[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Artur
Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Nimic nou de adaugat aici am facut in seara asta un schimb de apa de 95% )) ca spre rusinea mea, nu am mai curatat acvariul de 1 luna (nu dati cu pietre)... Si efectiv am avut de aspirat o roaba de rahat, am curatat prefiltre si din astea, si sticla, si am scos 95% din apa, de stateau pestii pe laterala, culcati pe nisip si le iesea corpu afara, mai erau 3 cm de apa in acvariu )) cu ocazia asta am si masurat baietii si au 25 cm, deci mai au de crescut ))

Poze nu am astazi, si dupa cum am scris si pe topicul maestrului, cred ca ii voi fura ideea cu lemnele, si o sa inlocuiesc Pistia cu alta planta, ca asta imi lasa un miliard de radacinute si frunze moarte prin acvariu la schimbul de apa... Sa mor ca umpleam acvariul si zici ca era viscol, asa se vedea ))))

Dupa cum am scirs si acolo cred ca voi incerca "Limnobium Laevigatum" deoarece pare sa aibe frunzele mai tari, si radacinile mai lungi si mai puternice... Asta ramane de vazut, oricum nu se va intampla chiar tare curand modificarea de decor si plante ) Ah si probabil voi baga si un Echinodorus intr`un colt... Mai vad eu ce si cum...

Cat despre pesti, is bine mersi, am 3 care zici ca`s "cuplu" adica presupusa femela sta cand cu unu din presupusii masculi, cand cu celalalt )... Teoretic cu buzatu e mai serioasa asa, amandoi mai tot ling pietre, se imping si chestii din astea... Al 4`lea peste o freaca la rece singur dupa lemne, are si el o piatra acolo pe care o mai curata, sta in umbra, nu prea se baga peste astia decat cand are chef de scandal si vine la provocat )

Una peste alta, in continuare tind sa cred ca daca as lasa doar presupusa pereche in acvariu ar depune dar sincer sa fiu nu cred ca imi doresc o depunere ca nu as avea ce sa fac cu puii... Doar as vrea sa se ciondaneasca mai putin ) nu sunt cinestie ce lupte in acvariu, dar se mai intarata unu la altu din cand in cand...

Din melci a mai ramas doar unu, dar asta de multa vreme, restu au ajuns mancare pentru oscari )) iar ancistrusi am 5 daca nu ma insel,sau 4... Aia mici s`au facut mai mari, iar din perechea mare mai e doar femela, masculul e disparut complet de ceva vreme, naiba stie unde si cum, era imposibil sa inca in gura unui oscar, deci daca a crapat nu stiu ce s`a intamplat cu el, l`or fi "supt " de tot ceilalti ancistrusi, naiba stie ) iar din astia "juniorii" nu stiu daca am sau nu vreoun mascul pentru ca is greu de vazut pe lemn, stau mereu ascunsi si rod ce pot ))

Si gata, ca am scris un roman, poze nu am tura asta ))
Eu la planta ma gandeam la "Limnobium Laevigatum" pare sa aiba altfel de radacini, mai lungi si mai groase un pic, deasemenea si frunzele par sa fie mai tari ... Oi vedea, bine si un echinodorus plantat da nu musai mare, cum il gasesc ) poate sa creasca si la mine )
Foarte posibil sa iti copiez treaba cu crengile atarnate ) aveam eu o alta viziune da nu gasesc nicaieri ce vreau ) Eu vroiam ca o radacina care intra in apa, dar nu e de gasit asa ceva ... Si musai o sa renunt la Pistia si o sa incerc alta planta plutitoare, ca nu vrei sa stii cum e la schimbul de apa )) acuma se umple acvariul si am un miliard jumate de frunzute si radacinute care plutesc ))

Si ma gandesc ca teoretic e si mai usor la aspirat roaba de rahat daca ai copacii in "aer" )))
Vieja or curatat coltul din dreapta spate? ) Is curios daca aia aduce o pereche si pentru femela galbena (parca asa ziceai ca e femela) iese razboi in acvariu? ))

Ce te faci daca depun si vieja si oscarii in acelasi timp? )))
Foarte fain maestre Chiar daca zici ca vieja is mai rai, tot oscarii imi plac mai mult ) arata mult mai fiorosi si mai impunatori adica daca ar fi sa faci comparatii, oscarii arata ca mike tyson si vieja ca mayweather daca i`ai vedea in fata ta, care arata mai fioros?
Silviu asta e de departe cel mai frumos acvariu al tau (in opinia mea)... Frumos, natural, fara "ozn`uri" ))) Sper sa`l tii asa mult timp deacuma in colo, e superb...
Da, si eu astept sa vad cum plantezi echinodorusu ala cat casa poporului, ca si pe mine ma atrage ideea

Edit: si da, jumate de bazin imi place )), si da mai merge o craca in stanga ))

p.s. sper sa le vedem anu asta ))) si craca si restu de nisip si echinodorusu )))
Zic ca abia astept sa vad rezultatul final la mine in bazin or intrat 60 kg de nisip )
Plm, pana nu vad nisip in bazinul tau nu mai scriu un cuvant pe topicul tau, is in silenzio stampa ))
Foarte fain arata, acuma asteptam sa`l vedem si cu nisip )...

P.s. tot oscarii is cei mai faini din acvariul ala da au si ai tai urme de ciondaneala ))
Astia is buni de mancat )))))))
Pui un video cu pestii aici si ne dam noi seama dupa cum respira
Ca tot pomeneam pe topicul maestrului ca am facut schimbari prin acvariu... Cam asa ceva a iesit ) au mai mult spatiu de zbenguiala, doar ca nu`s obisnuit cu lemnele in partea aia... Le`am pus asa de gura lui Gabi mai demult care vroia Pistia peste copac ) Oricum am aranjat craca pe o parte, incalcita cu cealalta deasupra, mai putin spatiu unde sa se adune mizerie acuma Pistia e foarte putina, in continuare nu`i merge tare bine, si am facut curatenie in ea, am scos tot ce avea frunze afectate si din astea, si le`am zburat, sper ca acuma sa se dezvolte cum trebuie...

Acestea fiind spuse, bag si eu cateva poze foarte nereusite, mai ales cea de ansamblu... si ultimile 3 sunt cu tolomacu ala ce a dat cu capu in lampa de si`a belit buza...

image

image image image

image image image

Greu ti`o mai fost ))))

Combina femela cu un oscar sau un vieja si dracu stie ce iti iese, un flowerhorn ceva =)))
l-am schimbat eu aseara pe al meu, de am satat pana la 4 dimineata ) drept ca m-am apucat pe la 11 jumate seara )))
Maestre da ne mai "fierbi" mult cu redecoratu asta? ))
Gabi C wrote:Frumos Alex. Te " finisezi" din ce in ce mai mult la detalii.

+1 Dar poate la urmatoarele fotografii pui si apa in acvariu .. Evident ca e gluma sunt absolut superbe detaliile.
Si la mine a dat unu un cap de deon de si`a taiat buza )) eu ce sa`i fac daca e prost ))
Pai si ai mei tremura si se onduiesc de cand faza cu videourile atunci ... Si am 2 care umbla des impreuna ... Oi vedea eu ce va fi, oricum am in plan o oarecare reamenajare, dar trebuie sa gasesc tot ce vreau inainte ... Si Pistia cred ca o sa o inlocuiesc cu alta plutitoare ca acuma ramane ca vaca mica, nu mai are radacinile alea faine )) cred ca din tot ce am acuma in acvariu (in materie de decor) o sa ramana doar pietrele )... numai sa`mi gasesc lemnele potrivite pentru ce am eu in cap )
koala wrote:Azi am avut chef de "povesti", asa ca am luat forumul la puricat... ti-am recitit topicul si am remarcat faptul ca pestii au mai mult de-un an de cand sunt la tine.
Sincer, eu cred ca mi te paste o piatra plina de icre, cat de curand... pestii sunt mari si grasuni, varsta lor e potrivita... conditii bune au, slava Domnului!

Parca pe 22 aprilie se face un an de cand is in noua casa plus luna din acvariul vechi ceva de genu Probabil daca as lasa doar 2 s`ar intampla asta, asa nu stiu, mai greu ). Si cred ca daca e sa depuna pe piatra din dreapta, ii incurca buturuga atarnata in apa )... Va trebui sa schimb eu decorul un pic dar nu stiu cand am timp si nu stiu daca reusesc sa fac rost de vallisneria gigantea... Hmm desi, daca ma gandesc mai bine (dupa o scurta cautare mai exact ) ) am realizat ca vallisneria giganteea e din pulahari din asia, nu are nici o treaba cu amazonul, asa ca nu mai bag, trebuie sa ma reorientez )) vad eu.

@ocean: nu cobi eu in continuare tind sa cred ca e o femela si 3 masculi in acvariu dupa comportament ... Dar om vedea.

Forum Index » Profile for Artur » Messages posted by Artur
Go to: