Message |
|
multumesc kmol .. in scurt timp dupa ce am postat aberatia aia (acum o vad ca pe o aberatie) .. si probabil in timp ce raspundeai tu , eu am studiat putin pe aici rubrica de catfish putin mai atent .. si am aflat pana la urma la ce sunt folositori "sanitarii" care de fapt sunt SAE , Ancistrusi si Otocinclusii . HALESC ALGELEEEE .. fiecare specie la randul ei mananca anumite alge .. uffff .. nu vrea sa va deranjez intre`una cu intrebari stupide .. dar vreau sa invat , incet dar sigur
LE .. si observ ca pe langa cele 3 "soiuri" enumerate de mine mai sus mai sunt si Cory .. si ohoooooooo o gramada 
|
 |
|
Ai dreptate ca sunt clasici neonii .. dar am spus ca inca nu sunt decis .. asta ar fi pe prim plan daca nu ma hotarasc la altceva .. desi imi bate mintea si la acei Hemigrammus bleheri .. ramane de lamurit atunci .. depinde ce toane am cand o fi ciclat acvariul .. sa vad cum il "visez"  ) .. pana una alta vreau sa ma lamuresc .. eu de cand eram mic si avea 'al batran acvariile stiam ca "sanitarii" mananca resturile celorlalti pesti .. respectiv fecale .. dar acum ca stau toata ziua cu ochii`n acvariul meu .. nu mi`se pare ca e chiar asa  ) deci ma gandesc ca ori cu ei .. ori fara ei .. e cam acelasi lucru .. nu ? ... si chiar daca ar fi asa cum stiam eu cata mizerie pot sa faca 10 -15 pesti de talia neonilor ?  )
|
 |
|
Si eu sunt incepator dar stiu cu siguranta lucrul asta .. Intr`un bol apa se cam incalzeste iar carasul este un peste care prefera apa mai rece .
Daca vrei sa faci cadou un bol cu un peste cumpara un betta .. sigur se va simti minunat la temperatura ridicata a apei din acel bol .
|
 |
|
In legatura cu vietuitoarele acvariului dupa ce il voi cicla .. inca ma gandesc daca sa tin un banc de 10 - 15 Paracheirodon innesi si niste creveti .. cu toate ca despre creveti nu stiu absolut nimic dar pana amenajez acvariul si il ciclez am timp sa ma documentez .. inainte de asta vreau sa ma gandesc cu ce pesti vreau sa il populez .. oricum in il nu vreau sa tin decat o singura specie de pesti relativ mici care sa umble in bancuri . Fac rau daca nu vreau nici un peste "sanitar" ?
|
 |
|
Nu aveam de gand .. Asta imi lipsea , pietris colorat  ) . Eu ma chinui sa invat ceva acvaristica adevarata , nu am nevoie de scoici , un castel , plante din plastic si un caras .. Multumesc pentru raspuns Giany .. inca o intrebare .. cam cat de gros ar trebui sa fie stratul de pietris care vine peste JBL Aquabasis . Ca am de gand sa pun in cantitate substantiala dar ma gandesc ca daca pun prea mult nu mai ajung radacinile sa se hraneasca din substratul fertil si il pun degeaba .. nu ?
|
 |
|
Sa continui cu o nelamurire . Maine ma voi duce sa imi cumpar substrat fertil si m`am hotarat sa cumpar JBL Aquabasis .
Am inteles de la alber ca daca imi cumpar si JBL Manado pentru stratul de deasupra substratului fertil nu va sta in coline . As putea sa pun in loc de Manado niste pietris de granulatie 2-3mm pentru a realiza acest efect ?
|
 |
|
Raman vesnic indatorat pentru sfaturile date in legatura cu substratul si fertilizarea , acum inteleg cat de cat . Voi asculta sfatul si o sa merg pe aceeasi linie ( substrat si fertilizator ) .
Am uitat sa imi cer scuzele de rigoare pentru ca am pus topicul asta unde nu se incadra .. si daca tot suntem la coltul incepatorului si nu se supara nimeni pentru ce postam aici mai am o intrebare care ma macina rau ..
Sa presupunem ca as lasa iluminarea non stop .. sunt ferm convins ca asta nu face bine in primul rand pestilor .
Sunt curios care sunt efectele unei iluminari non stop
|
 |
|
Am inteles .. hai ca am facut treaba azi la munca .. am vorbit cu voi de cand am ajuns .
Macar m`am lamurit in privinta substratului , dar din moment ce alber a spus ca aceste plante pentru iwagumi nu se hranesc din masa apei nu voi rezolva nimic cu un fertilizant care se toarna in apa . Aveti niste propuneri pentru fertilizator ?
|
 |
|
Am inteles alber .. eu am auzit de un anume Mando de la JBL care ar fi destul de bun am vazut prin multe posturi cel putin aici .. sau pot gasi ceva mai bun decat mando la pret acceptabil ?
|
 |
|
Pai vezi .. asta ziceam cand ceream sfatul .. stiu treaba cu nisipul foarte fin ca nu circula apa si radacinile plantelor vor putrezi .. de asta am si spus ca acel nisip va fi doar pentru a da o oarecare forma peste acel strat de nisip pun pietris de 2 - 3 mm in jur de 3..4..5 cm ? nu ajunge acel strat de pietris de deasupra nisipului pentru a se dezvolta radacinile ?
|
 |
|
Multumesc pentru intelegere alber .. Ideea mea ar fi urmatoarea .. crezi ca o planta cum as vrea eu pentru covor ar putea sa se extinda pe fundul bazinului daca in loc de substrat sa folosesc doar nisip peste care sa adaug un strat de pietris de granulatie 2-3 mm ? Rolul nisipului de sub pietris fiind doar ornamental , sa pot fixa in el pietrele cum le vreau si pentru a inalta unele zone exact cum spuneai si tu acele coline pe care oricum le aveam in cap > 
|
 |
|
Si iti multumesc pentru speciile de plante enumerate printre randurile tale in care "ma certai" .. voi cauta pe goolge sa vad si eu cum arata aceste plante si cam care ar fi cerintele pentru o buna dezvoltare a fiecarei dintre acelea mai sus mentionate de tine
|
 |
|
Ok alber .. am inteles ca tine in mare parte de "ochiu`" meu cum il voi aranja acest aquascape .
Cand am cerut ajutor nu am spus ca vreau sa`mi ziceti voi mura in gura tot la modul ia`ti d`aia .. ia`ti daia .. pune`le asa si baga apa in acvariu . Sunt perfect de acord cu tine .
In momentul in care am spus ca merg pe mana voastra si ca am incredere in aceasta comunitate ca ma va invata numai de bine ma refeream la faptul ca ati putea sa`mi dati si voi niste sfaturi : care ar fi un substrat acceptabil raport calitate/pret , o planta cu cerinte nu tocmai pentru avansati si asa mai departe .
Nu ma astept sa vina nimeni la mine sa`mi faca acvariul dar niste indrumari de la voi cei care sunteti mai avansati si ati incercat probabil mai multe modele de substrat , ati incercat si diferite plante , diferite moduri de iluminare , filtrare si toate cele.
Daca sunt incepator in ale acvaristicii si mai ales nou in aceasta comunitate nu inseamna ca sunt si batut in cap , nu inseamna ca nu m`am documentat ce si cum se face , nu inseamna ca astept totul de la voi , am citit si eu diferite articole ca nu imi este greu sa dau search pe minunatul google , dar pur si simplu vroiam sa aud niste pareri de la oameni cu mai multe cunostinte in domeniu , niste profesionisti unii din voi
|
 |
|
Dolly .. multumesc pentru raspunsul tau .. mare ajutor .. exact asta aveam nevoie  ) .. omule .. am citit de 1000000 de ori multe lucruri despre iwagumi .. daca citesti cu putina rabdare primul meu post ai sa observi ca eu ceream indrumari pentru a face totul sa mearga ok . Adica ce specie de planta ar trebui sa folosesc pentru "covor" ce fel de iluminare sa imi pun incat sa fie indeajuns sa creasca planta .. ce fertilizant ar trebui sa folosesc .. ce substrat ar trebui sa imi cumpar , s.a.m.d
|
 |
|
Salutare .
Am achizitionat inca un acvariu pe care as vrea sa incerc un "iwagumi" . Dimensiunile acvariului sunt 60 cm (lungime) x 35 (inaltime) x 30 (latime) .
Ati putea sa imi dati niste sfaturi de la a-z ? (substrat , ce planta as putea gasi pentru "covor" sa fie relativ usor de crescut , iluminare , fertilizare )
Vreau sa merg pe mana voastra , am incredere in voi ca va iesi bine daca va ascult .
Multumiri anticipate
|
 |
|
Am urmat sfatul Andreei si cu toate ca tratamentul e abia la jumatate deja am alti pesti ... functioneaza 100 % si cred ca a inceput sa se si cicleze acvariul
|
 |
|
Stiu ca prin aerare te refereai la o pompa .. cand imi schimb incalzitorul voi cumpara si o pompa sa o am acolo ca e benefica in unele situatii . Filtrul la fel si eu .. extern .. dar nu am mai avut ce sa recuperez  .. tre` sa imi completez "gashca de neoni" sa am iar 10 . Vad ca de cand sunt doar 6 parca s`au cam imprastiat prin acvariu` , nu mai sunt chiar un banc , atunci cand erau 10 stateau grupati
|
 |
|
Eu nu prea pot sa dau filtru la maxim .. Din 10 neoni .. ce`i drept erau cam mici cand i`am cumparat .. mai am 6  )) .. asa ca am reglat filtrul la jumate sa nu`mi mai manance neonii
|
 |
|
Am mai citit despre cresterea temperaturii apei pe niste topicuri pe aici , am si incercat asta dar spre surprinderea mea se pare ca incalzitorul care a venit la pachet cu acvariul meu .. scrie pe el max 60 L deci ar trebui sa faca fata dar l`am reglat la 34 de grade si tine apa in 27 .. mai mult nu urca .. vreau sa`mi iau zilele astea alt incalzitor
|
 |
|
Si la mine s`au vazut imbunatatiri in prima ora .. deja nu mai erau nici apatici pestii dar daca arata si se simt mai bine nu vreau sa ma culc pe o ureche ca s`au vindecat si ca nu mai am gris in apa .. Mersi de indrumari @coana_andreea
|
 |
|