[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Cel mai bine astepti ,incerci etc asa inveti dupa acea treci la drastice . Si la inceputul nou vei sti deja unde sa nu mai gresesti.
Dar de unde sti ca ai valori prea mari? Faci teste?
Ce teste faci?
Cat ai no2 si no3 plus amoniac?
Fa un experiment , baga mana in bazin si usor cu podul palmei faci faluire deasuora la substrat dar usor incat sa ridici mizeria de pe fundul bazinului. Mizeria o urmaresti cum se plimba in bazin unde se aseaza o trage filtru etc. Asa vezi si cat de bine iti circula apa in bazin.

Filtru extern de ce sa te trezesti cu balata? Iei ceva de incredere si gata ,pe viitor si un co2 nu e complicare din potriva iti va usura unele probleme (algele) ?? printro aditie de co2 corecta si lumina vei intra mai greu in alge decat asa cum esti acum.Plus benificile pentru plante alte culori alta crestre

Deci team pus pe ganduri

Ps: Bazinul arata bine in poze deci merita sa incerci alte variante deoacamndata poate usor salvezi, ia si niste plante cele mai ieftine inalte si bagale in bazin cu tot cu ghiveci,cateva saptamani.
Lumina 6 ore maxim pe zi ,fara pauza si la intensitate undeva la 60 la.suta daca ai controler. Schimbul de apa poti si 30 la suta face ,la fiecare schimb de apa cureti bine algele periuta dinti si tragi direct in furtunul cu care scoti apa.
dan.pavelescu wrote:N-ai gasit pe nimeni sa te ajute cu cateva pastile de eritromicina?

Din pacate nu ,Austria e cam greu
Romania nu am foarte multe cunostinte
dandumitru wrote:
este profesional cu mici greseli, dar care se pot trece cu privire acum, oricum se vor vedea efectele mai tarziu !
Va arata bine !

Pot sa intreb care sunt acele mici greseli? Nu de alta dar sa stiu la ce sa ma astept pe viitor , nu sa fiu luat prin surprindere si sa folosesc acel pistol
Si un mic update, mai continui o saptamana cu carbo dupa acea opresc sa vedeam daca mai apare sau nu,in caz ca apare voi lua in calcul un nou restart si daca fac asta si un nou skape.
Deocamnadata cyanobakteria sa oprit din dezvoltare chiar sa retras putin.
Nu cred ca e rau sa cred in miracole
Am facut si putina ordine intre Vallisneria sa fie o circulatie mai buna a apei si lumina sa patrunda mai bine peste tot.
dandumitru wrote: Cu multa placere !
Ce sa faci cu pistolul ?
Nu ai nevoie de el in acvaristica, sau este o moda noua !

Pistolul sa ma inpusc cand nu inteleg ceva ( sunt foarte capos ,cand ma pasioneaza ceva trebuie si vreau mereu sa gasesc cele mai bune optiuni ,le gasesc si pe urma aflu ca nu erau cele.mai bune asa ca ma inpusc )
E chiar ideeal un pistolul in acavristica ,cand asimilezi prea multe si probabil gresite sau pe langa poc si ai scapat
@dandumitru, incep sa devin stresant .Asta de obicei cand am de unde invata
Asi mai avea o nelamurire,desigur pentru mintea mea bolnava si poate pentru viitor.
Daca este sa dau un restart eu sau alti acvarisiti,si ne lovim de cate medi filtrante si ce medi avem nevoie cum procedam?
Am o canistra cu 5 sertare ,ce fac cu restul de sertare ? Goale sau adaugam bureti?
Uni au cate doua filtre aceai ce fac? Unul cu bilogic si unul cu bureti sau?
Is greu de cap si de acea si asemenea intrebari
Hybrid wrote:Va referiti la chestia gen panza de care spuneam, ori de celalalte alge care sunt pe acolo?
Am BBA, staghorn si posibil si green dot algae.

Nu stiu ce sa mai fac sincer sa fiu...

- am omorat punctual BBA cu carbon insa tot apare inapoi
- am redus mancarea
- am redus lumina
- mai nou am bagat de o saptamana Algexit si au inceput sa-mi dispara algele verzi de pe pietre (daca stau sa ma gandesc prima oara cand am vazut panza din aia a fost imediat dupa Algexit)

La flow-ul apei pana mi-am luat plante plutitoare a fost tot timpul pe maxim Tidal 35, teoretic muta apa grupa mare...
De cand cu plutitoarele (Salvinia/red root floater/) l-am dat pe minim ca sa nu le faca varza pana se maresc; ideea fiind ca sper ca plutitoarele sa traga din apa orice exces, astfel incat sa scap de alge.

Pana mea, nu stiu ce sa mai fac cu algele p#$! sincer sa fiu, sper ca odata ce se dezvolta destul salvinia si floater sa se rezolve incet incet problema.

In general mam referit ,ti-am citit tot tipicul si vazand toate pozele se vede clar ca nu ai o circulatie optima a apei. Si lipsa co2 se observa deoarece ai atatea alge .
Trebuia sa iei ceva plante easy ieftine si sa le pui in bazin cu tot cu ghiveci pana se dezvoltau ale tale . Ajuta mult ciclarea si probabil nu aveai atatea alge . Acum la cate alge ai asi da un restart dar inainte de asta incearca sa rezolvi: Circulatia apei,eu zic ca un filtru extern era mult mai bun . Eu am eheim experience 150 la un bazin de 50 l .
Co2 neaparat, daca mergi pe acealeasi plante .
Iei ceva consumatori de alge ,netrina si ottocinclus. Si poate scapi fara restart.
Si atentie mare ,mentenanta curatare etc.
Dacca ai si cyanobakteria atunci e si mai grav .
Faza cu filtrul aceala ca muta apa la greu mie greu so cred ,ai in anunite poze mizerie pe frunze depuneri care nu ar avea ce cauta acolo daca aveai circulatie buna a apei.
Eu cred ca pe fundul bazinului nu prea ai circulatie mai deloc.
Bafta si numai bine
Salut, clar ai probleme cu circulatia apei.
dandumitru wrote: Nu este lucru usor .
In primul rand, tu trebuie sa alegi mediile de filtrare biologica care nu favorizeaza si care nu fac denitrificare.
Cantitatea de medii filtrante biologice se poate aprecia doar dupa ce bazinul va fi ciclat, si va incepe stabilizarea bazinului , stabilizarea bazinului inseamna nu numai ce se intampla in coloana de apa si in filtru, trebuie sa ai in vedere si substratul, si acela trebuie ciclat, apoi sa faci teste sa vezi unde esti cu concentratia de NO 2 si NO 3 , apoi apare incarcatura biologica, fauna si hrana aferenta , stop, teste , vezi unde te afli cu NO 2 si NO 3, incepi sa plantezi ( in mod normal de la aceasta etapa trebuie sa ai plante curate ca lacrima, cu creste armonioasa si cursiva, culori crude, si radacini in coloana de apa , nu plantezi masiv, si incepi cu plante care au consumuri mici de nutrienti, pana aici nu fertilizezi decat Fe, CO2, lumina ( aici este o mare problema, trebuie moderat si intens ) CO2 este esential pentru stabilizarea PH-ului, apoi teste, vei observa ca nu mai ai NO 2 si probabil o sa scada vizibil si NO 3, de aici in colo este mai complicat putin pentru ca va trebui sa mentii o balanta intre NO 3 organic si NO 3 anorganic, fara a mari cantitatea de medii de filtrare biologica cu cat va creste suprafata plantata se va mari si volumul de plante , va creste si consumul de nutrienti si va trebui sa fertilizezi cu NO 3 , sau NPK , dar tu trebuie sa stii in fiecare moment cat ai NO 3 organic si cat anorganic.
Deci nu vei sti niciodata cat mediu de filtrare biologic va trebui sa pui in canistra, dar vei invata sa apreciezi. Din start la bazinele plantate nu trebuie sa alegi mediul filtrant care are suprafata foarte mare de filtrare, la tine , era suficient un sertar de siporax si unul de roca vulcanica, sau doua de siporax , sau trei de roca vulcanica, in niciun caz JBL substrat pro doua sertare.

Mi-am dat comanda la pistol

Multumesc mult pentru explicatie
Raman dator
dandumitru wrote:Intrebarile nu mi se par deloc stupide !

In cele sapte luni ai avut totul OK pentru ca nu aveai incarcatura maxima de bacterii nitrificatoare in mediile de filtrare, dupa ce mediile de filtrare au ajuns la saturatie a inceput sa apara denitrificarea, adica nu mai au nitriti si se consuma nitrati.
Aitia de NO 3 vine din fertilizare, tu nu fertilizezi ?

Ok incep usor sa inteleg ,dar sa ma si bag mai tare in ceata
Feritilizez o data pe saptamana tropica premium doza minima recomandata. Si am avut si pauze unde am facut cateva experimente.
Fara Co2 4 saptamani, si altadata am experimentat fara fertilizant 2 saptamani . Nu stiu daca este normal dar pe teste nu sa vazut diferenta. Plantele cresteau putin mai lent.
Eu credeam ca din cauza acelor experimente a aparut bacteria.

Acum sa mai pun o întrebare, in trecut am cautat mult dar nu am g?sit cat Material biologic se pune in canistra .
Inainte sa adaug materialele biologice am citit mult si intrebat din stanga in dreapta ,de acea am si pus roca vulcanica un sertar jos peste siporax un sertar ,doua sertare de eheim subtrat pro si un sertar este cu burete.
Cum invat pe viitor sa orice filtru voi folosi inpartirea materialului filtrant pentru bazinul respectiv.

Daca nu este prea mult deranju

Multumesc

Edit Imi place mult cat se creaza asemenea discuti ,asa invat si mai mult si bine. Plus lucruri noi mereu
Va Multumesc mult pentru rabdare si explicati (cate o data abia le inteleg deoarece sunt totusi incepator),acum sunt foarte in ceata .
Incerc sa adresez 2 intrebari fara suparare dar nu imi iasa ceva la calcul
De ce aceste 7 luni am avut plante frumoase si acvariu stabil? Ce e drept am avut alge dar minimal care incet au disparut.
Si cum adaug aditie de no3 ,de unde ati constant asta?
Ma scuzati daca vi se par stupide indrebarile dar pentru mine sunt foarte inportante ,asa invat. Cred eu
Nici nu stiu ce sa va raspund,nu sunt in masura din cauza ca nu am experienta,iar cea ce mi-ati scris ma pune tare pe ganduri .Din perpectiva dumneavoastra am prea mult material filtrant? De ce dumnezeule nu am gasit nici o informatie despre asta nu inteleg
Un lucru il stiu sigur no3 il am la0,5 .
Teste facute la picatura plus betisoare, testele le-am repetat 2 zile . Si cu lampa aprinsa si cu ea stinsa seara.
Celelante teste sunt toate in parametri.
paradoxx wrote:Ce as vrea si eu sa am comunitari la mine nu razbesc ca am doi asasini si cand le e foame, se dau jandarmii la ei. La ciclide nu mai zic, au fost inghititi cu totul. Nici macar cei de substrat nu razbat. Vezi ca asasinii nu deranjeaza plantele decat daca ai melci de substrat.

Am.avut in trecut asasini si stiu ca ma trezeam cu plantele prin bazin . Pana nu prind radacini nu prea am incredere sa bag niste asasini
Salut, daca tot am dat restart la bazin din lipsa de ocupatie am dat restart si la bonsai. Spre surprinderea mea nu a fost mizerie sub smocurile crescute
Dar mam pricopsit cu melci comunitari plin de ei . Din pacate inca nu pot baga asasini deoarece imi vor deranja substratul si plantele
O sa rog sotia sa ii pescuiasca
Salut si bine ai venit in lumea magica a acvaristici.
Cand ai intrebari nu Evita si punele,mereu sunt oameni cu experienta aici care iti vor raspunde.
Bayek wrote:Eu il am pe asta
https://animax.ro/curatator-acvariu-dennerle-gravel-cleaner.html

Nu cred ca e mare diferenta intre diametrele tuburilor, nu merita sa-mi bat capul. Aspir cam jumatate de acvariu la un schimb de apa, e ok.

Il.am si eu ,si pe cel mic si pe cel mare, si da este o mare diferenta de la cer la pamant . Daca ti-am recomandat am facuto pentru ca le folosesc pe amandoua si stiu cum sunt.
App. Am peste 15 aspiratoare de substrat in pivinta
Chiar de sunt la inceput am probat multe.
Fadds wrote:Acum probabil e prea tarziu, dar pe viitor poti incearca sa mentii 22-23 grade. Bacteriile vor fi defavorizate, plantele avantajate. Si vei avea mai mult oxigen dizolvat.

Cei de la Green Aqua ziceau intr-un video ca mentin acvariile la 22 grade (cand nu e vara).

La.mine cam greu,asta insemnand sa scad si caldura in casa la 19 grade cu doi copi mici greu. Momentan termostatul de pe calorifer este setat la 22 grade ,in bazin sunt 23 . Sunt anumite perioade unde urca la 26 .
Deci undeva aici variaza între 23 si 26 . Incalzitor nu folosesc .
Vara am.ventilatoare puse si sunt setate la 23 grade.

Din ce am inteles pana acum , este ca plantele consumau prea mult nitrat ,asa probabil mam si picopsit cu aceasta bacterie. Urmeaza o supraveghere ampla si teste zilnice sa vedem ce voi reusi
Inca vreau sa incerc si sa nu renunt ,totusi este o provocare care o acept cu drag ,Daca nu asta e trecem mai departe
26 grade
dandumitru wrote:Aaaa !
Conspiratie ?
Acum am descoperit si trebuie sa citesc de la prima pagina ca sa pot sa spun o parere, dar ce vad este de top, este profesional cu mici greseli, dar care se pot trece cu privire acum, oricum se vor vedea efectele mai tarziu !
Va arata bine !

Nu cititi de la inceput
dandumitru wrote:Este cel mai greu episod , cea mai grea incercare prin care poate trece un acvarist, ciano-bacteria. !
Nu vreau sa te dezamagesc, dar trebuie sa stii ca in 90% din cazuri nu se poate scapa de ia , iar la restul de 10% se scapa doar daca bazinele sunt atent supravegheate si se simte starul incipient de dezvoltare al ciano bacteriei. ANTIDOTUL CEL MAI EFICIENT ESTE clorul, renunti la plante, pui un litru de clor clasic la 50 litri de apa, cu toate instalatiile active 24.00 h in functiune si apoi un restart de la 0 .
Nu mai incerca chimicale ca nu are rost, obisnuiestete cu ideea de a o lua de la zero cu medii de filtrare noi si nu foarte sofisticate, este suficient sa ai in canistra sera siporax un litru pentru 100 litri de apa, in cazul bazinelor plantate, mai mult de atat, orice mediu de filtrare biologica duce la la supra filtrare si implicit la eliminarea NO 3-iului organic din bazin, apoi faciliteaza dezechilibre, printre care si aparitia ciano bacteriei .......

Multumesc mult de raspuns, nu ma dezamagesc deloc pentru mine este un pas in fata de a invata din greseli . Daca nu scap in 2 saptamani de ea iau in considerare un nou inceput , si daca tot voi face asta probabil si un nou skape

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: