Message |
|
Bayek wrote:Chiar foarte interesanta discutia si ar merita un topic separat, nu trebuie sa amestecam lucrurile. Pentru ca si in acest topic avem ce sa urmarim.
Mai adaug si eu paie pe foc: solutiile de decontaminat/declorinat apa de robinet. Citeam pe niste forumuri imperialiste ca cele mai bune metode de declorinat sunt pastratul apei minim 24 de ore si… vitamina C. Iar conditionerii de apa ar fi ultima metoda, din cauza chimicalelor din ele.
Iti place mult sa pui paie pe foc
Eu unul sincer nici nu mam documentat despre asta de ce : Simplu de ce sa stau cu apa pe undeva în bidoane daca niste oameni de stinta au creat un produs care ma ajuta în aceasta situatie.
Acei oameni înainte sa lanseze un produs au f?cut teste sau specializat pe asa ceva (doar pe asa ceva) ma refer la produse de calitate si cunoscute. Asa ca cumparat probat ,testam si vedem .
Folosim mai departe sau nu?
Daca face ce are de facut produsul si nu am alte probleme îl folosesc mai departe.
În principiu pe fiecare produs este scris ce are si cu ce se mananca.
Exemplu care zic eu ca e bun pentru mine cel pu?in.
Daca Doctorul îmi prescrie un medicament îl iau nu ma pun eu sa ma documentez pe internet despre el nus doctor
|
 |
|
Ariath wrote:Frumos covor de cuba :). Si imi place mult si moss-ul cum arata ( eu am renuntat sa mai pun moss ca imi e lene sa il curat :D dar il admir la altii :P ).
Multumesc mult , ce am observat la acest skape , circulatia apei mai buna acvariu stabil nu se mai prinde deloc mizeria în el.
Nu lam curatat de la începutul skapeului 2.
La primul skape il curatam saptamanal :lol: .
Am crezut si eu ca voi renunta la el,dar gasind echilibrul la bazin se pare ca nu se mai umple cu mizerie.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Foarte bine arata, bravo! 
Multumesc mult slabutule, nu ?tiu de ce nu imi iasa pozele bine din apropiere iasa întunecate.
|
 |
|
Fadds wrote:
EverSad wrote:Ce bacterii sunt alea din bidonul da' PetShop, care contin "bacterii ajutatoare/de start a bazinului?
Un alt subiect controversat, daca intru in el nu mai termin  mai bine nu.
Incerca o prescurtare
|
 |
|
Salutare , un mic update:
Bazinul este oficial stabil, de la ultima postare nu ma-am mai atins de el. Îl admir zi de zi.
Hc cuba se dezvolta peste asteptarile mele, cere tuns cam la 2 saptamanani.
Din pacate Fauna dorita va mai trebui sa a?tepte deoarece bazinul tine provizoriu Fauna din cel mare.
Schimburi de apa voi face la cerinta bazinului , testand apa saptamanal.
|
 |
|
Nu ma deranjeaza, pana la urma sunt lucruri informative pe care greu le gasim pe Internet.
Si daca jurnalul meu are cat mai multe informati cu atat mai bine.
Acum depinde si de cine vrea sa le asimileze si cine nu
Eu citesc cu drag
|
 |
|
Foarte frumos arata.
Dar biroul arata cam gol fara mai 2 3 bazine
Zic si eu
|
 |
|
Bayek wrote:Dupa un timp, cand incepi sa aspiri substratul, nu incepe acel praf de carbune sa se imprastie in acvariu? Si cu ce efecte asupra mediului biologic? E un experiment interesant, chiar sunt curios cum o sa iasa.
Nu vad de ce asi aspira fundul bazinului unde este acel praf,plus vor fi saci peste el .Praful va oferi bazinului ce are de oferit .
Idea este sa merg cat mai natural ,bazinul sa fie un colt al naturi unde natura isi face singura treaba.
Uneori intervenim noi în natura si asa stricam ciclul ei.
Sincer si eu sunt foarte curios cât de bine va merge experimentul.
|
 |
|
EverSad wrote:Are filtru extern pentru siguranta. (la inceput)
Daca "treaba" merge bine, dispare filtrul extern.
Nu nu va disparea ,va ramane. De ce crezi ca va disp?rea? Filtru extern are si el rolul lui ca în orice bazin .
|
 |
|
Se pare ca nu sunt bun la exiplicati, iar pana sa pot eu raspunde a raspuns domnul Dan . Cred ca sau lamurit unele lucruri .
De acum mergem înainte cu tupeu
|
 |
|
Bayek wrote:Probabil colegul Samy vrea sa evite supra-filtrarea. Dar tot nu ne-a lamurit cu lemnul carbonizat. Misterul se mentine…
Corect bine explicat. Imi place,se pare ca tiai facut temele
Cu lemnul carbonizat am spus mai sus ,este un experiment . Din documentari etc. Inca nu ma pot pronunta pana nu experimentez ?i observ exact ce va face. Deocamndata ma abtin
|
 |
|
alinutz80 wrote:Bafta cu noul proiect, suna tare bine!
Nici eu nu inteleg faza cu carbunii (lemnele arse)...dar poate iexista o explicatie  Exista una pe care nu o pot explica asa de bine  sa spunem ca este un experiment din documentari . Pe scurt
Este o adaptare , cea mai saraca metoda de fertilizare a pamanturilor mai putin bogate in acvaristica. Care sper sa ma ajute un viitor.
Plus ca nu inteleg de ce nu adaugi materialul filtrant Eheim substrat in filtrul extern si il pui in acvariu....dar ok.
Pentru ca consider ca nu este nevoie ,cred ca siporax isi va face treaba la acest skape. Una peste alta de ce sa folosesc un material filtrant de calitate mare care probabil in viitor imi va face probleme ?i sa nu folosesc ceva simplu cu care ma pot descurca pe viitor.
Vreau sa experimentez cea ce am invatat pe parcurs
|
 |
|
Salutare dragi colegi , dupa cum bine stiti acvariu de 160 l l-am golit si pregqtit pentru acest nou skape care doresc sa il fac dupa un skape care lam vazut la cei de la Green Aqua.
Ce voi folosi :
Lampa : Chihiros wrgb 2
Dragonstone de la skapeul vechi.
Tropica soil pudra.
Puntin lemn carbonizat praf pe fundul acvariului si bucatele micute prin substrat.
In partea cea mai inalta al skapeului voi adauga pe fundul bazinului un filtru micut de 400 l pe ora .
Pe fundul acvariului voi pune 15 kg pietris 8-16 mm impartit in 15 saculeti mici,si 5 saculeti de medi filtrante din canistra veche : eheim substrat pro si eheim substrat.
Hardskapeul unde am ramas blocat de 3 zile  va merge între 3 si 8 saptamani fara plante. O ciclare corespunzatoare apoi voi planta.
Plante:
Micranthemum sp. Monte Carlo
Mosses:
Riccardia chamedryfolia
Fissindens Fontanus
Crypts:
Cryptocoryne wendtii kompakt
Cryptocoryne Parva
Filtrare: Oase biomaster 250 cu sera siporax
Tin sa multumesc la Dan Dumitru pentru ajutor acordat pana acum si de acum incolo.
Are omul niste explicati te lasa cu gura apa
Las cateva poze cu progresul de pana acum  adica aproape nimic
|
 |
|
Salutare bine ai revenit. Chiar de nu te stiu din ce ai scris pana acum pari foarte promitator
Narcis : asa stiam si eu ca dragonstone nu influenteaza, tinand cont ca am avut 30 kg în bazin fara nici o influenta , cred ca le încurci.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Cred ca tine de tehnica de sifonare si de cat plantezi si replantezi
Probabil , eu nu prea am sifonat substratul asa mult ,dar de replantat plantat doar de 3 ori.
|
 |
|
Dup? cum stiti am avut un an tropica si merg tot pe tropica,nu am observat acest fenomen sa se sfarme. Acum daca liliacu nostru baga ciocanu în bazin
|
 |
|
Bayek wrote:Iar imi dai de lucru… si ziceam ca stau cu mainile uscate o perioada. Trebuie sa ma duc la AA, acvaristi anonimi
Eu nu tiam dat am zis doar o optiune  Mai ai optiunea sa pui pe alcineva sa fac? asta asa nu te uzi tu
|
 |
|
Circulatia apei va fi mai buna,vei avea o rotatie a apei complecta.
|
 |
|
Lemon wrote:spor cu noul proiect
Multumesc
|
 |
|
Sunt mai multe motive. Pe care nu gasesc motiv sa le enumar.
Daca fac ce vreau sa fac se va merita
|
 |
|