[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Nu inteleg cum te ajuta plasa la curatenie.De care e , cum arata , ce faci cu ea mai exact ?
Poti cicla cu sanitari,insa depinde de care sunt.
La ciclare gresesti.Cand amoniacul e 0 incepe episodul 2 din ciclare,si anume transformarea amoniacului in nitrit,care e la fel de toxic pentru vietati.Abia cand si nitritul ajunge la 0 si se pastreaza asa mai multe zile la rand poti aduce crevetii.De-asta ti-am zis sa iei si test pentru nitrit.
Sunt xipho din ce vad eu,iar femela mare va face iar pui in curand probabil.Insa e imensa saracuta pentru acvariul ala si pare tare trista Plange dupa o casuta mai mare si spera sa ii indelinesti cea mai mare dorinta cat mai curand.
Iti cumperi botia sau melci asasini ?
Iti mai trebuie si test de nitriti pe langa cel de amoniac . Adica test NO2. Nisipul ce dimeniuni are ? Plasa pentru ce ? Vrei perete cu moss ?
Filtrul ala intern nu stiu cum e dar ai grija sa nu traga crevetii si puii lor.S-a discutat recent despre dezavantajele filtrelor interne mici pe forum...uite aici de exemplu http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9319.page (vezi ca e un post de-al meu mai lung ).Termometru ia unu din ala resun , o chinezarie...dar sa fie intern.Benzile alea externe is niste aiureli.
Dupa ce termini de citit sa ne spui cum vei face ciclarea
Bine ai venit!
Pentru creveti ajunge un acvariu mic de 20-30 litri si un burete bolborositor pe post de filtru , conectat la o pompa de aer.Sau un filtru cascada cu un burete mic pus pe teava cu care trage apa din acvariu,ca sa nu traga si puii de creveti.Insa ai grija,crevetii sunt foarte sensibili la nitriti,amoniac si cupru.Deci va trebui sa ciclezi intai acvariul cam o luna de zile inainte sa pui crevetii daca vrei sa iti traiasca.Citeste tot ce gasesti despre ciclare si revino cu intrebari daca nu intelegi ceva.
Multa bafta!

LE Uite aici despre ciclare , primul articol : http://www.acvariu.ro/generalitati . De asemenea iti recomand sa-l citesti si pe al3lea!
Daca esti din Bucuresti sau Brasov .... in Hornbach au acvarii ieftine de exemplu.Scrie la profil de unde esti te rog!
Ok, hai sa iti explic altfel.In acvariul ala nu poti tine vivipari.E mult prea mic pentru el.Pestisorii aceia vor muri intr-un final,plantele la fel daca nu au ce le trebuie.
Un acvariu mai mare va fi mai USOR de intretinut pentru ca , cu cat ai mai multa apa , cu atat sunt mai putine sanse sa se umple cu toxine si sa moara pestii.E ca si cum ai locui tu intr-o grasoniera de 1 m pe 2 m patrati si ai aerisi doar 1 data pe saptamana.Nu te-ai sufoca ? Nu te-ai muta intr-o casa mai mare ? Macar 2 camere! Asta isi doresc si pestisorii tai acum,sa le oferi spatiu sa respire,sa inoate,sa se simta si ei altfel decat s-ar simti un om la inchisoare.
In concluzie,daca vrei sa traiasca pestisorii, un acvariu mai mare este obligatoriu.Sau ii dai pe toti si iti cumperi un singur mascul betta si il il tii in acel acvariu.

Sunt si hranitoare automate pentru acvarii,sau da poti ruga un prieten sa vina sa hraneasca pestii daca pleci mai mult de o saptamana de acasa.
Humbert Ai gresit exemplul...trebuia sa alegi unul cu scadere,nu cu adunare! Mai multa atentie la detalii pe viitor

Mihai ai capac la acvariu ?
Ai facut post la donatii ??? Ia incearca.Eu zic ca vor fi doritori.Daca nu aici,incearca si pe celelalte forumuri de acvaristica.E pacat sa chinui pestii aia imensi in acel acvariu minuscul.
Eu am eleocharis parvula si imi place foarte mult acest gazon.Creste si destul de repede,nu este foarte pretentios,are o culoare frumoasa si ...chiar arata a gazon,a iarba asa
Incalzitoarele vechi NU au termostat,am si eu 3.Daca e din ala nu-l folosi,e prea dificil.Vei cumpara unul cu termostat cand te decizi cati litri va avea acvariul care il cumperi.
A scris si omul ce s-a priceput...era la munca probabil si s-a grabit Fii si tu mai intelegator
Bine ai venit!
Fa niste poze la pestisori,posibil sa fie xipho sau platy.
1.Va trebui sa iei un acvariu mai mare pentru pestisorii pe care ii ai.
2.Cumpara de la un pet-shop o mancare de la Hikari,JBL,Sera,Tetra...deci firme cunoscute.
3.8-10 ore pe zi aprinsa lumina.PLante naturale sunt?
4.Tot de la petshop.Incazitorul il iei dupa ce cumperi acvariul,in functie de cati litri de apa va avea.Te sfatuiescc sa mergi pe un acvariu de minim 60l,va fi mai usor sa mentii pestisorii in viata daca e mai mare.
Nilsen wrote: si treci pe la "despre noi"...o mica prezentare nu strica

Pai este la "despre noi"
Toate plantele sunt rezervate pana luni.
Acicularisul are 30 cm la mine ...
Bineinteles ca in poza poate fi oricare din cele 2 plante.Insa nu ai de unde sti daca verdele ala nu se datoreaza cumva pozei,iar in realitate e mai inchis Eu i-am recomandat-o pe cea mai putin pretentioasa din cele 2.
Eu zic sa uiti de riccia in primul rand.Ca gazon e pretentioasa,vrea lumina puternica si Co2.Mossul iar nu stiu cat va sta avand in vedere ca ai pleco si nici nu va arata a gazon.In schimbi poti incerca cu planta din prima poza,nu e asa pretentioasa...se numeste Marsilea Hirsuta.Sau mai poti incerca si cea din a2a poza,insa nu stiu cum se comporta fara Co2.Se numeste Eleocharis parvula.
Si mie imi place cum arata,mai ales in ultima poza Ai 2 lampi de veghe pe cinste acolo
Tu esti culmea, sincer.Folosesti acea seringa sa aduni mizeria de pe substrat,o plimbi pe deasupra substratului,foarte aproape,in timp ce apa curge.Va trage si murdaria cu ea.Daca nu merge asa poti sa legi un betisor de seringa,iar betisorul sa fie putin mai lung decat seringa(cu 1 cm de exemplu).Cu betisorul vei rascoli mizeria de pe substrat,iar ea va fi trasa o data cu apa prin seringa si prin furtun,in galeata.
PS Sa mai ziceti ca n-am rabdare

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: