[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ovidiucol
Forum Index » Profile for ovidiucol » Messages posted by ovidiucol
mersi pentru sfaturi . corect , greu cu asteptarea . mai am de asteptat pana poimaine pentru co2 si nu mai stiu ce sa mai fac .. deja visez cu ochii deschisi )
Gata am vazut care .. m`am si documentat putin , cred ca e exact ce am nevoie )
Multam`
Ma intereseaza ceva permanent . inteleg ca nu imi spune instant care e situatia in apa dar banuiesc ca o face daca de exemplu bag prea mult se inroseste sau ma avertizeaza cumva iar cand scad incepe sa indice inspre verde .. nu ? cu respectiva intarziere de o ora sau doua
Mersi .
Cu instalatia de co2 am rezolvat`o . poimaine cumpar un sistem complet de la marian4232 si un pachet de plante ce urmeaza sa mi`le trimita ReBella cand are timp .
O problema cred ca o sa fie faptul ca nu o sa am ph controller , cel putin nu momentan .
Ma poate indruma cineva catre un test co2 permanent sau ceva asemanator ?
De ieri a intrat o turma de 30 de neoni in decor si am inceput fertilizarea .. inca sunt amator , am inceput usor cu ferropol si ferropol24 .
Pe langa asta vreau sa cumpar o instalatie co2 . am inceput deja cautarile
Gasesc un coleg de preferat din bucuresti care sa ma ajute cu niste marsilea hirsuta , contracost evident ?
Nu ma grabesc deloc la pesti .. poate peste vre`o luna sa cumpar un banc de neoni sau rummy nose si poate o pereche de discusi pe viitor daca reusesc vre`odata sa fac acvariul cum vreau si vad ca merge bine
Ca planta pentru gazon ai putea incerca marsilea hirsuta , iti spun din ce am citit si eu pe net ca este relativ cea mai "usoara" planta de tip gazon
Salutari .
Revin dupa o pauza ca de obicei , am strans toate celelalte acvarii mai mici pe care le aveam sa ma pot concentra asupra unuia pe care sper sa il termin de data asta , sa ajunga si el ca ale voastre ca prea ma faceti invidios
Am ajuns la concluzia ca nu prea merge fara un sistem profi CO2 , pe care inca nu il am dar urmeaza sa il cumpar cu prima ocazie cand am bani pe mana .
Sa nu mai lungesc povestea , cam asta am mesterit :
Acvariu : 100x40x40
Filtrare : Biobox 2 ( primul compartiment burete iar urmatoarele 3 compartimente inele ceramice ) + Aquael Minikani 80 ( primul compartiment burete iar urmatoarele 2 compartimente inele ceramice )
Lumina : 3 x 18w
Substrat : Manado fara nici un substrat fertil si o mica parte nisip alb din HB
Plante : echinodorus , anubias nana , microsorum pteropus , si m`am pricopsit cu inca o planta care am vazut acasa ca nu este pentru acvarii ) dar rezista destul de mult in stare submersa (spathyphyllum wallisi)
salut deutch_bgd21 , imi cer scuze , prefer sa nu trimit in tara . daca ai drum prin bucuresti , cu cea mai mare placere
Dupa cum spune titlul am de vanzare 2 acvarii eheim aquapro 60 , 150 lei bucata .
Acvariile nu au filtru sau incalzitor , vand doar acvariile propriu-zise si capacele .
In acvariu nu sunt decat un gourami albastru , 3 Nematobrycon palmeri si un pui de molly .
Fertilizare nu am inceput cu nimic si chiar as vrea niste sfaturi in privinta asta . Care ar fi o combinatie de micro + macro acceptabila ? merge sa dau ferropol + ferropol 24 ? oricum va fi o concentratie mai mica decat cea recomandata dat fiind ca nu am co2 si nici o lumina decenta

Da BGD46 , nu m`am lasat pana nu am gasit ) .. vezi .. se poate orice , trebuie doar sa vrei
Ca sa nu ziceti ca am dat bir cu fugitii de cand am intrerupt pentru moment biotopul de la acvariul de 160L , va atasez cateva poze cu ce am facut intre timp sa nu ma plictisesc .
Acvariul este super low tech , pe masura ce voi face rost de bani il voi imbunatati ,dar pana atunci sa va zic despre ce e vorba .
Acvariu : 80x40x40
Filtrare : 1 Eheim Aquaball 60 + 1 Filtru care habar n`am cum se numeste , e chinezesc
Iluminare de la 2 neoane de pe vremea raposatului , mult mai groase decat T8 , nici astea n`am idee de care sunt , nu scrie nimic pe ele
Substrat : JBL Aquabasis + JBL manado

image

image

image

image

Scuze pentru calitatea pozelor , sunt facute cu telefonul
scuze pentru indelungata mea lipsa , din pacate am intrerupt putin biotopul (doar pentru moment ) pentru a face loc unor ciclide pe care le`am primit cadou

cam asa arata momentan
cu galeata ? .. de vre`o 2 zile ma bate si pe mine gandu sa caut detalii despre o instalatie de schimb de apa la picatura . o sa ma interesez sa vad despre ce e vorba si cum se face
O poza de de astazi dupa ce am curatat crengile de scoarta si am pus un spot la vrajeala sa imi fac o idee cum ar veni
daca vei folosi un carton s`ar putea sa gasesti cartonul in aacvariu si nu pestii pe langa . ia gandeste`te .. apa se evapora , cartonul se imbiba .. mai departe iti dai seama . in loc de carton poti folosi o bucata de sticla . komatex , sau orice alt material rezistent la apa
Pai majoritatea isi fac bombele in sticle de 2L deci vei avea nevoie de jumatate din cantitati
Nu as putea sa iti recomand ceva concret , ceva ce am incercat eu cu succes , pentru ca nici eu n`am avut pana acum mari reusite in privinta plantelor , insa colegii mai priceputi vorbesc de fertilizare micro si macro . da un search pe forum si vei gasi date despre fertilizare micro si macro cu siguranta .
In schimb repet sa fii foarte atent la cele 3 elemente (CO2 , Lumina , Fertilizare ) . daca una din acestea 3 lipseste sau este in cantitate insuficienta nu vei avea rezultate pozitive . asta sigur ti`o spun din experienta
In privinta plantelor nu este numai CO2 important ci toate elementele . Trebuie sa ai iluminare in jur de 0.5 W/L de apa pentru plantele pe care le ai momentan , in schimb daca vei avea pe viitor plante mai pretentioase va trebui sa te orientezi spre 1W/L , pe langa lumina si CO2 iti trebuie fertilizare . Daca ai toate 3 "componentele" plantele iti vor fi recunoscatoare si vor creste pe masura asteptarilor tale

Forum Index » Profile for ovidiucol » Messages posted by ovidiucol
Go to: