mersi pentru sfaturi . corect , greu cu asteptarea . mai am de asteptat pana poimaine pentru co2 si nu mai stiu ce sa mai fac .. deja visez cu ochii deschisi )
Ma intereseaza ceva permanent . inteleg ca nu imi spune instant care e situatia in apa dar banuiesc ca o face daca de exemplu bag prea mult se inroseste sau ma avertizeaza cumva iar cand scad incepe sa indice inspre verde .. nu ? cu respectiva intarziere de o ora sau doua
Mersi .
Cu instalatia de co2 am rezolvat`o . poimaine cumpar un sistem complet de la marian4232 si un pachet de plante ce urmeaza sa mi`le trimita ReBella cand are timp .
O problema cred ca o sa fie faptul ca nu o sa am ph controller , cel putin nu momentan .
Ma poate indruma cineva catre un test co2 permanent sau ceva asemanator ?
De ieri a intrat o turma de 30 de neoni in decor si am inceput fertilizarea .. inca sunt amator , am inceput usor cu ferropol si ferropol24 .
Pe langa asta vreau sa cumpar o instalatie co2 . am inceput deja cautarile
Nu ma grabesc deloc la pesti .. poate peste vre`o luna sa cumpar un banc de neoni sau rummy nose si poate o pereche de discusi pe viitor daca reusesc vre`odata sa fac acvariul cum vreau si vad ca merge bine
Salutari .
Revin dupa o pauza ca de obicei , am strans toate celelalte acvarii mai mici pe care le aveam sa ma pot concentra asupra unuia pe care sper sa il termin de data asta , sa ajunga si el ca ale voastre ca prea ma faceti invidios Am ajuns la concluzia ca nu prea merge fara un sistem profi CO2 , pe care inca nu il am dar urmeaza sa il cumpar cu prima ocazie cand am bani pe mana .
Sa nu mai lungesc povestea , cam asta am mesterit :
Acvariu : 100x40x40
Filtrare : Biobox 2 ( primul compartiment burete iar urmatoarele 3 compartimente inele ceramice ) + Aquael Minikani 80 ( primul compartiment burete iar urmatoarele 2 compartimente inele ceramice )
Lumina : 3 x 18w
Substrat : Manado fara nici un substrat fertil si o mica parte nisip alb din HB
Plante : echinodorus , anubias nana , microsorum pteropus , si m`am pricopsit cu inca o planta care am vazut acasa ca nu este pentru acvarii ) dar rezista destul de mult in stare submersa (spathyphyllum wallisi)
Dupa cum spune titlul am de vanzare 2 acvarii eheim aquapro 60 , 150 lei bucata .
Acvariile nu au filtru sau incalzitor , vand doar acvariile propriu-zise si capacele .
In acvariu nu sunt decat un gourami albastru , 3 Nematobrycon palmeri si un pui de molly .
Fertilizare nu am inceput cu nimic si chiar as vrea niste sfaturi in privinta asta . Care ar fi o combinatie de micro + macro acceptabila ? merge sa dau ferropol + ferropol 24 ? oricum va fi o concentratie mai mica decat cea recomandata dat fiind ca nu am co2 si nici o lumina decenta
Da BGD46 , nu m`am lasat pana nu am gasit ) .. vezi .. se poate orice , trebuie doar sa vrei
Ca sa nu ziceti ca am dat bir cu fugitii de cand am intrerupt pentru moment biotopul de la acvariul de 160L , va atasez cateva poze cu ce am facut intre timp sa nu ma plictisesc .
Acvariul este super low tech , pe masura ce voi face rost de bani il voi imbunatati ,dar pana atunci sa va zic despre ce e vorba .
Acvariu : 80x40x40
Filtrare : 1 Eheim Aquaball 60 + 1 Filtru care habar n`am cum se numeste , e chinezesc
Iluminare de la 2 neoane de pe vremea raposatului , mult mai groase decat T8 , nici astea n`am idee de care sunt , nu scrie nimic pe ele
Substrat : JBL Aquabasis + JBL manado
Scuze pentru calitatea pozelor , sunt facute cu telefonul
scuze pentru indelungata mea lipsa , din pacate am intrerupt putin biotopul (doar pentru moment ) pentru a face loc unor ciclide pe care le`am primit cadou
cu galeata ? .. de vre`o 2 zile ma bate si pe mine gandu sa caut detalii despre o instalatie de schimb de apa la picatura . o sa ma interesez sa vad despre ce e vorba si cum se face
daca vei folosi un carton s`ar putea sa gasesti cartonul in aacvariu si nu pestii pe langa . ia gandeste`te .. apa se evapora , cartonul se imbiba .. mai departe iti dai seama . in loc de carton poti folosi o bucata de sticla . komatex , sau orice alt material rezistent la apa
Nu as putea sa iti recomand ceva concret , ceva ce am incercat eu cu succes , pentru ca nici eu n`am avut pana acum mari reusite in privinta plantelor , insa colegii mai priceputi vorbesc de fertilizare micro si macro . da un search pe forum si vei gasi date despre fertilizare micro si macro cu siguranta .
In schimb repet sa fii foarte atent la cele 3 elemente (CO2 , Lumina , Fertilizare ) . daca una din acestea 3 lipseste sau este in cantitate insuficienta nu vei avea rezultate pozitive . asta sigur ti`o spun din experienta
In privinta plantelor nu este numai CO2 important ci toate elementele . Trebuie sa ai iluminare in jur de 0.5 W/L de apa pentru plantele pe care le ai momentan , in schimb daca vei avea pe viitor plante mai pretentioase va trebui sa te orientezi spre 1W/L , pe langa lumina si CO2 iti trebuie fertilizare . Daca ai toate 3 "componentele" plantele iti vor fi recunoscatoare si vor creste pe masura asteptarilor tale