[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bizar79xxx
Forum Index » Profile for bizar79xxx » Messages posted by bizar79xxx
Deci ideea mea e foarte proasta Am crezut ca o fi vreuna din specii care ramane pitica... Nu stiu de unde am tras concluzia asta, ca n-aveam vreo informatie concreta... dar, clar nu a fost buna. Plus ca mi-a mai spus cineva ca daca le bag in bazin plantat nici mancare nu tre sa le dau pana nu termina plantele Deci crevetii vor trebui sa se multumeasca cu compania catorva melci gradinari, care sa n-aiva nimic de-mpartit cu plantele.
Deja ti-am mai scris un reply altundeva, dar ma repet. Am un mascul de 10-12 cm si ma intereseaza o femela pentru el.Mai mult de o pereche de auratusi mi-e frica sa bag impreuna, d-aia nu iau tot grupul. Crezi ca ai putea vinde o f separat?
Doresc sa fac un bazin mic pe care-l foloseam pentru maternitate cu creveti, si un decor dracut plantat aproape exceseiv (pentru a compensa lipsa verdelui de la africani ), si ma batea gandul sa-i fac un decor central care sa se ridice peste luciul apei si sa bag inauntru 1-2 testoase dintr-acelea micute (sper sa fie vreunele care raman micute). Credeti ca plantele si crevetii vor avea viata buna cu broscutele sau vor deveni hrana?
Ai PM. O pot ajuta eu daca se-mpaca cu ce-am eu in bazinul de africanei, vezi detalii in PM
Pai ma gandesc eu asa... chimic nu prea vad de se sa filtrezi apa, daca nu cumva ai probleme clare identificate cu apa... insa biologic e absolut necesar. Baca niste bioballs, siporax, sau alte inele ceramice, sau altceva pe care sa se formeze bacteriile necesare pentru ciclul azotului. Acvasriul e deja-n functiune, ca nu pare sa fie ciclat ? mai ai vreun filtru care merge in paralel si care are mult timp de cand e in bazin? Vezi ca ey credeam ca e o mare prostie treaba cu ciclatul gandindu-ma ca daca bazinul nu e supraaglumerat nu vor creste substantele nocive la nivel periculos niciodata... Asta pana alataieri cand am facut o prostie si-am deciclat bazinul. Rezultatul: Nu prea se mai chiama bazin de Malawi ca nu prea mai are populatie de MAlawi in el... decese in masa. Deci baga-i ceva din cele de mai sus, si daca nu e ciclat vezi pe forum cum faci treaba asta.
E 10 lei pe mp dif (70 mp de 8).desi la imaltime de 36 nu ai nicio problema cu 6 pentru diferenta asta fa ceva ca lumea. dar nu e mic la 36 inaltime? daca scazi substratul si cativa cm cat lasi gol ramai cu sub 30 de apa
Eu am avut probleme serioase de temperatura in alt domenia si am mentinut temperatura optima in urmatorul mod: un termostat cu doua comenzi, una pentru minim si alta pentru maxim, la minim pui alimentarea incalzitorului, la maxim sistemul de racire. Sistemul de racire il faci din celule Peltier, cu fata rece montate pe un radiator care se va raci extrem, iar un ventilator va recircula aerul dintre capac si luciul apei trecandu-l peste radiatorul rece, iar suprafata opusa a celulei, care se va incinge la extrem, va avea de asemenea radiator montat inspre afara capacului cu ventilator pentru racire. Mai exista varianta renuntarii la incalzitor clasic si folosirea pentru incalzire a suprafetei calde, dar trebuie sa faci calcule foarte precise, bazinul sa nu fie foarte mare sau foarte adanc si filtrul sa aiva un debit marisor, care sa recircule apa cat mai bine pentru omogenizarea temperaturii. Asta practic este modul de incalzire al apei in natura sub inflenta caldurii solare. E ceva de muncit la automatizarea asta, celulele Peltier nu sunt chiar ieftine, dar oricum sunt cu mult mai ieftine decat un chiller. Eu am racit ceva cu mult mai greu de racit si mentinut constant decat un bazin cu ajutorul lor. Tre sa ai ceva cunostinte de electronica, daca nu chiar cateva notiuni de automatica, pentru un astfel de proiect. La un pret mai marisor, gasesti la firmele de afara cu subansamble pentru automatizari ceva gata facut (cevas mai scump), care apoi trebuie doar adaptat capacului de la bazin. Spune-mi in ce zona esti ca sa-ti spun unde gasesti asa ceva.
Asta era si frica mea... daca se-ntampla ceva intr-unul, se-ntampla in toate. Am reconsiderat spatiul disponibil si dimensiunile necesare si nu va fi problema sa fac doua filtre. Una din pompe o am deja de la un intern mai vechi in stare proasta... mai trebuie sa gasesc una. Ce parere aveti daca folosesc in loc de teava de plastic, tub gros de sticla (as avea de unde sa procur de la un laborator unul-doi cilindri de tipul celor gradati din sticla iena industriala, maridori in diametru. Parca imi pare mai rezistenta decat pvc-ul.
Un ventilator de tipul celor de calculator care au o eficienta foarte mare si consum redus si chiar un moonlight home-made merge. Nu stiu ce celule si acumulator au lampile de gradina dar daca nu cu acestea cu alte variante asemanatoare se poate sigur. Doar ca va trebui sa montezi la geam/balcon subansamblul fotoelectric pentru randament crescut si eventual sa concentrezi cu o oglinda si chiar cu o lentila fasciculul de lumina, filtrand spectrul IR pentru a nu incinge si distruge celula fotoelectrica. Daca vrei sa te apuci itzi voi face o schema si itzi spun de unde poti lua componente ieftine.
Stiu. Altfel de mult existau variante alternative si 100% ecologice. Ceva pe un principiu asemanator au reusit niste rusi. Pentru a-si proteja inventia nu vand generatoarele ci le inchiriaza, iar in cazul in care incerci sa le desfaci se autodistrug (practic te trzesti cu o ciorba de componente din care nu mai poti deduce principiul de functionare. Eu am proiectat un device care transforma energia magnetica in electrica folosind orientari ale supermagnetilor de tip Halbach Array pentru a amplifica un pol si anula celalalt pol (se obtine un fel de magnet unipol doar ca desi in teorie anularea polului este completa in practica doar tinde spre zero nu este complet anulat) Toate simularile sunt ochei, si niste probe practice functioneaza, ramane doar sa realizez prototipul si sa-i cresc randamentul folosind lagare magnetice cu frecare 0 si vidand interiorul dispozitivului atat pentru a elimita frecarea cu aerul si pentru a proteja magnetii de actiunea aerului umed deoarece sunt foarte sensibili. Desi multi fizicieni (culmea!!!) o considera o utopie nu este asa! Multi nu inteleg ca nu CREEZI energie (utopie) ci TRANSFORMI energia magnetica generata de miscarea particulelor subatomice in energie electrica. Ar trebui sa aiva o efecienta la fel de mare ca si fisiunea nucleara, la o scara mai mica desigur doar ca este mult mai sigura, ecologica si practic inepuizabila.
Cu drojdie??!! Nu cunosc modalitati de a produce energie cu drojdie... Isr daca este vorba de vreo gluma nu imi pare deloc amuzant. Detalii nu se pot da deoarece proiectul este subiect de brevet de inventie in curs de inregistrare. Ceea ce spun nu spun din amintiri. Am lucrat destui ani in afara tarii pentru o firma care se ocupa cu solutii pentru automatizari si am realizat destule proiecte ca sa stiu bine ce vorbesc.
M-am gandit si eu la aceasta varianta, de a folosi energia solara pentru bazine, dar nu cu acele lampi de gradina ci facand un sistem mult mai complex prin care tot necesarul de energie al bazinului sa fie asigurat asa. Insa au aparut cateva probleme:
1. Incalzitoarele consuma destul de mult si cresc enorm necesarul de electricitate.
2. Iluminatul trebuie trecut obligatoriu pe LED-uri pentru a scadea consumul pana la o dimensiune rezonabila a panourilor si a acumulatorilor.
3. Acumulatorii cu durata de viata lunga si randament ridicat sunt foarte scumpi.
4. Celulele fotoelectrice cu randament ridicat pentru a putea folosi sistemul tot timpul anului si a reduce la minim suprafata necesar sunt deasemena foarte scumpe.
5. Oricat de mult s-ar reduce consumul suprafata de celule fotoelectrice necesara este oricum semnificativa.
6. Locuind la bloc, pentru un randament satisfacator ar trebui sa fac ansanblul de panouri automatizat, pentru a urmari efectiv soarele pe parcursul zilei, in genul parabolicelor care urmaresc satelitul pe care sunt setate.

Toate aceste aspecte m-au facut sa renunt deoarece era mult prea complicat iar pritul mare al componentelor s-ar fi amortizat in foarte multi ani.
Lucrez acum la o solutie alternativa de energie, independenta de conditiile climatice, de dimensiunicu mult mai mici, insutit mai rentabila si mai ieftina care ar trebui sa asigure lejer necesarul de energie nu al uni acvariu ci al uni apartament de 4 camere complet, fara a depasi dimensiunea unui PET de 7 litri. Din pacate va trebui sa mai astept o luna ca sa pot cumpara toate componentele. Daca voi reusi va voi tine la curent.
Supun dezbaterii celor experimentati urmatoarea idee: doresc sa-mi fac un filtru extern special pentru cele 2 sau 3 bazine de cca 50litri care doresc sa le fac in curand fie pentru viitori pui de africani fie pentru cazarea temporara sau chiar definitiva a unei singure perechi in diverse situatii si pe care sa le bag in parte de jos a masutei pe care am bazinul circular cu africani. Datorita capacitatii mici a bazinelor, lipsei de spatiu si pentru economisirea resurselor as dori sa stiu daca ar putea sa apara probleme daca as face filtrul extern comun. Adica practic un singur filtru cu o pompa puternica pentru a ramane la final cu un debit total de 800-1000 litri/ora, cu 2-3 curi de absorbtie diferite si 2-3 iesiri diferite fiecare in cate un bazin dar camera mediilor de filtrare si pompa fiind comune. MA gandesc ca fiind vorba de bazine cu populatii ce au nevoie de apa cu aceleasi caracteristici si nu ar trebui sa fie o problema. Din punct de vedere strict mecanic nu-i bai - am gasit modalitati de construire dar as dori sa aud parerea altora despre eficienta/ineficienta lui pentru fauna bazinelor si daca ar putea sa apara probleme.
Va multumesc.
Vinde cineva pui de Oscar, Oscar Albino, Uaru sau Flowerhorn?
Schimb femela Aulonocara portocalie cu cateva pete mici negre, cca 8-9cm cu o femela Auratus compatibila ca dimensiune cu masculul de cca 12cm care il am. Baiatul de Aulonocara a sarit din acvariu si l-a mancat cainele chiar cu o zi inainte sa iau eu ciclidele de la un amic.
Astept si alte propuneri.
Salutare. MA intereseaza si pe mine elongatus. Am lasat un PM

Forum Index » Profile for bizar79xxx » Messages posted by bizar79xxx
Go to: