[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Cocktail de culori....pacat ca nu am un aparat foto mai performant:
image

Uploaded with ImageShack.us
vasilescuadr wrote:sa inteleg ca solar tuburile s-au inventat si se folosesc pentru ca lumina soarelui face rau la corali? povestea asta cu acvariu trebuie ferit de soare poate e valabila probabil la acvarii all-in-one, unde nu poti tine o apa de calitate si te napadesc algele. Altfel o tampenie. Sunt foarte multe acvarii senzationale (doua cunosc eu in bucuresti) in care bate sorele ca la festival.

Soarele nu face rau coralilor d`oh era vorba doar de spectru.
O sa te distrezi cu magnetul ala de sters geamul sau mai bine spus cu raschetatul algei verzi de pe geam.

ia citeste aici domn` doctor:
"There are few pro's and con's to direct sunlight.
Keep in mind, even the shallow reefs in the oceans are deeper under water then what our aquariums allow. Most start at 20 feet! These depths allows filtration of ultra violet radiation.
Nutrients are what cause algae to thrive. In a low nutrient aquarium direct sunlight can be very beneficial. It is a natural source of food for photosynthetic animals.
If your going to utilize direct sunlight though, your going to want it to enter through the top of the aquarium not the side. Allowing it to enter through the side will have a negative effect on the benthic organisms living under the rocks and corals. Without this life your aquarium can crash."

In fine....
nu vad prea bine acvariul in conditiile in care bate lumina solara direct in el.....
parerea mea ar fi sa te gandesti serios la alt loc astfel incat sa fie umbrit.
am fost la coralis si am vazut cu ochii mei.....au piatra uscata bagata acolo in bazin sa se maturizeze si o vand la pret de piatra vie. niste magari. asta se numeste prosteala pe fata. o piatra uscata nu va avea niciodata calitatea uneia vii pt ca miezul ei este mort !
Am monitorizat in ultima vreme KH-ul si Calciul cu salifert si am urmatorul grafic:
---------------------------------------------------------------------------------
22.12.2012
Ca 413
KH 10.1
---------------------------------------------------------------------------------
20.12.2012
KH 10.1
----------------------------------------------------------------------------------
19.12.2012
KH 10.0 noaptea

----------------------------------------------------------------------------------
18.12.2012

Ca 410
17.12.2012 (dupa schimb apa 5%)

KH 10.7 noaptea
Ca 408 (inainte de 6x0.7 aditie)

14.12.2012
Ca 407 (-8)

12.12.2012
KH 10.7 (-2)

10.12.2012 (dupa schimb de apa 5%)
Kh 10.9
Ca 415

07.12.2012
Kh 10.7 (-7)
Ca 410

03.12.2012 (dupa schimb de apa 5%)
KH 11.4
Ca 410

01.12.2012

KH 12
Ca 420
-----------------------------------------------------------------------------------
ce parere aveti ? se pot incadra valorile in "stabile" ? aditionez Calciu manual iar KH e in sistemul ATO bagat
daca te ajuta (cu acordul lui Koala) postez si eu un fel de mini ghid intr-o imagine la ce ai avea nevoie pt un nano. Al lui cu echipamentele astea a iesit superb
image

sunt si eu din constanta si daca vrei ajutor: 0720 388 908
iti trebuie o sursa (gasesti pe mivarom.ro) + leduri tot acolo. schema e simpla la o sursa de 100W/24v legi leduri de 3W in serii a cate 7 leduri in paralel pt ca fiecare led consuma 3.2 v parca deci 7x3.2 vine mai putin decat 24V si totaul Wattaj al lor sa nu depaseasca 100W cat e puterea sursei.
ai grija cu ce lipesti ledurile - iti trebuie o pasta adeziva si termoconductoare in acelasi timp. (ceva de genul http://www.evomag.ro/COMPONENTE-PC-Coolere-Pasta/Arctic-Silver-Inc.-Pasta-Premium-Silver-Thermal-Adhesive-72487.html)

radiatorul sa fie cat de cat gros si sa aiba un cooler care sa il raceasca.
mai gasesti scheme pe reefcentral.com

bafta
http://www.happypets.ro/aqua-medic-kr-1000-p-2110.html
Pret: 440 lei include si spartura de coral in el
stare foarte buna.

andyhit_man
0720 388 908
Vreau sa fac cateva constatari de ale mele din ce am experimentat pana acum cu acvaristica marina:
Cand sunt probleme cu apa (parametrii/lipsuri/poluare), coralii urmatori tind sa ia urmatoarea turnura:

Montipora Digitata Verde - cea mai rezistenta, creste si in conditii rele, doar ca e un verde mai inchis dar e curata culoarea.
Montipora Digitata Albastra - rezista dar se face maro total si extinde polipii
Montipora Digitata Rosie - rezista dar isi pierde culoarea. din rosu aprins(rozaliu bombon) se face un visiniu spre maro.

Montipora Plate Verde - rezista insa din verde metalic se face un alb cu mica tenta verzuie si e susceptibila la a face depuneri de alga pe suprafata ei
Montipora Plate Rosie - in opinia mea pretentioasa cu parametrii apei (ma refer in special la NO3/PO4 ridicati) isi pierde repede culoarea, se face albicioasa si moare la interval scurt de la degradarea conditiilor din apa.

Milka - se face maro, nu creste si moare dupa ce pierde tesut.
Birdnest - nu isi pierde culoarea (cel putin cel verde) insa moare pierde tesut imediat.

Mai jos urmeaza foto cu montipore in forma excelenta care sunt sanatoase
image

image

image

image

ma intreb ce parametrii are la apa astfel incat sa ii prospere toti zoasii....eu am obs de muuulte ori ca unii zoasi merg si altii nu .... pt ca provin de la adancimi diferite, temperaturi diferite etc.

totusi un lucru am observat din scurta mea experienta de pana acum. Daca ai conditii impecabile la apa si lumina buna se vor colora in draci...pur si simplu un zoas pe care nu dai bani care e maro cu un pic de verde la cineva....la tine daca ai conditii poate fi un galben aprins cu alb si cu verde broccoli....deci si pe mine ma uimeste.
exemplu:

image

Gabriel wrote:Vezi ca Legrand aduce niste prelungitoare care au protectie la supratensiune.
Eu folosesc 3 asemenea prelungitoare cu cate 6 prize fiecare ca sa-mi protejez toate echipamentele si pot sa-ti spun ca, cel putin cu o ocazie, si-au meritat banii
Cred ca le gasesti la Dedeman.

gabi cam cat ajunge un astfel de prelungitor ?

si inca ceva nu merge pus totul pe un singur prelungitor adica in prelungitorul principal sa fie alte prelungitoare normale ?
s-a dat se poate inchide.mersi
Koala,

sa te auda Dumnezeu ! de s-ar umple acvariul meu ce fericit as fi.
intradevar l-am impodobit ca un pom de craciun. si mie imi da impresia asta. intr-o zi o sa strang tot lps-ul tot sps-ul si tot soft-ul si o sa il pun mai legat asa ...adica o aripa cu zoasi, una cu sps etc.

problema la mine e ca nu prea apuca ei sa cresca foarte mult si imediat fraguiesc si vand.
motivul ? simplu. Sunt tanar, inca incerc sa ma integrez din punct de vedere profesional, doar ce mi-am luat licenta in octombrie si ma chinui sa ma angajez si sunt foarte limitat la buget. Cum mai imi creste cate ceva vand si mai imi iau o pompa, un neon, un aminoacid ceva.... ca sa aduc imbunatatiri sistemului....adica in doua cuvinte sunt obligat sa imi vand din corali pentru a imi intretine si upgrada acvariul.

deci cel putin pentru moment coralii mei nu vor ajunge sa creasca prea mult in acvariu astfel incat sa dea senzatia de inghesuit, trust me.
UPDATE:
image

Se vinde/schimba organ pipe coral cu tot cu piatra vie pe care se afla. Este coralul de vaza din care am mai dat fraguri in trecut.
image

PRET:90 lei
andyhit_man
0720388908
iti dau eu corali pe el: 0720 388 908 VORBIM !
Update
image image image
va place nebunilor !
De la introducerea lampii hagen glo se poate vedea o diferenta de crestere la 1 luna si 25 zile diferenta intre poze
image image

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: