[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ReBella
Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Nu conectezi nicaieri Tragi cu gura apa prin furtunasul ala , jos intr-o galeata.Ca si cum ai schimba apa. Clar ?
andreic wrote:Atentie ca face ravagii.

Adica decicleaza ? Sau la ce te referi In prospectul lor vad ca scrie ca filtrele biologice pot ramane in functiune...dar nu suna prea convingator
Nu seamana cu absolut nimic de aici ? http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
Incearca te rog sa faci o poza cu macro care sa fie focalizata...Ma mir ca a trait pana acmum saracutul
DA.
De ce aveai temperatura aia imensa?
Poate daca pui un anunt la cumparari in care sa zici exact ce servicii doresti sa achizitionezi...se va oferi cineva din Bucuresti sa te ajute.Contra cost sau....cine stie Nu stiu cum va suna anuntul , probabil ceva de genul " Doresc sa inchiriez acvarist competent si genial, care sa fie in stare sa-mi faca o instalatie de schimb apa la picatura si un acvariu + suport astfel incat sa nu-mi gasesc mobila plutind cand ajung acasa"
Dincolo de gluma, nu e o idee rea sa pui un anunt.Se vor sesiza cei care sunt in stare sa faca asa ceva si te vor cauta.
NU schimba toata apa! Faptul ca il ai de mult timp nu e un motiv ca sa faci asta.Mai bine schimbi 25% din apa zilnic timp de o saptamana , cu apa declorinata si la aceeasi temperatura.

LE Pai si nu poti aspira resturile de mancare si excrementele ?
Cu placere si ma bucur ca esti multumit de cahizitie.Daca ii pui buretele pe teava de absorbtie a apei va trebui sa-l speli bine si destul de des...eu de exemplu il spal de 2 ori pe saptamana,sub jet de apa la robinet.Insa e mult mai usor sa fac asta decat sa curat toata canistra 1 data pe luna sau chiar mai des probabil.Plus ca astfel nu deranjez deloc bacteriile nitrificatoare din canistra,ceea ce este un avantaj enorm.
Da, in capat , insa mai lasi putin loc intre capatul tevii si capatul buretelui.Canistra o am din martie si am curatat-o doar 1 data,recent.Sunt persoane care le curata si mult mai rar,insa eu am multi pesti care fac mizerie destula si n-am cum
Bine ai (re)venit
Sper sa iti iasa un acvariu super , ca sa fim invidiosi
In primul rand esti sigur ca nu e o ruptura mecanica ? In acvariul meu foarte bine plantat guppy isi mai despica cozile cand se fugaresc prin boscheti Isi mai pot agata cozile si in alte decoruri si in aparatura.
Uite linkurile , noroc ca le-am mai pus pe un forum si le-am pescuit repede de acolo

http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=74275
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=19920
http://www.cichlid-forum.com/articles/diy_auto_water_changes.php
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=71419&page=2
http://www.monsterfishkeepers.com/forums/showthread.php?t=123422
http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/diy-aquarium-projects/29066-continuous-water-change-system-3.html

Pe mess am timp de pierdut si mai mult de 10 min, doar ca ma tem ca nu iti voi putea explica la fel de bine cum vei intelege citind ce ti-am dat.Ai si poze acolo...Plus ca si eu inca ma documentez,nu stiu tot si pe de rost despre schimbul asta de apa,insa tare mi-l mai doresc si eu
Iti pot da niste linkuri despre schimbul de apa la picatura daca doresti...Nu este un aparat care face asta , e ceva ce vei construi tu sau mai bine un acvarist care se pricepe.Linkurile sunt in engleza , le pun aici daca esti interesat.Insa va trebui sa ai rabdare sa citesti si sa intelegi.Se merita daca te gandesti ca scapi de schimbat apa manual.
Bine ai venit.
Discusii poate ar merge cu scalarii si neonii (daca nu-i mananca).Insa preferabil sa tii singuri discusii si intr-un acvariu fara substrat daca ii iei pui.Iar tetrazonele n-au ce cauta cu restul pentru ca sunt pesti destul de agresivi si-i ciupesc.Fiind incepator te sfatuiesc sa renunti la discusi.Au anumite cerinte si sunt mai greu de tinut.Ar fi pacat sa dai banii pe ei si sa-ti moara.
Apoi inaltimea acvariului e prea mare,te-ai gandit ca lumina nu va ajunge la fundul acvariului decat daca pui metal-halide de exemplu ? Presupun ca vei vrea si plante naturale in el,nu? La fel nu vei ajunge nici tu cu mana la fundul bazinului,in spate de exemplu.Crezi ca 20 cm iti permit sa te apleci peste geamul din fata al acvariului ?
Apa nu poti s-o schimbi mai rar decat daca ai un acvariu foarte bine plantat si cu cativa neoni de exmplu,ca pesti.Insa si in acel acvariu va trebui sa improspatezi apa destul de des.Nici un filtru nu te scuteste de asta si nici nu mareste perioada la care vei schimba apa.Insa un schimb de apa la picatura ti-ar rezolva problema.
In concluzie genul e acvariu inalt,in perete,este foarte greu de intretinut,mai ales daca esti incepator si nu stii exact de ce are nevoie.Eu zic sa micsorezi inaltimea la 60 macar...vei aveam cam 50 coloana de apa si cred ca vor fi ok tuburile T5.Deasupra lui lasa vreo 30-40 cm liberi,ii poti masca foarte usor cu o usita care se ridica in sus cand ai nevoie sa umbli in acvariu.Usita o poti face astfel incat sa para continuarea peretului sau ce vei avea tu acolo mai sus de acvariu.
Si mai e o problema : daca vrei sa se vada bine acvariul din ambele parti(fata si spate) va fi dificil de decorat astfel incat substratul,plantele,buturugile,etc. sa se vada bine din ambele camere.
Gandeste-te la toate astea si nu te complica inutil...trebuie sa iti iasa ceva frumos si cat mai usor de intretinut,ca sa ai satisfactii de pe urma acestui hobby.Altfel te vei plictisi probabil si e pacat.
Rotala rotundifolia (red) - 7 fire
Saggitaria subulata - 1 planta + 2 pui
Limnophilla aromatica (red) - 4 fire
Marsilea hirsuta - ~10 cm liniari
Cabomba furcata (red) - 5 fire
Echinodorus bolivianus - 1 planta + 3 pui
Rotala wallichii - 13 fire
Hydrocotyle leucocephala - 1 fir
Micranthemum umbrosum - 15 fire
Najas guadalupensis (graminea) - 2 fire
Didiplis diandra (red) - 12 fire
Bacopa monnieri - 1 fir
Pistia stratiotes - ~50 plantute
Limnophila sessiliflora - 2 fire

Pret pentru tot pachetul (nu se dau separat) : 60 ron + taxe de transport .
Ti-a dat Andreic un link pe pagina 2 ... de ce n-ai intrat pe pagina producatorului sa citesti acolo ? Iata ce scrie :

"JBL Florapol

Long-term nutrient substrate concentrate

* Mix with substrate and cover with a layer of washed ground-covering when setting up a new aquarium.
* Contains all the essential plant nutrients such as iron and clay. Acts as a nutrient depot, absorbing surplus nutrients or releasing them as required.
* Effective for minimum 3 years.
* Does not contain the algae nutrients phosphate and nitrate.
* Difference to JBL AquaBasis plus: JBL Florapol is mixed with the floor covering material, AquaBasis plus is already mixed and ready for use."

Citeste mai ales ultimul rand
Culte pozele La fel si culorile plantelor!Cam asa arata si ale mele, prosepinaca si stellata...insa didiplisul se inroseste cand ajunge la 5 cm de luciul apei.Stiu ca vrea inca un tub , insa momentan nu-l pot adauga ca nu-l am Ma mai gandesc daca ii fac pe plac sau nu
Sper si eu sa nu mai curga,insa daca tot picura eu zic sa-i mai dai o sansa si mai umbli prin el,poate se inchide mai bine capacul si clemele si nu va mai curge.Eu prima data cand l-am montat 2 sertare nu vroiau de nici o culoare sa se pupe intre ele ,deci capacul se inchidea dar cu greu si mi-am dat seama ca ceva e in neregula.Cu foarte mare greutate am reusit sa fac un sertar sa intre in celalalt si apoi s-a inchis fara probleme capacul , la fel si clemele
Daca tot nu vrea si nu vrea...vorba colegului, il duci la garantie
Uita-te la acvariul prezentat de si care are substrat Florapol. Poate te razgandesti si-l incerci Aici acvariul : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7114.page
Acum e Ferropol ? Mai sus ziceai Florapol
Mie personal mi se pare inutil sa dau mai multi bani pe Aqua Basis cand Florapolul e mai ieftin.Asta daca ai de unde lua pietris ieftin.Daca nu...oricum va trebui sa cumperi si pietris destul ca sa pui deasupra substratului fertil.Deci mare economie nu faci cumparand Aqua basis.Insa daca tu il vrei pe acela e ok, eu incercam doar sa te ajut sa faci o mica economie.Bafta cu acvariul!

Forum Index » Profile for ReBella » Messages posted by ReBella
Go to: