| Message |
|
|
|
Otocinclus afinis, daca despre asta este vorba, nu depaseste 5 cm. Doar ca si astora le place in grup, le trebuiesc bazine cu volum mare de apa(minim 50-60 litrii) si o apa curata.
|
 |
|
|
Asa imi place si mie, sa faci un setup si sa-l ai mai multi ani  . Mai schimbi o planta, mai bagi o creanga, dar nu o iei de la 0 iar. Niste puntius titea merg iarasi bine acolo, au un rosu superb, se asorteaza la fix  .
|
 |
|
|
|
Pai daca ai vazut si crezi ca e suficient, da-i drumul si incearca. Personal sunt de parere ca nu e important doar sa vezi ca plantele tale rezista, poate chiar o perioada mai lunga, ci sa le vezi cum arata ele la adevarata lor valoare. La fel si cu anubiasul, nu stiu de ce multa lume are impresia ca aceasta planta nu are nevoie de fertilizare si lumina, asiguarandu-i aceste doua elemente (eventual si co2) te vei bucura de o planta extraordinar de frumoasa.Poti incerca si cu anubias, cauta anubias nana petit daca retin bine denumirea, are frunzele cat o moneda de 1 ban. Mai este si Anubias coin, are frunzele aproximativ cat o moneda de 50 bani si face niste flori frumoase si verzi.
|
 |
|
|
|
La lumina aia, nu faci gazon si nici cu plamtele rosii nu o sa-ti iasa. N-am citi chiar tot, insa ar fi bine sa te mai documentezi si singur, vad ca ti-au mai raspuns colegi.
|
 |
|
|
|
Poate incerci sa le combini, ca sa ajungi unde vrei. Pui un procent de 10/100 de roca, restul shirakura, poate iti iese cum vrei. Din cate retin, cred ca userul "liniste22" avea niste shiracura red bee la vanzare.
|
 |
|
|
Si eu am un hemigramus deformat de vreo 2 ani si nu are nimic, baga in el ca spartu'. Cat o trai, o duce boiereste  .
|
 |
|
|
|
Schimba linistit apa. Poti face si o aditite de bacterii pentru filtru, in cazul in care ai sau poti achizitiona. Scoate plantele artificiale si gaseste-le alt loc, insa nu in bazin. Spor!!!
|
 |
|
|
|
M-ai omorat cu crevetii aia, au o culoare super.
L-ai mai intrebat pe cel care ti-a vandut semintele, poate le-a incurcat cu altele si aflii ce specie ai. Hygrophila nu e, seamana dar nu e.
|
 |
|
|
|
Stai relaxat, filtrul se va coloniza. Nu lasa volumul pe out la maxim, spraybarul sa fie indreptat spre suprafata, ca sa faca o usoara valuire a apei, pentru schimbul de gaze. Da normal la pesti sa manance ca si pana acum.
|
 |
|
|
Super bazinul Bogdan. Ce plante de suprafata ti-au facut flori, eu am o ceratopteris de vreo 60 cm si nimic  . Ceva detalii, prezentam si noi bazinul, poze cu floricelele  si nu numai. Cu stima, Narcis.
|
 |
|
|
|
Ai verificat sonda ?, recalibreaz-o eventual. Fa un test separat de ph, testele de ph sunt ieftine.
|
 |
|
|
Posibil, insa nici unii nu sunt pentru bazinul lui, loaches poate fi chiar mai lung decat bazinul  .
|
 |
|
|
|
Inca nu am desfiintat acest setup, am repopulat cu red cherry si cam atat. Bazinul a fost neglijat multa vreme, mi-a fost greu sa fac schimburie de apa, asa ca nici nu prea am mai fertilizat o perioada destul de indelungata. Schimburile de apa si ele au fost facute foarte rar, insa nu au fost probleme din cauza aceasta. Crevetii se inmultesc la greu, deci nu sufera. Lumina a ramas la fel, 120w la un bazin de aproximativ 60-70 litrii net actual. Urmeaza sa modific oarece, sa plantez partea dreapta cu HC, scot plantutele de suprafata si mossul. Voi baga si foarfeca, curatenie probabil, ma asteapta o zi grea (cand voi avea mai mult curaj)
|
 |
|
|
|
Probabil sistemul lui imunitar a cedat mai de mult, a rezistat cat a putut. Acum ai grija de restul, ai facut ce s-a putut pentru a-l salva, dar nu a fost sa fie.
|
 |
|
|
|
Tin sa-i dau dreptate lui Bobi si sa nu fiu de acord cu afirmatia lui Geani. Bacteriile care ajuta la bunul mers al bazinului se afla in mediile de filtrare din filtre si in substrat. De la schimbul mare de apa poti modifica ph'ul, temperatura, kh, gh..etc, insa nu vei decicla. Riscul la schimburi mari de apa sunt in general diferentele de temperatura ale apei si ph.
La sifonarea adanca si totala a substratului, scoti si bacteriile care ajuta la echilibrul bazinului, de aceea este indicat sa nu aspiri tot odata, sa nu intrii foarte adanc la sifonare. Substartul se alege cu o granulatie potrivita, astfel incat sa nu permita detritusului sa se strecoare in profunzime, astfel va fi mai usor de aspirat la suprafata.
La bazine cu pesti care fac multa mizerie, e bine sa ai o filtrare pe masura, astfel incat la o sifonare mai mare a substratului sa nu fie destabilizat bazinul.
|
 |
|
|
De uscat nu se vor usca, nu au cum, doar sunt in apa  . Pe eticheta lor, daca o mai ai, indicatia era N/T, T cu siguranta este terariu. Nu stiu ce inseamna N, pe restul plantelor, inclusiv pe anubias coin cumparat de mine era trecut doar N. Chiar am intrebat fetele de acolo, au zis ca nu stiu, le-am intrebat din ce areal vin iar raspunsul a fost bomba: din pungi de plastic, ieri le-am primit. Asa ca, mi-am luat anubiasul si le-am lasat la fel de relaxate  ).
|
 |
|
|
Fitonia e planta ornamentala de apartament, nu m-am incumetat nici eu sa o cumpar, cu toate ca le-am vazut in petshop si erau superbe  . Chiar sunt curios cat vor rezista in apa. Este posibil sa fie aduse pentru terarii, insa la noi comertul cu plante lasa mult de dorit.
|
 |
|
|
Plantutele vad ca se dezvolta frumos, gazonul se intinde, dar parca-i lipseste ceva. Poate ceva crengute ar imbunatati aspectul sau ceva de culoare  .
|
 |
|
|
|
Cel mai bine il populezi cand no2=0
|
 |
|
|
|
Iar nu-s de acord cu ciclarea fara plante. In cele 3 saptamani, plantele au timp sa se acomodeze, sa-si intinda radacinile, sa se stabilizeze putin. Daca tu o sa le plantezi dupa ciclare, iar zapacesti substratul , fiind la inceput plantele o sa mai iasa din substrat, le vei pune iar...etc. Ce dreac, uita-te putin le youtube cum se planteaza un acvariu, vezi acolo cum se taie radacinile la diverse plante inainte de plantare, cum se aranjeaza, cum se pune apa, iti va fi mai usor sa intelegi.
Nu iti dau un link, dar iti dau un sfat: substratul fertil din primul link ales de tine este ceva usor de intretinut, nu trebuie sa il acoperi cu alt substrat, nu se va amesteca cu altceva la replantare, iti va fi mai usor. Sunt mai multe modele de astfel de substrat de la mai multe firme, iti alegi ce te coafeaza pe tine la banuti, culoare sau altceva,
|
 |
|
|