repet ,nu se strange tare(asa cum am facut eu si am gresit) si se lasa la uscat 3 saptamani cel putin,asta cu silicon BIZONE,cu alte marci nu cunosc.
Si aici e problema din celanta diagonala insemnata cu rosu in prima poza
Credeti ca va fi ok? sau se va dezlipi?
Am sa il las cu apa pana poimaine? daca nu se extind bulele,pot merge inainte fara frica?
Cu toate ca acvariul nu va sta asa de plin ,plus ca in el va mai fi substratul ,decorul etc... si presiunea ape nu va mai fi asa de mare.
Ce ziceti?
Azi l-am umplut cu apa si au aparut mici probleme,adica bule mici de aer ,am sa postez cateva poze cu el si problemele in cauza.
Cum fac sa cresc KH ? si cat de inportant este?
Eu am pornit acvariu de vreo 3 luni si am KH 1 ,schimbulde apa ilfac cu apa osmaza de 50% saptamanal,uneori pun putina apa de robinet.
Dar vad ca marea majoritate a acvariilor frumoase de pe forum au KH-ul 3-8.
Substratul este ada malaya,o fi substratul de vina?
Sa ajustez apa schimbata cu apa de la robinet pana imi face KH-ul ok? Adica 2-3 ?
Astazi l-am lipit din nou.
Intradevar jumatate de tub a fost de ajuns,cea ce vreau sa precizez este ca siliconul vechi (cel expirat)nu era bun,asta dupa 3 ore era tare tare la suprafata ce cu siliconul vechi nu sa intamplat nici dupa aproape 2 saptamani.
Acum illas 2 saptamani si ii fac proba.
Am incercat sa bag firul de relon dar m-am cam chinuit,unde uitam sa il mai bag ,unde il bagam prea mult unde cadea sau iesea,SPERAM LA MAI BINE.
Sunt locuri unde pare ca sticla este pe sticla si aici sper la mai bine.
Va tin la curent cu executia lui.
Perfect.Multumesc frumos domnule faraon.
Un tub de silicon ajunge la un acvariu ca al meu?
Nu mai vreau greseli.
Cum sa pun acel fir de undita? si cand trebuie scos ,sau ramane acolo.
Sa pun unul sus si unul jos la lipituri sau unul la mijloc?
E bine sa daca il strang cu dres?
L-am desfacut pentru ca am incercat sa il tensionez un pic tragand cu mainile si apar mai multe bule cand e in tensiune, iar inauntru nu era inca uscat .
Va rog sa imi dati un sfat cun sa il fac sa nu imi mai apara acele bule.
Eu cand l-am facut prima data am strans cu o chinga speciala pentru 4 colturi ,cam tare,iar dupa ce am desfacuto la 2-3 zile au inceput acele fisuri .
Cu ce trebuie sa il leg sau cat trebuie sa il strang?
Am vazut la cineva ca il leaga cu ciorap tip dres ,in partea de sus si in partea de jos,e ok?
Fundul l-am facut dublu cu un geam de 8mm si unul de 6mm.
Poze cu acvariul si problema discutata.
Ce ziceti?
Am sa fac o poza maine ,ca am aparatul acasa si acvariul la servici.
 
Forum Index » Profile for valyy_dvd » Messages posted by valyy_dvd
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com