[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: narcis
Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Cu un lucru nu as fi de acord cu colegul Radu, punctul 6. Daca vrei plantute, care sa le plantezi in substrat( nu anubias, microsorum, moss sau plante de suprafata) eu as recomanda un substrat fertil, dupa cum ii spune si numele, ajuta la fertilizarea plantelor, la sanatatea lor, te vei obisnui cu el, pe viitor vei avea o vedere mai larga. Nu toata lumea da gres din prima, acum depinde de tine ce alegi. O zi buna, Narcis.
Stai relaxata, totul se misca, dar mai incet in acvaristica. O sa-ti raspund la cateva nelamuriri ale tale: carbonul elimina si taninul din apa, dar nu lasa apa alburie, acea tenta de alb sunt bacterii, se vor aseza incet la locul lor in filtru si in substrat. Din cauza ca ai sifonat bine substratul si ce ai mai facut pe la filtru, ai o deciclare partiala. Pentru moment, schimburile mici de apa ajuta, dar si rabdarea. Spor in continuare!
Salut. Deocamdata lasa-l asa, nu ingramadi prea multe plante si pietre sau lemne, o sa-ti fie mai usor la curatenie. Referitor la intrebarea cu prefiltrul, nu vei lua ciclarea de la cap, va continua fara nici o problema. Pestii mai pot astepta, cam 3 saptamani de cand ai pus filtrul in functiune. Nu populezi din prima la maxim, cate 2, 3 sunt suficienti, pana ajungi la cat suporta bazinul tau. O zi buna, Narcis
Nu ai nevoie de teste la nivelul acesta. O bula/sec e ok, iar test de fier nu ai nevoie sa folosesti .
Parerea mea este ca nu are rost sa incerci cu 2 perechi de ramirezi, ai mari sanse sa nu se inteleaga, rezulta stres, boli, nervi, tratamente s.a.m.d. O singura pereche va avea mai mari sanse sa o duca bine. Mare grija cu ei, daca nu au o apa curata, nu o vor duce mult.
Intradevar, matrixul este mai bun decat siporaxul, dar daca nu suprapopulezi este foarte buna si alegerea ta.
Eu folosesc un perfuzor pentru aclimatizare, indiferent ca sunt pesti sau creveti. Nu stai sa completezi mereu sau altele, ma orientez dupa volumul de apa. Cand se mareste de 3 ori fata de cum i-am pus initial cu apa lor, stiu ca totul e ok si pot sa-i mut. La creveti o picatura/sec, la pesti maresc la 2, chiar 3.
Salut. Daca vrei sa il faci singur, fa o poza la capac. In general, se poate umbla la droser, il schimbi si gata. Daca ti se pare prea complicat, orice electrician va sti sa iti monteze acel droser.
Gazon cam greu, e mare distanta pana la plante. In rest, merg echinodorusi, valisneria, criptocorine, anubias,asta asa la prima strigare.
Te rog sa ne spui si noua, daca se poate, ce substrat(din ce l-ai facut) este cel folosit de tine, la sugestia acelui domn. Asa vom putea si noi sa ne prelungim viata la un acvariu si sa nu mai schimbam asa de des substratul.
Arata a columnaris, uita-te pe jbl hospital si vezi daca seamana cu ce ai tu acolo. Daca e asa, atunci incearca si niste teste, probabil apa nu e tocmai ok. Clar si schimburi de apa ar fi recomandate.
Eu am 2 in sufragerie, unul de 80cm in lungime, altul de 100 cm, pe acelasi perete dar in colturi opuse. Parca ar merge unul mare, de vreo 2 metrii, ca sa le uneasca), chiar ieri am aruncat pastila si nu am avut nici o reactie negativa inca(nu stie ca am vorbit serios). La capitolul filtrare, cea mai buna alegere este filtrul cu volumul cel mai mare, sa intre cat mai mult material filtrant. Debitul il reglezi la iesire cat vrei tu. Renunta la ideea de filtru intern, nu mai e la moda.
Spirohehol este pentru flagelate,n-ai nevoie tu. Spirulina e alga. Lumina e ok asa cum o ai acum.

PS. Tu cauta ceva vitamine, nu medicamente, eventual ceva natural daca gasesti.
E posibil sa se refaca,in mod normal ii isi va reveni, insa nu cred ca a avut doar finrot la cum arata. Incearca sa il bagi putin si la perfuzii, ceva vitamine ar fi foarte indicate, gasesti cu siguranta ceva la petshop sa bagi in apa. In cazul in care mai apare puf, sau nu intinde normal aripioarele, ori alte semne ca nu e ok, mai bagi un tratament. Eu am bagat un tratament la niste scalari, unul nu mai manca de cateva saptamani, era vai de el. L-am tratat cu spirohexol, dupa prima saptamana a inceput sa manance, le dau vitamine saptamanal si sper sa scape definitiv. Ca fapt divers, medicamentul a fost peste 50 lei, iar un scalar maricel si frumos e undeva la 12 lei in petshop. Totul e sa vrei, pentru ca de multe ori iti iese.
Tare poza cu televizorul, ma uit la ea de ceva vreme. Pe timpuri, cand inchiriam ca nebunii cate un video pentru o zi, aveam un tv opera din asta pe lampi, era rezerva la un Diamant. Facea fata cu brio batranelul, avea niste culori, mai ales dupa primele 3, 4 filme).
Schimb o caserola mare de inghetata plina cu moss, cu diverse din acvaristica. Nu ma trimiteti la posta romana ca nu ma duc. Anunt valabil fix 2 zile, pana pe data de 10. 11. 2016 inclusiv. Se poate si dona moss, cu conditia sa veniti sa il ridicati personal. Posibil sa contina si un melc, doi ramshorn blue sau pui de red cherry. Mossul este curat, fara alge.
Salut. Din pacate, informatia cu 20 neoni in 30 litrii de apa nu este concludenta, este chiar total neindicat sa te iei dupa ea. Unui peste la dimensiunile celor care ii ai tu,ii trebuiesc aproximativ 2l de apa la un cm. Fa un calcul ca pestii vor creste si aflii cam pe unde te aflii in momentul actual ca suprapopulare.
Pestii tai au gris, exact cum ti-au spus si colegii mai sus. Scoate crevetii de acolo si creste temperatura, crevetii in general se tin pe la 22-24-grade.
In cazul in care nu i-ai dat, ii iau eu. Melci iti pot da ramshorn albastru, moss cat poti duce), chiar si ceva pui de creveti daca vrei.
Daca ti se pare ca ai lumina suficienta, uitandu-te in spatele bazinului, lasa asa cum e acum. Insa daca ai impresia ca buturuga estompeaza din lumina, da drumul si la celalalt neon sau fa-le sa mearga 2in partea spate si unul in fata. Cat despre plantele din spate, n-ai ce astepta. Taie si replanteaza, daca varfurile sunt prea mici nu e o problema, pana se mai maresc le plantezi in fata unde ai mai mult loc si mai multa lumina. E de durata, insa asa le poti resuscita. O alta varianta, le scoti si le reinlocuiesti, asta in cazul in care nu mia ai rabdare.
Eu zic sa te opresti din a mai mari doza de feropol, dozezi destul de mult acum, chiar vroiam sa-ti zic sa o mai micsorezi treptat.
Salut. Da drumul si la celalalt neon de pe spate si cam atat. Lasa-l sa stabilizeze. Eventual, plantele de pe spate le tai si replantezi, daca vezi ca au probleme in partea de jos(prea subtiri, se topesc..etc).
Nu e nevoie sa treci pe feropol, mareste putin doza de micro doar.
Eu folosesc feropol si feropol 24. Acestea doua sunt suficiente, nu mai e nevoie de profito sau ferum de la EL.

Forum Index » Profile for narcis » Messages posted by narcis
Go to: