[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: clopotel
Forum Index » Profile for clopotel » Messages posted by clopotel
Acvarii exista pentru orice buzunar, mai mic sau mai mare.
Cu siguranta pe acest forum vei gasi toate necesare acumularii experientei in acvaristica, si iti vei putea lua si ingriji un acvariu.

Eu iti urez bafta in continuare, si astept sa vad si niste poze cu viitorul acvariu(cand il vei lua).
E posibil sa imi construiesc acasa un acvariu de 112l net.
Dar mai bine aruncati o privire aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16066.page

Multumesc!
Salut!
Nu sunt inca hotarat, dar daca ma ajunge ieftin si nu este exagerat de greu de construit, as dori sa imi fac un acvariu.
As vrea sa aiba urmatoarele dimensiuni: Lungime: 70cm Latime: 40cm Inaltime: 45cm.
Am calculat cu factor de siguranta 4(Very safe) mi-ai trebui sticla de 6mm (1,20 metrii patrati-aproximat)
M-am interesat pe internet si am inteles ca sticla de 6mm costa in jur de 40-50 de lei metrul patrat, deci asta ar veni cam 50, maxim 60 de lei toata sticla.
Acum am gasit pe internet silicon pentur acvarii, 310ml-32 lei.
Cu totul, eu as vrea sa ma ajunga undeva pe la 250 lei maxim.

Acum seria de intrebari:

1.Sa folosesc silicon transparent sau negru?
2.Cati ml de silicon imi trebuiesc?
3.Acolo de unde iau sticla(sticlarie sau fabrica de termopane) imi taie sticla la marimile dorite?
4.Din ce sa fac capacul, si cum as putea proceda?
5.Cum as putea sa prind neoanele pe capac?
6.As putea sa il fac impreuna cu tata?(de cate persoane este nevoie ca sa fac un acvariu?)
7.Lateralele si fata si spatele, vor veni puse pe fund , sau vor fi lipite pe marginile fundului(in exterior)?(sper ca intelegeti ce vreau sa spun)
8.Cat trebuie lasat la uscat?
9.Siliconul il pun pe marginile geamurilor, si apoi pun geamurile in contact, sau pun geamurile, si pe interior, la imbinare pun siliconul?

Deci pana la urma, mi-ar ajunge un buget de 200-250 de lei pentru toata "fabricarea" acvariului?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Reducere- 370 lei
Reducere la 390 lei.
Trimit si in tara, dar sa platiti voi transportul.
Imi raspunde cineva va rog frumos?
Dar daca ar fi sa imi iau un acvariu de 120l 80(L)x50(h)x30(l) ce filtru s-ar potrivi?

Multumesc!
Reducere la 400 de lei.
Vrei sa spui 2-3,5 mm nu cm.
In rest acvariul arata foarte bine.
Cum a shus si HumanFace, culege pietricelele verzi, si incearca sa imprastii pietrele prin tto acvariul si plantele la fel.

Bafta in continuare
Vand acvariu Tetra AquaArt (ca acesta http://www.aquariumshop.ro/article/acvariu-tetra-aquaart-60-l.html ) cu filtru intern, incalzitor si pompa de aer.Are capac original cu neon de 15 W.
Acvariul nu este ciobit, spart sau zgariat. Eu sunt din Brasov si dau numai celor din Brasov. Ne intelegem dinainte la un loc unde ne intalnim.
Acvariul cu tot ce am mentionat mai sus costa 440 RON.

Detalii prin PM sau la id-ul de messenger: yo_sergiu05.

Multumesc!
Imi puteti recomanda un filtru bun pentru acvariu de 180l ?
Ceva sub 150 RON va rog frumos! Dar sa nu fie hang-on deoarece acvariul are capac.

Multumesc!

L.E: eu am gasit ceva filtre ieftine, dar mi se par bune: Asta si in loc de carbune activ sa iau mini siporax, sau Asta
E posibil sa imi iau acvariu de 180 l Eheim (100x45x40) cu capac cu 2 neoane de 18W.

1. Ajunge un filtru hang-on Aquael FZN 2 (800l/h) ?
2. Este potrivit un Incalzitor Aquael Comfort Zone 100W ?
3. Este de ajung o pompa de aer cu debit de 1,5l/h ? intreb asta deoarece mi s-a spus ca nici nu e nevoie neaparata de pompa de aer pentru oxigenare.
4. Cam cati litrii de JBL Aquabasis Plus mi-ar trebui?
5. Cati litrii de JBM Manado (sau alt substrat) mi-ar trebui?
6. Ar merge sa tin in el 5 corydoras 10 neoni si 4 scalari?
6*.(L.E) Ajunge iluminarea?(2x18W) daca nu ajunge, ar ajunge daca as pune in spatele neoanelor o bucata de staniol? Sau daca nu ajunge nici asa, cum as putea sa adaug inca un neon?

As dori daca se poate sa imi dea cineva care se pricepe bine in acvaristica add la Y!M yo_sergiu05 , deoarece as mai avea cateva intrebari de pus, si este mai usor prin intermediul messengerului.

Multumesc!

Cum adica pereche, nu mascul + femela, nu inteleg... o pereche e formata dintr-un mascul si o femela din cate stiu eu ,nu?
Ok, multumesc, am cautat, dar nu am gasit detaliile de care aveam nevoie de aceea am vanit aici cu numite intrebari, iar in engleza nu ma pricep, mai ales ca sunt sigur ca se folosesc termeni acvaristici, pe care nu ii inteleg poate chiar nici in romana.

Multumesc oricum, astept in continuare raspunsuri.

L.E: @aco merci mult pentru link, prima oara am crezutt ca este parte din semnatura ta.
As dori si eu sa iau o pereche de scalari, si sa ii inmultesc.
Adica vreau sa le creez conditi in asa fel incat sa imi depuna, si sa imi si traiasca puisorii.Am cautat pe forum dar nu am gasit un ghid de ingrijire a lor(puiutilor si parintilor de scalari).
As dori sa imi dati niste detalii despre conditiile care trebuies create pentru PARINTI ca sa depuna, cum ar fi: temperatura apei, mancarea care sa le-o dau, cate ore sa tin lumina, ce trebuie sa le pun in acvariu ca sa depuna etc.
Si apoi daca exista vreun ghid despre ingrijirea puilor.
Si am si cateva intrebari:

1. Scalarii pot depunde si intr-un acvariu cu decorusi sau trebuie sa fie gol(doar filtru si incalzitor sa ramana?
2. Cam la cate zile dupa depunere trebuie sa pun puii intr-un acvariu special?
3. Ce fel de mancare sa le dau puilor cand vor incepe sa manance(nu vreau o marca anume si vrea sa imi spuenti exact ce (fulgi, boabe etc...)

Si daca stiti niste pesti care sunt mai usor de inmultit, va rog sa imi spuneti specia, si niset detalii.

Multumesc!
Mai vin cu o intrebare:
Voi ce faceti cand sunteti plecati de acasa?
La mine acvariu va fi "singur" acasa numai pentru 3 zile, credeti ca ar rezista pestii sa le dau mai mult de mancare cand plec si apoi sa le mai dau cand vin? Ca alta solutie nu am, si am inteles ca pestii rezista si 4-5 zile fara mancare...
Astept raspunsuri.

Multumesc!
Avand in vedere ca imi voi reseta acvariul as dori sa va rog, daca doriti, sa imi postati cateva combinatii depesti pe care as putea sa le pun in viitorul acvariu(60l) plantat.

Eu m-am gandit la 3 variante:

1. 4 corydoras, 5 neoni negri, 5 neoni normali
2. o pereche de ramirezi
3. 4 corydoras 5 neoni normali si 5 rodhostomus

Si pe langa acesti si 3-4 creveti red cherry si poate si 2 melci pomacea sau alta rasa...

Astept parerile voastre despre combinatiile facute de mine, si idei despre alte combinatii.

Multumesc!
Am gasit pe cineva sa donez pestii pe care ii am, dar este din Bucuresti, si cum eu sunt din Brasov, as dori sa va intreb cum ar trebui sa ii impachetez, in ce ? Ca ii trimit prin curier rapid.
Deci sa imi spuenti va rog frumos detaliat cum sa ii impachetez si in ce. Doresc sa va spun si pestii pe care ii am: 2 scalari, 2 gourami, 2 hoplosterium(sanitari), 4 neoni, 1 tetrazona, 1 zebra, 1 rasbora. Am auzit de la cineva ca trebuiesc pusi fiecare in pungi separate, dar asta ar insemna foarte foarte mult spatiu, si cred ca ar creste si costurile de transport. Deci daca se poate sa fie pusi macar cate 4-5 intr-o punga/sac/galeata sau alte modalitati!

Astept ideile voastre,

Multumesc!
Sanitarii se numesc hoplosterium, am aflat acum de la cineva .

Astept inca ofertele dumneavoastra!

Multumesc!
Donez 2 scalari, 1 tetrazona, 1 zebra, 2 gourami albastrii, 4 neoni albastrii, 2 pesti sanitari care seamna exact cu acestia: Pimelodus pictus 1 rasbora.

Vreau sa ii donez deoarece vreau sa dau reset la acvariu si sa iau alti pesti, sa il plantez si toate cele.Pestii sunt sanatosi tun, nu au absolut nimic!

Detalii la Y!M: yo_sergiu05 sau prin PM. Eu stau in Brasov(pentru cunoscatori in Tarlungeni) si ii pot aduce in Brasov in caz ca doreste cineva.Daca sunteti din alte parti ale tarii vorbim cumva si daca se poate ii trimit prin curier.

Multumesc!
Exista ceva neoane sau becuri sa le spun asa care se incarca la priza si tin 1 zi 2 macar? Ca imi e greu sa le montez altfel pe capac.

Forum Index » Profile for clopotel » Messages posted by clopotel
Go to: