Message |
|
Daca am golit bazinu mare am mutat locatari aici,pana voi decide ce fac  A schimbat complect aspectul bazinului.

|
 |
|
Multumesc mult pentru ajutorul acordat si sustinere.
A venit momentul sa ma despart de acest frumos skape, din mai multe motive.
Voi incerca alceva......

|
 |
|
luci1974 wrote:multumesc,da asa mai merge,am sa ma axez pe beta,otocinclus si creveti,sper sa nu am probleme cu beta sa vaneze creveti
Eu am dat exemplu doar, daca mergi pe varianta asta . Betta creveti amano, si ceva netrine pentru alge.
Daca vrei si ceva decor mai multi poti adauga mai tarziu niste creveti usor de intretinut.
Betta ataca pui de creveti in unele cazuri,.ai mult atunci cand sunt flamanzi.
|
 |
|
 Salut, daca te-ai fi interesat putin ai fi stiut ca : melci si ottocinclus ti sau recomandat pentru a avea o echipa de curatenie,cea ce este esential in acvariu( alge ,resturi etc) nu cred ca le vei curata tu sau neoni.
Neoni daca iei atentie sa iei cei pentru nano( is mici si nu cresc mari ) . Recomand si sa citesti putin de cati litri de apa are nevoie o vietuitoare in acvariu.
La 25 l asi merge pe un acvariu frumos plantat si un peste betta ,pe langa o echipa de curatenie (netrina, creveti amano) .
Bafta
|
 |
|
Bayek wrote:E o vorba, cu bani poate oricine
Asta e un bazin low tech, va trebui sa gasesc solutii fara gadgeturi suplimentare.
Cam da .
Dar mai e o vorba : fara bani nu avea asteptari mari in acvaristica
|
 |
|
Bayek wrote:In bazinul de pesti am pH 7, dar cu CO2. Aici as vrea macar un 7.5.
Mai faci o investi?ie
|
 |
|
Na ca bou sunt  Doream sa editez postu si am dat replay la postarea mea
|
 |
|
La tine abia acum putem zice ca sa ciclat,stabilizat acvariul. Topirea plantelor se poate datora si amoniacului, asta in caz ca nu era inca ciclat. In si outul eu leasi pune una langa alta  . Plantele dupa parerea mea sunt pozitionate incat nu se vedea acea frumusete de lemn . Am vazut in spate la lemn o planta cu frunze subtiri aia normal asi fi puso pe mijloc. Cele cu frunze inalte si late care sunt pe mijloc si respectiv in fata sunt plante pentru background (spate) . Este doar parerea mea.
Bafta .
|
 |
|
Bayek wrote:Foarte fain arata gazonul la tine, excelent. Tin minte ca si Gabi C folosea tevi de inox la minunatiile lui de acvarii. Arata foarte bine asa.
Multumesc, da asa este si el folosea si inca foloseste. Din pacate a emigrat
Tevile de inox le am de la primul skape . Acolo nu au dat deloc bine,se pare ca in acest skape arata destul de bine
|
 |
|
alinutz80 wrote:Bun bun, fain arata!
Jmechere in si out urile lea de Inox 
Multumesc mult
|
 |
|
Salutare oameni buni vin si eu cu un update.
De cand am pus lampa chirios schimbare mare pe plante , la fel si filtrul face treaba extraordinar de buna.
Am renuntat momentan la la in out de sticla ,cele de inox fac o treaba mai buna plus nu vad mereu depunerile pe ele  asa nu ma mai pun sa curat o data la doua saptamani in si out  .
Cuba se intinde bine, am mutat bonsaiul in acvariu mare pana ce prinde gazonul in spatele lui . Problema nu ajungea destula lumina acolo si nu crestea nimic. Dupa ce repun bonsaiul si nu rezita gazonul in acel loc voi adauga o roca  . Cam atat momentan.
Am facut si o poza imediat dupa mentenata si tuns,nu prea calitativa.
|
 |
|
Salut, pai sa le luam pe rand. Sunt si eu la inceput dar din ce am invatat eu.
Filtrarea nu este adecvata pentru bazinul tau, nu se vede asa bine dar am inpresia ca ai putin sol pentru acele pante nu au unde sa isi intinda radacinile. Lumina 8 ore continu ,cu rasarit apus undeva la 60 la suta intensitate deocamnadata , difuzorul de co2 mi se pare colmatat nu da voie bulelor sa iasa cum trebuie. In acelasi timp curatat bine solul ,pietrele afara spalate in soluti sa scapi de bba ,plantee taiate care au bba si care sufera.
|
 |
|
Din cate am inteles renunta la lupta cu algele, a precizat ca revine in jumatate de an cum va arata bazinul
|
 |
|
Te inteleg ,dar nu renunta  .
Rabdare ,documentare si incercare.
Cel mai inportant este sa gasesti acum echilibrul intre ,filtrare lumina si co2.
|
 |
|
luci1974 wrote:multumes la toti buni sau rai,din pacate nu putem fi doar buni,mai exista si cite o alga si printre noi,fie ea alba sau neagra
Sa fie bine la toata lumea. Daca vrei chiar sa inveti acest hobby frumos.
Deschide un topic la coltul incepatorului cu : poza bazin detalii bazin(filtrare substrat ,plante ,lumina, medile fitrante fauna etc)
Asa vei primi sfaturi ,bune si rele dar care te vor ajuta pe viitor sa intelegi cu adevart ce este acvaristica.(un colt al naturi ,cat mai natural si placut ochiului) .
|
 |
|
EduardB wrote:Buna seara.
Ce aveti acolo, este o reactie normala a lemnului in bazin neciclat. (mai ales...)
Nu este daunatoare.
Este recomandat sa lasati natura sa isi faca "treaba".
Va dispare de la sine, in 4-6 saptamani.
LE: substratul ala albastru, chiar imi place. (sunt curios ce o sa mai puneti in acvariu pentru consonanta psihedelica in sensul cromaticii)
LLE: si ceva setari la gramatica, ar fi necesare.
Tati ,eu ti-am mai spus ca nu esti pentru lumea asta
Greu te prinde cineva  esti prea rapid
|
 |
|
Salutare , da se poate .
|
 |
|
 Foarte frumos ,felicitari ai un bazin de invidiat
|
 |
|
Clar Eheim
|
 |
|
alinutz80 wrote:
Samy wrote:Multumesc de raspunsuri,cu botia mai greu nu prea am la cine dona aici(Austria) probabil merg pe mai cativa asasini. Dar am o retinere ii prea vad prin subtrat pe actuali si mai scot cate o planta
Amu scot......e ok...baga acolo inca 5 asasini si te scapa de aia de substrat, nu poti fi cu toate. Plantele (daca le scot) le bagi inapoi si asta e.
Si la mine geophagusii imi muta nisipu la greu si mai ies din plante, dar le bag inapoi cand am chef si timp.
Am inteles sefu sa traitiii
|
 |
|