[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ovidiucol
Forum Index » Profile for ovidiucol » Messages posted by ovidiucol
O bomba nu te va tine o luna .. iar filtrul il vei schimba cand crezi ca e necesar .. dupa o perioada de timp se colmateaza si da .. el trebuie indesat acolo . eu cand il bag pe furtun il invart intre degete pana se miscsoreaza in diametru apoi il bag pe furtun
nici .. mai ales ca la mine merge calculatorul non stop si crede`ma .. galagia lui acopera tot ce se aude de la acvarii
Intrebarea asta mi`am pus`o si eu candva dar nu am considerat ca merita sa deschid topic pentru ea .. mi`se pare o treaba foarte simpla sa schimb apa din numaratorul de bule de fiecare data cand refac bomba .. iar in loc de piatra de aer te sfatuiesc sa folosesti un filtru de tigara pentru ca scoate bule mult mai fine si prin urmare are o eficienta mai mare decat acea piatra
De insurat nu sunt insurat si cand doarme prietena la mine nu o deranjeaza galagia pe care oricum nu o face deloc acvariul de langa pat .. si pe langa asta mai am 2 acvarii la mine in camera
Stiu ca le pot folosi .. ideea e sa le si gasesc . Duminica ma duc la pescuit si sper sa gasesc ceva pe balta .. daca nu gasesc salcie ondulata macar niste copaci cazuti in apa .

PS - sper sa nu dati cu pietre in mine ca imi place si sa pescuiesc
Am inteles , multumesc pentru sfat
Nu am deloc vietuitoare si nici nu intentionez sa bag ceva in el cat de curand in afara de crengile care sunt pe drum .. mai am de fiert la ele si eventual incerc sa le schimb de asta nici nu ma grabesc , sper sa gasesc intr`un final niste crengi de salcie ondulata
E colantat pe ambele laterale .
Pe perioada ciclarii e de ajuns sa schimb 20 % din volumul apei o data pe saptamana ?
Ar fi bine daca as gasi sa cumpar rama de jos de la un acvariu in genul Eheim aquapro 100 , parca alea sunt de 100x40 , dar nu cred ca gasesc pe nicaieri .. alea din cate stiu nu se vand separat
au .. stii ca asta vroiam nu ? .. multumesc pentru atentionare
initial vroiam sa am rabdare pana vineri cand imi vine lampa si sa dau drumu` la tot odata .. da nu mai aveam stare . am fixat suportul de care o sa prind lampa pe spatele mobilei si am bagat apa in acvariu , asa mai scutesc niste zile la ciclare
Si acum ceva mai actualizat
E prima oara cand vad topicul tau si vreau sa spun ca sunt ... impresionat e exagerat de putin spus . Felicitari , mult succes si ape limpezi in continuare
PS - promit ca de maine ma uit zilnic la acvariul tau pe camera )) am incercat acum dar e bezna
Tocmai am venit de la Shopping @ Hornbach , exact ala este pietrisul pe care l`am luat . un sac de 25 kg de culoare deschisa , si autocolant negru .. deja am dezlipit autocolantul albastru si in clipa asta spal geamurile exterioare ale acvariului sa ii trag o lipeala neagra
Lemnele sunt crengi de corcodus
pai lumina nu am deloc la acest bazin .. pentru pozele de mai sus am pus capacul de la bazinul mic . lampa va fi un home made si o primesc goala .. ma rog nu chiar home made ca nu o pot face home , am o cunostinta care poate suda cu argon cred nu stiu exact metoda si denumirile dar imi face din aluminiu o "tava" de 100x20x10 (Lxlxh) in care urmeaza sa pun ce lumina vreau si daca tot plec de la 0 m'am gandit ca cea mai buna metoda pentru raze solare ar fi spoturile
fundalul sigur il schimb cu unul negru .. momentan e asta ca asa am cumparat acvariul . in legatura cu plantele oricum nu aveam de gand sa bag nimic dar cautam ceva specii de plante de suprafata , ma mai documentez sa vad ce as putea gasi sa se preteze pentru biotop amazon sau rio negro .. lumina am de gand sa o fac prin spoturi sa pot realiza un efect precum al razelor solare (multumiri lui pomi , de la biotopul lui m'am inspirat )
Vreau sa il fac ori amazon ori rio negro , despre amazon m`am documentat in mare parte dar nu gasesc prea multe informatii despre rio negro , iar in el vreau sa tin 6 alenquer discus + un banc de vre`o 15 - 20 caracide dar nu m`am horarat daca sa tin neoni sau Hemigrammus bleheri . in momentul de fata Hemigrammus bleheri parca imi fac mai tare cu ochiul .. si daca bag dinastia va trebui sa fie amazon
doar de 4 ori astazi ca m`am chinuit cu o oala .. nu stiu cat se intelege din poze dar acvariul e mare .. 100 cm lungime .. 40 inaltime .. poate asa iti dai seama cam care sunt dimensiunile crengilor . maine sunt calare pe situatie .. tai un butoi de tabla in care sa incapa crengile cu totul si il urc pe aragaz
Substratul sigur va fi de culoare deschisa iar plante nu vor exista deloc insa pietrele erau undeva si in mintea mea .. sa vad daca gasesc si in realitate pietrele pe care le`as vrea .
In legatura cu lemnele , initial ma gandeam la poza 2 dar m`am gandit mai bine si parca da impresie de aglomerare prea mare si m`am gandit sa incerc si alte variante si sa va cer si voua parerile
scuze .. nu incapea a 4`a poza in primul post

Forum Index » Profile for ovidiucol » Messages posted by ovidiucol
Go to: